Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на фаровете за мъгла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Използване на фаровете за мъгла

аз се отчаях..... на мен ми пречат и това е последното което пиша за тия фарове.... не че на някои им пука де ;-). аргументи от сорта ''не ми пука'' са доста силни според някой. пък и да не се измориш да ги използваш...... немам желание да слушам една и съща плоча до безкрай ;-) има си контролни органи, закони, хора които се саморазправят... все някога ще си дойдат нещата на място. дано станем правова държава и хората да добият чувство на отговорност. е и на мен не ми харесват много закони и правилници, но ги спазвам..... и не ги обсъждам.... пък и хората като ми кажат нещо и са болшинство се замислям дали аз не греша...... и няма смисъл моля да ме облъчвате и със лични.за мен личните съобщения са от сериозен характер и не ми е приятно да ''подскачам'' като ми попне лично съобщение и се окаже че е с някакъв ''неясен'' характер към което нямам никакво отношение. иначе ще си чета как се развива ваденето на кладенчова вода и ще се забавлявам ;-).
    висете отпуснато

Коментар

Редовно карам зад колеги с включени задни светлини за мъгла без нужда. Не ми се вярва да не знаят от къде се включват и да натискат всички бутони като павиани.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
        Редовно карам зад колеги с включени задни светлини за мъгла без нужда. Не ми се вярва да не знаят от къде се включват и да натискат всички бутони като павиани.
        В тия случаи аз сьм на ДЬЛГИ и ХАЛОГЕНИ и каквото там имам,как да го видя иначе в тая "МЬГЛА"
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

За лилавите крушки на идиотите мисля, че намерих решение - жълти очила. Колко точно жълти, ще посмятам, но като нищо нощем ще почна да карам с такива. Е, някои фарове ще са по-жълти от други, но основната заслепяваща съставка ще я няма, а ксеноните 6000К ще са по-слаби от обикновен халоген.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            За лилавите крушки на идиотите мисля, че намерих решение - жълти очила. Колко точно жълти, ще посмятам, но като нищо нощем ще почна да карам с такива. Е, някои фарове ще са по-жълти от други, но основната заслепяваща съставка ще я няма, а ксеноните 6000К ще са по-слаби от обикновен халоген.
            Като доразвиеш идеята сподели.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              ...но пьк там ми загряват врьтлето тия с фаровете,говеда,карат на 5 метра зад теб с 3 тона кола и 130 километра в час.....
              Замисли се за една щоричка на задния джам, поставена с подховящ ъгъл и вместо ситото-хАлумин фолио за готвене или "термофоил" Чудно огледалце става.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Замисли се за една щоричка на задния джам, поставена с подховящ ъгъл и вместо ситото-хАлумин фолио за готвене или "термофоил" Чудно огледалце става.
                Направо фолио за пътни знаци, бяло. Вади зъркели и къса нерви - връща светлината в точно правилното направление. Как не съм се сетил и по-рано...

Коментар

Здравейте колеги,изчетох цялата тема.По вапроса законно или не от опит знам че в България не е законно и имама няколко фиша за това.относно изван България-аз патувам много често до англич и обратно и сам минавал и през сарбия и през румания с включени фарове за магла и не сам имал проблем.веднаж само в лондон ме спряха и ми казаха да ги изгася.но според мен ако няма нужда от фарове за магла не бива да ги ползваме,вапреки цхе с тях видимостта е по добра.а сто се отнася за страна в която човек не знае законите по добре да не го прави защото глобите не са никак малки.
                  успех на всички

Коментар

аз имам едни жълти (рочес оригинални са) и са за каране през ноща. колкото и да е странно (за мен лаика и невярващия) доста помагат. само така и не си изградих навика да ги ползвам редовно.сега докато писах поста даже станах изрових ги и гледах с тях точно срещу една синя лампа с отражател и една луминисцентна ''черна''.... резултата верно ме ''потресе'' (е не чак де) ама синята лампа с отражател (голям спот или както да се казва, сорри не съм сигурен,такава от цветомузиката ми е) вече не е със толкова ярък и дразнещ цвят.става някак си по-меко..... а за черната лампа направо все едно й отнемаш над 50-60 процента от интензитета (Ясене не ми се смей моля на лаишките термини ;-). та цвета на очилата е някъде със оранжев отенък. Ясене твои са ако искаш да си експирементираш. като ги купувах едно време в Германия един пич ми обясняваше че идеята им е за нощно каране (е става дума за екстремни спотрове) из мегаполиси и вдигали отчетливостта на обектите и ''притъпявали'' дразнещите светлини... доказали са се че ''работят'' де. ама пък собственика им одъртя за такива работи ;-).
                    висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Само тях ли ползваш или в комбинация с кьсите????Щото леко мога да се сьглася,че денем да речем може да се ползват фаровете за мьгла ако са комбинирани с фара,а не са отделно,нещо от рода на дневни светлини.Говоря за включени фарове за мьгла и изключени кьси.
                      Вечер обаче са си допьлнителни 55 вата на бройка прибавени кьм други 55 вата за кьсите и няма как да не заслепяват.Не говоря да ти вади окото,но има разлика и то голяма.Справка............моите модели.И на завой му бьркам в очите,на вьзвишения,на бабуни разни,на ниски коли...........щото едно е да ми свети Мазда Миата примерно с фарове за мьгла и сьвсем друго е някой джуган.

