Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
    Направо ми е кеф да срешна истински колекционер. И аз съм такъв, но основната ми колекция е от български минерали и кристали. Нали съм геолог по образование. Но колекционерството е истинска страст. Още веднъж, поздравления за страхотната сбирка.
    Това също е достойно хоби.Навремето и аз иах доста образци от рудни камъни и минерали .Завършил съм обогатяване на полезни изкопаеми но с течение на годините ги раздадох на приятели.

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
      Руското старо хладно оръжие ми е най слабост Но засега имам само 5,6 шашки Истинските се намират много рядко
      5,6- шашкаш ме ,човек В Балчик преди години в една галерия бяха овесили на стената една шашка хваната с ръждива тел.Какви ли планове не съм кроил да я отмъкна ма как се изнася тва грамадно нещо посред бял ден Досега съм попадал на 3 на цена между 3 и 5 хиляди лв.Ако бях колекционер може би бих си взел една но някакси ми се сториха много пари единствено за да начеша детската си краста породена от едно книжле-Тарас Булба Поздрави за чудесната колекция и за мерака !
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        5,6- шашкаш ме ,човек В Балчик преди години в една галерия бяха овесили на стената една шашка хваната с ръждива тел.Какви ли планове не съм кроил да я отмъкна ма как се изнася тва грамадно нещо посред бял ден Досега съм попадал на 3 на цена между 3 и 5 хиляди лв.Ако бях колекционер може би бих си взел една но някакси ми се сториха много пари единствено за да начеша детската си краста породена от едно книжле-Тарас Булба Поздрави за чудесната колекция и за мерака !
        Мерси.Да там някъде варират цените.Пожелавам ти и на теб успех в твойто хоби

Коментар

Всъшност spyderco-то ме разочарова до някъде.На тестовете се представи доста по-зле от Leatherman-а а са от една и съща стомана.Чирените са му като пила.Ясно че са правени за да не се хлъзга но в случая са се оляли.Ошмули ми дланите и пръстите.Другият проблем е отключване.Пластината на liner-lock-a е толкова твърда че си нащърбих нокътя на палеца.За натискане с възглавничката на пръста и дума не може да става. Ако някой се интересува как се е представил на теста да чете тук

http://forum.oragie.com/viewtopic.ph...=asc&start=570
          Ако не си доволен от spyderco-то, аз съм насреща. Може да го спазарим...
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            Ето и два от тези ножове, толкова ценени като колекционни вещи от мен, най-стария и най-новия.

Камата е принадлежала на дядо ми, не става за нищо друго освен за оръжие и ми е страхотен спомен. А другото е въпросното кукри, за което писах. Получих го в понеделник, преди 3 дни, подарък от най-добрия ми приятел, който ходи на трекинг в Непал. Това е нова реплика на модела, използван от гхурките през Втората световна война и е с отлично качество. Двете малки неща са едно съвсем малко неизполваемо реално ножче( отляво) и специално точило за кукрито(вдясно). Ето и каква е дебелината му и къде седят втъкнати двете малки ножчета.
            Каква е дължината на кукрито? Имам подобно, голям почитател съм им(пост 208 ).
            Страхотна кама,истински спомен!
            Поздрави!
            VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
              Каква е дължината на кукрито? Имам подобно, голям почитател съм им(пост 208 ).
              Страхотна кама,истински спомен!
              Поздрави!
              Молива до него е дълъг точно 20 сантиметра, той е мярката.
              Последно редактирано от zzlatev; 19-11-08, 09:49.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                Ако не си доволен от spyderco-то, аз съм насреща. Може да го спазарим...
                Февруари се прибирам в България.Ако до тогава не съм го продал -твой е
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Февруари се прибирам в България.Ако до тогава не съм го продал -твой е

Коментар

момчета кажете от къде може да се купи добър нож ???
                    Пламен

Коментар

Първоначално публикуван от taior Преглед на мнение
                      момчета кажете от къде може да се купи добър нож ???
                      Твоята представа за добър нож каква е?

Коментар

Ножът е добър кокато е удобен,здрав и ти върши работа.Оттам нататък всякакви други "екстри" като вилици,лъжици,нивелири и най различни козметичниприбори по него ще са ти само в тежест

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
                          Ножът е добър кокато е удобен,здрав и ти върши работа.Оттам нататък всякакви други "екстри" като вилици,лъжици,нивелири и най различни козметичниприбори по него ще са ти само в тежест
                          Ножовете са си ножове, а другите с "екстрите" са т.нар. Multi Tool и повярвай ми всяка една тяхна джаджа си върши идеална работа за конкретното предназначение. Изпробвано е. Дай да разгледаме едно швейцарско ножче Voctorinox и ми кажи кое от приспособленията ти се струва излишно

Коментар

Здравейте!Някой може ли да ми прати инфо за този нож,търсих къде ли не,но не намерих нищо!Интерисува ме дали е истински или някое менте!Благодаря!
                            Прикачени файлове

Коментар

Имаше цяла тема за тия ментета.

Коментар

Благодаря,колега,не бях я видял!Явно съм се набутал!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X