Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да тук си прав. Аз също смятам че брадвичката е нещо изключително полезно и задължително. Но не заменя големия нож според мен а двете се допълват. А за най-удобно и двете са ми на колан (обикновен армейски) и за секунди се озовават там където има е мястото (на кръста):

А Стефан не знам каква параноя го гони с цените. Моя GLOCK го купих за ~45 лева и съм съвсем сигурен че и в момента се продава за горе долу толкова...

Както и по-горе съм писал при едно ходене до Арсенал Казанлък си купих и бойния (щиков) нож. Той си е добър за това което трябва да прави но изключително неудобен за нож... Глог-а в това отношение го превъзхожда...
    VPetrov.photography

Коментар

А за мулти функционалния нож въобще реч не може да става. Той винаги ми е на кръста без значение къде съм включително и когато съм с костюм. И това е инструмента с който съм правил какво ли не къде ли не... И ако става дума за избор само на един нож то мулти функционалния нож няма абсолютно никаква конкуренция... Glock-а е добър като втори след Victorinox-a...
      VPetrov.photography

Коментар

Всъшност Глога последно като го гледах струваше поне там където го мернах някъде около 70лв. което според мен пак не е много скъпо доста време се колебаех за този нож но сега доводите на Венци в негова полза ме убедиха да си го взема и това ще стане в следващия месец сега съм с един китаиски дзвер който е доста фалшивичък но така се получи трябваше и нож нямах пари и го взех за универсален инструмен си харесах един комплект на Leatherman който в най-скоро време ще бъден закупен от брат ми в щатите и ще ми бъде пратен надявам се че избора ми е добър доста сайтове с инструменти изгледах на различни фирми и на края се спрях на Leatherman просто поне това което изчетох за него ми хареса и за това избрах него времето ще покаже дали е бил правилен избор
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
          Никаква отделна тема не мога да направя. Освен че не искам, не мога и да окачвам картинки. Макар че поне една сигурно си струва ако ще пеем за ножове с цени като телефонен номер. Имам една шашардия, българска, произведени са няколко стотин бройки. Обаче преди много години, още през 70-те, и след това само са губени. Парашутен стропорез. Изключителен изрод. Върхът му прилича на носа на акулата чук, остриетата са две вдлъбнати дъги, едната със ситни зъби. Дръжката е две текстолитови пластинки. Калъфчето е кожено. Никой друг няма такова нещо И второто по опастност в природата след жената животно - човекът, веднага пада по гръб изцъклено щом му го покажеш. Само най коравите още известно време си бъркат по джобовете и жално питат Колко бе мъжки, дай да говориме, обаче - не!
          Така че няма кво да ме плашите с дивотии за кофа кинти, аз съм имунизиран.
          Стефане, много добре познавам този нож.Освен за връвите на парашута,
          при всички други случаи бих избрал Глога.Преди нова година пак ми се
          наложи на два пъти да дера и расфасовам диви прасета с Глога и са
          представи много добре.
          Парашутният нож няма остър връх за да набучиш нещо с него.
          Незнам какви хора си уплашил с него, но сигурно са се уплашили от
          тебе а не от ножа или са били плашливи по природа

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist
            Стефане, много добре познавам този нож.Освен за връвите на парашута,
            при всички други случаи бих избрал Глога.Преди нова година пак ми се
            наложи на два пъти да дера и расфасовам диви прасета с Глога и са
            представи много добре.
            Парашутният нож няма остър връх за да набучиш нещо с него.
            Незнам какви хора си уплашил с него, но сигурно са се уплашили от
            тебе а не от ножа или са били плашливи по природа
            Браво! Адмирации!

От днес нататък ще го имам наум за дране

Отличен нож! Само е за рязане

Посипвам си главата с пепел. Фърлям си книжката и ставам пешеходец.