Тия дни минавам на ЛЕД крушки за фаровете за мьгла и подкарвам на тях,поне да вьршат някаква работа.Само трябва да избия на единия жьлтото около крушката
                      Ползвам само тях ,когато е задължително на фарове през деня.Идеята е ако изгори крушка,то да не е от късите светлини,които пък ще са ми необходими по тъмно,докато си сменя крушката.Предполагам че не всеки сменя изгоряла крушка на мига и то по нощите.Вечер ги ползвам при необходимост.Не заслепяват по норма-значи именно това.Светат ниско ,късо и на страни пред колата,очертават пътя отстрани."Присветването" при подскачане от неравности и дупки няма как да се избегне.Това е.

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                        аз имам едни жълти (рочес оригинални са) и са за каране през ноща. колкото и да е странно (за мен лаика и невярващия) доста помагат. само така и не си изградих навика да ги ползвам редовно.сега докато писах поста даже станах изрових ги и гледах с тях точно срещу една синя лампа с отражател и една луминисцентна ''черна''.... резултата верно ме ''потресе'' (е не чак де) ама синята лампа с отражател (голям спот или както да се казва, сорри не съм сигурен,такава от цветомузиката ми е) вече не е със толкова ярък и дразнещ цвят.става някак си по-меко..... а за черната лампа направо все едно й отнемаш над 50-60 процента от интензитета (Ясене не ми се смей моля на лаишките термини ;-). та цвета на очилата е някъде със оранжев отенък. Ясене твои са ако искаш да си експирементираш. като ги купувах едно време в Германия един пич ми обясняваше че идеята им е за нощно каране (е става дума за екстремни спотрове) из мегаполиси и вдигали отчетливостта на обектите и ''притъпявали'' дразнещите светлини... доказали са се че ''работят'' де. ама пък собственика им одъртя за такива работи ;-).
                        Значи някой просто се е сетил преди мен . Я дай поне марка, модел, ако има как да заръчваме, вместо да потъна в пазарни проучвания за светофилтри.

Коментар

Жълтите очила помагат и при мъгла.

А не знам за тия тия тъмни петна пред колите от къде ги намирате, но определено не са само от височината на колата... Тия дни гледах и пред Реното, което е колкото другите паркетници и пред Дискавърито, което пък е още по-високо, няма и милиметър тъмно петно, когато съм на къси. Дори да съм врътнал копчето за регулация до край и да светят недопустимо далеч, почти като дълги. Явно просто си трябва по-добра регулация.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Жълтите очила помагат и при мъгла.

А не знам за тия тия тъмни петна пред колите от къде ги намирате, но определено не са само от височината на колата...
                            В един от постовете си някъде из темата "Човекът с тъмните петна"
                            сподели : " То да не се пошегува човек " . Та вече май въпроса се изясни.
                            А за жълтите очила : явно намаляват интензитета на светлината от насрещните фарове , а как се отразява на нашите ? Щото все пак смисъла на фаровете е да не караш в тъмница . Или : слагаш ги преди разминаване със селски ерген с електрожени и после ги сваляш , за да си гледаш нормално пътя ?
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              А за жълтите очила : явно намаляват интензитета на светлината от насрещните фарове , а как се отразява на нашите ?
                              Работата е следната:

Най-важни за виждането са частите от спектъра около жълто-зелено. Най-силно заслепяват пък тези около синьо-виолетово. Колкото е по-висока цветната температура на даден източник, толкова повече вторите надделяват над първите.

Ако ти си с вменяеми фарове (халоген 3200К или ксенон 4300К) от твоята светлина очилата няма да поглъщат почти нищо. За кретена, който заварява без маска с 6000К или 8000К разликата ще е голяма - очилата ще погълнат повечето от светлината, защото повечето от нея е от "вредния" вид. Така примерно за сметка на 1% от своята светлина губиш 80% от синьовиолетовия ксенон.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Работата е следната:

Най-важни за виждането са частите от спектъра около жълто-зелено. Най-силно заслепяват пък тези около синьо-виолетово. Колкото е по-висока цветната температура на даден източник, толкова повече вторите надделяват над първите.

Ако ти си с вменяеми фарове (халоген 3200К или ксенон 4300К) от твоята светлина очилата няма да поглъщат почти нищо. За кретена, който заварява без маска с 6000К или 8000К разликата ще е голяма - очилата ще погълнат повечето от светлината, защото повечето от нея е от "вредния" вид. Така примерно за сметка на 1% от своята светлина губиш 80% от синьовиолетовия ксенон.
                                В такъв случай идеята за разпространението на жълтите очила далеч не е лишена от смисъл . Голям кеф ще е да не ми пука от многобройните заварчици нощно време. На ход са търговците !
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X