Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    ... Ако случайно нещо възможно най-тъпо се случи за коло време биха слезли за помощ?
    Като тръгнеш по тази логика - просто си стой в града близо до докторите и не мърдай никъде!

А като има да ти се случва нещо "възможно най-тъпо" лифтовете никак не са гарантирани ...

Три деца са настанени в "Пирогов" след инцидент на Драгалевския лифт на Витоша ...
    Премиерът Сергей Станишев и още 20 души, вкл. охрана и журналисти, висят от 40 минути на 30 метра височина, блокирани в седалковия лифт ...
    Five children and an adult have been taken to hospital after a chair-lift derailed at the Lecht Ski Centre ... The six people fell about 20ft (6m) to the ground and others were left stranded for more than an hour. ...

П.П. Между другото, понеже по-горе спомена х. "Рай" - внучка ми ходи до там май на 5-годишна възраст. Предимно на собствен ход, като само в най-тежкия участък е ползвала превоз - на гърба на чичо си ...
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-08-13, 16:28.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако можех бих забранил всякакъв моторизиран и лифтен достъп до езерата. От както направиха новата хижа и лифта района вече не е същия. С носталгия си спомням преди 30г и повече как сме си изкарвали в старата хижа. Държеше я семейство самоковци, не тоя мързел Павката / и паяжините го мързи да събере по стаите/, беше тъпкана всяка вечер от туристи българи, германци, поляци, чехи и др. По цяла вечер пеехме песни с чужденците и си правехме майтапи, еех страхотно време. Нямаше боклуци, хората си ги събираха в раниците / имало е и изключения/, но планината си беше много по чиста. Хората бяха приветливи и усмихнати, срещнеш някои чужденци и те веднага наизвадят разни топографски карти и уреди и питат за това или онова място.Наприказвате се къде с думи, къде с ръце и станете приятели. Що дини сме измъкнали горе, колко от вас са яли диня на закуска престояла през нощта в езерото, след вечерната разпивка с приятели, направо елексир. Отнесох се
      Та думата беше за унищожаването на природата от боклуците на навалицата и колите които се качват горе.Според мен новата хижа и лифта са много печеливши и трябва да поемат разходите за почистване на цялата околност. Не ме вълнува печалбата им, но би трябвало да поемат отговорност за мръсотията на хората дето се качват горе благодарение на тях.
      Чета тук и се чудя на хората желаещи да се качват на езерата с джипове. Хора затова имате крака, ходете и научете и децата си да ходят и да се радват на природата. Преди години водех една разнородна група от трийсетина човека из Рила и имаше едно момиченце на 4г, направо бях изумен. Излязохме сутринта в 8ч и се върнахме вечерта в 8ч и детето си ходи само без да се оплаква.Само се налагаше от време на време да го забавляваме с песнички и закачки за да не му е скучно.
      Така че възрастта не е пречка. Иначе прехода си беше тежък и за голям човек - ВПД Боровец, седалков лифт Ситняково, х. Чакър войвода, х.Мусала по пътеката над съръгьолските езера, вр.Мусала, обратно х.Мусала, х.Ястребец, през Иконостаса до Боровец - ВПД.
      Бих се радвал колкото се може по малко кашкавали и повече туристи да влизат в планините, те са хората които истински оценяват природата. Който иска с джипа - да му се кефи из някои ровини и да си направи пикник в ниското и ако случайно му дойде мерак да грабва раницата и да тръгва пеша на където му видят очите из планината.

Коментар

Планината е като морето в смисъл навсякъде те доят за пари. Почти не останаха свободни места да си разпънеш палатка по крайбрежието без да ти вземат такса. Същото се получава и с тая нова хижа и лифта за който говорите. Разликата е там, че на планина можеш сам да решиш дали да ходиш или да даеш някой лев. Главния проблем на нас Варненци(а и не само) е времето. За един уикенд не можем да дойдем и да се приберем или ако можем, ще е убийство, затова лифта е удачен варянт.Ако питате мен нямам нищо против достъпа до горе да стане само пеша така, ще се отсее една група хора интересуващи се само от тоя начин на живот и с който и да седнеш да поговориш все, ще има какво да си кажеш. Чета пътеписи разни в които се обеснява, че няма тръпка да се качиш горе поради огромната тълпа хора. За джип пък никой не говори(в смисил по точно аз) - немислимо е.

Коментар

Все пак доста пари се печелят в района. Сега остава една част да се пренасочва за почистване, превенция и контрол. Просто сега е модерно да се ходи там и няма как това да се ограничи. Виж всички палатки, огньове и скари трябва моментално да се премахнат и повече да не се появяват. За последно гледахме езерата откъм Отовица миналата година (качихме се от Калин за да избегнем трафика ) и пътеките не се виждаха от хора и имаше опънати стотина палатки, към които нямаше прикачен ЕКОТОЙ.
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

A aз искам лифт то Матерхорн, и до Еверест, и кебапчийница, и музика горе. Защото съм Варненец, с цел да стана и Софиянец. И нямам време, само уикенда, за Еверест.
            Районът там е тежко увреден, какви уикенди, какви лифтове и време!

