Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Храната също има значение за оцеляването

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Храната също има значение за оцеляването

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    ... и може би ако беше в някоя нормална държава щеше да успее но тук гризна голямо дърво. Ама много голямо!
    Няма го вече у форума да го питам, би ли написал къде е сбъркал?

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      Гризваш Дърто дървото когато се опитваш да правиш нещо за което не си учил и ти е много чуждо......
      Не приятелю, след нашият именит спор за риголването, кум Вълчан си нае знаещи хора. Отговорът-долу.

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Няма го вече у форума да го питам, би ли написал къде е сбъркал?
      Много са причините но в кратце: След като реши че вече може да произвежда и търгува си вкара един много погрешен девиз в главата" Европата иска да ни дава куп пари за земеделие и на нас ни остава само да ги вземем". Да ама не, се оказа, оказа се също така че за да правиш земеделски бизнес у нас трябва много гладни чиновнически гърла да затъкнеш, а той неможа и...Абе чул съм една приказка от един богат човек, хасковски каунь. "Чифчия чорбаджия няма".
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Благодаря за откровения отговор. Да не ми се сърдят колегите, че във всяка промяна в правилата първо се сещам за възможни нови схеми.

Коментар

Не приятелю, след нашият именит спор за риголването, кум Вълчан си нае знаещи хора. Отговорът-долу.

Много са причините но в кратце: След като реши че вече може да произвежда и търгува си вкара един много погрешен девиз в главата" Европата иска да ни дава куп пари за земеделие и на нас ни остава само да ги вземем". Да ама не, се оказа, оказа се също така че за да правиш земеделски бизнес у нас трябва много гладни чиновнически гърла да затъкнеш, а той неможа и...Абе чул съм една приказка от един богат човек, хасковски каунь. "Чифчия чорбаджия няма".
          Аз па знам едни кауни с яки пари още от Тошово времеТова твойто двойствено се разбира ако говориме еднакво Български Де......ем и граматиката не съм и фен....ама кое е как и така.......Има или нема е вопросът......
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            Аз па знам едни кауни с яки пари още от Тошово времеТова твойто двойствено се разбира ако говориме еднакво Български Де......ем и граматиката не съм и фен....ама кое е как и така.......Има или нема е вопросът......
            В превод-земеделец богаташ няма, излизаме от темата обаче.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

В превод-земеделец богаташ няма, излизаме от темата обаче.
              Да, всички земевладелци пеят тоя рефрен - всички години са лоши за тях, или суша, или киша - един консултант на Креди Агрикол ми го каза преди години. Както няма и богати банкери... Нищо ново под слънцето.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                Да, всички земевладелци пеят тоя рефрен - всички години са лоши за тях, или суша, или киша - един консултант на Креди Агрикол ми го каза преди години. Както няма и богати банкери... Нищо ново под слънцето.
                Моля, придържайте се към темата, която е за осигуряването на собствена храна в контекста на оцеляване.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Имах аз една такава идея преди време да си "произвеждам" зеленчуци. Купих си права лопата и определих място на двора за зеленчукова градинка. ЧЕСТНА ДУМА!..Копах точно три минути и имах 800 000 мазола. Моментално се отказах със скорост по-бърза от тази новата дето я откриха, по-бърза от светлината.Леко се разминах де. Инвестиция от 6,70лв. само за лопатата.К'во ми беше станало не знам! Свикнал съм си да си се возя ден и нощ в колата. Никакво друго движение. Почитател съм на вредните храни(китайско, мазно...Мики Ди и т.н.). Твърдо НЕ! на ЕКО начин на живот! ЕКО да се забрани със закон!

Коментар

+1
                    Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                    Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Гоше, не си прав приятелю. Аз сега влизам от градината. Прибрах се в 20ч от работа, хапнах набързо и излязах да полея тревата, докато се поливаше засадих и две фиданки Хинап. Градинската работа разтоварва и си е фри фитнес. Чакам хинапа да порасне и ще се храня еко тогава. А, в събота бучнах и петнайсет корена маруля. Тъкмо за 15 еко салати, иначе няма да ми оцелеят децата. Алооооо....
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

лигльовци...
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не съм прав естествено Истината е, че много ми харесва, но нямам нужните знания. Откакто живея в къща( 7-8 години) непрекъснато правя нещо по двора.Трева,цветя,храсти. Имам доста успехи, но процеса е бавен и труден. Бавното и трудното идва от липсата на навици.Два,три дена режа , цепя и подреждам дърва.Чуствам се прекрасно!....Да не спамя темата, но е много вероятно да бодна няколко корена домати на пролет за опит и развитие на навиците в тази насока.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Гоше, не си прав приятелю. Аз сега влизам от градината. Прибрах се в 20ч от работа, хапнах набързо и излязах да полея тревата, докато се поливаше засадих и две фиданки Хинап. Градинската работа разтоварва и си е фри фитнес. Чакам хинапа да порасне и ще се храня еко тогава. А, в събота бучнах и петнайсет корена маруля. Тъкмо за 15 еко салати, иначе няма да ми оцелеят децата. Алооооо....
                            Алооооооуу, чшшшш, провокатор такъв, що ме караш и аз да се разкрия сега като еко-оцеляващ, А? И аз съм таен земеделец, да знаете А всъщност май че не точно, но си падам яко по еко-продуктите. Ето например ходя по гората и събирам еко -гъби и еко -мръФки от което и произлизат еко -колбаси и еко -пържоли. Тези дни набарах един еко -гьол от който произлезнаха едни еко -щуки и еко -раци. Абе старото си е старо

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                              Не съм прав естествено Истината е, че много ми харесва, но нямам нужните знания. Откакто живея в къща( 7-8 години) непрекъснато правя нещо по двора.Трева,цветя,храсти. Имам доста успехи, но процеса е бавен и труден. Бавното и трудното идва от липсата на навици.Два,три дена режа , цепя и подреждам дърва.Чуствам се прекрасно!....Да не спамя темата, но е много вероятно да бодна няколко корена домати на пролет за опит и развитие на навиците в тази насока.
                              Йоргос-какос, Ти...ако не бОднеш домати на пролет, вАобще зАбрави за една спецИална, антидепресантна рИкия, която върви с въпросните Solanum lycopersicum.
                              Пък да не съм съвсем спамер...
                              На Стария от устата глаголи истина, останалото е бачкане.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                                Имах аз една такава идея преди време да си "произвеждам" зеленчуци. Купих си права лопата и определих място на двора за зеленчукова градинка. ЧЕСТНА ДУМА!..Копах точно три минути и имах 800 000 мазола. Моментално се отказах със скорост по-бърза от тази новата дето я откриха, по-бърза от светлината.Леко се разминах де. Инвестиция от 6,70лв. само за лопатата.К'во ми беше станало не знам! Свикнал съм си да си се возя ден и нощ в колата. Никакво друго движение. Почитател съм на вредните храни(китайско, мазно...Мики Ди и т.н.). Твърдо НЕ! на ЕКО начин на живот! ЕКО да се забрани със закон!
                                Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение

Ей-х, така е - човек като си надвие на масрафа и напира да оцелява...
                                Да не забравите да бучнете и по три царки!

Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X