Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да спрем "войната" по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как да спрем "войната" по пътищата

Много си прав да се възмущаваш. И аз се възмущавам на това безумие.
    Някой шофьор не й ли се развика какви ги върши и дали нещо й хлопа?!

Коментар

Толкова бързо тичаше и такова стъписващо беше, че едва ли някой е успял да си помисли нещо различно от "...ъъъ..." преди да изчезне... Под тичане не разбирал забързано предпазливо притичване, а як спринт(доколкото е възможно с количка и влачено отзад второ дете), разчитайки очевидно на скорост, а не на оглеждане. Съсредоточен болезнено отчаян вперен право напред поглед... В интерес на истината мина далечко от колите, ама това е защото и аз и тези в насрещното карахме с ниска скорост. Ако имаше дори само един с леко превишена...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Такива случаи, за съжаление - много.Аз бях свидетел на майки с колички /4 броя/, вървящи в редичка като на селски мегдан една до друга по платното за автомобили, в насрещното, вечер - бутат си количките, лафят си и се хилят.Напоследък стигам до извода, че докато не започнат да глобяват и пешеходци за неспазване на правилата, оправия няма да има.А подобен спринт, като този дето си гледал тази сутрин, ние гледахме вчера вечерта в час пик - разликата е само, че беше баба с дете.Аз, като пешеходец, като спра на светофар да изчакам да светне зелено, останалите пешеходци, които си пресичат масово на червено ме гледат като че ли съм малоумна.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
          ....Напоследък стигам до извода, че докато не започнат да глобяват и пешеходци за неспазване на правилата, оправия няма да има.....Аз, като пешеходец, като спра на светофар да изчакам да светне зелено, останалите пешеходци, които си пресичат масово на червено ме гледат като че ли съм малоумна.
          +100
          То имаше на 1-2 пъти едни "наказателни акции" за глоби на пешеходци, които не пресичат правилно... но както винаги беше само прах в очите и успокояване на страстите...

Коментар

Пътувам си тази сутрин за работа-около7.30-7.40. Спирам на кръстовище без предимство да се огледам, че пътя с предимство е доста натоварен и често стават катастрофи,когато някакво движение в огледалото прикова вниманието ми.Ако беше кола щях да изтръпнаи да се хвана здраво за кормилото очаквайки удар, но не-това беше колело движещо се с 40-50 км/ч/по моя преценка/.Без въобще да се огледа този профуча покрай мен, мина по чудо през булеварда и сви в една пресечка. А движението е бая интвнзивно в тоя час на деня. На такъв какво да му обясняваш-нищо не може да му влезе в кратуната. Щом инстинкта му за самосъхранение не се включва в тази ситуация...
            Така,че уважаеми колеги внимавайте за луди велосипедисти от страничните улици...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

По новините казаха за млади ентусиасти, които са спретнали митинг под наслов "Вържи добичето, спаси човешки живот!"

Коментар

http://dnes.dir.bg/2007/09/27/news2149042.html

B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                  Даааа , няма нужда от коментар.

Коментар

По новините казаха, че могат да се контролират и с дистанционни и такива ще бъдат раздадени на полицията, линейките и пожарните... Интересно колко ли време ще е необходимо и други да се оборудват с тях
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Много малко - не повече от седмица.Ама, както гледам, не им и трябват.Тук е същото с бариерите - където и да сложим, до два дена минава някоя мутра през нея.Винаги съм се чудила, друго ако не, поне не им ли е жал за колите.Щото минаване през спусната бариера, в най-лекия случай, си е свързано с доста ужулване на колата.Ние имаме ограничители от доста як метал пред офиса.Сменяме ги честичко.Последно една жена в доста напреднала бременност премина през тях с мръсна газ.Заклещи се.Спря и гледаше много умно.На мен ми стана жал за бебето в корема й.

Коментар

Е ли възможно да се отвори нова тема от сорта на "Какво ми се случи днес на пътя" или "Тема за оплакване", или "Шофьорски неволи"?

Щото заглавието е "Как да спрем "войната" по пътищата", а оплакването не виждам с какво помага.