От трън та на Глок

Коментар

Конгениално!
              Направете си тема "Стефан" и там говорете квото искате. Когато говорите с мене, опитайте да участвате в разговора.
              Като не можеш да различиш стропорез от нож - твоя си работа. Като не знаеш от кво се разтреперва колекционер - не се завирай в темата.
              Непознаването на шегата ни ти го пиша кусур - винаги може да е била тъпа.

Коментар

Set, казвам че Глога става и за дране(поне за диви прасета).Този сезон
                съм одрал 6(въпреки, че нито едно не съм отстрелял ).Разбира се
                че за дране има специялни ножове, но аз съм драл и расфасовал с Глог.
                Още нещо във връзка с по-горните мнения!
                Аз мисля, че капачката на дръжката на ножа не е за кибрит,кукички и
                т.н. а за закрепване на ремък(за да не се изпуска ножа).Двата отвора
                на края на дръжката ме навеждат на тази мисъл.Пробвал съм да сложа
                ремък на това място и става добре, но на мен тази екстра не ми трябва и
                го махнах.
                Стефане, току що видях мнението ти.Извинявай ако не съм те разбрал.
                На мене навремето ми обясниха, че това е парашутен нож.Думата
                "струпорез" я чувам от тебе.Не знам дали има колекционерска стойност,
                но аз винаги мога да си намеря такъв.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist
                  Set, казвам че Глога става и за дране(поне за диви прасета).Този сезон
                  съм одрал 6(въпреки, че нито едно не съм отстрелял ).Разбира се
                  че за дране има специялни ножове, но аз съм драл и расфасовал с Глог.
                  Още нещо във връзка с по-горните мнения!
                  Аз мисля, че капачката на дръжката на ножа не е за кибрит,кукички и
                  т.н. а за закрепване на ремък(за да не се изпуска ножа).Двата отвора
                  на края на дръжката ме навеждат на тази мисъл.Пробвал съм да сложа
                  ремък на това място и става добре, но на мен тази екстра не ми трябва и
                  го махнах.
                  Стефане, току що видях мнението ти.Извинявай ако не съм те разбрал.
                  На мене навремето ми обясниха, че това е парашутен нож.Думата
                  "струпорез" я чувам от тебе.Не знам дали има колекционерска стойност,
                  но аз винаги мога да си намеря такъв.
                  Разбирам те отлично приятелю.

Вероятно си още млад ловец.

До сега се бъзиках повече, защото винаги съм смятал, че ако човек се взема много на сериозно става смешен.

Ще се опитам да систематизирам (и ще включа мнението на Стефан за 100 000 годишното развитие на ножовете, което много от вас не разбраха).

1. Има едно правило във подобни форуми:

Не обиждай жената, колата и оръжието на клубаря. Е аз последното го наруших. Вероломно. Особено на Боса. Проба един вид.

Няколко клубари скочиха в защита. Получи се - всяка крива, успоредна на партийната е права

2. Ножът Глок всъщност е щик, а не нож. Поради голямата дебелина и големия ъгъл на заточване практически не става за рязане. Твоето геройство (повтарям ГЕРОЙСТВО) за дране, обезкостяване и нарязване ми звучи фантастично. Ще те поканя на лов при нас и дано имаш слука да удариш едно прасе. После за награда ще ми покажеш . Мисля, че вече си наясно колко животни са ми минали по подобна процедура през ръцете.

3. Струва ми се, че малко от тук присъстващите са наясно със видовете стомани за ножове. Ако един от вас ми цитира точно какъв е коефициента по рокуел на Глок-овата ще го почерпя. Едно бакарди пред строя . А кой е тоя Рокуел е друга бира .

4. А знаете ли, че ножовете на зелените барети ползвани във Виетконг нямат нищо общо с тези от филма за Бате Рамбо? На позналите - честито!

5. Може ли някой от тук присъстващите да ми каже как е оцелял със своя нож в България? Колко глигана е убил с него? Или колко мечки?

