Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новото малоумие на КАТ - 2019

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

    Първоначално публикуван от cayman Преглед на мнение
    ...Аз съм завършил МИО (ама от едновремешното, дето се учеше, а не сегашното, дето е под нивото на средното образование някога) и моля да не ми подскачат по тоя въпрос хора, които нямат икономическо образование на съответното ниво. Благодаря...
    Алелуя. Ами значи недей да емигрираш в Е Съ-то или в Русия(където гражданската отговорност за автомобил също е задължителна застраховка). Няма да ти влязат в положение местните кожодери и изедници
    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

    Коментар


    • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

      Колега Кроки, би ли споделил къде по белия свят може да се кара без застраховка??<br><br>И какво става, ако направиш беля?

      Коментар


      • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

        Първоначално публикуван от cayman Преглед на мнение
        ….Аз съм завършил МИО (ама от едновремешното, дето се учеше, а не сегашното, дето е под нивото на средното образование някога) и моля да не ми подскачат по тоя въпрос хора, които нямат икономическо образование на съответното ниво. Благодаря.
        Първото поне обясни пълната липса на познания по направлението ''тръби-заварки-направа на защитна клетка за екипажа в спортен автомобил''..

        С оглед на това, че вчера минавах ГТП и ме проверяваха от-до + категорично невярното твърдение, че в ''провинцията е само един лунен пейзаж'' (пряко наблюдение в централна южна + голяма част от централна северна България) … - ясно и за останалото

        Коментар


        • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

          Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
          Мисля, би било полезно да напишете как е извън КМБ. Цецо не каза колко се чака по немските институции.
          Не смогнАх да кажа, трябва и да се работи тука при мене, а после ми се видя късно да отговарям.
          Но щом питаш пак... не се чака...т.е. от малко до хич. Ама не са фуражки, и организацията е друга(то и не само в тая институция).
          Общо взето, пунк за регистрация на автомобили, има във всяко градче над 10-15 хиляди жители(ориентировъчно, с точност не знам). Вярно, някои от тях не работят всеки ден на пълно работно време, но ако ти е много зор, можеш да отидеш в някой по-централен, рядко са на повече от половин до един час път.
          Отделно, можеш да си резервираш час през интернет(мисля, че и по телефона), та хептен малко да ти е чакането.
          Колите въобще не им трябват да присъстват, обработват се само документи и то доста бързо. Талона ти го пишат на място за две-три минути, сверяват каквото трябва, лепят стикери за преглед(на номерата и на талона). Не повече отнема и да си купиш номерата, които също ти ги правят на място за минутка(ако си избираш номер по желание, иначе има и произволни готови).
          Съответно ако купуваш кола от сравнително близко, въобще не ти трябва да се разправяш с транзитни номера, просто я регистрираш само с документите, взимаш си номерата, монтираш и си я прибираш.
          Не искат даже и хвърчащ лист за договор, че си я купил. Стига им, че имаш двата талона, направил си валидна ГО. Вероятно все пак проверяват в базата им, дали не е обявена за открадната...

          Ама доколкото разбрах, отначало ти протестираше въобще против задължението да се посещават разни такива институции, а ето че проблема е предимно в организацията.

          Последно като се прибирах в началото на лятото, прехвърлих документално старата ми кола на сестра ми, че и без друго отдавна съм и я подарил, та ходих за компания с нея до КАТ(София-обл.), да си смени само талоните. Доста разочарован останах, барем при тия преди време се действаше с акъл и нещата вървяха относително добре, но сега и при тях бяха направили каша.
          На всеки час, или даже 45 минути, имаха по 15 минути почивка, и то всички едновременно. Някаква система с номерца въвели, ама едно че куца отвсякъде, второ че разбираш за нея чак като влезеш вътре и се наредиш на някоя опашка... А номерцата ги дават отвън, на портала, при портиера...ама не портиера, нее... той човека само прави списък, та да се знае кой кога е дошъл, и всички дружно чакат до будката на портиера, под открито небе да излезе на всеки кръгъл час някакъв униформен от главната сграда, и да раздаде съответните номерца. Ако включим и детайли с вида, държанието и отношението на същия тоя униформен, може някой да ме обвини в нарочно окарикатуряване, та затова ги пропускам, но въпреки това си е цирк.
          Добре че съм свикнал веднага да чета разните указания по стените, та поне ние не губихме време в чакане без номер, и въпреки това, отне около 3-4 часа, това само за смяна на талон.
          И наистина, въвели са плащане с карта, което обаче било възможно до еди-колко си часа(не помня, май до 17:00). Няма лошо, ние бяхме там по-рано...обаче не можело аз да платя с моята карта, защото услугата била за сестра ми... Абе въобще, доста се изложиха.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

