Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Храната също има значение за оцеляването

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Храната също има значение за оцеляването

Rumbus Spamicus, поканен си във фитнес център "Двора на Гошко" да пробваш фитнес уредите ми Т'ва лопати, кирки, гребла....Имам упражнение и правилните уреди за всеки мускул от тялото! Абонамент- Х лв. на година!

Коментар

пробваш фитнес уредите ми Т'ва лопати, кирки, гребла
      Такъв "фитнес" може да откаже всекиго. Въпросът е да става лесно и да не е трудоемко - тогава е приятно. Аз например ползвам лопата само за садене на дървета и храсти, и за нищо друго.

Последните две години садих домати в процепите между кофражни платна. Кофражните платна са наредени по двора с разстояние между тях около 5-7 см. В процепите насадих малките доматени растения с малка ръчна лопатка. Върху металното платно не растат плевели, а които са били под него, така и не можаха да се покажат. Т.е не към копала въобще. Водата се стичаше строго в цепнатините, точно където трябва. Доматите порастнаха силно /повече от два метра височина/и направих към 30 консерви от тях.

Под кофражните платна се завъдиха дъждовни червеи, които добросъвестно копаят вместо някого от нас.

ПП. Не претендирам, че става единствено и само с кофражни платна. Може би и някой друг ще сподели как е успял в нещо?
      Последно редактирано от n_petrova; 15-11-12, 13:27.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
        Такъв "фитнес" може да откаже всекиго. Въпросът е да става лесно и да не е трудоемко - тогава е приятно. Аз например ползвам лопата само за садене на дървета и храсти, и за нищо друго.

Последните две години садих домати в процепите между кофражни платна. Кофражните платна са наредени по двора с разстояние между тях около 5-7 см. В процепите насадих малките доматени растения с малка ръчна лопатка. Върху металното платно не растат плевели, а които са били под него, така и не можаха да се покажат. Т.е не към копала въобще. Водата се стичаше строго в цепнатините, точно където трябва. Доматите порастнаха силно /повече от два метра височина/и направих към 30 консерви от тях.

Под кофражните платна се завъдиха дъждовни червеи, които добросъвестно копаят вместо някого от нас.

ПП. Не претендирам, че става единствено и само с кофражни платна. Може би и някой друг ще сподели как е успял в нещо?
        Интересно и полезно!
        Платната се слагат водоравно и се засипват с пръст? Или греша?
        Публикувайте отговор

Коментар

В Русия ,почти всяко семейство има градина ,тези ,живущи в поголеми градове -вила.Дори доста заможни хора си садят градина ,това и фитнес и удоволствие и чиста храна .В селата дори със закон работно време за жени с един час е помалко

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
            В Русия ,почти всяко семейство има градина ,тези ,живущи в поголеми градове -вила.Дори доста заможни хора си садят градина ,това и фитнес и удоволствие и чиста храна . ...
            Правите ли разлика между чоплене на градинка за удовоствие и няколко салати и разчитане на храна собствено производство с цел оцеляване. Ще ми е интересно да я видя колежката как би преживяла с нейните 30 буркана, ако трябва да разчита само на тях ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

това не успях да го разбера .
              Може би 20 години /когато живях с родители / расчитах ме почти само на градина .Картофи /понеже бяха много / и ягоди вървяха на бартер ,я за дини ,я за някъв плод от Средна Азия .Имах ме /и сега де имаги при тате /и малини и кръжовник, красная и черная смородина ,круши ,ябълки ,лук ,моркови ...............В Русия компота се затваря в три литров буркан ,впрочем както и други неща . Само сладкото в едно литрови . А тези от 100-200 грама май вообще не се ползват

Коментар

Платната се слагат водоравно и се засипват с пръст? Или греша?
                Платната са наредени по терена, но не са засипани с пръст. Смисълът е, че не се изискват някакви големи усилия, а се получава резултат.
                Домашното си е винаги по-вкусно - това е мое мнение.

Ако можеше и другите неща да стават по такъв лесен начин, щеше да е много добре.
                Само аз ли да споделям какво се е получило добре, може би и някой друг е сполучил в друго, без да иска. Ако е така, нека да напише.

Коментар

Трудът се свежда само до саденето на разсада с малка градинска лопатка, а мрежите, които са опора на конструкцията, не се махат през зимата.

Главното е в това, че ако се събере семе от купен разсад, много често от него не пониква нищо. Такава е опасността от ГМО.

