Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Храната също има значение за оцеляването

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Храната също има значение за оцеляването

Абе живееш си 20-30-40 години някъде и изведнъж получаваш силни позиви за акане. Рязко всички храни стават отровни и гадни. Започва да ти се повръща и добиваш зеленикав цвят. Решението е лесно. Ставаш земеделец....... но някакси не е достатъчно. Имаш мисия - с трескав поглед да убедиш всички останали, че се хранят с лайна, децата са им болни и дебели. Остават им няколко часа живот и ако не насадят 3 репи и 2 моркова не им гарантираш оцеляването. Важното е да не отказваш и ако някой не е съгласен с теб поне да му обясниш. че е педерас......
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз съм много далеч от земеделието, имам някаква бегла представа от картофи и то най-вече от събирането им, защото навремето това правехме по бригадите. Нещо, което си спомням от школските уроци по селско стопанство обаче - за обезпечаване отглеждането на една крава са необходими осем декара земя, за едно прасе - около шест (и това в условията на съвременно интензивно, индустриално селскостопанско производство). Млякото от една крава, горе-долу стига за нуждите на четиричленно семейство, но според грубите ми сметки, годишно ние (семейството) изяждаме над пет прасета (с изключение на сланината и разните субпродукти). Според практическия опит на родителите ми, домашните хранителни отпадъци (вместо да се хвърлят в кофата) са достатъчни за изхранване на две-три кокошки, които осигуряват около пет яйца седмично. А си требе и хляб и какво ли още не.
      Назад към природата!
      Разните сървоайвалячи, натуралисти, примитивисти, последователи на разни религиозни секти и пр. кукувци (казвам го с чиста съвест, без притеснения), а и съвсем нормалните инак, но просто градски чеда - разбират самозадоволяването с "чисти", "натурални", "био" и т. н и т. н. продукти, като осигуряване на доматки за една салатка и някоя друга щайга ябълки.
      А това съвсем не е "рънътъ дето ше опраи борбътъ"...
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Връщане към природата - това ми звучи само като добро намерение, поне в България. Защо:
        - как ще си опазите имота и реколтата?
        - на кого и за колко ще я продавате, за да покривате другите си нужди;
        - ако живеят непрестанно в чифлика си, какви социални контакти ще имат те и децата им?
        Скоро обикалях Краище. Там се запознах с човек, който преди 10-15 години направил голям чифлик, със сгради и машини. Вече никой не го обработва, а той си живее там с пенсията. Та, ако някой търси земя, може да огледа и в този район. Има даже цели изоставени села, с асфалтов път и ток, големи къщи, площад, чешма и черква - с.Драгойчинци...
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Всичко до тук добре, но как ще разберете дали семената не са модифицирани, водата с която поливате не е замърсена и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Насков Преглед на мнение

Най - правилния отговор според мен.
            А това е най-грешният отговор на тема оцеляване, според мен. Да, правилен е ако решиш да ставаш някакъв примитивен земеделец и до там. За да осъществиш такава идея не трябва да се занимаваш с друго. Ето и Цвета горе скочи с едно малко тракторче като идея но, за него си трябват горива, консумативи и подръжка, които нещица не са ама никак безплатни. И кон или магаре да имаш пък е още по скъпо и нерентабилно от тракторчето че на животно се слугува ката ден, който е гледал той знае. Продължавам да разбивам нещата по култури- Овошки-ОК, просто трябва да изчакаш времето да плододават и имаш шанс да гризкаш вкусни неща, по-нататък ще стане дума за "имаш шанс". Зеленчук видове всякакви, ако не си постоянно около лехите шансът драстично намалява. Дистанционно, живеейки напр. в столицата а градинката на 20-40 км. от нея не става. Пробвано. За животинки по-дребни и едри предлагам да забравите изобщо ако не сте на една ръка разстояние и около 24ч. в денонощието около тях. Значи какво става до тук?- трябва да си станете селяни за да оцелеете, което м/у другото не е мое откритие. Вариант 2- родители пенсионери командировани там където е теренът, да де ама не всички ги имат или пък стават за тази работа. Докато моите родители бяха млади пенсии бях забравил как изглеждат доста неща в магазина но уви всичко е до време. Но пък да ви кажа и друго, за да забравя как изглеждат пластмасовите зеленчуци и свинското намирисващо на риба, не искам да казвам колко средства бях инвестирал ... И последно, да приемем че овошките дават плод и зеленчука в лехата е свеж и в изобилие, имам питанка-ако не живеете постоянно при гореизброените то как ще ги опазите от гладният мангал-готован-събирач-откровен крадец и т.н.???
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
              ...Важното е да не отказваш и ако някой не е съгласен с теб поне да му обясниш. че е педерас......
              Бъзикате се вие, ама ендокринологията е пълна основно с млади хора. Диабет предимно. Покрай болен роднина се убедих лично. За колата ще си счупим краката да търсим маркови консумативи, а за храната - минава някак майтап. Кренвирши по 4 лева килото, дето и котарака им се мръщи, дори да е гладен.

