Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ...Ще ми е интересно и да видя някой, потрошил колата си в дупка, да осъди съответната община или държавата за това...
    Слава Богу, вече има такива - поне няколко души. Ако не греша, започнаха в Пловдив, подобен случай има и в Русе, а може би и в други градове.

Поздрави!
    Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Дреме ми каква усмивка, ще получа от която и да е полиция.
      Ако закона е такъв, ще го спазвам, но няма да престана да твърдя, че е пълна глупост.
      Полицаите не са на служба не за да тълкуват законите, а да осигуряват спазването им. Аз като гражданин, съм длъжен да ги спазвам, но имам свободата да ги тълкувам и да изявявам несъгласие с тях.
      ???Като как ги тълкуваш(законите)
      и как изразяваш своето несъгласие със тях?
      Не е ли по-лесно просто да ги спазваме?
      Според мен основен проблем при нас е че много мислим, преди да спазим правилата - Няма никой на кръстовището, защо да не премина?Какво че е червено , вчера чаках 5 минути на прелеза а влака мина на 6-тата.
      А пък правилата са измислени за да не мислим много!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Още преди няколко години, убедително бе доказано, че в гъстото градско движение, когато ти светят отсам и оттам, понякога не забелязваш пешеходец. Той няма фарове. .
        Ньей тъй !
        Ако пешеходеца пресича правилно и на указаните за целта места ... виж ако се вре между колите все едно е у царевичака - наистина е трудно да се види понякога.

Ние за съжаление го приемаме за нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
          Поредният вой срещу един правилен закон. Можем до сълзи и сополи да се възхищаваме на скандинавците, ама да работим като тях, да караме на фарове - там колите така ги произвеждат!! - не щем.

Чета аргумент: аз като съм на фарове, а насреща ми излезе пиян глупак??

Чуйте "аргумента" на глупака: Кво кат съм пил? Онзи защо не си е включил фаровете?!?

Това е НАЙ-ЛЕСНОТОза спазване правило!

Преди 5 години закарах колата в сервиз да направят фаровете светещи при работещ двигател. Не мога да ги изключа и да искам.

По въпроса за "бедните ни запаси от горива и "икономията" от фарове: двеста вата сумарни фарове към 100 000 вата двигател е лесна сметка.
          ако се не лъжа причина ,за постоянно светещите фарове в скандинавия е един "не малък" географски фактор и геофизична даденост,а именно полярни дни и нощи.
          не знам ,до колко това им помага да намалят ПТПтата...по скоро нямат избор да карат без фарове.
          най-малко пък за пример бих взел Финландия стояща на първо място в света със процент на самоубийства в следствие тежки душевни разтройства! Дайте да вземем като тях да си сложим и изкуствено небе по таваните на моловете и "кеф ни ден ,кеф ни нощ".
          Нека мижавата ни държавица да взема пример от "големите" ,въвеждайки смислени закони,които работят в полза на данъкоплатеца и пътната безопасност.
          Още веднъж-не съм против,макар и това да е поредния абсурд на балканския синдром.
          TЛК 80-4.2ТД
          ТЛК 73-2.4ТД
          ...................

Коментар

Хич и не мисля да се дърля кое е правилно или не в случая, защото и при двете положения няма разлика за мен като водач и собственик на МПС-то.

Съвет: ако нямате, направете си автоматично палене на фаровете при работещ двигател - голямо улеснение е и една грижа по-малко...

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
              ако се не лъжа причина ,за постоянно светещите фарове в скандинавия е един "не малък" географски фактор и геофизична даденост,а именно полярни дни и нощи.
              не знам ,до колко това им помага да намалят ПТПтата...по скоро нямат избор да карат без фарове.
              най-малко пък за пример бих взел Финландия стояща на първо място в света със процент на самоубийства в следствие тежки душевни разтройства! Дайте да вземем като тях да си сложим и изкуствено небе по таваните на моловете и "кеф ни ден ,кеф ни нощ".
              Нека мижавата ни държавица да взема пример от "големите" ,въвеждайки смислени закони,които работят в полза на данъкоплатеца и пътната безопасност.
              Още веднъж-не съм против,макар и това да е поредния абсурд на балканския синдром.
              За Швеция съм съгласен .Бих добавил например и Белгия с мъглите .
              Но след като това е поредния абсурд на балканския синдром , що пък трябва да се примиряваме с него ?!
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз карам на габарити в град и фарове по пътната мрежа на страната. Съображения има доста, но за мен +овете са повече от минусите. А за градовете фаровете наистина не са нужни, Ник е прав и за пешаците...Габаритите са достатъчни, като за мен задните червени светлини са по-нужни. А по пътищата, не магистралите толкова, но където движението е двупосочно, аз предпочитам да ме виждат, пък и 95% от светещите срещу мен ги виждам по-рано... Особено сивите, черните и разните подобни цветове, сливащи се с пътя, както и мръсните возила. Реално за червена или друга ярка боя нямам нужда от фарове за да я видя по-рано ...