Според мен, ако няколко поколения се хранят с ГМО, няма да могат да се възпроизвеждат, съдейки по разсада.

Ако не се направи нищо по въпроса, две поколения и повече не.

Въпросът с истинската храна е много сериозен, и наистина е въпрос на оцеляване,

макар и на пръв поглед да не изглежда така.

Коментар

Как се правят изследванията за влиянието на ГМО върху здравето? В лаборатории с бели мишки? А те не са ли генно модифицирани? Някой хванал ли е в капана бяла мишка/плъх?
                    Публикувайте отговор

Коментар

До преди 3г. /докато бях женен/ от оранжерия 46 кв.м. жена ми изкарваше поне 200кг. домати на сезон. Така, че не е невъзможно, за който не го мързи много, като мен.
                      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                      -----------------------------------------------
                      Питието определя съзнанието....
                      -----------------------------------------------
                      0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                        Как се правят изследванията за влиянието на ГМО върху здравето? В лаборатории с бели мишки? А те не са ли генно модифицирани? Някой хванал ли е в капана бяла мишка/плъх?
                        Аз не знам как точно се правят тези изследвания, но не е ли по-важен резултатът?

А резултатът е, че семената на F1 хибридите не никнат. Или ако част от тях поникнат, разсадът е уродлив и загива.

Просто е така, но защо е така, не знам. А и не ме интересува чак толкова.

Изследването самоцел ли е, или е важен резултата?

За мен резултатът е по-важен. Не мисля, че е правилно да се подлагаме на експерименти, да ядем ГМО и да изследваме резултата защо и как е станало така, като че ли това променя нещо.

По-добре е да не се излагаме на този риск и да ядем истинска храна. Ние просто не знаем какво ядем, можем само да гадаем, ако се занимаваме с такова нещо като гадаене, или да слушаме този и онзи, дори да е професор, направил някакви изследвания, ще каже как ги е правил, и какво от това?

Но последствията ще останат за нас. Нека тези, които обясняват колко са безвредни ГМО, да направят така, че семената на ГМО да могат да покълват, примерно, на петунията F1 surfinia или на някое друго растение.

В крайна сметка човешкото тяло се формира от храната.

Коментар

Хората ядат ГМО от има-няма 8000 години. През това време средната продължителност на човешкия живот (безотказен критерий за здравето) се е удвоила. Защо ли?

Сортовете, в които са вложени огромни инвестиции, са стерилни нарочно. Почти никой не раздава даром резултата от вложени усилия и пари, особено ако тези усилия и пари са вложени именно с търговска цел. Никакъв проблем няма повечето от тях да се направят фертилни, но това се прави само с тези, които са създадени с такава цел.

И не, не знаем какво ядем. За да знаем, трябва да имаме поне базова представа от биохимия и няколко подобни неща. Е, някои имат. Други не - и смятат това за несправедливо.

Коментар

Re: Храната също има значение за оцеляването

Ясене според докторката на Ники не е полезно да се консумира ГМО. А смея да твърдя, че си разбира от работата, все пак е една от най добрите биохимички в света. Последно като си говорихме и с един гръцки доктор той каза че в кръвта имало следи от консумацията на ГМО. Наш известен генетик пък твърди, че няма никакви проблеми с гено модифицираните семена. А къде е истината, най вероятно някъде по средата. Въпреки всичко си предпочитам доматите от градината и ти знаеш, че не са лоши.

Коментар

От: Re: Храната също има значение за оцеляването

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                              предпочитам доматите от градината и ти знаеш, че не са лоши.
                              ъхъ, ама са ГМО. Понеже не-гмо доматите са до 10мм и съдържат никотин повече от някои цигари.

Все пак твоята една от най-добри биохимички е преди всичко психолог. Защо ти е казала дадено нещо само тя си знае.
                              Примерно много от "здравословно-хранещите" (било по убеждения или по медицински причини) използват кашерни храни - не защото са евреи, а защото съществуват известни гаранции за технологичния процес, които малко други системи за управление на качеството дават.

Следи от консумацията на каквото и да било има в кръвта. Все пак кръвта пренася всичко и навсякъде в организма. Мазнотиите все някак трябва да стигнат от търбуха до подкожните мастните клетки. Примерно.

Коментар

Re: Храната също има значение за оцеляването

Не е психолог Ясене, а биохимик /тя няма нищо общо с психологията/и участва в разработките на хранителни добавки за световни топ марки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X