Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от митре Преглед на мнение
    Ми не.
    Ти ще ги пазиш,споставения колан и включените фарове.
    А , то въпросът ми беше риторичен Естествено , че аз ще ги пазя !

Ама аз със 30 годишния ми стаж като професионален шофьор пазя и келешите с книжка на 6 месеца , които не считат за необходимо да дадат мигач при завиване . Пазя и малоумниците , които са тръгнали да изпреварват колона и карат насреща ми със 120 . Пазя и далтонистите ( незнайно как взели книжка ) , които не могат да различат сив автомобил на сив асфалт , та искат забрана за сивата боя .
    Пазя и тези , дето нямат чувство за дистанция , ако отсреща им не блестят фарове ( същевременно други колеги властите ги карат периодично да дават психотехнически преглед ).

Е нещо ми писна все аз да пазя . Ше взема да се кандидатирам за депутат .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Браво ,ВладоТС!Точно така,трябва да говориме за случващото се точно,а не как ще си направиме дневни светлини и зумери и незнам си какво!Не сме длъжни да караме със светлини целогодишно !Идиотите никой не може да ги спаси ,ако ще да си опашеме колите и джиповете с диодни ЛЕД ленти!Егати и простотията!Кретените пак не спират на пешеходни пътеки и убиват хора ,какво като има нови закони,лудите пак хвърчат с превишени скорости много над разрешените и то даже на дълги!Абсурдна държава!Целогодишно каране на светлини има само за държавите над Полярния кръг,а ние вече сме със Средиземноморски климат!Трябва да правиме нещо по въпроса това е безумие на някой слънчасал дебил,че сметката пак е в нашия джоб ,е айде стига сме плащали чужди сметки!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Владо, много готино казано!
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Подкрепям напълно колегата Владо.
          Днес пътувах от Габрово до Севлиево, то едно светене, то едно чудо - поне 3-4 глупака караха на дълги, още поне 10 с нерегулирани фарове. Еми, извинявайте, ама по-ми пречат така, отколкото без фарове. Иначе както каза колегата, аз трябва да ходя на 3 години при изкукала психоложка на психотест, да ми каже тя от бюрото мога ли да карам, на 5 години сега и на професионална компетентност да се явявам....пари,парииии....И кой ще спасим? Ти ако цяла кола в слънчев ден без фарове не я виждаш, не ти е мястото зад волана. Абе всичкото е сега едни 100 лв. да дам за дневни светлини, щото не мисля да светя като коледна елха заради някой кьорав. Взе да ми писва някой да ми обяснява как да си карам колата като на идиот...или съм такъв...
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Странно,че все такива мнения и против камерите и все рев как всички били ощетени като им дойде честитката от сходни хора. Направх си експеримент и вързах на едно дърво пред къщата на Подбалканския една светлоотразителна жилетка. И какво. "Ревльовци" на които все им пречи нещо и все ритат срещу правилата намериха време 3 пъти да спрат и да я скъсат ( 3 поредни жилетки вече) защото като я видят и набиват спирачки от над 100 да слезнат до 50 в населено място. Разберете,че има и други по пътя и на вас не ви е мястото на пътя, а не на хора които не могат да видят сив автомобил на сив път ( горе долу цитирам). То преди време (може би и сега) се носят същите градски легенди колко били гадни да кажем полицайте в Германия или Унгария щото спират нашенеца който си кара през просото и как на него му е удобно.... Ами както ви казаха по-нагоре - идете и легнете на Орлов мост ако мислите,че ще имате поддръжка и може и да извоювате нещо. Ама се воюва за истински и смислени каузи. Другото за 50 кинта повече годишно разходи за фаровете - ами аз на такива хора не вервам и че ще дадат 50 лева за нови накладки, еле па за дискове. Станаха смешни тези напъни как ще се набутваме жестоко заради фарове. Ами аз карам от години на фарове (откакто спряха да глобяват за включени едно време) и не съм се набутал жестоко. Пък и да съм се набутал на фона на всички други разходи е смешно малко. За нерегулирани фарове, менте "ксенони" (дори и по-истински на неподходящи рефлектори) и каращи на фарове за мъгла и дълги и т.н... съм напълно съгласен и подкрепям с две ръце да се изчисти и това от пътищата (да се надяваме,че мярката със светлините ще помогне и с това сега - доста по-добре ще се забележи от близка дистанция кой с каква кола и какъв "ксенон" е и има място за надежда,че и тях ще ги наловят). А другите логики за корумпирани полицаи - ами спрете се вече - за да са корумпирани полицайте ние имаме вина. Аз карам от 1989 година всеки ден почти. И не съм дал и лев на наш полицай. Имам един фиш за 20 лева реди години, че заобиколих "паднал полицай" и още ме е срам и сега не заобикалям никога. Ами карайте по закона и правилника, пък да видим колко ще са корумпирани. Мен колкото и пъти да са ме спирали за рутинна проверка (случва ми се доста често, защото колите са ми целите в стикери) и никога не са ме питали "какво ще правим сега". И всъщност винаги са се държали доста професионално и учтиво. Ама и аз съм си карал както трябва, имам си всички необходими документи и оборудване.... Тази пък теория , че ще стане ад и ще искат само пари - ами ако не сте изрядни си го търсите.... Това пък е най-абсурдния довод "против".
            И всъщност какво си говорим излишни глупости - хайде сложете си ръка на сърцето - всички знаем и виждаме как малоумно се кара по наще пътища, как 90% не спазват никакви правила. Ами трябва да се започнат всякакви ограничения и правила. Дори и да са отчаяни според някой все пак са опити за по-добро. Едно е сигурно - запалените светлини през деня няма как по никакъв начин да застрашат сигурността на движението. Хайде спрете с теориите за конспирация за лобиране на търговци на акумулатори и четки за алтернатори. Незнам дали и сами си вярвате...
            Писах, писах за пореден път и знам,че няма да променя мнение на твърдоглавите. Ама поне съм от станата на "печелившите" - аз съм твърдо "за" фаровете отдавна. И не продавам четки за алтернатори и не съм политик. Нито па питам "сега какво ше праим". Просто ще продължа да спазвам правилата и да се стремя да карам безопасно със запалени фарове както си го правя от години.......
            висете отпуснато