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
              A aз искам лифт то Матерхорн, и до Еверест, и кебапчийница, и музика горе. Защото съм Варненец, с цел да стана и Софиянец. И нямам време, само уикенда, за Еверест.
              Те хората и за Еверест викат че е нарушена екосистемата от многото туристи и че най-гадно били зарязаните трупове по пътеките ама нали.

ПП Я да видим кво е писал батко преди 3 години
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=99680
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дай да си изясним какво точно се опитваш да кажеш с това. Нещо ми се подиграваш ли? Незнам защо оставам нещо неразбран или като прочетете заглавието и всички ги слагате под общ знаменател.

Коментар

Подиграл съм се с доводът ти за уикенда и Варна.
                  Каквото казвам, съм го казал ясно - проблемът там е сериозен.
                  По езерата като една природна забележитеност се ходи за почивка, здраве, удоволствието да подишаш въздуха там и други такива. Това става като се походи по пътеката насам-натам. Затова доводът ти че си имал само събота и неделя за ходене там и лифтът е оправдано средство е смешен и за подигравки.
                  Хващаш влака в петък вечерта от Варна, после автобус или влак за Дупница, автобус или такси до Сапарева баня, такси или пеш до началото на Паничище и после си на място по-добро от езерата в момента. И като походиш, следобед рано си горе. На другия ден следобед обратно.
                  Мисля, че трудно ще разбереш. Дали въобще има такава вероятност зависи що за човек си, нещо неизвестно за мен. Дотук виждам, че не си наясно с или пренебрегваш някои от сладостите на природата.

Коментар

Затова доводът ти че си имал само събота и неделя за ходене там и лифтът е оправдано средство е смешен и за подигравки.
                    Представи си, че има хора като мен, които работят на две работи за да живеят що-годе добре и нямат възможност да си получат отпуската лятото. Представи си, че ми е писнало от работа и умора и искам поне за един уикенд да видя и се насладя на нещо намиращо се на 500 км. Ти кога за последно се качи на влак и изобщо закакво споменаваш влака след като си има коли за тая работа. Защо след като не ме познаваш съдиш за мен от 2-3 поста и не мислиш ли, че нямаш право да ми се подиграваш. Върни се назад в мненията ми и там, ще прочетеш, че разсъждавам а не взимам страна!!!

Коментар

Подигравам се на доводите ти. Теб не познавам, виждам какво си писал само.
                      Дали ще работиш на три смени, дали ще хвърчиш с колата или ще си вемеш спално във влака - твой избор и си имаш последствията. Пътувам и с влак, освен с всички други видове транспорт по света и у нас.
                      Ползата от ходенето до езерата, ако говорим за темата, е в ходенето пеш. Времето от петък късен следобед до неделя през нощта или понеделник сутрин е предостатъчно за кратка почивка без претоварване. Без да има нужда от транспорт из парка.
                      Без отпуск, хора, добре?! Оцет и олио се смесват по-добре от тези трите.

Коментар

Защото съм Варненец, с цел да стана и Софиянец.
                        Защо си мислиш,че София е център на Вселената и всички Варненци мечтаят да емигрират в Шопско ?
                        Последно редактирано от GEORGI Y60; 29-08-13, 19:12.
                        NISSAN PATROL Y60 2,8TD DOBINSONS+3" SILVERSTONE X-TREME 33X10,5X15
                        ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 0887/69-50-11 0898/780-418

Коментар

Вчера един познат ми подметна, че "офроудърите" от кюстендилския край били организирали извозване на туристи до езерата. Не бях склонен да му повярвам, но той така разпалено настояваше на своето, че реших да попитам тук дали някой не познава тарикатите, извършващи такава, меко казано излагаща Форума дейност. Предполагам, че едва ли са членове на Форума, но знае ли човек.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Ами то има и такива, които карат и в централен балкан към Рай...

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              Вчера един познат ми подметна, че "офроудърите" от кюстендилския край били организирали извозване на туристи до езерата.
                              Нда, от едно 4 години насам
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                                Вчера един познат ми подметна, че "офроудърите" от кюстендилския край били организирали извозване на туристи до езерата. Не бях склонен да му повярвам, но той така разпалено настояваше на своето, че реших да попитам тук дали някой не познава тарикатите, извършващи такава, меко казано излагаща Форума дейност. Предполагам, че едва ли са членове на Форума, но знае ли човек.
                                Вярно е.
                                Видях ги с очите си миналата година.
                                Извозват от долната станция на лифта до новата хижа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X