Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невалидна ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Невалидна ГО

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Е затва на водача и бонус/малус щото много лесно се администрира кой колко птп-та има и по чия вина са. Като за капак има възпитателен ефект.

А вероятността е еднаква ако става въпрос за един и същи водач, щото то петепето зависи доста повече от шофера отколкото от афтонобила.
    Прав си по принцип, но не се администрира по-лесно в нашенските условия......... къде предлагаш да ти лепнат стикера за валидна застраховка, на челото ли, че да могат да те видят органите колко си изряден?

Бонус-малус има и сега в някаква начална форма, но първо трябва да се изгради единна база данни, за да се пресече местенето в нова ЗК с чисто досие........... няма голям ефект, особено когато колата я кара друг - например аз правя застраховката с 30г. стаж и без ПТП, а я кара щерката с токущо взета книжк................... за да стане застраховката индивидуална, трябва усилие на държавно ниво, а както на всички ни е добре известно, там усилия се полагат единствено под външен натиск или от възможност за далавера......... далавера пряка няма, няма и заинтересовано лоби и те така, ще си мечтаем само.

Коментар

Е затва на водача и бонус/малус
      Де го тоя бонус/малус? Той и на собственика ще работи (статистически), хем системата за администриране даже вече я има (сайтът на ГФ е добра отправна точка).

Застрахователите точно това не искат, защото възпитателен ефект = по-малко щети от ПТП = по-малко пари минаващи през тях = конкуренция за по-читавите водачи/собственици = на приходите мамата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Застрахователите точно това не искат, защото възпитателен ефект = по-малко щети от ПТП = по-малко пари минаващи през тях = конкуренция за по-читавите водачи/собственици = на приходите мамата.
        Хич не съм сгласен. Ако хипотетично няма и едно ПТП - къде остават събраните премии?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Хич не съм сгласен. Ако хипотетично няма и едно ПТП - къде остават събраните премии?
          Ако хипотетично няма ни едно ПТП, премиите също няма да са големи, та да те е грижа къде остават.

Коментар

Добре де, някой допуснал грешка при изписването на многото букви и цифри.
            Да, ама ясно е посочен регистрационния номер на превозното средство, за което аз добросъвестно съм отишъл да платя.
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
              Добре де, някой допуснал грешка при изписването на многото букви и цифри.
              Да, ама ясно е посочен регистрационния номер на превозното средство, за което аз добросъвестно съм отишъл да платя.
              Такава сложна концепция се доказва в съда. Иначе само хвърчащият документ е просто застраховка за друг автомобил.

Коментар

Абе в 21 век живеем.
                Давам си шоф книжка - проверяват по егене, (примерно щото може по още доста неща дето ги пише в книжката) дали имам ГО (ако е на мое име ГО-то) и си заминават. Лепенки, фактури, татуировки и прочее полюции са решения от 19 век.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Концепцията е много проста.
                  На първо място "органите", въоръжени с електроника не четат номера на рами, а регистрационни табели и по тях заключават, дали превозното средство има платена гражданска отговорност/това по твърдението, че справката става буквално в движение/.
                  Ако хвърчащия документ е за друг автомобил, стикера ще е на стъклото на ... другия автомобил, а той има номер отговарящ на този от полицата.
                  Третото потвърждение е на картончето, което носи номера на колата и на полицата.

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

Абе в 21 век живеем.
                    Давам си шоф книжка - проверяват по егене, (примерно щото може по още доста неща дето ги пише в книжката) дали имам ГО (ако е на мое име ГО-то) и си заминават. Лепенки, фактури, татуировки и прочее полюции са решения от 19 век.
                    Лепенките са много по-лесен начин за проверка БЕЗ да те спират или с минимален разход на време. Щото пък иначе ще започне писък, че ни губят времето с тия проверки по ЕГН.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не виждам никакъв проблем с възможностите за контрол при сегашната организация... Освен всичко друго - OCR на камерите може да го прави автоматично (ако ГО е на шофьор това няма как да стане)....
                      Но и за мен са излишни тези картончета, стикерчета, листове хартия и т.н.... И най-вече нуждата да носиш всичко това със себе си... Та нали една бърза проверка в нета показва дали имаш или нямаш ГО...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Лепенки, фактури, татуировки и прочее полюции са решения от 19 век.
                        Е, по една ушна марка като на добиче или обезпаразитено бездомно куче, нЕма ли да върви по-така ? Ще има фирма за маркиране - некой лев да ручат ората, преди това плащаш за ДНК-тест, щото не се знае, може някой двойник да се явява на маркирането и да ти открадне марката. В твой интерес е да си плАтиш и това.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:big_c9b269343607c8eddfb897db3f1c759e.jpg
Прегледи:1
Размер:66.8 КБ
ID:5582650
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Като искат - гласуват - и семкаджийките - айде с GPRS касови апарати.
                          Като не искат - 100 пъти по-малко патрулки, и списък с 22 документа, бележки и бележчици! егА някой забрави нещо, че да има заветен въпрос, дето дори не си заслужава да цитирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Е, по една ушна марка като на добиче или обезпаразитено бездомно куче, нЕма ли да върви по-така ? Ще има фирма за маркиране - некой лев да ручат ората, преди това плащаш за ДНК-тест, щото не се знае, може някой двойник да се явява на маркирането и да ти открадне марката. В твой интерес е да си плАтиш и това.

[ATTACH=CONFIG]705054[/ATTACH]
                            Това ми хареса!
                            Убеден съм, че точно така им изглеждаме.

Като се замисля, този от снимката, явно, притежава две превозни средства .

Fight global warming !
                            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                              В Англия за липса на ГО(при рецидив), влизаш в затвора, както и в други бели държави също...
                              Глупости !Точно по същата случка със застрахователя глоба 600 паунда и колата на специален паркинг докато не си оправиш застраховката.
                              Лудак

Коментар

Абе в 21 век живеем.
                                Ами аз писах в Косово какво правят...
                                И май са го направили, тия моите приятели....

Ама нерде ... Стамбул... другото го знаеш...Ние сме явно в другото..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X