Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?

Хех, малка поправка - изтървал съм точно важната думичка.
    Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
    Надявам се НЕ аз да създавам спор...
    Вярно е, че дъновистите изиграха голяма и неприятна роля в потъпкването на Езерата. Уж свещени за тях, дрън дрън. Много грозно беше в началото - първото голямо нещо беше изрязването на клека (или каквото е) на облото връхче непосредствено над хижа Седемте езера, на изток май се пада. Направиха си там палатков лагер, редовно хълмчето функционираше като тоалетна. А там имаше разни диви зверове. Не помня на какво се радвахме, дали зайци, друго животно или граблива птица. Сега мисля, че е камъни с трева между тях и отделни стъбла клек.

Коментар

Лифтът вече е 20 лв. на човек в двете посоки. Мисля, че ако сте група от 5 човека няма как джипът да не е разумния вариант.

Коментар

Вчера казаха че тази година на езерата са се качили над 150000 туристи!!!А тя още не е свършила!Преди лифта са били максимум 12000 на година!Поради присъствието на човека там са изчезнали диви животни които са живеели там.Абе там дет иде човек всичко пре..бва!
        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
        0888854582
        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
          Вчера казаха че тази година на езерата са се качили над 150000 туристи!!!А тя още не е свършила!Преди лифта са били максимум 12000 на година!Поради присъствието на човека там са изчезнали диви животни които са живеели там.Абе там дет иде човек всичко пре..бва!
          Има бибитки... .
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

заиграе ли царица-парица, на нищо не прощава...

Коментар

Аз съм един от тъпите природолюбители дето не ходят по орлов мост или Банско.Просто възпитанието и натурата са ми такива.Един единствен път се качихме с жената на езерата преди две години и тогава решихме повече да не идем там!То не бяха туристи,то не бяха дъновисти и секаква друга .......Абе мога много да пиша на такива теми и не само за езерата ама само ще се издразня......
              Айде поздрави и наздраве на Всички!
              Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
              0888854582
              Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
              Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Ако бяхте минали откъм Рилския манастир, през Иван Вазов и Ловна, можеше пак да не повторите.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

http://www.capital.bg/politika_i_iko...p=1#storystart

След няколко години ще е чудесно място за джипове, АТВ-та, мотори, лагерни огньове, може и рали да се направи.

Няма да ги има и досадните локви, само пречат така или иначе.

Коментар

Форума вече е организирал есенно почистване след туристическия сезон.
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=69130
                    Ако трябва пак да се захващаме с организацията ?
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

• От: Някой качвал ли се е на Седемте езера в Рила с джип?

Това е много добра идея, няма да е излишно със сигурност!
                      Но, най-добрият начин (вероятно и единствения) е ограничаване на потока туристи. С най-лесния начин - да затворят достъпа, освен пешеходния.

Ще опитам да направя актуални снимки, за да получим представа какво е текущото състояние.

Коментар

Значи ако правилно разбирам за да оцелеят езерата трябва да се ограничи потока на туристи... За да идем нашето семейство до там трябва или на лифта или пеша... Ако затворят лифта, ще минат доста години докато малкия стане по-голям за да може да измине прехода до там за да ги видим. Ако се качим на лифта обаче, ще стане доста по-лесно. Обърквам се... Кое е по-добро в случая. Сложна работа... Същото се получи и на Рай - ще чакаме още малко за да отидем.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                          Значи ако правилно разбирам за да оцелеят езерата трябва да се ограничи потока на туристи... За да идем нашето семейство до там трябва или на лифта или пеша... Ако затворят лифта, ще минат доста години докато малкия стане по-голям за да може да измине прехода до там за да ги видим. Ако се качим на лифта обаче, ще стане доста по-лесно. Обърквам се... Кое е по-добро в случая. Сложна работа... Същото се получи и на Рай - ще чакаме още малко за да отидем.
                          На колко години е малкия, че да трябва да чакате толкова време?
                          Аз никога няма да забравя, когато бях само на 4, но се качих пеша в Пирин от х. Бъндерица до Голяма Тодорка. И как се опитвахме да ловим с по-голямата ми сестра на Жабешкото езеро попови лъжички в консервна кутия. След което решихме, че серпентините, по които минава пътеката към Тодорината порта, са за старци, и хукнахме право на горе.
                          За информация - денивалацията на този преход е почти 1000 метра. Които минах тогава без проблем. Може и да се чудите, че имам спомени от невръстните си години. Но наистина си спомням някои моменти и до сега (а от тогава са минали невероятно много години). Така че не подценявайте възможностите на децата да ходят.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                            ... ще минат доста години докато малкия стане по-голям за да може да измине прехода до там за да ги видим. Ако се качим на лифта обаче, ще стане доста по-лесно. Обърквам се... Кое е по-добро в случая. Сложна работа...
                            Дори и така да е, поне ще има какво да види като порасне. И ще може след още години да заведе и децата си там ...

А за децата в планината ... Това го видях по пътеката от вр. Мусала към х. "Грънчар" ...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1140481.JPG
Прегледи:1
Размер:287.9 КБ
ID:5513748
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-08-13, 10:07. Причина: печатна грешка
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Не ме разбирайте погрешно той малкия има в пъти повече сили от мен ама го хваща скуката. Това си е едно разсъждение а не оправдание. А това на снимката си е много смела постъпка. Ако случайно нещо възможно най-тъпо се случи за коло време биха слезли за помощ?

Коментар

със сигурност по бързо отколкото "Ако случайно нещо възможно най-тъпо се случи" с лифта.
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X