          Коментар


          • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

            А за данъкът има още една върховна простотия - размерът му се определя от мощността на МПС-то и от това дали има катализатор или не... тотално малоумие. Значи какво излиза, общинските пътища ми ги чупи моя кола 240 коня с тегло около 1250 кг. и мотор 200 коня с тегло 200 кила, които излизат от дъжд на вятър по софийските улици, колкото да се добера до Подбалкана или Искърско дефиле или т.нар. автомагистрала "Тракия".
            А иначе бакшишите, дето въртят 24/7 по градската инфраструктура. са с пъти по-малък данък, щото са с малолитражки с малко коне.
            Камионите и други тежки МПС-та, дето реално трошат общинската пътна инфраструктура ежедневно или всякакви там транспортни и спедиторски фирми с бусове и баничарки, дето и те не спират да организират мравуняк в града, дали им е пропорционален данъка на това, което ползват и рушат?
            И с винетките е почти същата работа. Аз си взимам годишна винетка, защото не знам кога кое МПС ще ползвам, за да изляза от града, но си плащам все едно, че всеки Божи ден ще съм на пътя. Докато тия, дето реално всеки Божи ден са на пътя и правят пари от това, дали пропорционално си плащат или аз съм една шибана маймуна, дето някои хора я набедиха, че се прави на герой?
            И защо дължа данък на двуколката (явно руши общинските пътища), а не дължа винетка за нея (явно не руши републиканските пътища)?

            То вече даже не е смешно.

            Коментар


            • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

              "категорично невярното твърдение, че в ''провинцията е само един лунен пейзаж'' " ................ Да си направя ли труда да снимам как може да пропаднеш с 20 см. надолу? Искаш ли да видиш как липсват капаци на шахти, по път, дето минават ТИР-ове, международни? Ограничението там е 90. И това седи с години така. Еднометрова яма на самия главен път, до мантинелата. Чак се чудя как още не се е пребил някой, или пък се е пребил и просто не знам за това. А винетките ни са по-скъпи от тия на Швейцария. http://www.vinetki.eu/shveicaria-vin...tni-taksi.html 40 франка, демек около 70 лева, пък ний бедни българчета сме още 20 и нещо лева ларж. И да, лунен пейзаж, като се сетя ще спра да снимам. Иначе за Германия Цецо го е написал, благодаря. Цецо, не ми е толкова до ходенето дето съм против, просто не мога да си позволя да изгубя 2 дни с тия гащници. Криваци са до степен, че ми вдигнаха скандал как изобщо съм посмял да питам за експресна услуга. Трябвало им 1 месец да принтнат едно шарено документче, и дума да не става за по-малко. Ако с това си вадех хляба можеше и без работа да остана. Едвам се сдържам да почна откровено да псувам. И да бяха само те така. Фуражката смята, че си й длъжен, с време, пари и имущество. До колкото знам нямат право да шарят вътре по колите, ама го правят. Сега покрай уж чумната епидемия влизаха без прокурорска заповед по къщите, категорично в разрез със закона. И си позволяваха да заплашват, цитирам "ще правиш каквото ти казвам, иначе ще те навра под килима, и пак ще стане за каквото съм дошъл". На края на месеца всичкия тоя народ се изрежда на банкоматите, да си прибере печалбата от "обществения договор".

              Коментар


              • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                ". На края на месеца всичкия тоя народ се изрежда на банкоматите, да си прибере печалбата от "обществения договор".
                И защо? Нали има интернет.

                Пред банкомат или банков клон, енерго, ВИК, НАП, МАП и други такива не съм заставал от години.

                Коментар


                • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                  Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                  Алелуя. Ами значи недей да емигрираш в Е Съ-то или в Русия(където гражданската отговорност за автомобил също е задължителна застраховка). Няма да ти влязат в положение местните кожодери и изедници
                  Изрично помолих да не се изказват хора, които са голи и боси по тази материя. Има много по-разумни и справедливи начини да се уредят отношенията между две страни и без намесата на застраховател-рекетьор, който винаги гледа как да не плати. Това му е основната цел. Когато една доброзорлемска застраховка е приета някъде си, това не я прави справедлива, а доказва зверското лоби, което имат ЗК в управлението и/или политическите среди на една държава. То и в САЩ стават убийства всеки ден, често и масовки има, но някой да е насмогнал на лобито на NRA?

                  Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Колега Кроки, би ли споделил къде по белия свят може да се кара без застраховка??<br><br>И какво става, ако направиш беля?
                  Ню Хемпшир, Тенеси и Уискънсин. Това за САЩ, за останалия свят не съм се интересувал. А като направиш беля, или си уреждаде отношенията двете страни, или отивате на съд и на виновната страна й се е@ава мамата с много повече, в сравнение с това, което е могло да се споразумеете. Стига да има съдебна система, де. Ай ся, ти ми кажи кое ще работи по-ефективно? Да дойде КАТ и да пише, че аз съм виновен за ПТП-то и ти да ми поискаш 500 лв. за щетите или да ти покрия сметката в сервиза и като не ти ги дам (или не покрия сметката), после да ме осъдиш пак за тия пари с лихвите, ама да платя и хонорара на адвоката ти, че и разноските по делото? Да, ама така няма да има лапачка за ЗК-тата. То пак може да си има ГО, но по преценка на самия човек, а не на държавата. Това е принципа на застраховането - да е доброволно.

