До: Ножове - видове, предимства и недостатъци...
мога ли да си намеря истински Крис?
мога ли да си намеря истински Крис?

))
Направих си експеримент с магнит до къде стига пластината в дръжката - до 1 см от задния край
Направи ми впечетление формата на острието. На повечето големи ножове от дебелата част започва плоско V-образно заостряне към режещия ръб (като на брадва). При този заострянето е с определен радиус (вътрешен) т.е. по бързо изтънява в дебелата част и последния 1 см до режещия ръб е общо взето с константна дебелина. По същия начин е заострянето и към върха на ножа. Това от една страна значи, че ще позволи няколко сериозни ремота (пилвания) без да се промени режещата способност. От друга страна ми се струва, че обективно това създава предпоставка за чупене на върха... Надявам се последното да е компенсирано от качеството на стоманата, но само опитът след тежка работа ще покаже. Ами това е... Препоръчвам горещо този нож
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар