Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При Дядо Владо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: При Дядо Владо

Да , но понякога това е бързо ,евтино и най-важното работещо решение ! Всичко зависи от собственика и финансовите му възможности !

Коментар

Да бе! Като на автомобил от 1912 да му набиеш китайски мигачи за 5 лева, щото не можеш да го регистрираш без мигачи.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        BENZBOSS-а ще ти даде схемичките, че нямам WIS инсталиран. Приготви му VIN-а на колата.
        Каза че е в Аляска и му е куц нета, ако се обади преди да сдам колата ще го боря давенето.....

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
        може ли един "тест" драйв на червената кочинка, след като я оправиш разбира се :-)
        Може би при следващото и идване, в неделя излиза здрава или не...
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Извадих буксата на онова в синьото кръгче, и колата леко (ама много леко живна) само дето метода "проба-грешка" на чужда кола ми е крайно неприятен. Продължавам да му се пуля и да не знам точно кое как си взаимодейства........

Коментар

От личен опит ще кажа, че няма по-скапана система от механичния инжекцион на БОШ К(Е) Джетроник!!!
            Колко нерви съм си скъсал с тая пущина, на друг модел с по-малък мотор, но цирка е същия.

По темата:
            Липсващия болт регулира количеството въздух в гориво-въздушната смес. Въртейки по посока на часовниковата стрелка (затягайки винта намаляваш въздуха) сместа се обогатява, въртейки обратно на часовниковата стрелка сместа(разхлабвайки пускаш повече въздух) става по-бедна.
            Тия двете в зелените кръгчета са мембранни регулатори на налягането на горивото в системата. При 4 цил мотори има само един такъв, при осмака явно са два.
            Това в синия кръг малко ме затруднява, колко проводника влизат в буксата? Три ли са?
            Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
            Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Това в синьото е дюза за студения старт , в зеленото по средата е вакум клапан за горивото , същите неща ги има и 124-ката , утре ще погледна на светло за да ти кажа по-точно. Сигурен ли си , че болта при червената стрелка липсва , той е много надолу. Няма да му се плашиш , не е толко сложно. Един приятел имаше същия , още през 1982г.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Точно същото си мислех и аз за синьото кръгче- пускова дюза, която работи както при стартиране на мотора до достигане на определена температура на охл. течност, така и в режим на пълно натоварване на двигателя. Като нищо да се дави точно от тази пускова дюза, може да се дави и от недобре регулирана смес обаче, от "липсващия" болт.
                Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                  Това в синия кръг малко ме затруднява
                  Това е потенциометър за положението на клапата за въздух - демек разходомер за въздух.
                  Също е от значение за разхода. Износва се графитния слой и вероятно показва много въздух - съответно, трябва много гориво. Трудно се поправя. Аз успях да преместя плъзгача и засега върви по графит, но не знам докога.
                  Пусковата дюза е някъде по колектора.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Не е свързано с клапата , от там минава само гориво.

Коментар

Как гориво? Минава само въздух. Горивото е в дозатора.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                        колко проводника влизат в буксата? Три ли са?
                        Два.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        Това е потенциометър за положението на клапата за въздух .....
                        Не е, от двата му края са горивни щуцери.

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                        Това в синьото е дюза за студения старт .....
                        Не е, дюзата е много по-напред.

Утре, (т.е. днес по-късно) ще снимам по-подробно да няма объркване.......

Коментар

Тогава трябва да е клапана за излишното гориво , той е с два кабела , дюзата също е с два кабела , на клапата са три кабела , но са и друг цвят. Направи снимка , и виж от къде идва входа , и на къде отива след изхода.
                          Значи и на клапата са два кабела, но с този цвят са на дюзата кабелите.
                          Последно редактирано от motor_men; 24-08-14, 08:30. Причина: допълнение

Коментар

http://mb.bolinko.org/15/warsztat-ma...owadzenie.html
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

Аз само да кажа че на газ става и по-мощно защото се маха малоумният дебитомер.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Аз само да кажа че на газ става и по-мощно защото се маха малоумният дебитомер.
                                Трябва да се смени колектора щото иначе гърчи зловещо и редовно.
                                А ставането е едно, ама осирането такава кола е друго.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X