Привет! Искам да попитам дали някой се е качвал с джипа си до Бъбрека /едно от Седемте езера в Рила/. Зная, че има асфалтов път - Сапарева баня, Паничище, хижа Пионерска, но от хижата до Бъбрека е черен път. Интересува ме колко километра е по черния път и какво е състоянието му? Мога ли с късата Витара да изпълзя до горе, при положение, че гумите ми са за магистралата - 205/70/R15 и прилично износени? Впрочем, с тези гуми съм се справял по черни планински пътища, но не зная този към Езерата може ли да се нарече изобщо път?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?
Свий
X
-
До: Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?
До хижата има път.
По нагоре също може да се стигне ама какъв е смисъл.Все пак това е парк и тамае един от символите на БГ ако идеме и там да ровим вече на нищо няма да прилича.
Качи се остави си джипката горе някъде и останалия маршрут се разходи-заслужава си пък и няма да се съсипват тези красоти.Луд умора нема,само се поти!!!
-
Първоначално публикуван от jivkov1952 Преглед на мнениеПривет! Искам да попитам дали някой се е качвал с джипа си до Бъбрека /едно от Седемте езера в Рила/. Зная, че има асфалтов път - Сапарева баня, Паничище, хижа Пионерска, но от хижата до Бъбрека е черен път. Интересува ме колко километра е по черния път и какво е състоянието му? Мога ли с късата Витара да изпълзя до горе, при положение, че гумите ми са за магистралата - 205/70/R15 и прилично износени? Впрочем, с тези гуми съм се справял по черни планински пътища, но не зная този към Езерата може ли да се нарече изобщо път?0898532785-КИКО
Коментар
-
Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнениеДо хижата има път.
По нагоре също може да се стигне ама какъв е смисъл.Все пак това е парк и тамае един от символите на БГ ако идеме и там да ровим вече на нищо няма да прилича.
Качи се остави си джипката горе някъде и останалия маршрут се разходи-заслужава си пък и няма да се съсипват тези красоти.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?
Привет! Искам да попитам дали някой се е качвал с джипа си до Бъбрека /едно от Седемте езера в Рила/. Зная, че има асфалтов път - Сапарева баня, Паничище, хижа Пионерска, но от хижата до Бъбрека е черен път. Интересува ме колко километра е по черния път и какво е състоянието му? Мога ли с късата Витара да изпълзя до горе, при положение, че гумите ми са за магистралата - 205/70/R15 и прилично износени? Впрочем, с тези гуми съм се справял по черни планински пътища, но не зная този към Езерата може ли да се нарече изобщо път?
Коментар
-
Първоначално публикуван от kiril_ognenski Преглед на мнениеЗдрасти до новата хижа нямаш проблем но до Бъбрека неможеш.
Ako си по настоятелен можеобаче въпроса е защо???
Напълно подкрепям актовете в такава ситуация.МПС-та нямат работа нагоре от хижата,нямата работа и в територии където не е път и да се тъпче и разрушава дадена растителност,скали и проче.Не поне там-в парка.Луд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от jivkov1952 Преглед на мнениеПривет! Искам да попитам дали някой се е качвал с джипа си до Бъбрека /едно от Седемте езера в Рила/. Зная, че има асфалтов път - Сапарева баня, Паничище, хижа Пионерска, но от хижата до Бъбрека е черен път. Интересува ме колко километра е по черния път и какво е състоянието му? Мога ли с късата Витара да изпълзя до горе, при положение, че гумите ми са за магистралата - 205/70/R15 и прилично износени? Впрочем, с тези гуми съм се справял по черни планински пътища, но не зная този към Езерата може ли да се нарече изобщо път?
П.С.Колеги написах горното защото колегата много настоятелно пита.0898532785-КИКО
Коментар
-
То с много настоятелно питане може и да възникне път до Бъбрека, ти ще подпомагаш ли?
Ако искаш да ти е хард по-добре разгледай деренцата на Маркан, не е нужно комерс да има за да е забавно.
Аз не виждам оправдана цел да си закараш вседехода на Бъбрека точно, освен спасяването на човешки живот. Все пак от новата или дори Сапарева баня, няма нищо по-приятно за правене от ходене и дишане. Не мога да повярвам, как за няколко години тълпи консуматори се нароиха горе. Не може да припари човек през сезона, а после е осеяно с боклуци. И не само. За чий трябва да се мъкнат до последно с автомобилче и от там 2 крачки и буф на "пикник". Колега пробвай се с витарката, аз лично се надявам да и нанесеш непреодолими щети и да си остане там за паметник, спри и походи в планината докото си. С което не желая нищо лошо на теб и спътниците ти освен 1 добър и здравословен урок по вразумяване. Уви ако още е затворен пътя нагоре...