Коментар

Велик човек си колега, накара ме да те уважавам. Направо господ.
              Но относно това май си забравил, че малко по-горе имаше и хвърчащи мнения, и няколко препратки към по-сериозни анализи или изследвания. Звучи като лозунг или телевизионно предаване с политик.
              Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
              ..Едно е сигурно - запалените светлини през деня няма как по никакъв начин да застрашат сигурността на движението..

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                Звучи като лозунг или телевизионно предаване с политик.
                Ми той може да е кандидат политик ,та както каза колегата по горе -"ние трябва да ги пазиме, като караме на фарове"!

Иначе както винаги ,по-дълги постове от 10-15 реда ,са направо безсмислени и много малко хора ги четът!

п.п. Бавно но славно,започнаха пак да ни промиват мозъците, като в онова време , а аз си мислех, че всичко е отминало!
                Няма не искам, ура да живее.....!
                Същите овце сме си и такива ще останеме!
                / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Колегата Тони е ангелче!

Само едно забравяш колега-ангел - разходите за гориво, за крушки, за синя зона, за винетки в града, за прегледи, за еб.... какво толкова! На който не му изнасят всичките тия или пък не издържа и не може да ги плаща - да се маха от България или ако и това не може - да си тегли въжето! Нали така колега? Защото едно забравяш - хората изнемогват! Ти ако си на служба към ГЕРБ, не всички могат. Има и такива, които не са.
                  ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                  СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

К'ви служби на ГЕРБ, к'ви 5 лева?!
                    И всичкото от Владо да е вЕрно(а не е), пак за три години даваш 15 бона за гориво, та плюс или минус 1000лв за това време, си е по едно кафе на ден или 30ст.
                    И всички сте безгрешни и ВИЕ пазите другите и все ДРУГИТЕ са виновни и малоумни... Е, изненада – нЕма други. Всички се пазим взаимно. Един път пазиш, друг път тебе те пазят и така. Колективна е отговорността, а някои състезатели са по-добри от други, но безсмъртни няма. Всеки път може да си от страната и на грешния и на загиналия. Що Ви трЕбват такива гръмки лозунги и самоуверено писане?! И аз с шофиране си изкарвам хляба, надобрял съм в това отношение, ама не мога да кажа, че утре или дори днес няма да сгафя.
                    Онези "сериозните изследвания", как пък не са повлияли на половината свят(по-сериозната половина) та да не карат на фарове?! Средиземноморски климат с -20 през зимата за по един месец и периоди когато се стъмва в 16:30 часа... А манталитета у нас, "Они че ми кажат..." , е и основна причина за закона. Щото не може да се спори, с такива индивиди, че не са светели дори и когато се налага. Включително в такива моменти и през лятото.
                    На всичките философи, които са против закона, им гарантирам, че им трябва само един случай (и то не инцидент), да се разминат на косъм заради несветещи фарове(независимо чужди или техни, но по-добре чужди за да могат да се усетят), за да си променят мнението.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      К'ви служби на ГЕРБ, к'ви 5 лева?!
                      И всичкото от Владо да е вЕрно(а не е), пак за три години даваш 15 бона за гориво, та плюс или минус 1000лв за това време, си е по едно кафе на ден или 30ст.
                      .
                      30 стотинки за гориво 50 в яйцата левче в месото 50 стотинки в хляба 12% тока и така в геометрична прогресия нагоре . Накрая на месеца виждаш че си похарчил едни 100+ лева в повече от предишния месец . Само че на болшинството от българския народ доходите не се индексират автоматично а трябва сами да си изкарат заплатите . Няма премии и бонуси по никое време взимаш това което си заработил .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И какво излезна? Пак Боико ви е виновен?
                        Извинявам се много, но спирам да пиша в тази тема, ще си карам на фарове, както съм го правил винаги, а теорията на конспирацията, ще я оставя на "експертите"

Коментар

Аз си карам целогодишнпо на фарове от 2006 сега се радвам че и другите ще започнат да карат на фарове!
                          Много по безопасно е !!!
                          Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                          :D

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                            Аз си карам целогодишнпо на фарове от 2006 сега се радвам че и другите ще започнат да карат на фарове!
                            Много по безопасно е !!!
                            Колега да се кара на фарове е безопасно,статистиката на другите държави,запазване или увеличение на ПТП.
                            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                              Много по безопасно е !!!
                              Струва ми че се това с фаровете не помага,вчера слушах по радиото,по последни данни.Катастрофите и загиналите са повече от миналата година.Всичко си опира до манталитета.
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                                Струва ми че се това с фаровете не помага,вчера слушах по радиото,по последни данни.Катастрофите и загиналите са повече от миналата година.Всичко си опира до манталитета.
                                А точно по този повод ме гложди един друг въпрос : ако догодина по същото време ( след 1 година каране на фарове) статистиката отчете нарастване броя на катастрофите в сравнение с предишната , тогава какво ли ще е обяснението на властите ( и на привържениците на целогодишното светене ) за "файдата" от тази поправка ?
                                И ще имат ли сили тогава гениалните ни законотворци да си признаят очевидно лобисткият и характер и респективно да върнат старото състояние на нещата ?
                                Или дет` се вика - веднъж влезе ли ти ......
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X