Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невалидна ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Невалидна ГО

Ми хубаво, де- проверих си номера на рамата, излиза че колата ми няма ГО. А си имам полица с печат и стикер, карам си спокойно. И к'во правя от тук, нататък? Аз като съвестен водач съм си платил и съм си залепил стикера, от мен нагоре по хранителната верига нещо се е прекъснало. Къде точно е моята вина?
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
      Ми хубаво, де- проверих си номера на рамата, излиза че колата ми няма ГО. А си имам полица с печат и стикер, карам си спокойно. И к'во правя от тук, нататък? Аз като съвестен водач съм си платил и съм си залепил стикера, от мен нагоре по хранителната верига нещо се е прекъснало. Къде точно е моята вина?
      Твоята вина е , че не си си ошамарил брокера, още преди да му платиш, ама щото братчед нали....
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Твоята вина е , че не си си ошамарил брокера, още преди да му платиш, ама щото братчед нали....
        Не е брат'чед. От години си правя застраховки при него. не съм имал грижи досега.
        Обаче сега какъв е реда? Утре ще ходя да се разправям.
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

... От години си правя застраховки при него. не съм имал грижи досега.
          Отиваш и му вдигаш скандал да ти оправи застраховката, щото май ти е пуснал полица-менте, която не е отразена при застрахователя.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако по регистрационен номер ти излиза, че имаш валидна полица вземаш /пращаш/ му голям талон и да ти направи добавък. Не се сменя стикер или нищо друго, като казваш че при него правиш от години ГО и ако не е нова кола да си знаеш че так се води отдавна с грешен номер на рама. Просто един път вкарана в системата и при следващи издавания директно ти излиза като вкараш ДК номер и ЕГН на клиента. Само ти остава да допишеш номер на стикер /това е за колите с годишни ГО де/
            Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
            Калоян Кирилов
            LZ2ZGT

Коментар

Не е брат'чед. От години си правя застраховки при него. не съм имал грижи досега.
              Ако ти излиза по номер (пише се на латиница без интервали) - то нямаш проблеми...
              Иначе се обаждаш на брокера ти да направи справка къде са объркали и да ти оправят грешката..
              А това, че от години си правиш застраховка при него не е никаква гаранция... При разплитането на втория споделен случай се оказа, че преди около 3 години някой е объркал данните в Полицата, и от тогава всяка година полицата се издава с грешка (при което веднага възниква въпроса - а какъв въобще е контрола за ГО при толкова камери, камерички, полицаи и т.н.). Просто до момента никой не бе спирал колегата....
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Лепенките са много по-лесен начин за проверка БЕЗ да те спират или с минимален разход на време. Щото пък иначе ще започне писък, че ни губят времето с тия проверки по ЕГН.
                Така наивно си мислех и аз докато .... спират ме преди време с дежурното : "Документи на шИфьора , на автомобила , застрахователна полица и картонче за технически преглед ! "

След моя писък защо ми губите времето , след като съм облепил предното стъкло със съответните доказващи стикери като коледна елха , старшината кротко ми отговаря : "Ние гледаме всичко! " .

До тук с много лесния начин !
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  ГО е полезно нещо - тука спор няма.

Реализацията му е идиотска у наше село.
                  И най-разумно е да се дължи от водача, а не от мпс-то. Т.е. искаш да караш - ми правиш си отговорност. Бонус/малус и прочее екстри.
                  И не си прав за кубатурата - те бърз пример - по настоящем имаме 3 кошници: 2 литра, 3 литра и 2.5 литра - а познай коя е най-мощна и (теоретично - щото на практика не е точно така) най-вероятна за беля.
                  Както винаги, гледната точка е пречупена през призмата на личния интерес. Който притежава повече мепесета от броя шофери, е на твоята теза. При обратния случай - пак е ясно.
                  Да разгледаме няколко по-общи положения. Професионален шофьор, управляващ личното си мепесе и някакво камионче, изизкващо ГО с покритие различно от лек автомобил. Колко застртаховки трябва да има, кой коя ще плаща и какво следва ако напусне работа след 3 месеца?
                  Камионче управлявано от няколко водача на смени? Две или три застраховки ГО едновременно, въпреки че както се изрази ти, не могат всички водачи да го управляват едновременно?
                  Има и още доста интересни казуси...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Няма интересни казуси.
                    Отговорността е ЛИЧНА, всичко останало е комунизъм и всъщност липса на отговорност.
                    Хасан и Киро къде карат едно и също камионче са различно рискови шофери, нал тъй? Оти Хасан да страда щото Киро е трескал некви коли докато е бил на смяна?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Няма интересни казуси.
                      Отговорността е ЛИЧНА, всичко останало е комунизъм и всъщност липса на отговорност.
                      Има ли някъде по света такава лична застраховка "ГО" ? US, GB, Нова Каледония ?
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Няма интересни казуси.
                        Хасан и Киро къде карат едно и също камионче са различно рискови шофери, нал тъй? Оти Хасан да страда щото Киро е трескал некви коли докато е бил на смяна?
                        Хитър опит, но нито ми отговори, нито прозвуча убедително...
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Северна Каролина, Ню Хампшир ет цетера
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Северна Каролина, Ню Хампшир ет цетера
                            Ха ха!

