Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на фаровете за мъгла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Използване на фаровете за мъгла

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Добре, де. А коя е тази съвременна каруца (защото съвременна кола, очевидно ще е пресилено да се нарече), на която късите светлини не осветяват и пътя настрани? Всичко читаво след 2000та година, се прави с големи извити фарове, които не са само за фасон, а за да осветяват и пътя настрани. Т.е. няма никакъв смисъл от пускането на фаровете за мъгла, когато няма мъгла, тяхната идея е да светят по-ниско. Пробвал съм с няколко, късите обикновенно осветяват абсолютно всичко нужно.
    Прави много голямо петно. И широко и дълго,но тъй като фаровете са високо над земята първите 4-5 метра са черно петно,а това е отвратително просто. И там осветяват,но явно е периферията на лъча и е по-слабо. Почти неосветено. И да,каквото е било на платното за 5 метра няма да изчезне,ама вече не го виждаш. Проблема се оправя,когато свалиш късите надолу,но пък тогава много се намалява дължината на осветената част. Ширината в основната част на светлинното петно е добре- 3 платна .
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
      .....а при Мерцедес се включва фара за мъгла от съответната страна.
      при Мерседес се включват габаритите от съответната страна, а фаровете за мъгла се пускат естествено заедно..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        при Мерседес се включват габаритите от съответната страна, а фаровете за мъгла се пускат естествено заедно..
        При Мерцедес се пуска фара за мъгла от съответната страна,като функция ОСВЕТЯВАНЕ НА ЗАВОЙ. А при фунцкия ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА се пускат заедно. Колко осветеност има един габарит,та да помага???
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

джиповете на Мерседес не изчерпват всички модели на марката...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            джиповете на Мерседес не изчерпват всички модели на марката...
            Стигнахме до съгласие. ML,GL,G und R класата използват този метод,а S,C,E... и тн. ползват допълнителна крушка в основното осветително тяло. Но не габарита.
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

При ясно време светлото петно близо до колата пречи (привлича погледа) на 5-6м от колата и чувството че виждаш по-добре е измамно.
              0+

Коментар

Първоначално публикуван от Emil (0n4o) Преглед на мнение
                При ясно време светлото петно близо до колата пречи (привлича погледа) на 5-6м от колата и чувството че виждаш по-добре е измамно.
                Затова при ясно време карам само на къси,по някой път къси+дълги,ако е много слънчево например.

Първоначално публикуван от Peugeot club BG
                Така е ********, съгласен съм, че е пълно с идиоти - всякакви ги има, не само такива без светлини на тъмно- потенциални убийци. Преди време така забраниха използването на допълнителните фарове за мъгла . заради заслепяващите ментета, дето и до днес се продават. Например нощем в път по завои и с дупки(родна действителност) помагат доста(допълнителните фарове)- говоря за фабричните и марковите, които няма как да заслепяват- просто диаграмата им на светене е съобразена и за движение в мъгла(да не правят бяла стена пред теб).Даже вече на доста нови автомобили автоматично светва съответният халогенен фар при завой, за да подобри осветеността. Сега пък е пълно с китайски измислени ксенони, монтирани в абсолютен разрез с всякакви елементарни изисквания -светещи навсякъде - също много опасно за другите на пътя. Няма да се учудя ако започнат скоро и това да се санкционира у нас(дай Боже), както е малко по-назапад- само реглажа на такива фарове не решава проблема , както често се пише из разните теми. А за целодневното и целогодишно светене е безмислено - особено в населените места и при ясно и слънчево време- статистиката го доказва - българинът не може да го спре нищо задаващо се насреща му - освен една яка солена глоба и за най-малкото прегрешение- основната причина за далеч по-възпитаното пътно поведение пак на запад от нас- нещо, което дано и тук да се случи преди да сме се изпотрепали напълно.
                Teмата е по-различна,за целогодишните включени светлини,но е спомената жестоката истина. НЕ заслепяват тези,които наистина са за мъгла и причините за забраната им. Както каза един колега по-горе.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Прави много голямо петно. И широко и дълго,но тъй като фаровете са високо над земята първите 4-5 метра са черно петно,а това е отвратително просто...
                  А замислал ли си се какво е най-често срещаното ограничение на скоростта при извънградско? За по-лесно го приемаме за най-често използваната скорост. А сега обърни тая скорост от километри в час, в метри за секунда. Поинтересувай се в какви граници варира нормалната шофьорска реакция. Какво време за реакция получи за тия 4 - 5 метра? Нещо ме напушва смях... Що ли?
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    А замислал ли си се какво е най-често срещаното ограничение на скоростта при извънградско? За по-лесно го приемаме за най-често използваната скорост. А сега обърни тая скорост от километри в час, в метри за секунда. Поинтересувай се в какви граници варира нормалната шофьорска реакция. Какво време за реакция получи за тия 4 - 5 метра? Нещо ме напушва смях... Що ли?
                    Щото докато мигнеш и си гушнал... квото е имало... Не съм толкова зле,просто не е комфортно да имаш черно петно ,макар и малко, пред колата,колкото и силни да са ти фаровете в другата част на зрителното поле.
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Факт е че и аз гледам с интерес от още колко кладенеца ще се извади вода за оправдаване на нещо неоправдаемо
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Имам и аз малко от старите стъклени ралиджийски фарове за мъгла..пардон, за разширяване на кръгозорв...не светлината ли беше ...
                        Па да питам кои да сложа.....или....я всичките.

