Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
    момчета пътя през лифта е див яко пробвайтего
    Прав си колега,пробвах го без да искам,с 6 жени,по едно време си мислих че вече са ме осъдили за непредумишлено убийство.Но господ бди над глупаците.

Коментар

мои приятел секи ден минава от там поне по 5 пъти на ден
      Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

На текезесарката с 8 човека и багаж и е тежко,и ако нещо изключи,спиране няма.Иначе сам или 3-4 проблем няма и 10 пъти да се качиш.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          На текезесарката с 8 човека и багаж и е тежко,и ако нещо изключи,спиране няма.Иначе сам или 3-4 проблем няма и 10 пъти да се качиш.
          Колега ела утре след 14,00ч. на Мечит . И към 22,00ч, да я пробаме тая машина. До тогава и Иван ще стигне .
          М-ду другото Сашо каза че е невъзможно да се отиде с кола на ЖЛътио гьол та сметам да пробаме.

Коментар

Ех Маркане се га работа имам шся сетиш.Поздррави на Сашо и Бубето

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
              Колега ела утре след 14,00ч. на Мечит . И към 22,00ч, да я пробаме тая машина. До тогава и Иван ще стигне .
              М-ду другото Сашо каза че е невъзможно да се отиде с кола на ЖЛътио гьол та сметам да пробаме.
              Нещо не вдевам.Иван нали замина на път?Десо от Бистрица,прави някакво състезание и аз съм контрола,вече 3дни.

Коментар

От: Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?

Я да разбутам малко темата. Някой знае ли как стои положението в момента с изкачване с джип до хижа Рилски езера. Преди нямаше проблем, но май откакто има лифт е забранено за МПС. Преди да се намерят 100 човека да ме питат какво ще търся там с джип, казвам си причината- искам да заведа до там човек, който е трудноподвижен и всякакви лифт варианти отпадат.
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

По зле от преди,забрави за езерата,а и днес,на Боровец падна 15см,сняг,значи на езерата има 30см.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    По зле от преди,забрави за езерата,а и днес,на Боровец падна 15см,сняг,значи на езерата има 30см.

По- скоро ме интересува дали може да се вземе пропуск за еднократно ходене, за да нямам проблеми с тези които пазят, защото глобите май са големи. Иначе ще изчакам хубав ден за разходката !
                    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

В Паничище има посетитлески център на Парк Рила. В нета ще му намериш телефона и ще говориш с хората там за качване на трудно подвижен човек до горе. Не вярвам да ти откажат да дадат еднодневно разрешение.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

По принцип забраната касае границите на парка. Извън парка, което ще рече до бариерата на около10-15 мин пеша от хижата никой не трябва да те спира. Друг е въпроса че местните тупани с борческо потекло са си сложили и други бариери за да не би да не видиш лифта. Но точно днес, утре не е за препоръчване да се катериш, времето е доста неподходящо.
                        Тази земя, по която тъпча сега,
                        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                        тази земя – не е моя земя,
                        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Една снимка от вчера, насреща в далечината се вижда пистата при началната станция на лифта. Времето определено не е подходящо.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3090042 (Custom).JPG
Прегледи:1
Размер:25.3 КБ
ID:5269315

Коментар

Мисля че ако се обадиш в управлението на Национален парк Рила в Благоев град и поговориш учтиво със някое вишестоящо лице няма да Ви бъде отказано ходенето до хижата Пътя е добър но преди 20-ти май или началото на юни си остава непроходим поради наличието на заледени участъци и сняг
                            Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

E той пътя е непроходим принципно. Последните няколко километра реално обсъждаме. Там камъните са много сериозни. Не е като да не може да се качи и неподготвена машина, но си е зор. Пък машина можеща да се качи безгрижно, ще се качи и май. Не знам дали си струва обаче. Аз бих заложил на Юни, Юли или Август щото е много по-приятно. Зимата също е много приятно, но ще трябва мнооого сериозна машина. Все пак ако има достатъчно сняг, пътя е като писта за ски. Освен това можете да се качите и без разрешение. Аз не виждам разлика реално. Мястото е специално и всяко качване си е кощунство, със или без разрешение. За мен и лифта и новата хижа са кощунство, старата е иди доди, а "дъновистите" съвсем легално насират всичко. Та мен ако питаш, никой не трябва да се качва там с МПС! Бил съм там, карал съм и съвсем нарочно не съм се качвал. Не е трудно, в лошото време е само опасно. Освен това до новата като стигнеш и какво? Трудно подвижен човек няма как да закараш пеша на никое от езерата или някое от наистина прекрасно място там. Та може би просто трябва да изберете друга дестинация. Естествено с 4х4 може да се стигне до бъбрека примерно, но струва ли си?
                              Офф, извинявам се ако звучи грубо, но аз още съм доста афектиран от поредната груба изцепка с планините и природните ни богатства, без реален прогрес.

Коментар

Колеги, темата е за конкретно нещо, а не за дърводобива и прочие проблеми на планината като цяло. За тези неща има отделни теми в Екология. Пишете и коментирайте там, всяко следващо мнение не по темата не само ще бъде трито, но и санкционирано съгласно Правилата на Форума
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X