Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

И какво излиза от цялата тема?
    В тази страна редовият гражданин е длъжен да търпи своеволията, заяжданията и превишаването на правата от страна на полицията и на практика възможността да си търси правата е минимална.
    Те пък от своя страна нямат почти никакви последствия за подобно отношение и съответно си позволяват какво ли не.

Да ме прощават колегите полицаи, не ги познавам лично и не съм имал взимане-даване с тях, но докато полицията се отнася с нас пренебрежително, надменно, говорят ни на ти и какво ли още не,
    Не могат да очакват насреща респект и уважение!
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
      В тази страна редовият гражданин е длъжен да търпи своеволията, заяжданията и превишаването на правата от страна на полицията и на практика възможността да си търси правата е минимална.
      Те пък от своя страна нямат почти никакви последствия за подобно отношение и съответно си позволяват какво ли не.

Да ме прощават колегите полицаи, не ги познавам лично и не съм имал взимане-даване с тях, но докато полицията се отнася с нас пренебрежително, надменно, говорят ни на ти и какво ли още не,
      Не могат да очакват насреща респект и уважение!
      Колега! В цял свят полицията има повече права от редовите граждани - затова е полиция...

Коментар

Излиза че, пак се разтегнаха яки локуми който направиха темата безполезна.Както има не-професионални полицай, така има /а те са много мисля/ и хора който много започват да реват като ги насъпи някой дори и да не са прави.Аз конкретният случай няма да коментирам, защото не съм бил на място.
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Марто, съгласен съм с теб. И идеята съвсем не е да се правиш на отворен пред полицаите...
          Напротив - както писах при нормално човешко отношение обикновено получаваш същото насреща.
          Ти правиш остъпка позволявайки проверка на МПС без да има причина да изискват от теб това - и полицаите се успокояват.

НО след 'настъпване на котето' се търсят и използват всички законови основания да си защитиш правата.
          Поне аз бих си загубил времето да споря и в съда при такъв абсурден случай, ако съм убеден, че съм прав (глобите, когато съм нарушил правилата си ги плащам без мрънкане или спор с полицаите)...
          Ползите ще са няколко:
          1. Полицая след като го разкарват и види в съда, че не е прав, следващия път няма да действа така. А ако пуснеш и жалба, че е превишил правата си, то и него ще го ударят косвено по джоба. Няма как да е глоба, но я ще му намалят някоя премия, я нещо друго (например началника му няма как да му даде максимална оценка в края на периода, защото има основателна жалба срещу полицая).. Това в дългосрочна переспектива.
          2. А в краткосрочна - Ще ти отпадне наказанието
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

За сега от цялата тема излиза единствено, че ако не искаш да ходиш по КАТ и по съдилища, препоръчително е да не носиш синя лампа в багажника си, която (уж) не е предназначена за ползване. Това, че има някаква вратичка в закона "поставил или ползва" явно в определени случаи като настоящия не е достатъчно за спестяване на евентуални главоболия.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Синята лампа може да е взета и по друга причина. Не искам да притеснявам допълнително Ясен, но ми се струва, че може да има не особено приятни разговори в полицията, в първия момент, когато се получат данни, че е направено нещо с подобен автомобил, с полицейска лампа... Че са се объркали с написването на акт по ЗДП е ясно. Това ще падне в съда. Но не вярвам да се заличи фактът, че е имал полицейски атрибут в колата. Друга тема е и не съм много в час, но това ми казва логиката. Ясене, за какъв дявол ти трябва тая лампа?

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Колега! В цял свят полицията има повече права от редовите граждани - затова е полиция...
                С малката разлика обаче, че там подобно отношение не може да видиш.
                Все пак едно е да ти говорят на сър, друго е на ти.
                А да не говорим пък, че без причина едва ли нормален човек ще има контакт с полицията.
                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Я друго кажете:

"Протокол за доброволно предаване" значи ли, че човек доброволно се отказва и от всички права на собственик? И ако да, в полза на кого? Държавата в лицето на РПУ/МВР?

За обиск съм по-наясно - събират каквото съберат, длъжни са да го пазят и когато приключи производството, можеш да си прибереш това, което си държал (ползвал, притежавал) правомерно.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    За сега от цялата тема излиза единствено, че ако не искаш да ходиш по КАТ и по съдилища, препоръчително е да не носиш синя лампа в багажника си, която (уж) не е предназначена за ползване. Това, че има някаква вратичка в закона "поставил или ползва" явно в определени случаи като настоящия не е достатъчно за спестяване на евентуални главоболия.

А-ма ти продължаваш да разсъждаваш относно притежанието на синя лампа единствено и само като за предпоставка и доказано намерение за злоупотреба с нея!
                    Тя може да е кино/филмов реквизит; пособие за някакво светлинно шоу; може да се занимаваш с поддръжка, или търговия с подобни артикули; може просто да я местиш от едно място на друга като услуга; може да я ползваш като нощна лампа - в края на краищата.
                    Придобиването, притежаването, превозването - на въпросния предмет, не е по никакъв начин забранено, нито дори ограничено...

