Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ножове - видове, предимства и недостатъци...

мога ли да си намеря истински Крис?

Коментар

Хубав нож трябва да реже заешкото гърло от раз Имам един дедото ми го прави от парче от счупена сабя предната част фантастична стомана два пъти с бруса и реже чудо но много ръждясва ако не го подсушиш внимателно първо с кърпа после с весник по натам ще хвана децата да качат снимки на цялата ми колекция че аз още не мога да се оправям имам един си го донесох от Русия 95та купих го от войските които се връщаха от Чечения 50тъйсяч или 10баксав многокрасива изработка дръжката завършва с орлова глава с очи от червен камък кавказки нож за убиване на хора
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от черные ножи Преглед на мнение
        мога ли да си намеря истински Крис?
        Не разбрах въпроса, ако може да се доуточниш.

Коментар

Колегата търси оригинален малайски нож със змиевидно огънато острие, казва се крис. Но такова нещо в България май е невъзможно да се открие. Пък и той е само за трепане на хора, дори парче хляб не можеш да отрежеш с него.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            Колегата търси оригинален малайски нож със змиевидно огънато острие, казва се крис. Но такова нещо в България май е невъзможно да се открие. Пък и той е само за трепане на хора, дори парче хляб не можеш да отрежеш с него.
            Благодаря за пояснението.Виждал съм ги по телевизията, но сега разбрах как се
            казват.Едва ли има много оригинални в България.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kris
            http://images.google.bg/imgres?imgur...&ct=image&cd=2

Коментар

Благодаря на колегата rosslan за чудесния нож! Вече стой във фризера,тъй като е с дървена кания,облицована с кожа! Знайте ли защо се слага там??
              Весели празници на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
                Модела на Смит е около 60-90 лв... има го В оръжеините магазини... имам го от повече от година и му скъсвам металите ))
                Искам да предпазя колегите от заблуда и непочтени търговци.
                Кукрито на Смит и Уесън е китайско производство,произвежда го в Китай фирма "Роберт Бранд" или нещо такова,с официален лиценз от Смит и Уесън.И аз имам такова и съм много доволен от него (издържа два шопски теста),явно е от качествен материал.Така че,който си го е купил не е сбъркал.Но трябва да се има предвид следното:
                Кукрито струва в момента 64 лв. в магазина на официалния представител на Смит и Уесън на ул."Раковски" №44.Всичко нагоре е спекула.Ножът е с кания от изкуствена материя и когато го купувате,трябва да ви го дадат в черна картонена кутия.Единствено на нея,с малки буквички,само на едно място пише "Произведено в Китай".На самия нож и на канията НЕ ГО ПИШЕ.И някои "хитреци" правят следното : кутията изчезва,ножът с канията се опакова в луксозна хартия и се продава за 99 лв. !!!.Истински Смит и Уесън !(Например така е в един от оръжейните магазини на ул. "Цар Самуил")
                И още нещо :в кутията трябва да има една хартийка,която представлява доживотната гаранция на кукрито.Така че,съветвам ви да си го купите от официалния представител.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                  Искам да предпазя колегите от заблуда и непочтени търговци.
                  Кукрито на Смит и Уесън е китайско производство,произвежда го в Китай фирма "Роберт Бранд" или нещо такова,с официален лиценз от Смит и Уесън.И аз имам такова и съм много доволен от него (издържа два шопски теста),явно е от качествен материал.Така че,който си го е купил не е сбъркал.Но трябва да се има предвид следното:
                  Кукрито струва в момента 64 лв. в магазина на официалния представител на Смит и Уесън на ул."Раковски" №44.Всичко нагоре е спекула.Ножът е с кания от изкуствена материя и когато го купувате,трябва да ви го дадат в черна картонена кутия.Единствено на нея,с малки буквички,само на едно място пише "Произведено в Китай".На самия нож и на канията НЕ ГО ПИШЕ.И някои "хитреци" правят следното : кутията изчезва,ножът с канията се опакова в луксозна хартия и се продава за 99 лв. !!!.Истински Смит и Уесън !(Например така е в един от оръжейните магазини на ул. "Цар Самуил")
                  И още нещо :в кутията трябва да има една хартийка,която представлява доживотната гаранция на кукрито.Така че,съветвам ви да си го купите от официалния представител.
                  На ножа в основата на острието също пише CHAINA