6. Колко от вас са участвали в битка с ножове? Коя техника ползвате? Филипино кали ескрима или еврейска крав мага? И коя е по-добрата според вас? След войната във Филипините, американците какво вземат на въоръжение?

7. А знаете ли, че ескимосите като едни от най-добрите ловци на земата и доказали се сървайвълисти в най-тежки условия, ползват възможно най-къси остриета. При това и много тънки. За да държат ряз. А ги носят близо до тялото си. Знаете ли защо?

8. Чували ли сте за финските ножове?

Приемете думите ми за добронамерени. Нямам ни най малко желание да убеждавам някого. Повечето беше тест за познанията Ви

Аз лично вече съм наясно.

И две думи за администратора.

Фискарс брадвичката и мултитула доказват добрите ти познания за броденето по горите и печенето на пържолинки. Ако махнеш тоя пирон и вземеш примерно една муела кодиак (вярно три пъти по-скъп но и толкова пъти по-добър и красив) ще разбереш че съм бил прав .

П.с. за всички. Ножа е фалически символ. Колкото по-голям си вземем, толкова по-ни се иска да сме змейове в леглото. Доказано

Всичко най-добро.

Коментар

П.с. за всички. Ножа е фалически символ. Колкото по-голям си вземем, толкова по-ни се иска да сме змейове в леглото. Доказано
                    Даа - точно казано!!
                    Ама не само ножа!! Да речем и джипа!!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

• Eй, мого знае туй момче, бе! Ама я да карам по точките:

1. Венци ако има нужда от адвокати, ще си ползва някой на договор или на щат.

2. Всъщност е армейски нож. Освен ако не го хванеш с тиксо и свински опашки за цевта.

3. "Коефициентът" всъщност са единици и твърдостта на стоманата е HRC 55. От теб за домашно - твърдостта по Бринел, марката на стоманата и термичната обработка.

4. Кви барети, къв Форт Браг?!

5. Аз оцелявам постоянно - през събота. Това пържоли, това кашкавал, това създарма - мани, ужас.

6. Ей, майтапчия, бе. Понятието битка и нож са несъвместими, а въпросните системи са опасна заблуда.

7. Май отдавна ползват пушки в сериозни калибри "за ряз". Що ги държат на топло ли? Ми щото като замръзне в канията и няма вадене.

8. Чували сме за финска водка

Коментар

• Я по-добре разкажете две три думи за булата и дамаска, забелязах снимки които я имитират...
                        Аз съм впечатлен от тая гениална идея да смесиш твърд кристал с гъвкаво желязо, кажете технологията за изработка на самурайски меч, няма нужда да си мерим ножовете...

Коментар

• Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer

3. "Коефициентът" всъщност са единици и твърдостта на стоманата е HRC 55. От теб за домашно - твърдостта по Бринел, марката на стоманата и термичната обработка.

...
                          Веднага си признавам без бой : НЯМА ДА СИ СВЪРША ДОМАШНОТО

Коментар

• Това не се ли мереше със съчма която натиска повърхността с хидравлика и се мери диаметъра на отпечатъка?

Коментар

• Първоначално публикуван от set
                              . А кой е тоя Рокуел е друга бира .
                              Аз се сещам само за един
                              Джордж Линкълн Рокуел

Ще има ли бира и за мен
                              LZ1HKW
                              Реглаж на преден и заден мост
                              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

• Първоначално публикуван от Volk
                                Я по-добре разкажете две три думи за булата и дамаска, забелязах снимки които я имитират...
                                Аз съм впечатлен от тая гениална идея да смесиш твърд кристал с гъвкаво желязо, кажете технологията за изработка на самурайски меч, няма нужда да си мерим ножовете...
                                Дам, наистина имитация.

Или по-правилно казано - шведска стомана.

Първия композит създаден от човешка ръка е това дамаската стомана. Как да не и се радваш.

Тръгнала от Индия и стигнала къде ли не.

По темата може да се пише с години и да не се изчерпи.

Абе метал с душа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X