п п А да се поиска от "органа" да се легитимира, също така да легитимира действията си (като покаже - примерно - документа, който му дава основания да прави обиск) като по този начин му се изясни, че има яснота относно правата ни и готовност да се защитават по всички законни начини, по никакъв начин не е противодействие, а дори напротив - представлява съдействие, защото той така, или иначе е длъжен да го направи и може - да кажем - "да се е разсеял"!
                    Последно редактирано от davc; 03-10-11, 12:40.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Я друго кажете:

"Протокол за доброволно предаване" значи ли, че човек доброволно се отказва и от всички права на собственик? И ако да, в полза на кого? Държавата в лицето на РПУ/МВР?

За обиск съм по-наясно - събират каквото съберат, длъжни са да го пазят и когато приключи производството, можеш да си прибереш това, което си държал (ползвал, притежавал) правомерно.
                      Режимът е същият - става дума за веществени и др. доказателства. Може да се предадад доброволно, могат да бъдат иззети при обиск (претърсване и изземване).
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Т.е. мога после да си прибера "лампата" обратно?

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          А-ма ти продължаваш да разсъждаваш относно притежанието на синя лампа единствено и само като за предпоставка и доказано намерение за злоупотреба с нея!
                          Тя може да е кино/филмов реквизит; пособие за някакво светлинно шоу; може да се занимаваш с поддръжка, или търговия с подобни артикули; може просто да я местиш от едно място на друга като услуга; може да я ползваш като нощна лампа - в края на краищата.
                          Придобиването, притежаването, превозването - на въпросния предмет, не е по никакъв начин забранено, нито дори ограничено...
                          Ще ти напиша нещо на латински, пък ти си го преведи с Google-то:
                          Nemo auditur propriam turpitudinem allegans
                          Притежаването на "серкме" също не е забранено, но ако те сбарат горските с него - ще ти го вземат , нищо, че не го ползваш, а само си го носиш. Продължавай да даваш на Ясен такива съвети, съвсем ще го закопаеш

Коментар

За забранено - не е. Но ако не се намерят сигурни аргументи, че наистина нещо от горепосочените причини е и причина лампата да е в колата, това че е намерена в багажника, ще е информация, която ще остане дълго време актуална за ползване.
                            Мисля, че доброволното предаване е отказване към момента от права върху вещта.

Коментар

За да не спамим излишно, накратко: "Имам лампа, ама не сте ме хванали да я ползвам !" няма да свърши работа
                              Виж идеята за "дадоха ми да я ремонтирам едни вносители на такива лампи, аз я поправих и им я носех обратно" е ма-а-а-а-лко по-убедителна.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Ще ти напиша нещо на латински, пък ти си го преведи с Google-то:
                                Nemo auditur propriam turpitudinem allegans
                                Притежаването на "серкме" също не е забранено, но ако те сбарат горските с него - ще ти го вземат , нищо, че не го ползваш, а само си го носиш. Продължавай да даваш на Ясен такива съвети, съвсем ще го закопаеш
                                "Аналогията не е аргумент" - и това го има постулирано на латински (от онова време е), но няма да ти го пиша така, за да не се правя на интересен.
                                Нямам представа (наистина) относно серкметата, даже не знам какво е това (някакъв риболовен инвентар е, де). Относно това, което пиша за лампата, обаче, съм абсолютно сигурен. Така че, не на Ясен, а всекиму бих го казал. Аз нямам такава лампа и досега по никакъв начин не съм почувствал необходимост, но колкото повече чета тази тема, толкова повече се "навивам" да си взема една - за да ми я намират и да ги осъждам (при положение, че ми правят проблеми - разбира се). Това е само риторично - нямам нито това време, нито тези нерви, но уважението, отстояването и спазването на правилата е в основата на правовата държава и гражданското общество и си заслужава и такива дейстивия, дори и да изглеждат като провокация на пръв поглед!!!

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                За да не спамим излишно, накратко: "Имам лампа, ама не сте ме хванали да я ползвам !" няма да свърши работа
                                Виж идеята за "дадоха ми да я ремонтирам едни вносители на такива лампи, аз я поправих и им я носех обратно" е ма-а-а-а-лко по-убедителна.
                                И защо да не върши (работа)! -След като е плътно "духа и буквата" на закона.
                                Аз притежавам ножове, огнестрелно оръжие и какви ли не още предмети "с възможна двойна употреба", и редовно си ги возя по коли. За тези със специален режим (огнестрелните), съответно стриктно го спазвам. Трябва ли (имат ли право и основание) да ми конфискуват верижен трион, понеже с него мога да направя човек "на кайма"?
                                Циркулирането на сини лампи извън "системата" им бърка в святая светих на комплексарщината и чувството за собствена уникалност, затова и реакцията им е такава - Е, това си е техен проблем (който не че не успяват да прехвърлят и на обществото де).
                                Последно редактирано от alex_markov; 03-10-11, 13:18.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X