Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Храната също има значение за оцеляването

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Храната също има значение за оцеляването

Все едно.

аз ако трябваше да ти давам инструкции, каквато си дебела глава, същото щях да ти кажа: био, кашерно и с изяснен произход.

Коментар

Re: Храната също има значение за оцеляването

:-) аз съм и за по вкусно. Докато има възможност да имам по нещо в градината, ще си го предпочитам, а за оцеляването е важно да си здрав, а за това е нужна хубава храна.

Коментар

От: Re: Храната също има значение за оцеляването

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        :-) аз съм и за по вкусно. Докато има възможност да имам по нещо в градината, ще си го предпочитам, а за оцеляването е важно да си здрав, а за това е нужна хубава храна.
        ... преди всичко е нужна изобщо храна. Това може да се окаже решаващо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Хората ядат ГМО от има-няма 8000 години... ...Сортовете, в които са вложени огромни инвестиции, са стерилни нарочно...
          Точно това се гласях да напиша преди да прочета това мнение. Ма щях да ги закръгля на 10 000год.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Според мен храна която би довела до диария и повръщане на дали би била полезна в случай на оцеляване. Едно обезводняване си е страшно колкото и глада ако не и повече отпадналоста би ти пречила да продължиш да търсиш храна. А на дали 10000 годишното генно инженерство е било на днешното нивио :-)

Коментар

... А на дали 10000 годишното генно инженерство е било на днешното нивио :-)
              Категорично не. Резултатите са постигани много бавно, доголяма степен са бивали непредвидими и случайни. Изобщо - неефективен и скъп процес.
              Което няма значение по принцип за продукта като такъв, сам по себеси.

Коментар

Според мен храна която би довела до диария и повръщане на дали би била полезна в случай на оцеляване.
                Не, разбира се. ГМО продуктите, които по-бавно се развалят определено имат какво да ти дадат тук.

Коментар

Прав си но все пак вътре в доматите не е имало корени, и не са имали вкус на слама, никой не отрича че днешните технологии са по добри, но производните им са загубили всичките си хранителни и вкусови стойности.
                  Последно редактирано от Daniel; 07-02-14, 21:03.

Коментар

Ясене и да и не, да не ти казвам как съм щял да загина от зелена салата рано на пролет. Да би ми помогнала в тъмното защото очите ми сигурно са светели.

Коментар

Прав си но все пак вътре в доматите не е имало корени, и не са имали вкус на слама, никой не отрича че днешните технологии са по добри, но производните им са загубили всичките си хранителни и вкусови стойности.
                      Е, то пък доматите конкретно като са една храна...
                      Какво има в тях (и не само в тях) зависи от това, на кои „стойности“ е даден приоритет.

Коментар

Само пример са доматите, но почти с всички зеленчуци и не само е така. Издържат по много, приличат на пластмасови играчки, подобни са и на вкус, ниска хранителна стойност, и пълни с нитрати. Месните и млечни продукти са без мляко и месо съдържат всякакви боклуци и пак могат да доведат до сериозни здравословни проблеми, които в определена ситуация могат да намалят шансовете за оцеляване.

Понякога е по добре в случай на нужда да ядеш ларви отколкото кренвирши.
                        Последно редактирано от Daniel; 07-02-14, 21:35.

Коментар

Именно де, зависи на кои стойности е даден приоритет.
                          А хранителна (изобщо на зеленчуците) нито им е присъща, нито се търси.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Именно де, зависи на кои стойности е даден приоритет.
                            Приоритетът е даден от някого, и в определени случаи този някой може да съвпада със себе си, при желание, ако има такова.

И аз, и дъщеря ми щяхме да се натровим от пролетни марули преди 7-8 години, та вече и салатите, които ядем, са домашно производство.

Не че натрапвам на някого да яде непременно домашни зеленчуци.
                            Далеч съм от мисълта да злоупотребявам с правото на свободен избор, нека всеки да яде, каквото смята за правилно.

Коментар

Спокойно, и от домашни марули може да се натровите. Марулите го правят понякога.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova;2421606...
                                щяхме да се натровим от пролетни марули...
                                Принципно за човеците като биологочен вид не е особено присъщо да пасат трева. Така че е напълно резонно да се случват и проблеми в резултат на това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X