Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на фаровете за мъгла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Използване на фаровете за мъгла

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Раздел XVII. Използване на светлините......

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при
    значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни
    условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
    (2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато
    видимостта е намалена под 50 метра.

Какво мислите за тези които в ясно време карат с включени светлини за мъгла?
    Мен лично много ме дразни,особенно като ми се наложи да карам зад някой с включена червена светлина отзад-заслепява и маскира стоп светлините.Досега не съм чул да има глобен за неправилната им употреба.
    0+

До: Използване на фаровете за мъгла

Част от тези, които карат само с предни включени са просто смешни гъзарчета. Включилите и задна светлина обикновено са идиоти, които не знаят кое копче за какво е.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      Част от тези, които карат само с предни включени са просто смешни гъзарчета. Включилите и задна светлина обикновено са идиоти, които не знаят кое копче за какво е.
      +1

За съжаление много често явление. Някои карат на принципа - като ги има що да не ги включа.
      Да не говорим, че са насочени към гаргите и заслепяват повече и от дълги.

Коментар

И мене много ме дразнят. Особенни задните такива. Колкото до предните светлини за мъгла, ако са фабрично настроени няма проблем със заслепяване, понеже принципа им на действие е да покриват по-голяма част извън пътя (отстрани) и частта от пътя непосредственно пред автомобила. Но задните са насочени директно към водача в задния автомобил.

Навремето се дразних, засичах келешите, гъзари, тип коледна елхичка. А сега минавам на дълги и си карам така зад тях, когато съм с колата. А като съм с Джипката се гавря много - пускам последователно фаровете първо тези за мъгла( те са непосредственно до късите) после лупам дълги и като последен акт на гавра с вече неспокойния "гъзар" кротко светкам онези които са ми на ролл бара и на тях пише - "внимание много силни светлини.... влючвай само по необходимост"

Но пък какво толкова - не съм обърнал внимание....

Коментар

Има глобени за включени предни халогени, и мен също са ме спирали във В. Търново, че им обяснявах 15 мин колко гъста беше мъглата в района на Стублата на близо 20 км. от Търново. А където ме спряха нямаше мъгла. После в района на Антоново беше така гъста, че никакви светлини не помагаха. А за заден габарит за мъгла полицайте няма как да видят. На някой автомобили се включват само заедно. А мой приятел включва всички светлини с мотива толкова кьорави има по пътя-да ме виждат. В чужбина на няколоко пъти са го глобявали и пак така си кара. Не е правилно много пъти съм му го казвал.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Никоя от тези светлини не ме заслепява, но безпричинно не ги използвам. Дори и дълги светлини рядко ме заслепяват така, че да не виждам. А това се лекува с моите дълги. Много са лековити за бунаците.

Коментар

Ако не знае кои светлини за какво са или ако нарочно ги използва неподходящо-и в двата случая е ясно какъв е човекът зад волана.Може би ако ги глобяват по често ще започна да забелязват останалите как използват светлините,а може би и да мислят повече...
              0+

Коментар

повечето карат с фарове за мъгла на принципа не плащам ток нека светят - много им била красива колата със светещи всички фарове и светлини - голфаджийчета...
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Всеки четвърти кара с включени фарове за мъгла , независимо дали е в града или не.Виждал съм и много тежки случаи с включени халогени без фарове ,само на
                  габарити , които светят синьо.
                  Grand Vitara 2.0 16V (J20A)

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                    Никоя от тези светлини не ме заслепява, но безпричинно не ги използвам. Дори и дълги светлини рядко ме заслепяват така, че да не виждам. А това се лекува с моите дълги. Много са лековити за бунаците.

Много си си добре с твоето Диско1 след фейслифта. Не случайно са сменили фаровете. При първото Диско1 фаровете са трагедия. До сега не съм карал каквато и да е кола с толкова слаби светлини. Няма реглаж, няма това онова. Просто са си провал. Затова карам на халогени там където може, като естествено ги гася при насрещно движещ се автомобил. Само да уточня: свалих Хела3000, защото ми счупиха единия и сложих едни китайчета за 28лв, леко наклонени надолу.
                    Иначе хелата не може да се ползва по този начин, защото става ДЕН - не виждаш фаровете на този преди завоя.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

На път с много завои, през ноща, пускам фаровете за мъгла, защото осветяват настрани и придобивам по точна ориентация. Моите фарове за мъгла, по дефиниция са разположени ниско отпред и насочени на близо, така че не заслепяват никого.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        На път с много завои, през ноща, пускам фаровете за мъгла, защото осветяват настрани и придобивам по точна ориентация. Моите фарове за мъгла, по дефиниция са разположени ниско отпред и насочени на близо, така че не заслепяват никого.
                        И при мене е така ,но задните светлини за мъгла ме изнервят особенно диодните на по новите коли а иначе предните халогени никога не ме дразнят като са регулирани както трябва но ако са сложени ей така гьотере изнервят и те. А пък напоследък с тези мъгли май е по добре да те дразнят стоповете отколокото да налетиш на някой със замацани и символично светещи стопове
                        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

В мъгла и аз си пускам онова вредно прашлясало копченце за мъглата.
                          Ама има много колеги на пътя /ПК/които не само карат по сред бял ден с пусната светлина за мъгла ами даже на другия стоп са сложили кружка/питам се как не ги мързи?Защото завода пройзводител е направил дадения автомобил да е с светлина за мъгла само от ляво/Така че нощем направо да ти е кеф да караш зад такъв фен!
                          Те т'ва е Баце...

Коментар

Покарай малко зад него на дълги и го питай знае ли кое копче за кво служи.

Коментар

преди време на прохода маврово Македония ми направиха глоба за включени допълнителни светлини , след като ми изчете дадената точка ме глоби с близа 90 марки тогава си спомням даже ми каза че трябва да бъдат закрити , все се канех да отворя нашия правелник и не намерих време до днес но мисля че правелника е един и същ на всякаде само законите са различни , имам предвид глобите и наказанията
                              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X