Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невалидна ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Невалидна ГО

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    E темата е баш за ГО. А за имота ти може и да не ревеш, ама по телевизията всяка година гледаме как някой реве, дори и когато имат съучастие в причините за наводненията.
    То все се намира някой да реве за нещо. Това не е критерий да ми правят задължително каско за каквото и да е. "Най мразя някой да мисли за мен"! Тая знаменита фраза ми стана като девиз, на чичко Фър ли я дължа вече забравих, обаче има бутилка уиски от мен, и благодарности!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Реват, именно щото не са се научили да носят ЛИЧНА отговорност - квото и писах по-горе.
      Теорията за личната отговорност е хубаво нещо, само дето ти не ми каза как ще си взема парите от тебе, ако ми направиш щета за 500 лв, но нямаш ГО и започнеш да се ослушваш за плащане?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ми има милиция и съд, дето им плащаме за нещо, нали?
        Жокер - не е за красота
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ми има милиция и съд, дето им плащаме за нещо, нали?...
          Ko? Не.... Чакай ти от умрял писмо (тя и милицията умре)
          Преди време колегата го бе изплющяло едно трабантче без ГО... Но колегата имаше каско.
          Та застрахователя плати едни 2-3 х.лв за ремонта (задна врата с принадлежности и т.н. и т.н.)...
          Доколкото знам след това скъса задника на бедния човечец с трабантчето...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ми има милиция и съд, дето им плащаме за нещо, нали?
            ...
            Милицията няма нищо общо с частноправни спорове, а съд ... Да се съдиш с някого за -стотин лева?!? Парцалев, ти си луд! Времето, нервите и парите, които ще потроши човек, ще са повече от сумата, поради което Петьо ще се надява да му се размине без да плаща нищо ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Милицията е за документиране на ПТП-то, а за колко ще го съдя и осъдя е съвсем отделна тема. Там нематериални щети, пропуснати ползи и т.н.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

... а за колко ще го съдя и осъдя е съвсем отделна тема. Там нематериални щети, пропуснати ползи и т.н.
                Хич не е отделна, защото твоята схема е най-вече в услуга на некоректните. Вместо да предявя щета към застрахователя ти и да приключа със случката, ще се влача с години по съдилища. Да бе да!
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Хич не е отделна, защото твоята схема е най-вече в услуга на некоректните. Вместо да предявя щета към застрахователя ти и да приключа със случката, ще се влача с години по съдилища. Да бе да!
                  Е това дали искаш да се влачиш по съдилища си е твой избор . Но понеже попита какъв е реда - това е .

Има и друг вариант :

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  ...
                  Доколкото знам след това скъса задника на бедния човечец ...
                  .... каквото и да означава това .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Е той Чавдар има пушка и може да ги отстрелва при отказ за плащане.
                    Механизми за принуда дал Бог

Коментар

Принудата е лесна. Понякога става дума за възможности.

Ако пребиеш някого на него му трябват практически веднага пари, за да се лекува.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Е това дали искаш да се влачиш по съдилища си е твой избор . Но понеже попита какъв е реда - това е .
                        ...
                        Къде е този редът? Щото в една от белите страни един ме удари на заден ход. Попълнихме си двустранен протокол, отидох при застрахователя, направиха оглед на щетите, на място изготвиха възложително писмо, с което отидох в оторизиран сервиз и ми оправиха колата, като доплатих само % на моето самоучастие. След известно време получих писмо, че ми възстановяват доплатената сума, защото тяхното разследване е установило, че нямам вина за ПТП-то, и освен това ми изплатиха обезщетение за всеки ден, през който колата е била в сервиз.
                        Не ми се е налагало да се разправям с човека и не съм се занимавал със съд, адвокати, дела, вещи лица, обжалвания на различни инстанции и т.п. Макар че там нещата вероятно нямаше да са толкова зле, колкото са тук.

На мен този ред ми допада повече, отколкото на търтея схемата. Щото при неговия вариант и при нашата съдебна система, човек направо трябва да взима бухалката. Ако може де. Ако не - има голяма вероятност да пие една студена вода.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Хм... Винаги съм казвал, че със застраховката си купуваш спокойствие (в повечето случаи де )...
                          Не само ГО, но и пълно автокаско си правя на автомобилите......
                          При събитие направо отивам при застрахователя - прави опис и дава възлагателно писмо в избран от мен сервиз... Какво друго ми трябва?
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

...Къде е този редът? ....
                            У нас , къде. Нали питаш кво ше стане ако те изряска някой без ГО.
                            При всички положения първо викаш милицията да констатира кой прав - кой крив. После , ако нямаш Каско - дали ше ти смачка ламарините Трабант с ГО или без - все тая . Пиеш една студена вода . Ако ти си виновен : още по-зле , щото ще имаш и наказателно постановление.

Какво ни допада повече е друга тема , ама Тука е така.

Застрахователите са много мазни , когато идват да те застраховат , ама много се мръщят като им покажеш констативния протокол от ПТП . Този бизнес е много сладък .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                              Хм... Винаги съм казвал, че със застраховката си купуваш спокойствие (в повечето случаи де )...
                              Не само ГО, но и пълно автокаско си правя на автомобилите......
                              При събитие направо отивам при застрахователя - прави опис и дава възлагателно писмо в избран от мен сервиз... Какво друго ми трябва?
                              Абе един колега що разправия се разправя с неговите застрахователи... На втората седмица му окрадоха каквото можаха да отвинтят от втората му употреба кола (все пак лъскава), после злобарски му одраха боята с пирон, после...
                              Най-много говореше по телефона със застрахователя, повече отколкото с гаджето си и накрая пак псуваше.
                              Хубава работа, ама българска! Дори си призна, че съм бил прав дето го убеждавах да си купи дрънгел, щото кола за над 10 К лева не е за нашите условия.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                Абе един колега що разправия се разправя с неговите застрахователи... На втората седмица му окрадоха каквото можаха да отвинтят от втората му употреба кола (все пак лъскава), после злобарски му одраха боята с пирон, после...
                                Най-много говореше по телефона със застрахователя, повече отколкото с гаджето си и накрая пак псуваше.
                                Хубава работа, ама българска! Дори си призна, че съм бил прав дето го убеждавах да си купи дрънгел, щото кола за над 10 К лева не е за нашите условия.
                                Случаи разни - имал съм чупене на странично стъкло (с кражба на сваляемия панел на СД-то ), челно стъкло, фар, броня, жулване на броня със счупена пръскалка на миячка на фарове, безброй драскотини (умишлени, или от отворени врати на колеги), градушка (със счупено челно стъкло и потрошени доста пластмаси), скъсана броня от удар с теглич на маневриращ 'колега', счупени огледала - вандалски и при разминаване, гума с бабуна (платиха нова), лющещ се лак на боядисан детайл и т.н. Всичките 'дефекти' застрахователя ги отстрани без мрънкане..
                                Да, ако сметна сумите - застрахователя е на 'кирия' от застраховката ми, но застраховката е предвидим разход и не те товари в неподходящ момент...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X