Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на фаровете за мъгла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Използване на фаровете за мъгла

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Тц. Тука е България. Тука сме тАрикати. Тука се заобикалят. Имаме и много извори. и... бе ..знаеш ли кога ще ги стигнем хАмериканците?
    Интересно като отидем в хАмерика или у Европата много бързо се научаваме да спазваме правилата, че и по 16часа работим, а тук само акъл можем да даваме кое как трябва да е.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
      ....... Спорът се изчерпа. Старая се да карам на фарове за мъгла минимално малко. Когато ми трябват обаче ще ги включвам. Колко често,забранено или не си е мой проблем...........
      Колега , това си го написал в пост №73. И аз реших , че наистина спорът се е изчерпал . Да , ама ... в пост №86 продължаваш ...то вече изпуснах смисъла , та не знам дори спор ли е . Но имам чуството че се опитваш да убедиш сам себе си в нещо .
      Е хубаво , карай както искаш и както смяташ за правилно . Ако те спре нощно време полиция , че караш на къси + мъгла - звънкай на твоя роднина-полицай вместо да вадиш закона от жабката . Ега те отърве !
      Не виждам обаче в какво се опитваш да убедиш един куп народ тук с тон сякаш повечето хора са виждали по-често джобно фенерче , отколкото фарове . И не ти ли минава през акъла , че има хора които са карали на фарове малко по-дълго време от теб и препатили малко повече ?!
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
        Пак затвърдихме българското. Вместо да се занимаваме с нещо градивно ние пак коментираме правилата правилни ли са или не са. Правилата се спазват.
        Дали помагат 10% пък пречат 30%... Ами тези дето карат без фарове в сумрак или в мъгла с мисълта - Аз нали виждам! Нали сме си нашенци - торба акънлии.
        Мен например ме дразнят и тези лед светлини с различни по форма дъги по Аудитата, че и по други марки взеха да ги слагат. Отначало си мислех, че пак някой селски ерген си е сложил нещо от битака, а то се оказа, че са серийно поставени.
        Пусти европейци,ама какво разбират там някви инженери и изследвания за безопасност на пътя. „На мен пък ми пречат“ ,значи трябва в цял свят да няма... Ами те затова са ДНЕВНИ светлини,за да ти бъркат в мозъка. Всички ДРЛ-и почти са така. Или позлват намалена мощност на дългите,или диоди,както при Ауди. Ама какво говоря и аз „тариката,голям на пътя,комплексар“.
        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Пусти европейци,ама какво разбират там някви инженери и изследвания за безопасност на пътя. „На мен пък ми пречат“ ,значи трябва в цял свят да няма... Ами те затова са ДНЕВНИ светлини,за да ти бъркат в мозъка. Всички ДРЛ-и почти са така. Или позлват намалена мощност на дългите,или диоди,както при Ауди. Ама какво говоря и аз „тариката,голям на пътя,комплексар“.
          Темата беше за фарове за мъгла и незнаех, че и тези ЛЕД светлини са ти болна тема. Иначе имаш правилно мнение.
          Последно редактирано от slavin; 28-09-09, 18:27.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Съгласен съм, че всякакви произволно свързани, произволно използувано и произволно настроени, по-скоро разстроени фарове са си болна тема. Казал съм по-нагоре какво мисля.
            Темата отдавна се е превърнала в "Dino срещу всички останали", а най-интересното е, че колегата Dino на практика се е съгласил, че фаровете за мъгла не са чак толкова голяма работа и спорът сякаш наистина е изчерпан?
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ето малко повече информация за дневните светлини, чиято идея изобщо не е да заслепяват.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Радвайте се,няма да бъдете задължително облъчвани. България изисква ,според статията, къси светлини през зимата,а Румъния и др. ДРЛ през цялата година,извън населените места.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Пари давам да видя какво става в ситуациите където нямаш последната дума
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Пари давам да видя какво става в ситуациите където нямаш последната дума
                    Гаси фаровете "за разширяване на осветеното петно" ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

• До: Използване на фаровете за мъгла

Моите пък заводски фарове за мъгла са в самия фар и на никого не му прави впечатление ,ако са включени,било денем ,било нощем/не заслепяват по норма/.Шкода Октавия 1.