In New Hampshire vehicle owners must satisfy a personal responsibility requirement; instead of paying monthly premiums, and prove that they are capable of paying in case of an accident.
                            Вместо да си купиш застраховка трябва да представиш доказателства, че си в състояние да платиш щетите при евентуално ПТП. Т.е., по тази схема у нас би трябвало да можеш да докажеш платежоспособност за следните лимити:

От 11.06.2012 г. Задължителната застраховка ГО на автомобилистите се сключва за следните минимални застрахователни суми:

- за неимуществени и имуществени вреди вследствие на телесно увреждане или смърт:
                            • 2 000 000 лв. за всяко събитие при едно пострадало лице;
                            • 10 000 000 лв. за всяко събитие при две или повече пострадали лица;

- за вреди на имущество (вещи) - 2 000 000 лв. за всяко събитие.
                            Ти може и да си милионерче, но се съмнявам, че на средния български автомобилист подобно изискване би се харесало ...

А пък англичаните са големи комунисти

Any vehicle that's driven on Britain's road's needs to be covered by third party insurance as a minimum.

Years ago, motor vehicles that weren't being used could sit uninsured without issue.
                            However, legislation introduced in 2011 means this is no longer be the case.
                            What's changed?

Any vehicle registered for use on the road now needs to be insured. This applies to all cars, vans, motorbikes, motorhomes and trucks, even if they aren't in use.

Responsibility for insuring a vehicle registered as roadworthy (and taxed accordingly) will sit with its registered keeper so even if you're not a vehicle's main driver you'll need to make sure it's insured.
                            Fail to do this and you'll face a fixed penalty of UKP 100 at the very minimum, fines of up to UKP 1,000 and court prosecution will be used in a worst case scenario.
                            Задължителна застраховка за всяко регистрирано МПС, дори и да не се използва. В противен случай глоби от 100 до 1000 лири, а в най-тежкия случай и съдебно преследване ...
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-04-14, 12:40.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Има ли някъде по света такава лична застраховка "ГО" ? US, GB, Нова Каледония ?
                              GB , застраховката бива няколко вида.

Лична за един човек, може да кара колата описана в полицата и ВСИЧКИ/ВСЯКАКВИ други коли стига те, колите да имат собственик който ИМА лична застраховка, примерно заемаш колата на съседа, братчеда щото твоята е на ремонт.

Лична за повече от един шофьор, собственика е главен шофер другите/я НЕ трупат бонус години без катастрофи.

Групова за повече от един водач и за повече от едно возило, правилата са пак същите горе долу, далаверата е малко отстъпка заради мащаба, също ако един от шоферите е жена така пада цената на всичко допълнително.

Бизнес или т.н. търговска застраховка, поименна, застрахования може да кара ВСЯКАКВИ МПС, идеята е ако си примерно автоджамбазин или механик да си вземаш и караш, тестваш колите киентите и т.н. струва значително повече в началото после подозирам след години спада ако всичко е нормално.

Застрахователите са огромно лоби тук а подозирам и навсякъде, и търсят 1001 начина да ти вземат паричките, за това и вариантите и клаузите са безброй, всеки риск вдига премията, всяка година без инциденти намалява значително премията, тинейджър с кола 2.0 дизел автоматик би плащал примерно 3,000.00 лири на година премия като нов и рисков шофьор а дядо на 70 години може би около 200-300 кинта на година, за една и съща кола, примерно пежо 406 дизел автоматик, струващо 500 лири, просто риска и вероятността да се случи нещо за което застрахователя да се бръкне в джоба е различна и съответно премията е подобаваща.
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Сайта работи и за мотори
                                Излизат ми и двеате застраховки - и на джипа и на мотора.
                                И двете са сключени през брокер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X