Коментар

Да глупост пълна е през ясен слънчев ден да караш със светнати фарове.Ама като тоя ден почне да свършва или пък нахлупят облаци,как да се накара простия овчар да си пусне фаровете,защото вече имаме намалена видимост.Да разчитаме на съвестта и интелекта на над 50% от шофьорите в България е доказано загубена кауза.Остава единственото решение-закон и глоби,глоби.За това решение на тиквите мога да им кажа наистина браво.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                    Да глупост пълна е през ясен слънчев ден да караш със светнати фарове.Ама като тоя ден почне да свършва или пък нахлупят облаци,как да се накара простия овчар да си пусне фаровете,защото вече имаме намалена видимост.Да разчитаме на съвестта и интелекта на над 50% от шофьорите в България е доказано загубена кауза.Остава единственото решение-закон и глоби,глоби.За това решение на тиквите мога да им кажа наистина браво.
                    Хмм, надвечер повечето модерни автомобили сами се светват

Поне това правят френските, щото там тоя закон не минава за дълго, водят го "немски", а френските мотористи протестират, защото през деня карат по 2-ки и само те светят. Запалените фарове на автомобили довеждат то по-слабото различаване на мотористите и води до сериозни рискове за тях. Та след бурни протеси, там вече не се кара на фарове. Обаче от доста години, коилите им сами си палят 1-во габаритите по здрач и като съвсем притъмнее и фаровете. Е разбира се това не за всички е серийно, но не е и скъпа екстра... Също като да се спират сами като заключиш колата или "завиващите" фарове. Та не само глоби и закони помагат за по-добрата видимост, има си нужда и от малко технически решения. Друг е въпросът в България, колко е %та автомобили с такива възможности, спрямо този на трошляците и по-старите возила...

Коментар

Поредната глупост на депутатите, и поредната касичка за катаджиите.
                      От 20 години годишно има по 1 000 трупа. После започнаха истериите с коланите, фаровете, светещите жилетки, камерите, дрън - дрън, и до ден днешен пак има хиляда трупа годишно. Кво праим?
                      Спрете да досаждате. И кукуригаща котка на покрива да сложите задължително, при толкова километра шосета и толкова автомобила, пак ще има 1 000 трупа годишно.
                      Всички тия, с извинение, мерки, показват единствено скудоумието на законодателите.
                      Не разбирам защо например да не стане задължително карането на аварийни и със свирещ клаксон. Още повече безопастност, отвсякъде.
                      Е?

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Но след като това е поредния абсурд на балканския синдром , що пък трябва да се примиряваме с него ?!
                        ми прав си......ама имаме ли избор,освен да следваме сляпо некадърните управляващи....
                        TЛК 80-4.2ТД
                        ТЛК 73-2.4ТД
                        ...................

Коментар

На мен закона не ми е проблем. Ще карам на фарове щом трябва.
                          Но това да ме спират на 20 метра от входа полицаи и да ми пишат акт за забравени фарове.....това вече ми е проблем....а на полицаите това им дай....

Коментар

Стефан:
                            Не разбирам защо например да не стане задължително карането на аварийни и със свирещ клаксон. Още повече безопастност, отвсякъде.Е?
                            Е, не може така да се прескачат цели етапи и дупетати! Първо трябва да стане задължително колите да са боядисани в сигнални цветове, после следват допълнителните пробляскващи светлини. Вносителите на боя и ламБи ще бъдат само одобрени фирми на наши хора. Вапцането, задължително да става в няколко оторизирани (наши) сервиза.
                            К'ви са тия клаксони и аварийни светлини? Ами те са монтирани серийно в автомобилите. Кой ще има полза от това?
                            Стегни се и мисли правилно!
                            There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                            No wahalla.

Коментар

А, виноват, изразих се неясно. Това само през преходния период, докато стане задължително колата да свири определени мелодии според сезона и часа. Които се купуват от оторизирани магазини, и с платени авторски права. Кой си ги е дръпнал от интернета - дранголник. Който сгази дете - обществено порицание с дребни букви в селска стенгазета в махала без жители.
                              Гледай им акъла, па им крой капа. От една страна самоубийството е декриминализирано. От друга страна, то не е обществено опасно деяние, в общия случай. Но санкциите за каране без колан, са по-големи от тези за каране с 200 по квартална улица, или за минаване на червено. Които са реално общественоопасни действия. Но коланите не се документират, и срещу депутатска или друга карта изобщо изчезват от колата. Опасните действия обаче се регистрират от обективния контрол, даже да са извършени от наши хора. Затова наказанията за тях са никакви.
                              Такива ми ти грижи за пътната безопастност.
                              А кой ще ни пази от безумни закони, не знам ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                ...
                                Не разбирам защо например да не стане задължително карането на аварийни и със свирещ клаксон. Още повече безопастност, отвсякъде.
                                Е?

Ми Стефане, то дълго време е било и по-лошо, в Англия по закон пред автомобила е трябвало да върви Човек с червено флагче, за да не плаши конете

Безумия винаги е имало, Но карането на фарове НЕ е от тях!
                                От поне 15-20 години си карам на Фарове целогодишно и така ще продължавам, дразня се когато в сивотата на вечерният Сумрак или просто в лошо време срещу мен се зададе сивичка Мръсна колица без светлини (за ИКОНОМИЯ) виждам го Доста по-късно от колото ако беше с фарове и си мисля пропуснах го, ама дано не се удари в някоя малка колица и да причини страдания на много невинни хора....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X