Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на фаровете за мъгла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Използване на фаровете за мъгла

Roces Alex 102 001 е модела на очилата. ама Ясене не е нужно да правиш проучвания защото ти казах че ти ги подарявам ;-) (цъкни на лично или скайп bordbg да се разберем как и кога). проблема е че бяха някаква много лимитед серия и дори не мога да ги намеря из нета..... те рочес по принцип не правят очила де ама като италианци са си ги поръчали на някой и за жалост нямам повече инфо. ама се сещаш там колко фирми имат кото се занимават с това. всъщност съм си купувал и други ''шофьорски жълти очила'' някога ама не могат да се сравняват с тези. тия рочеса са си с мейд ин итали което е доста рядко явление вече. та да не спамя повече ама като ти ги дам ще ги ''изследваш'' ;-). интересното е като ги сложиш на дневна светлина имат даже обратния ефект- все едно светваш допълнително осветление...... между другото мисля че доста от ''екстрмните'' фирми за очила от рода на Смит, Оукли,Боле имат такива подобни модели имам и приятели вносители и ще проверя и при тях тия дни как стои въпроса, само се съмнявам че те повече обръщат внимание на ''маските'' което за кола си е неудобство ама виж моторджиите според мен отдавна ги ползват и ни се смеят ;-).
    Последно редактирано от Tony33; 30-09-09, 12:46.
    висете отпуснато

Коментар

Ясно, аз се уредих, благодаря за което. Мисълта ми беше, да се реши въпроса принципно. Ще ти пиша. Скайп и макови екстракти не ползвам

Коментар

Трябва да пробвам със ски очила. Те са с някакви филтри при това цветни.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Аз имам Полароид със сменяеми стъкла. Нормални тъмни за слънце, жълти шофьорски и напълно прозрачни за защита. Всичко в много адекватен кълъф, без да е по-обемист от този на очилата без сменяеми стъкла. Та нося си ги, обаче се сменят трудно (или аз не успявам да им хвана цаката) и все ме мързи да го правя
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ползвам тия http://www.solarshield.com/product_detail.html , вършат работа вечер но май ми идва в повече затъмнението им. "Стъклата" им са почти оранжеви, от поликарбонат. Едва ли са скъпи, като знам кой ми ги подари...

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              Ползвам тия http://www.solarshield.com/product_detail.html , вършат работа вечер но май ми идва в повече затъмнението им. "Стъклата" им са почти оранжеви, от поликарбонат. Едва ли са скъпи, като знам кой ми ги подари...
              Е, то си пише, че са за слънце. За през ноща, не е никак добра идея да са поляризирани. Особено с тия ЛЕД светлини, които навлизат...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                Е, то си пише, че са за слънце. За през ноща, не е никак добра идея да са поляризирани. Особено с тия ЛЕД светлини, които навлизат...
                LED по принцип не са поляризирани, но от поляризацията в очилата се губят 50% от раз.

От друга страна, поляризираната светлина би довела автомобилното осветление до нови висоти - фаровете вертикално, очилата - хоризонтално. Почти всяко отражение разполяризира светлината, така че всичко пак ще се вижда, но насрещните светлини ще са маскирани. Идеята си я бива, но трябва да се приложи от всички.

п.с. правилното е даже кръгова поляризация - фаровете ляво, очилата дясно или обратното. Мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  LED по принцип не са поляризирани, но от поляризацията в очилата се губят 50% от раз.

От друга страна, поляризираната светлина би довела автомобилното осветление до нови висоти - фаровете вертикално, очилата - хоризонтално. Почти всяко отражение разполяризира светлината, така че всичко пак ще се вижда, но насрещните светлини ще са маскирани. Идеята си я бива, но трябва да се приложи от всички.

п.с. правилното е даже кръгова поляризация - фаровете ляво, очилата дясно или обратното. Мечти...
                  То те не са поляризирани, но отражението често поляризира и неполяризираната светлина и колкото по-тесен спектър, толкова по-малко ще остане след филтрирането... С фарове не съм пробвал, но е изпробвано, че като си с поляризирани очила (не питай защо ), има много голяма разлика между челник с халогенна крушка и такъв с диод..

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                    То те не са поляризирани, но отражението често поляризира и неполяризираната светлина и колкото по-тесен спектър, толкова по-малко ще остане след филтрирането... С фарове не съм пробвал, но е изпробвано, че като си с поляризирани очила (не питай защо ), има много голяма разлика между челник с халогенна крушка и такъв с диод..
                    Това е от разликата в спектрите, но е дълго за обясняване. Не вярвам диодите с висока яркост да са напреднали до степен да дават забележима поляризация, клонейки към лазерите (по трактовката на Стефан, всеки светодиод е недорасъл лазер).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Това е от разликата в спектрите, но е дълго за обясняване. Не вярвам диодите с висока яркост да са напреднали до степен да дават забележима поляризация, клонейки към лазерите (по трактовката на Стефан, всеки светодиод е недорасъл лазер).
                      Е, аз какво казвам Светлодиодите не излъчват поляризирана светлина, за сметка на това обаче тя се поляризира при преминаване през прозрачни повърхности и при отражение в доста материали, включително и вода... Статистически губиш еднакъв процент и при халогенна крушка и при диод, но практически количеството вече зависи и от ширината на спектъра.

Коментар

Просто чукнете в гугъла night driving glasses
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Много се зарадвах, че темата "изби" на очила. А то какво беше? Седем страници тъпотии...
                          Да кажа нещо и по темата: Не ползвам фарове за мъгла, щото ми пречат - дори и добре регулирани. И късите пречат. В мъгла най-добре на габарити.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Като сте рекли, жълти, та жълти. С розови очила няма ли да е по-добре?
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Айде и аз да се изкажа

До скоро много си мечтаех за кола с такива фарове.
                              Е от почти 2 години имам кола с такива и съм ги пускал само веднъж - да видя как е да са пред теб, а не срещу теб
                              1. Разочаровах се от ефективността им не по предназначение - пуснати в комбинация с късите. Абсолютно никакво подобрение в осветеността пред колата. А отстрани слабо ме вълнува какво има докато карам.
                              2. Затвърди убеждението ми в малоумността на множеството изпозващи ги непрекъснато. Да се покажат, че ги имат...нищо че и коли за по 2000 са с такива Същите като ония, дето още си вадят демонстративно джиесемите на масата в кафето...
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

абе, то си има и минуси, има си и плюсове..

основен плюс е, че ако някой те снима, то е голяма гъзария да светнеш, де що има за светене по джипа...

оня ден се накефих от една такава моя снимка, като полиелей съм...

ама ..

няма да я покажа..
                                ако някой хваща сарказма, де

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X