Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невалидна ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Невалидна ГО

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
    Не знам този сайт, а и изобщо гаранционен фонд доколко е сериозна институция. До скоро ми пращаха писма за липса на ГО за всички МПС-та на мое име, при наличие на такива.
    ГФ е съвсем сериозна институция дотолкова, доколкото има съответните правомощия. Писмата за липса на ГО са малко на ръба на закона, но те са единствените, които чисто технически могат да го правят. Това че ти пращат писма пък обикновено не е тяхна грешка, а на застрахователя.

И да, задължение на водача е да провери има ли читава застраховка (т.е. вярно попълнени данни, спазени срокове, залепени лепенки). При това положение не може да го спират от движение и да му вземат книжката, независимо какво пише в базите данни.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
      Не знам този сайт, а и изобщо гаранционен фонд доколко е сериозна институция. .....
      Съвсем сериозна институция! Веднага след издаване на полица ГО (или ЗК) и проверка в сайта на ГФ, полицата я има! Проверено няколко пъти лично.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Това в случая не е липса . Аз съм си платил за което имам всички изискуеми от закона хартиени документи . В такъв случай акта трябва да го пишат не на мен а на брокера или застрахователя .
        Здравейте. Пак са го измислили нали след като са ти издали полицата си се подписал което означава че си сьгласен с това което са ти написали. Според мен не е правелно но за сега е така.

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
          Здравейте. Пак са го измислили. Нали след като са ти издали полицата си се подписал, което означава, че си сьгласен с това което са ти написали. Според мен не е правИлно, но за сега е така.
          Напротив - това си е най-правилния начин за взаимен контрол и тази практика е разпространена навсякъде - при всеки един договор...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Здравейте. Пак са го измислили нали след като са ти издали полицата си се подписал което означава че си сьгласен с това което са ти написали. Според мен не е правелно но за сега е така.
            И какво струва подписа ти, ако не е правилно?

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
              най-сетне полицаите имат връзка за проверка на Г.О?
              От има-няма една година.

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Подписа ти не струва нищо.
                В последните години си поръчвам стикера и хартишката за пред заптиетата през нета, и винаги съм бил подписан за мое удобство..

Прочее, (както обича да казва Ясен), в толкова много ситуации подписа ти не струва нищо, че се замисляш за доста по-стойностни неща..
                Кое си ти и колко струваш...

Коментар

В такъв случай няма да подпиша нищо което ми съставят органите на КАТ . Отиваме в съда .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В такъв случай няма да подпиша нищо което ми съставят органите на КАТ . Отиваме в съда .
                    И това е вариант.

Коментар

Какво ще спечелиш? Имаш явно неточно въведени данни - т.е. явно несъответствие между автомобила и издадената полица...
                      Полицаите в случая са прави...
                      За конкретния автомобил нямаш полица. А ако решиш да прехвърлиш отговорността към застрахователя - ти си се съгласил с неговото предложение и си се подписал под него. Няма как да спечелиш.
                      Да, застрахователя ще ти влезе в положението, и ще ти преиздаде полицата с други данни ако поискаш... Но нищо повече...
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Мда, Джоузеф Хелър се обезсмъртява чрез ежедневието ни...

"Параграф 22", де...

Коментар

Като практикуващ юрист на на всички ще кажа-четете и проверявайте какво подписвате и с какви документи се снабдявате.Не се доверявайте на институциите,независимо,че са с отлична репутация.В края на краищата хора издават документите и технически грешки са възможни.Оправяйте всичко на място,щото после като колегата ще пускате подобни теми.На талона колата е записа У1010АН,на у-то за технически преглед Y1010АН,на полицата също с Y,на картончето за гаранционния фонд с У.Бях разменил документите с тези от другата кола,която е със същите цифри но други букви на края.Иначе вички стикери залепени по стъклото.Спират ме и два акта,две наказетелни постановления,спиране на колата от движение.Ама аз си обжалвах НП и съда ги отмени.Продължавам обаче да си карам със залепения стикер "Спрян от движение".Който го залепи ,той да си го маха.Но ядовете си останах.Поздрави!
                          Нека силата да бъде с нас!
                          Suzuki Grand Vitara
                          +34 642 91 4154

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Мда, Джоузеф Хелър се обезсмъртява чрез ежедневието ни...

"Параграф 22", де...
                            Че това го има в целия свят В момента май ще почвам да се боря с подобен, напълно затворен с Параграф 22 цикъл на английска земя
                            Току що погледнах в ГФ, че застраховката на колегата вече е коректна - т.е. не се стартира нова застраховка, а се коригира старата...
                            Което не отменя факта, че колегата не е представил валидна застраховка пред полицаите - 10лв не му мърдат - както се казва - кьорав карти не играе

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                              Някой брокери направо лъжат, че са напрвили застраховка, само прибират парите и рискуват на гърба на клиентите, давайки им неверни документи!
                              Не знам защо си останал с такова впечатление,но миналата година като правих застраховките,имаше проблеми със сървъра на ГФ и чаках докато нещата се оправят.Застрахователна полица не се издава,докато всичко не се отрази в ГФ.От там се генерира някакъв код,който се отразява от брокера и тогава ми дадоха полицата.
                              Нека силата да бъде с нас!
                              Suzuki Grand Vitara
                              +34 642 91 4154

Коментар

ГО се прави на автомобила, но защо аз се подписвам в полето "ЗАСТРАХОВАН"?
                                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X