Иначе ножът много ми харесва, купих си го по интернет от официялният представител
                  за 64лв+цената за доставката.Канията не ми се вижда толкова надежна, въпреки че
                  от вътрешна страна(там където ляга острието)има тънка гумена лентичка за да я
                  предпазва.Не знаех, че Кукрито има доживотна гаранция.Сега ще разгледам
                  хартийката.Поздрави

Коментар

Извинявай,приятелю,прав си.Но виж колко е голям надписът.Аз не мога да го прочета с невъоръжено око,но то е свързано с ЕГН-то ми явно.
                    Бъди здрав.
                    Ножът наистина е добър,остави резка на нож,правен от ресор.Явно и в Китай се правят хубави неща.
                    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Да си похваля коледния подарък. Smith and Wesson модел Search and Rescue CKSUR6. Пътвите ми впечетления да доста добри. Доста голям, Bowie острие, алуминиева гумирана дръжка - доста удобна. Не е много тежък като за размера си (около 430 гр.) made in China, но си е лиценз а не менте, което на пракрика за мен означава, че едва ли има компромиси с качеството. Като го помлатя в камъни и дърве 1 година ще се разбее повече...
                      Прикачени файлове
                      Technical Rescue Direct - life lies in courage
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Честито, изглежда отлично.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                          Да си похваля коледния подарък. Smith and Wesson модел Search and Rescue CKSUR6. Пътвите ми впечетления да доста добри. Доста голям, Bowie острие, алуминиева гумирана дръжка - доста удобна. Не е много тежък като за размера си (около 430 гр.) made in China, но си е лиценз а не менте, което на пракрика за мен означава, че едва ли има компромиси с качеството. Като го помлатя в камъни и дърве 1 година ще се разбее повече...
                          Още малко за инстумента. Острието е от стомана 440С, която е по твърда (за разлика от повечето модели които са 440 А и В) . Плюсовете и минусите от това ги знаете, май все пак плюсовете са повече според разбирачите Направих си експеримент с магнит до къде стига пластината в дръжката - до 1 см от задния край Направи ми впечетление формата на острието. На повечето големи ножове от дебелата част започва плоско V-образно заостряне към режещия ръб (като на брадва). При този заострянето е с определен радиус (вътрешен) т.е. по бързо изтънява в дебелата част и последния 1 см до режещия ръб е общо взето с константна дебелина. По същия начин е заострянето и към върха на ножа. Това от една страна значи, че ще позволи няколко сериозни ремота (пилвания) без да се промени режещата способност. От друга страна ми се струва, че обективно това създава предпоставка за чупене на върха... Надявам се последното да е компенсирано от качеството на стоманата, но само опитът след тежка работа ще покаже. Ами това е... Препоръчвам горещо този нож
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
                            Това е един от любимите ми, непалски нож. Тежък и обемист, но с него, човек може да си нареже луканака и да насече дърва.
                            Дълъг 40см. с дръжката.
                            Определено от канията има какво да се желае но ножа е супер.
                            Моето Кукри ми е подарък от един приятел, който пътува до Непал. От него знам за тези ножове, че са измислени основно за убиване на Якове. Местен овчар убил Як с един удар с Кукри. Там и войската била въоръжена с тях.
                            LZ1RED

Коментар

Едно въпросче за кукрито,за какво служи засечената част на острието в основата до дръжката.Имам предположения ,но не съм сигурен.
                              Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от валентин попов Преглед на мнение
                                Едно въпросче за кукрито,за какво служи засечената част на острието в основата до дръжката.Имам предположения ,но не съм сигурен.
                                Благодаря!
                                Символ изобразяващ някакъв бог(или богиня).Не се ползва за нищо, просто е свързано
                                с религията на Гурките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X