Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невалидна ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Невалидна ГО

Преди три месеца си продадох джипа,с нотариално заверения договор за покупко продажба отидох в данъчното и там го представих да ми ми отчислят превозното средство,и вчера получавам писмо за неплатена гражданска отговорност,нима те нямат връзка с данъчното,не знам какво да правя,
    да им се обаждам ли или да изчакам да видя как ще се развият събитията и имали някаква вероятност аз да не съм прав.
    [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Държавните служби са така-компютърна трагикомедия и надали ще се променят,трябва компютърна грамотност +голямо желание!!!.........
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от ganani Преглед на мнение
        ...и вчера получавам писмо за неплатена гражданска отговорност,....
        От кого е писмото?

Коментар

Преди три месеца си продадох джипа,с нотариално заверения договор за покупко продажба отидох в данъчното и там го представих да ми ми отчислят превозното средство,и вчера получавам писмо за неплатена гражданска отговорност,нима те нямат връзка с данъчното,не знам какво да правя,
          да им се обаждам ли или да изчакам да видя как ще се развият събитията и имали някаква вероятност аз да не съм прав.
          В седемдневен срок по закон трябва да уведомиш застрахователя си за продажбата. Купувача от своя страна също трябва да се свърже със застрахователя, за да подпише анекс към полицата. Няма предвидени санкции за неуведомяване. Също по закон, не се плаща гражданска само на спряна от движение, бракувана или продадена кола.http://www.broko.bg/faq/za-kolata/gr...ta-otgovornost
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

На вноски ли я плащаш?
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Не ги търси ,от скоро почнаха да пускат и СМС като / преди да изтече гражданската . Тази година получих от две компании за един и същ автомобил
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Автомобила вече не е твой, и не си длъжен да правиш каквито и да е застраховки впоследствие...
                Единственото, което дължиш е данъка до продажбата...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Прочетох темата и ми направиха впечатление следните неща:

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
                  Колеги, занимавам се с правене на граждански. Става дума за областите Добрич, Силистра, Разград, Русе, Видин за Враца и Монтана не съм сигурен. Последната една седмица собствениците на повече от 3 машини /дори не става дума за автомобили/ се водят рискови клиенти и тарифата е увеличена с 600%. Явно става дума за тези които регистрират автомобили на румънци. Но и това важи ако имаш един лек автомобил, един трактор и едно ремарке за него.
                  След като държавата ме е задължила да имам гражданска отговорност упражнява ли някакъв контрол върху цените им? На моя джип като му проверя цените за различните компании ми излизат цени от 240 до 340лв. Това ми прилича на пазарна изкономика.
                  Освен това, като с примера по-горе, застрахователите утре могат да решат, че съм много рисков, защото имам 3 колелета и да ми вдигнат гражданската десеторно...

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                  В седемдневен срок по закон трябва да уведомиш застрахователя си за продажбата. Купувача от своя страна също трябва да се свърже със застрахователя, за да подпише анекс към полицата. Няма предвидени санкции за неуведомяване. Също по закон, не се плаща гражданска само на спряна от движение, бракувана или продадена кола.http://www.broko.bg/faq/za-kolata/gr...ta-otgovornost
                  Изчетох въпросния "фак". Когато ме хванат на пътя без гражданска ми съставят акт. Ако не съм на пътя по какъв начин ще ми наложат глоба?
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    Ако не съм на пътя по какъв начин ще ми наложат глоба?
                    По какъвто си искат. Това, че теоретично можеш да обжалваш такава глоба и че тя ще падне в първия възможен съд тях много не ги бърка.

Коментар

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
                      Колеги, занимавам се с правене на граждански. Става дума за областите Добрич, Силистра, Разград, Русе, Видин за Враца и Монтана не съм сигурен. Последната една седмица собствениците на повече от 3 машини /дори не става дума за автомобили/ се водят рискови клиенти и тарифата е увеличена с 600%. Явно става дума за тези които регистрират автомобили на румънци. Но и това важи ако имаш един лек автомобил, един трактор и едно ремарке за него.
                      Това за високорисковите собственици на повече от три МПС, явно важи само за близките до Румъния области ? Гледам от април миналата година е мнението, пък на моите застраховки нито миналата година, нито тази, не се е отразило (правя две при един застраховател и по стара инерция третата при друг).
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        По какъвто си искат.
                        А кой?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Това за високорисковите собственици на повече от три МПС, явно важи само за близките до Румъния области ?
                          Да.

Ама не се сещам как биха го наложили. Застрахователите в България са доста.

Коментар

А кой?
                            Гаранционния фонд периодично подема такава инициатива и ръчка КАТ да го правят по служебен път.

Коментар

А у дома ли ще дойдат да ми пишат акт или ще ми го пратят по пощата?

Коментар

А у дома ли ще дойдат да ми пишат акт или ще ми го пратят по пощата?
                                Циркът го има описан във Форума ама не помня къде. Накратко - има ги и двата варианта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X