И откриваме лечебницата.

Само това е начина. Дупето с запалените фарове за ммугла само от бой и яки лампи разбира.

А има един модел на Мерцедес дето му викат "Мечтата на циганина"Той винаги е със запалени фарове за мъгла.
                        Това си е комплекс за малоценност да знаете. "Да приличам и аз на мутрата от третия етаж"
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от drukman; 26-09-09, 00:15.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

е значи ''поучихме'' се от батковците.... като нямаме ''нова кола със оригинални фарове за петно със специална крива на светенето и всичко това изпробвано и одобрено от самите нас и компетентното ни лично и единствено мнение'' май ше взема да отбивам и да им правя път в банкета ,че и без това не виждам къде отива пътя от ''магазина за лампи'' който се движи срещу мен...... еее извинете ни че не караме всички ''по-така'' коли и не можем да си включим навсякъде лампи. вече се чуда да зема да си продам де що имам да зема некой кредит па току виж съм скочил в некоя кола със ''специални фарове'' и аз съм станал кат големите.... и може и да съм една идея ''по-равен'' на пътя...... па другите дребни човечета на пътя вълците ги яли..... нали аз ще си света......
                          или пък дет вика Гоблин май сме станали кладенчова държава, и то с неизчерпаеми ресурси ;-). или да влизам в насрещното че съм по-висок и брутален от тех и вместо броня със фарове за петно имам масивно желязо... знам ли.....
                          или много станаха комплексарските коли (даже в германия се майтапят със това и съпоставяне на някви размери....) ама знам ли... тва ниско пусто мое айкю........ не ги разбрах тия фарове за петно......
                          висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                            е значи ''поучихме'' се от батковците.... като нямаме ''нова кола със оригинални фарове за петно със специална крива на светенето и всичко това изпробвано и одобрено от самите нас и компетентното ни лично и единствено мнение'' май ше взема да отбивам и да им правя път в банкета ,че и без това не виждам къде отива пътя от ''магазина за лампи'' който се движи срещу мен...... еее извинете ни че не караме всички ''по-така'' коли и не можем да си включим навсякъде лампи. вече се чуда да зема да си продам де що имам да зема некой кредит па току виж съм скочил в некоя кола със ''специални фарове'' и аз съм станал кат големите.... и може и да съм една идея ''по-равен'' на пътя...... па другите дребни човечета на пътя вълците ги яли..... нали аз ще си света......
                            или пък дет вика Гоблин май сме станали кладенчова държава, и то с неизчерпаеми ресурси ;-). или да влизам в насрещното че съм по-висок и брутален от тех и вместо броня със фарове за петно имам масивно желязо... знам ли.....
                            или много станаха комплексарските коли (даже в германия се майтапят със това и съпоставяне на някви размери....) ама знам ли... тва ниско пусто мое айкю........ не ги разбрах тия фарове за петно......
                            To човек нито да се пошегува (визирам „фарове за разширяване на петното„) нито нищо. Чудно ми е как на мен никога почти не са ми пречели каквито и да е фарове,които светят под линията на очите ми??? Сигурно съм много сляп или ненаблюдателен. Спорът се изчерпа. Старая се да карам на фарове за мъгла минимално малко. Когато ми трябват обаче ще ги включвам. Колко често,забранено или не си е мой проблем. Май ще трябва и на габарити да почна да карам,за да не заслепя с късите (настроени в пункт на СБА) някого,които е със свърхчувствителни очи. За голям на пътя не се смятам. Това не разбирам как си го измисли изобщо. Не знам колко е „голям на пътя“ човек,които прави път на 107-ци (пример за малко-ГОЛЯМО,900 срещу 1800кг) ,въпреки,че са го засекли . Бие спирачки ,за да пусне пешеходците,които са решили да притичат на червено или изобщо не на пешеходна пътека. Естествено, в случаите, когато мога да ги заобиколя, а не вариантите да са спирачки или смърт. Дори когато още хората са на бордюра(даже не и на кръстовище,а например на голям булевард,където има пешеходна пътека) спирам и им давам знак(път или каквото и да е) да минат. Съжалявам,научен съм,че живота на другите е ценен колкото и твоя и трябва да го пазиш,но да не пречиш с това. При положение,че съм карал срещу коли със включени фарове за мъгла,неоригинални (но настроени) китайски ксенони и не са ме заслепявали (има и коректни хора,които не си вирват фаровете в небесата),то не мога да си изкривя душата и да кажа „Да,всички фарове,освен късите,пречат“. Просто не е така.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

...не мога да си изкривя душата и да кажа „Да,всички фарове,освен късите,пречат“. Просто не е така.
                              Отговарям със същата по сила аргументация: Така е пък
                              Последно редактирано от Goblin; 27-09-09, 20:34.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Отговарям със същата по сила аргументация: Така е пък
                                Съгласен съм,че на теб и още Н брой човеци им пречи,но също има Н брой човеци,като мен,на които не им пречи.
                                Последно редактирано от Goblin; 27-09-09, 20:34.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X