                  Коментар


                  • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                    Първоначално публикуван от cayman Преглед на мнение
                    Изрично помолих да не се изказват хора, които са голи и боси по тази материя. Има много по-разумни и справедливи начини да се уредят отношенията между две страни и без намесата на застраховател-рекетьор, който винаги гледа как да не плати. Това му е основната цел. Когато една доброзорлемска застраховка е приета някъде си, това не я прави справедлива, а доказва зверското лоби, което имат ЗК в управлението и/или политическите среди на една държава. То и в САЩ стават убийства всеки ден, често и масовки има, но някой да е насмогнал на лобито на NRA?



                    Ню Хемпшир, Тенеси и Уискънсин. Това за САЩ, за останалия свят не съм се интересувал. А като направиш беля, или си уреждаде отношенията двете страни, или отивате на съд и на виновната страна й се е@ава мамата с много повече, в сравнение с това, което е могло да се споразумеете. Стига да има съдебна система, де. Ай ся, ти ми кажи кое ще работи по-ефективно? Да дойде КАТ и да пише, че аз съм виновен за ПТП-то и ти да ми поискаш 500 лв. за щетите или да ти покрия сметката в сервиза и като не ти ги дам (или не покрия сметката), после да ме осъдиш пак за тия пари с лихвите, ама да платя и хонорара на адвоката ти, че и разноските по делото? Да, ама така няма да има лапачка за ЗК-тата. То пак може да си има ГО, но по преценка на самия човек, а не на държавата. Това е принципа на застраховането - да е доброволно.
                    Чукнат калник е едно ама какво става като
                    трепнеш или осакатиш някой и отсрещния двокат поиска 10 000 000 - кви ги вършиш? Щото там по толкоз искат.

                    Там КАТ не идва. Идва местния шериф

                    Коментар


                    • Re: От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                      Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      И наистина, въвели са плащане с карта, което обаче било възможно до еди-колко си часа(не помня, май до 17:00). Няма лошо, ние бяхме там по-рано...обаче не можело аз да платя с моята карта, защото услугата била за сестра ми... Абе въобще, доста се изложиха.
                      Мога да повярвам, че са ти го казали, но не мога да повярвам, че си се вързал.
                      Поне кеша от нейното портмоне ли го извадихте или от твоето?

                      Коментар


                      • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                        Първоначално публикуван от cayman Преглед на мнение
                        То пак може да си има ГО, но по преценка на самия човек, а не на държавата. Това е принципа на застраховането - да е доброволно.

                        Това в ВИИ "Карл Маркс" ли го научи?

                        Коментар


                        • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                          А у нас като те джастира бай Мангал, ходи го осъди за каквото искаш... На босия чорапите не може никой да ги вземе.
                          И познай дали същия ще сключи доброволно ГО....
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                          Коментар


                          • От: Re: От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                            Първоначално публикуван от korgoth Преглед на мнение
                            Мога да повярвам, че са ти го казали, но не мога да повярвам, че си се вързал.
                            Поне кеша от нейното портмоне ли го извадихте или от твоето?
                            Абе то кеша е от мене за всичко, ама като си чакал 3 часа, нещо желанието ми да оспорвам много твърдения на тия там зад гишетата се изпарява.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                            Коментар


                            • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                              Пенчо, плащам с карта само в краен случай, ама много краен. Примерно за да не пълня гушата за комисионни на банката, пак у прословутия КАТ. Дано скоро не махнат кеша, щото тия с трилионите мощно лобират това да се случи. И вместо да се морят да те вкарват под килима на бащиното огнище - просто те изключват от паричната система, и умираш прав. Както в момента процедират ЧСИ - разбираш, че си измамен чак след като видиш запора на собствените си пари в банката. Търсих една статия, за съжаление не я намирам - как Бащицата разпорежда да арестуват стопаните, ако не пускат ветеринарите да им избият животните. Дали не беше в Инвестора... що не я записах! Без документи без проби - влизат у вас, и правят мазало. Шапките живеят още у соца, и няма кой да махне портрета на бай Тодор от канцелариите. В една канцелария виси: "Това, че вие сте на свобода не е ваше право, а наш пропуск". Нито е виц, нито хипербола, направо се гордеят с наглата си полицейщина. @ Каймане, най-сигурния начин да направиш едно нещо неоправдано скъпо - това е да го направиш задължително. Пуснали са вълците у кошарата - много ясно, че ще плюскат колкото могат.

                              Коментар


                              • От: Новото малоумие на КАТ - 2019

                                Първоначално публикуван от cayman Преглед на мнение
                                ... Когато една доброзорлемска застраховка е приета някъде си, това не я прави справедлива, а доказва зверското лоби, което имат ЗК в управлението и/или политическите среди на една държава. То и в САЩ стават убийства всеки ден, често и масовки има, но някой да е насмогнал на лобито на NRA?...
                                Сега я втасахме. У Европата , Русията и САЩ няма да тръгнеш да емигрираш значи. Арабистан? Там пък ще ти поискат данък парче мръвка от ...ъъъ...едно място
                                And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X