Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Храната също има значение за оцеляването

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Храната също има значение за оцеляването

Дали не е в зверски замърсен район, било то от предишно третиране на земята с химия която се разгражда с години, и то много, или мръсни производства в близост,
    Не е в замърсен район и никога не е била обработвана, защото е стръмна за трактор, но на ябълките не им пречи. Няма мръсни производства, и мисля до две години да се пренесем там.

Аз бих я нарекла лична градина, а не производствена територия.

Да не си помисли някой, че го агитирам - на никого не натрапвам как да постъпва.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
      Не е в замърсен район и никога не е била обработвана, защото е стръмна за трактор, но на ябълките не им пречи. Няма мръсни производства, и мисля до две години да се пренесем там.

Аз бих я нарекла лична градина, а не производствена територия.

Да не си помисли някой, че го агитирам - на никого не натрапвам как да постъпва.
      Ти пък да не помисли че се заяждам, просто съм минал донякъде по тази пътека, пък и не лоши насоки давам. Пример: Ако е по западната граница е зверско замърсяването след войната в Сърбия и точно на ябълките се отрази най-много, по-малко на сливите и още по-малко на черешите. Не напразно вносът на ябълки скочи драстично, не защото някой не иска да произвежда а защото дърветата са съсипани в този известен с овошките си край. Другото е да видите какво се ражда на тази територия за да не се получат скъпи експерименти,и изобщо колкото и да ни се струва елементарно, това си е сериозна наука, естествено и на какво ниво мислиш да поставиш нещата.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Пожелавам Ви успех в начинанието, но мисля, че влагате по-голяма доза драматизъм от разумното. Дори и да не харасвате полуфарбикатите, които се продават в магазините, то все още има достатъчно достъпни продукти от селата с добро качесто. Освен това как ще решите въпроса с рибата? Сами ще си отглеждате пъстърви и шарани? Много вероятно е цялото начинание да излеза голям провал. Успех в земеделието не се постига никак лесно. Имай те предвид, че грешките можете да ги поправите чак догодина...А че звучите агитаджийски и натрапнически си е факт...
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          А дали някои от по-старите кучета тук се сеща за един именит утопист на тази тема Volk, а? Той тръгна абсолютно идентично на старта на тази тема, с гадните неща които ни пробутват в магазина и задоволяването на семейните нужди с еко продукти. Не зная дали знаете градацията му но сривът беше тотален като тегли чертата. По стечение на обстоятелствата съм го наблюдавал сравнително от близо, и бих казал че разочарованието на тази тема е голямо.
          ...?
          Волк по спомен произвеждаше, за да продава. Би ли споделил малко повече за срива, фалирал ли е, или се е отказал?

Коментар

А вие смятате ли, че децата могат да оцелеят с купеното от магазина? ...
            Ами не знам дали могат да оцелеят, ама станаха на по 26 - 30 ...

... защото е стръмна за трактор, но на ябълките не им пречи. ...
            И само на ябълкова диета ли ще карате?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

От много години имам няколко декара овощна градина, отделно, в градината на вилата има домати,краставици и т.н. През лятото не ми се налага да купувам от магазина плодове и зеленчуци. Един път ми се наложи и когато опитах краставица от моята градина и купешка краставица, разликата беше огромна. И аз мисля, че е много по-добре да се ядат натурални, чисти, домашни продукти, отколкото купешки. Най-малкото, че и излизат по-евтино. Ама повечето предпочитат наготово, защото е по-лесно.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

С уговорката, че не агитирам, а просто още информация.
                Едно старо руско филмче: "Внимание, храна!"
                http://www.youtube.com/watch?v=ZO6VoNQCxL4
                Последно редактирано от Rabin; 12-11-12, 15:11.

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                  ... И аз мисля, че е много по-добре да се ядат натурални, чисти, домашни продукти, отколкото купешки. Най-малкото, че и излизат по-евтино. Ама повечето предпочитат наготово, защото е по-лесно.
                  Както е добре известно, винаги е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен.

Доколко домашните продукти са чисти, човек може да бъде сигурен единствено, ако сам си ги произвежда. За по-евтиното - виж по-горе ...

А повечето, дето предпочитали наготово, най-често не е като да имат много избор. Поне тези, които живеят в градовете.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако пръскаш продуктите си в градината, ториш и т.н. (като в 90% от случаите) - пак не са чисти. И не се знае колко са чисти и откъм генетика (пак от магазина).

Коментар

Само да не се впускаме и тук из дебрите на ГМО-вълненията. От десет хиляди години човечеството именно това яде.
                      Ако единствено масово започнем да обработваме всеки своите петдесетина декара земя - със коне, или волове (и главно мотики), без да поливаме, без да торим (извън естествения капацитет на въпросните коне и волове), без борба с вредители, използвайки сортове "местен превъзходен" и прочие: Просто ще започнем да се храним дотолкова достатъчно, разнообразно, качествено и здравословно, като при това упражняваме такива усилия - че средната продължителност на живота (плюс качеството му и здравният ни статус) ще се изравнят с тези бивали когато това е било начина на живот (до неотдавана).
                      Но ако се откажем (абсурд естествено) и от култивираните храни - освен всичко това, ще сведем човешката популация до стотици хиляди индивида (евентуално няколко милиона). Да не говорим, че и цивилизационно ще се озовем точно там - ловци-събирачи...

пп
                      Малей-й, пък за мен лично би било смърт - свинско само по коледа, а после единствено каче сланина
                      Последно редактирано от davc; 12-11-12, 15:45. Причина: стреснах се като се като сесетих
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Земята я имам, и тъехниката я имам, кажи ми обаче кога точно да я обработвам като излизам в 7ч и се прибирам в 20ч. в почти насипно състояние?
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          ...Доколко домашните продукти са чисти, човек може да бъде сигурен единствено, ако сам си ги произвежда...
                          Това съвсем не е сигурно. Мой приятел има рибарник 300 дка и бустан наоколо. Отначало и рибите, и доматите бяха много вкусни. За съжаление, вече не са. Явно, че генът на търговските сортове е твърде агресивен и жизнен.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Земята я имам, и тъехниката я имам, кажи ми обаче кога точно да я обработвам като излизам в 7ч и се прибирам в 20ч. в почти насипно състояние?
                            Тези спънки са най - лоши....
                            Имаш земя, а няма време кога да я обработваш. А при други хора е така, че имат време да обработват разни неща, а нямат земя или имат земя, а нямат нужните неща, за обработването...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                              Волк по спомен произвеждаше, за да продава. Би ли споделил малко повече за срива, фалирал ли е, или се е отказал?
                              Явно не си чел идеите от самото начало. Тръгна от там че откри какво е село след като му подариха една вила, та покрай нея и вкусотиите домашно производство. Реши че ще си произвежда еко и био за семейството. После градацията тръгна нагоре за производство и търговия и може би ако беше в някоя нормална държава щеше да успее но тук гризна голямо дърво. Ама много голямо!
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                                Явно не си чел идеите от самото начало. Тръгна от там че откри какво е село след като му подариха една вила, та покрай нея и вкусотиите домашно производство. Реши че ще си произвежда еко и био за семейството. После градацията тръгна нагоре за производство и търговия и може би ако беше в някоя нормална държава щеше да успее но тук гризна голямо дърво. Ама много голямо!
                                Гризваш Дърто дървото когато се опитваш да правиш нещо за което не си учил и ти е много чуждо......

Аз заклах ти знаеш една юница....Взех 1200 лева от месото плюс 200 лева месо за мене плюс глава и карантия йош 100 и.................купих една заплодена юница ЗА 800лева

Та за Кумчо Вълчо.....Искаш да направиш това еми намери хора които знаят как и го направи....

В хората които знаят е истината........Останалото е от Лукаваго........
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X