Мерси.

Коментар

Тези поне не могат да ги изкъртят толкова лесно

Коментар

Наистина не могат! Ето какъв е ефектът от подобни "колчета" срещу опитите на по-големите тарикати да се минат:
                            http://www.biertijd.com/mediaplayer/?itemid=515

Коментар

Очевидно,не само в българия виреят "авто тарикати".
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Пускам едно към едно днешна тема на колега от Ауди форума. Заглавието е: "Отново Голф Отново Простотия, този път с фатален край"

Не знам дали съм афектиран дали съм още в шок от преживяното вчера и аз не знам как се чуствам трудно ми е да го определя все още но ще ви споделя какво ми се наложи да изживея вчера.
                                Карам си аз сутринта жената на работа и се движа по бул.Добринова скала към бул.Европа (става въпрос за Люлин) на около 300 метра преди светофара с бул.Европа има пешеходна пътека аз съм се престроил в лявата лента за да мога да завия към Бриколаж и си карам зад един джип Рейндж Ровър караме си съвсем нормално около 50-60 км когато приближихме пешеходната пътека и двамата с джипа намалихме почти до спиране защото една женица пресичаше в този момент за нещастие по същото време се появи и един мноооо бърз и страшен Голф който ни задмина от дясно (явно за него пешеходните пътеки не важат) и точно когато жената излизаше пред джипа този бърз и страшен Голф я качи на предният си капак с няква страшна сила после наби спирачки и я прати на поне 10 метра от Голфа.
                                Първата ми реакция беше да отбия и да се обадя на бърза помощ обадих се точно в 08.26 казах им точният адрес казах им че има тежко пострадал на пътя записаха ми телефона за връзка и пристигнаха в 08.46 завидна бързина
                                След като извиках бърза помощ се огледах на около да извикам някой да помогне да отбием движението но уви прекият свидетел на това което се случи (този с джипа ) беше изчезнал като сняг през август шофьорчето на голфа седеше на пътя тотално неадекватно за каквито и да е действия .
                                Добре че един колега с бус спря и ми помогна да отбием движението по някакъв начин поне докато дойде полицията,
                                е дойдеха от някъде пеша след 10 минути и вместо да се захванат да обезопасят движението започнаха да се мотаят на ляво и дясно и да питат какво е станало кой е виновен кой е свидетел а през това време аз и колегата с буса седим на пътя и спираме коли и автобуси да не прегазят още веднъж тялото на жената .
                                Както и да е дойдеха им подкрепленията с една патрулка след още 10 минути и нещата започнаха лека по лека да се канализират да отбиват движението .
                                Това което ми направи лошо впечатление е че се държаха с мен като с престъпник а не като със свидетел взеха ми личната карта и ми казаха ще стоиш колкото трябва после ще ти върнем документите за самоличност не че съм отказал да стоя все пак останах единственият свидетел на това което се случи.
                                Работеха страшно неорганизирано бяха оставили шофьора на Голфа да стои на ътя с поглед вперен в тялото на жената която беше блъснал помолих ги да го махнат от там защото момчето видимо започна да изпада в шок тресеше се целият беше паникьосан и никой не знае какво може да се случи в следващият момент както и да е преместиха го помолих ги да покрият с нещо тялото на жената защото гледката никак не беше приятна при което ми отговориха -Ми то са ще дойде някой от близките и и ще го пратим за одеяло е няма такава идиотщина .
                                Разгеле дойде линейката констатира смъртта на жената и предположих че ще я приберат но уви няма такова нещо не било тяхна работа а и трябвало да дойде първо група от тежки престъпления лелеее колко тежко звучи а през това време се събират хора деца зяпат саир си прявят бахти циркаджииската държава сме .

РАВНОСМЕТКАТА - Един човешки живот загубен още един тотално объркан,за мен 4-5 часа изгубено време и невероятен шок от преживяното .
                                ИЗВОДИТЕ - Не мога да направя никакви изводи всичко още ми е пред очите единственото което ми идва на ума е че на на нас война не ни трябва ни си се избиваме сами .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X