Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невалидна ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Невалидна ГО

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    GB , застраховката бива няколко вида.

Лична за един човек, може да кара колата описана в полицата и ВСИЧКИ/ВСЯКАКВИ други коли стига те, колите да имат собственик който ИМА лична застраховка, б.м. тоест пак опираме до "колата, описана в полицата" ?
    Лична за повече от един шофьор, собственика е главен шофер другите/я НЕ трупат бонус години без катастрофи.
    б.м. щом говорим за "собственика", значи пак стигаме до конкретна кола (описана в полицата) ?

Групова за повече от един водач и за повече от едно возило, (т.е. возилата са изброени някъде в полица или в "добавък" към нея ?)
    правилата са пак същите горе долу, далаверата е малко отстъпка заради мащаба, също ако един от шоферите е жена така пада цената на всичко допълнително.

Бизнес или т.н. търговска застраховка, поименна, застрахования може да кара ВСЯКАКВИ МПС, идеята е ако си примерно автоджамбазин или механик да си вземаш и караш, тестваш колите киентите и т.н. струва значително повече в началото после подозирам след години спада ако всичко е нормално.
    Само това зеленото звучи "Търтейопожелателно"... и сигурно струва 10 х премията по предходните "лични" застраховки.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Абе в 21 век живеем.
      Непрекъснато убеждавам разни хора в това и все е тегаво.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Лепенките са много по-лесен начин за проверка БЕЗ да те спират или с минимален разход на време. Щото пък иначе ще започне писък, че ни губят времето с тия проверки по ЕГН.
      Не е изобщо задължително да губят време. Прочее не пречи да имаш на стъклото джобче за книжката и да я слагаш там докато караш - с гърба навън, а да я четат каквито искаш машинки. Ама трябвало организация, ...

Вместо да си купиш застраховка трябва да да представиш доказателства, че си в състояние да платиш щетите при евентуално ПТП. Т.е., по тази схема у нас би трябвало да можеш да докажеш платежоспособност за следните лимити:...
      Звучи ми като банкова гаранция, т.е. депозит или някакъв кредитен продукт с все лихви. Търтея ги може тия неща.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Само това зеленото звучи "Търтейопожелателно"... и сигурно струва 10 х премията по предходните "лични" застраховки.
        По непотвърдени сведения - не е 10х а по-малко, но все пак повече от обикновена. Има и в Германия такава.

Също за английските застраховки има вариации на тема "+5%" за втора или трета кола на "личната" застраховка - с идеята че няма да ги караш заедно.

Абе варианти много, само да се понасъбере "обществен интерес".

Коментар

Не знам що си мислите че комунисти има в Русия - първо не са го измислили те и второ, никога не са били дори близо до подобни идеи.
          И да, социалните идеи звучат много привлекателно за масите, които също така плащат на пет човека на кръст цената за „социалните“ си придобивки.
          Щяло да струва скъпо - аре бе - за сичкото си години шоферлък имам един огънат калник по моя вина - така начи едно 500 лв на силно завишени цени. Е дали съм назад от плащане на застроховки и прочее данъци? А колко са като мен?
          И така събираме две и две и се получава?
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

... Щяло да струва скъпо - аре бе - за сичкото си години шоферлък имам един огънат калник по моя вина - така начи едно 500 лв на силно завишени цени. Е дали съм назад от плащане на застроховки и прочее данъци? А колко са като мен? И така събираме две и две и се получава?
            Ами, всичкото хубаво, ама, да речем, че си ми причинил щети за въпросните 500 лв и нямаш застраховка. Как, аджеба, си взимам парите от тебе, ако вземеш да се правиш на интересен ?!? Да те съдя?!? Де е Киро на кирия?

Ти може да си велик шофьор и да не допускаш ПТП-та, ама има и такива, като една моя позната, на която застрахователите бяха пропищели от щети. А ги има и такива, като една от съседния блок, която си зарязва ключовете без контрол и келешчетата, с които движи дъщеря й, току подкарат Зафирата по нощите. Онзи ден я гледам - пак има солиден удар. Като те изчеластрят едни такива пикльовци или Манго с дъртата Жигула кой ти плаща щетите?

П.П. За протокола, за 32 г. шофьорски стаж по ГО съм имал късмета да имам само 1 (една) щета във вид на счупен ляв мигач и откачена предна броня на дърто Ауди 80.
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-04-14, 14:03.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Манго пък от кога има ГО на жигата????

Иначе с парите дето не съм дал за го-та и процее полюции и съм употребил смислено като ме изчеластри въпросния Манго колата в Надин и си купувам нова. Това ако съм пич и не си ме занимава да го съдя.

И не, не съм велик шофьор, нито некво специално изключение. Точно обратното.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

...А колко са като мен?
                Малко.

Коментар

Манго пък от кога има ГО на жигата?
                  От няколко години.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    От няколко години.
                    А па ти? Той сигурно и данъци плаща?
                    Нещо че е на името на некой незнаен

Коментар

• От: Невалидна ГО

Манго пък от кога има ГО на жигата???? ...
                      Ако случайно няма - за това е Гаранционния фонд.

А за застраховките по принцип - вярно е, че голяма част от клиентите плащат без да имат застрахователни събития или имат само минимални такива. Ако обаче се случи нещо и нямаш застраховка става весело. В софийския трафик колко му е треснеш някое скъпо возило. Пази Боже пък да има и пострадали хора ...
                      Ако си голям баровец, да речем, че нямаш особен проблем - вадиш дебелата пачка и плащаш. Ама ако не си (като повечето хора)?

Същата работа и със застраховките на жилища и имоти. А бе, баш на мене ли ще ми се случи! А после теква една голяма вода и следва голям рев да дойде държавата да помага, че нямаме пари за ремонта ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ромите са с имунитет. Няма какво да ги коментираме. Те билет в градския транспорт не дупчат, вие искате застраховка да имат
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Данъци не знам. Но милицията точно за ГО пипа много здраво (както и за книжка не пипа).

Коментар

...
                            Същата работа и със застраховките на жилища и имоти. А бе, баш на мене ли ще ми се случи! А после теква една голяма вода и следва голям рев да дойде държавата да помага, че нямаме пари за ремонта ...
                            Имотът си е мой, и ако стане нещо няма да рева някой да ми помага. Освен това голямата вода текна баш по вина на държавата, или в каквото там се е превърнала. Ако нямаш каско - не ревеш държавата да ти ремонтира колата, ако ще и за 200 бона да е.
                            За ГО е единственото изключение, в което виждам смисъл от принуда да се прави. Щото става въпрос за други хора и неимоверни суми, да не дава Господ. Един приятел само на лихвата не успя да издаяни, докато минат делата. Обаче ГО като всяко задължително нещо - е изкривено до неузнаваемост, и превърнато в средство за изнудване.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                              Имотът си е мой, и ако стане нещо няма да рева някой да ми помага. ... За ГО е единственото изключение, в което виждам смисъл от принуда да се прави. Щото става въпрос за други хора и неимоверни суми, да не дава Господ. Един приятел само на лихвата не успя да издаяни, докато минат делата. ...
                              E темата е баш за ГО. А за имота ти може и да не ревеш, ама по телевизията всяка година гледаме как някой реве, дори и когато имат съучастие в причините за наводненията.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Реват, именно щото не са се научили да носят ЛИЧНА отговорност - квото и писах по-горе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X