Коментар

Само дето семе от истински зеленчук се намира по-трудно от истинско кисело мляко...
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  ... Кренвирши по 4 лева килото...
                  Фактически това са най-евтините кренвирши и практически представляват ерзац храна - това е положението.
                  Но ако се поинтересуваш от изкупните цени на месото, ще установиш, че това е напълно реална цена за съвсем истински кренвирши от първокачествени продукти. Но това е друга тема...

пп
                  Това с абсолютно същият резултат може да се интерполира и към всички други месни продукти, млечни такива, алкохол и пр. и пр.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    ... За колата ще си счупим краката да търсим маркови консумативи, а за храната - минава някак майтап. ...
                    Това твърдение е леко невярно. Който си "гледа" колата с маркови консумативи е доста по-вероятно дори да не обръща внимание на кренвирши от по 4 лв ...

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    ... Значи какво става до тук?- трябва да си станете селяни за да оцелеете, което м/у другото не е мое откритие. ...
                    Абсолютно вярно! С чоплене на градинката през уикенда тази работа няма да стане ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                      Всичко до тук добре, но как ще разберете дали семената не са модифицирани, водата с която поливате не е замърсена и т.н.
                      Семената, ако са отглеждани няколко години от тяхното семе, с голяма сигурност не са модифицирани. По отношение на доматите имам такима семена.

[И последно, да приемем че овошките дават плод и зеленчука в лехата е свеж и в изобилие, имам питанка-ако не живеете постоянно при гореизброените то как ще ги опазите от гладният мангал-готован-събирач-откровен крадец и т.н.???
                      По-скоро в града е по-трудно да се защити човек - и себе си, и децата си, защото, дори да успее да го направи, съседите ще го наковладят на полицията.
                      Последно редактирано от n_petrova; 12-11-12, 13:47.

Коментар

А дали някои от по-старите кучета тук се сеща за един именит утопист на тази тема Volk, а? Той тръгна абсолютно идентично на старта на тази тема, с гадните неща които ни пробутват в магазина и задоволяването на семейните нужди с еко продукти. Не зная дали знаете градацията му но сривът беше тотален като тегли чертата. По стечение на обстоятелствата съм го наблюдавал сравнително от близо, и бих казал че разочарованието на тази тема е голямо.

п.п. На n_petrova пожелавам успех в начинанието но имам усещане че досега не се е сблъсквала реално с проблема. Може и да греша, ама надали. Това във връзка с опазването на реколтата. Пак задавам въпроса- вие при производствената територия ще живеете или ще я управлявате от разстояние?
                        Последно редактирано от derhunter; 12-11-12, 13:47.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

А вие смятате ли, че децата могат да оцелеят с купеното от магазина?

Как може да стане това, ако въобще е възможно?

Така наречените "еко"-продукти са най опасни, за скъпи да не говорим.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
                            А вие смятате ли, че децата могат да оцелеят с купеното от магазина? ...
                            Вярата е несъстоятелна категория при разсъждения по сериозни теми (ако държим да бъдем такива).
                            А за оцеляване да се говори е просто кух драматизъм и поза. Живеем си прекрасно, а също така и 99,99% от населението (деветките могат да се допълнят до практически 100%). Даже освен просто за изхранване мога да претендирам, че то си е и пълноценно, разнообразно, здравословно, обилно!

Коментар

Да, могат, както оцелява останалият свят. Никога не бих си купил "еко" продукт от магазин. Друго за което искам да ви попитам, ако не е тайна разбира се, къде е земята която сте купили? Дали не е в зверски замърсен район, било то от предишно третиране на земята с химия която се разгражда с години, и то много, или мръсни производства в близост, също и тежки последствия от бомбардировките с обеднен уран в Сърбия и още мнооого или.....

Коментар

Купеното от магазина не мисля, че се влошило драстично последните да кажем десетина години. А в същото време децата отгледани с тези продукти не са се споминали...

И на мен ще ми е интересно да отговорите на въпроса по-горе дали при производствената територия ще живеете или ще я управлявате от разстояние?
                                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X