Коментар
-
До Бъбрека едно време се качваше моя адаш от Дупница Злати Златистия с Нива и УАЗ. Но това езеро е дълбоко навътре в парк Рила, няма обособен път и е крайно нежелателно, да не говорим че и абсолютно незаконно, качването дотам с джип. Нека да не ставаме рушители на малкото останали чисти места в тоя циркус и да не даваме повод да ни сочат с пръст като душмани на природата. Няма какво да дискутираме изкопания ров, за да не се стига догоре и реакцията на охраната, като види такъв мераклия.LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Здравеи Живков,до бъбрека сджип с големи усилия ижестоко драпане ще излезеш но защо?За да има още един повод да ни плюят и маиче с право -защоли? ще ви кажа вчера бях на срещата на хижа Тъжа с ръководството на парк Централен балкан след срещата при излизането до вр. Ботев направо бях изумен горе е заприличало на трасе за бъги, е ще ни забранят как няма да ни забранят и маи са прави.Така че си избии от главата идеята -качи се до новата хижа и от там нагоре пеш наслади се на малко останала девствена природа. Приятни гледки!!!s4f(само чичко фър)Най-добре е да имаш богати приятели!!!
Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!
Коментар
-
качването на каквото и да било туристическо мпс в националните паркове трябва да бъде абсолютно забранено и да се сложи край на това консуматорско отношение към природата и на постоянните безмислени оправдания.
който го мързи да върви и не иска да спазва правилата, няма място в планината. В парка всяко късане, бутане, цапане или каквото и да било посегателство над природата е абсолютно забранено, единственото разрешено нещо е да вървим по маркираните за това пътеки и да се наслаждаваме! Дори да не беше забранено, мисля че ако един човек е наистина загрижен, не би си позволил да тъпче с гуми тази и без друго измъчена земя.
жалко, че потребител на който ника му е набор 52ри дори не се замисля колко неморално е прекарването на идеята за изкачване в НАЦИОНАЛНЕН ПАРК с джип
Коментар
-
Колеги,сега се прибирам от езерата.До новата хижа може да се стигне ако си с джип от Дупница или Сапарево,за останалите създават кави ли не проблени.Качване то до Бъбрека сега е невъзможно,пред новата хижа стоят една полицейска нива и една на парковата охрана.Мисля че качването до Бъбрека ,нито е нужно нито възможно с джип.За джиповете който карат туристи и са от Дупница,все още си затварят очите,но дори и на тях не им хрумва такава тъпа идея.
Коментар
-
Че качването с джип на тези прекрасни места е глупаво и неоправдано съм напълно съгласен. То сега, когато само пеша и с коне се стига до горе, пак има оставени боклуци, пък иначе какво ще стане не ми се мисли.
П.П: Няма ли малко по-надолу тема по този въпрос?
Коментар
-
А бе не ми се пише по тая тема ама почвам да се косИм.
Гледам и друга тема има за карането в парковете.И пак се косим.
Та то езерата ги посраха отдавна.Не казвам че не може още де... да ги п.....т.Ама ако го погледне човек от друга страна пък си мисля че ако си с джип ще ти е по-лесно да свалиш боклуците за които няма да има място в раницата например.
И на друго се чудим-какво значи това АКО имам разрешение от парковата управа мога да се кача иначе не.Нима като ми разрешат джипа ми ще рови по-малко или кво.Или се кара или не.Другото за мене е дрън-дрън.Говоря за каране по направените вече пътища в парковете(на места са и чакълирани и валирани).
Относно до езерата и аз бих спрял колите АКО лифта е мой.Нали трЕбе да си изкара вложените пари.Иначе на тоя направен и утъпкан път никога вече няма да поникне растение а и ще трябват доста години някой да кара с богери за да го изрови.Та знам ли дали всичко което се опитват да наложат е правилно.
Не казвам че съм прав.
Коментар
-
До миналата година,пътя от Пионерска до езерата беше само един.Сега покрай строителството на новия лифт,има безброй пътища,до всеки стълб на лифта има път.Едвам не се загубих в тези разклонения,а съм ходил много пъти.Джиповете ги пускат до бариерата на парка.Иначе през цялото време караш с повишено внимание щото едни Г-класи от Дупница карат туристи и летят да не изпуснат някой клиент.Просто и езерата заприличват на всичко в България,около новия лифт филц,бетон,дъски,боклуци идр.Мисля че вече не е същото като преди години,изчезна единението с природата,и аз лично едва ли ще се качвам скоро.Бетон и строежи има и долу.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар