Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Първоначално публикуван от _анастас Преглед на мнение
    Здравейте!Някой може ли да ми прати инфо за този нож,търсих къде ли не,но не намерих нищо!Интерисува ме дали е истински или някое менте!Благодаря!
    Съжалявам, че трябва да го кажа, но желязото е 100% менте...
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от _анастас Преглед на мнение
      Благодаря,колега,не бях я видял!Явно съм се набутал!
      Аз си купих такъв за 10 лева с канията и си го държа в колата като инструмент. След заточване, доколкото е възможно. Пълно китайско менте. Ако си дал повече от 12 лева, наиситан си се набутал.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
        Ножовете са си ножове, а другите с "екстрите" са т.нар. Multi Tool и повярвай ми всяка една тяхна джаджа си върши идеална работа за конкретното предназначение. Изпробвано е. Дай да разгледаме едно швейцарско ножче Voctorinox и ми кажи кое от приспособленията ти се струва излишно
        Ако ти се наложи примерно да отрежеш с него малко по дебело дръвче,клон и от това ти зависи оцеляването по мазолите на ръката ще установиш точно кои неща са излишни по него.А с удобна ергономична дръжка без вилици,лъжици и още поне 30 козметични приспособления по нея това нямаше да се случи.Иначе сувенирното Швейцарско ножче не е лошо.По него има тирбушони,ножици,пили за нокти все неща без които оцеляването ти би било абсолютно невъзможно

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
          Ако ти се наложи примерно да отрежеш с него малко по дебело дръвче,клон и от това ти зависи оцеляването по мазолите на ръката ще установиш точно кои неща са излишни по него.А с удобна ергономична дръжка без вилици,лъжици и още поне 30 козметични приспособления по нея това нямаше да се случи.Иначе сувенирното Швейцарско ножче не е лошо.По него има тирбушони,ножици,пили за нокти все неща без които оцеляването ти би било абсолютно невъзможно
          Не е така.Имам такъв "Виктор Инокс" - моделът от около 90 лв.Не съжалявам за нито една стотинка от тия пари.Винаги ми е на кръста,не се разделяме.Уших му кожено калъфче,че тия серсеми бяха обявили 42 лв. за оригиналното калъфче с емблемата(добре,че ги продават отделно).Направил съм само едно тунингче - яка връв през халката,за да не се изгуби ако го изпусна.Много ми е помагал и чак след три години вече има нужда от точене.Да не забравя - този модел го избрах специално,защото има предпазител срещу случайно затваряне.
          Но на въпроса.На ножчето има един трион,шантав такъв,с кръстосани зъби.За бас съм рязал за 4 минути по часовник сурово ясеново дърво (току-що отсечено) дебело колкото ръката ми над китката.А моите ръце не са тънки - не съм пианист.
          Имаше преди едни джобни ножчета с истинска лъжица на тях - българско производство.Ако някой е виждал или има такова старо и непотребно,да свирка.
          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
            Имаше преди едни джобни ножчета с истинска лъжица на тях - българско производство.Ако някой е виждал или има такова старо и непотребно,да свирка.
            Вчера видях такова, но не българско разбира се. Има лъжица, вилица, ножче и отварачка за консерви, ако не се лъжа. Струваше 9 лв. в магазина на Спорт Депо на бул. Витоша № 27 в София...
            http://www.sportdepot.bg/stores/owne...ort-depo-sofiy

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
              Никога не се ходи в гората само с един нож!!!
              Следващият път когато излизаш насам-натам, метни в раницата едно сгъваемо ножче Викторинокс или някой мултитул например. Няма да ти натежи много, само може да останеш приятно изненадан, когато ти свърши работа в някоя ситуация.
              Разгледай това тук http://www.victorinox.ch/images/cont...SwissChamp.pdf пък може и да си промениш мнението...

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                Колеги, да се похваля, от Непал получих чуден дар - напълно автентично кукри, купено от специален ножарски магазин. Страхотно оръжие, ще постна снимки. А цените са съвсем достъпни, магазина извършва и продажби по интернет и доставки на място. Ето сайта им www.khukuriblades.com има интересни неща, има и истински кич, вижте сами.
                Интересува ме дали освен доставката, застраховката и разбира се банковите разходи по превода и валутирането, има и други скрити плащания при вноса (мита, ДДС...)? Което, както е предположил Turtey, би удвоило цената.

Коментар

Вчера си получих доставката от Непал. Оказа се, че мито и ДДС при физически лица се начислява на пратка над 150 евро (стойност+транспортни разходи). НО! Има опасност при по-голям брой ножове митничарите да решат, че са за търговия и да ги обмитят.
                  Аз успях да ги убедя, че всички са си за мен (поръчах 5 кукрита - и за трима приятели) и така средно ми излезе ~50лв. на нож.
                  Ако някой си поръчва нека има предвид, че в митницата не вярват особено на Инвойса от Непал и на сумата декларирана от TNT за доставката и да си приготви за всеки случай извлечение от банката с плащането или от PayPal и разпечатка с поръчката от сайта - на мен ми свършиха работа.
                  Иначе ножовете са перфектни, непалците - коректни, а доставката стана за 12 дни от поръчката до разопаковането на колетчето при все, че беше по Нова година.

Коментар

Първоначално публикуван от GMT77 Преглед на мнение
                    Вчера си получих доставката от Непал. Оказа се, че мито и ДДС при физически лица се начислява на пратка над 150 евро (стойност+транспортни разходи). НО! Има опасност при по-голям брой ножове митничарите да решат, че са за търговия и да ги обмитят.
                    Аз успях да ги убедя, че всички са си за мен (поръчах 5 кукрита - и за трима приятели) и така средно ми излезе ~50лв. на нож.
                    Ако някой си поръчва нека има предвид, че в митницата не вярват особено на Инвойса от Непал и на сумата декларирана от TNT за доставката и да си приготви за всеки случай извлечение от банката с плащането или от PayPal и разпечатка с поръчката от сайта - на мен ми свършиха работа.
                    Иначе ножовете са перфектни, непалците - коректни, а доставката стана за 12 дни от поръчката до разопаковането на колетчето при все, че беше по Нова година.
                    Ха честити новогодишни подаръци, радвам се, че информацията ми се оказа полезна и нещата сработиха. За непалците Ви казах, хората са номер едно за производство и търговия с кукри в страната си. вече имаме утъпкана пътека, който иска, да поръчва.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Ами аз искам,Злати и то много..Не мога да се оправя в тия интернетски търговии.Нямам и кредитна карта,а то сигурно без нея не става.Може ли някой да ми вземе едно - аз даже си харесах модел - и му пращам парите на секундата,със всички разноски,които е направил човека.
                      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                        Ами аз искам,Злати и то много..Не мога да се оправя в тия интернетски търговии.Нямам и кредитна карта,а то сигурно без нея не става.Може ли някой да ми вземе едно - аз даже си харесах модел - и му пращам парите на секундата,със всички разноски,които е направил човека.
                        Да ти кажа, досега и аз не съм поръчвал. Кукрито ми го донесоха на крака подарък от там, частите за Рейнджа ми ги поръчва друг от Англия, та и аз съм на твойто ниво. Но съм сигурен, че без кредитна карта не става.
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

На сайта им пише, че приемат и преводи през Уестърн Юниън или дори и обикновени банкови преводи. Предполагам, че и Виза Електрон ще приемат вместо кредитна, защото пише, че приемат всички по-разпространени кредитни и дебитни карти.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            На сайта им пише, че приемат и преводи през Уестърн Юниън или дори и обикновени банкови преводи. Предполагам, че и Виза Електрон ще приемат вместо кредитна, защото пише, че приемат всички по-разпространени кредитни и дебитни карти.
                            Не съм се зачитал, сори за невярната информация.
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Стефане, "дроп форджд" значи обемно щамповане и не само, че не е измислено от китайците, ами това е традиционният начин за формоване на стомана, която както знаем е отврат за леене. Леят се чугуни и разни цветни сплави, но не и стомана. Та, бемното щамповане няма нищо общо с праховата металургия. Там се синтерова механична смес от разпрашени сплави, които под въздействие на температура и налягане дифузират. Получават се обемно твърди и термоустойчиви, а следователно и крехки изделия. Това са именно режещите инструменти в машиностроенето. Обаче това за коването след изкарването от матрицата не знам откъде го измисли. Единственото, което ще постигнеш е до подбиеш поансона и да счупиш детайла. Все едно да ковеш керамична чиния. Отделно има разни методи за черупково леене, обаче то е повече за леарските сплави и много рядко за определени стомани.

Всичките тези приказки значат едно - стоманата не се лее, а се обработва механично в различни температурни режими. Лично аз съм привърженик на преобладаваща студена обработка след първоначална горещата такава. Наклепът, който се получава е оптимален за ножове. Неслучайно най-добрите нарезни цеви са студено ковани. Пък след механичната обработката му се удря и една повърхностна термообработка за разкош.

Ама да не навлизаме в тънкости, зарнести структури, кристални решетки и т.н. Иначе времето на металните ножове скоро ще отмине - идват нанотехнологиите и композитите.
                              +1
                              Поста е възможно най-кратко и точно написан.

Коментар

Здравейте, темата съм я препрочитал няколко пъти на парче-от тук от там но за първи път пиша-не ми е ясно защо (на мен нещо все не ми е ясно) се захласваме по всевъзможни дизайнерски решения, понякога забравяйки исновната цел на ножа-а именно-да реже.
                                Мое мнение е че острие с дебелина максимум 2мм и широчина над 30мм гарантира по-малко съпротивление при срязване и дълъг живот - широкото острие позволява многократно заточване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X