Коментар

Първоначално публикуван от snipi Преглед на мнение
                        Моите пък заводски фарове за мъгла са в самия фар и на никого не му прави впечатление ,ако са включени,било денем ,било нощем/не заслепяват по норма/.Шкода Октавия 1.
                        Не е за последната дума. И на Пежо 307 е така-старата маска,ФВ Бора и други. И как да не заслепяват,нали са повече крушки-повече светлина ,пък било то и насочена. Последното изречение по логиката на някой хора...
                        Какво значи не заслепяват по норма? Те всички нормални фарове за мъгла НЕ светят нагоре,защото по този начин ще постигат нищо повече от късите,в мъгла. Те трябва да сочат напред и ниско долу,за да осветяват там,където мъглата е най-малко,възможно най-близко до платното и да не осветяват капките над себе си- да не правят бяла стена. Афтърмаркет и тн. са заслепяващите. Колкото заслепяват твоите фарове за мъгла,толкова заслепяват и тези,които са на бронята и са правилно нагласени. Не им прави впечетление,защото не виждат отделни фарове,за които да хванат да се заяждат.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от snipi Преглед на мнение
                          Само тях ли ползваш или в комбинация с кьсите????Щото леко мога да се сьглася,че денем да речем може да се ползват фаровете за мьгла ако са комбинирани с фара,а не са отделно,нещо от рода на дневни светлини.Говоря за включени фарове за мьгла и изключени кьси.
                          Вечер обаче са си допьлнителни 55 вата на бройка прибавени кьм други 55 вата за кьсите и няма как да не заслепяват.Не говоря да ти вади окото,но има разлика и то голяма.Справка............моите модели.И на завой му бьркам в очите,на вьзвишения,на бабуни разни,на ниски коли...........щото едно е да ми свети Мазда Миата примерно с фарове за мьгла и сьвсем друго е някой джуган.

Тия дни минавам на ЛЕД крушки за фаровете за мьгла и подкарвам на тях,поне да вьршат някаква работа.Само трябва да избия на единия жьлтото около крушката
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Само тях ли ползваш или в комбинация с кьсите????Щото леко мога да се сьглася,че денем да речем може да се ползват фаровете за мьгла ако са комбинирани с фара,а не са отделно,нещо от рода на дневни светлини.Говоря за включени фарове за мьгла и изключени кьси.
                            Вечер обаче са си допьлнителни 55 вата на бройка прибавени кьм други 55 вата за кьсите и няма как да не заслепяват.Не говоря да ти вади окото,но има разлика и то голяма.Справка............моите модели.И на завой му бьркам в очите,на вьзвишения,на бабуни разни,на ниски коли...........щото едно е да ми свети Мазда Миата примерно с фарове за мьгла и сьвсем друго е някой джуган.

Тия дни минавам на ЛЕД крушки за фаровете за мьгла и подкарвам на тях,поне да вьршат някаква работа.Само трябва да избия на единия жьлтото около крушката

Ти си късметлия. В щатите поне я няма вдигната дясна част на лъча. Много често при ляв завой съм бил заслеяван от насрещния,които завива надясно. Аз също забелязвам как при десни завои и други случаи тази вдигната част на лъча (за осветяване на табели и по-голямо разстояние отдясната страна на колата) заслепява насрещните.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Не им прави впечетление,защото не виждат отделни фарове,за които да хванат да се заяждат.
                              Колега четох и се въздържах... ама ти се заяждаш за да трупаш мнения или искаш да кажеш нещо конструктивно по темата. За отразена светлина не си ли чувал.

И стига си противоречил. По закон нямаш право. Бъди така добър съблюдавай ЗДП.

Аз заради такива като теб, дето като карат не гледат напред, а пред колата (в тъмното петно), сложих халогените върху бронята на джипката, сега бързо се сещат кои точно фарове да изгасят... дори и през деня. А за по-убедително им пускам и дълги. На път съм да сложа едно халогенче и отзад.

П.П. Ако имаш колело, моля набий му едно халогенче отпред и две странично на дръжките да нямаш тъмни петна никъде.
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ти си късметлия. В щатите поне я няма .........
                                Лошото е,че всеки втори тук е с джуган и оригиналните фарове са му на нивото на погледа ми.Почти няма извьнградско двупосочно,само магистрала,но пьк там ми загряват врьтлето тия с фаровете,говеда,карат на 5 метра зад теб с 3 тона кола и 130 километра в час.Не им трябва никакви фарове за мьгла за да ти извадят очичките.
                                Отделно е пьлно с мингянци с идеята,че лилавия фар в комбинация с още 5 такива свети много по-добре от оригиналната крушка.Верно е,по-добре ми вади очите само,а и няма как да му отпориш 2 шамара
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X