Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Първоначално публикуван от T.T Преглед на мнение
    Значи имам или уникат или менте /откровно или не/. По острието се усеща релефа при плъзгане на пръста по повърхността. Възможно е и да става дума за "реплика" - в други случаи това се практикува от самите производители - оригинални копия на оригинала, по евтини разбира се.
    Остава да намеря начин да разбера кое е оригинал и кое не - доста трудна задача. ако някой знае моля да каже.Ако разбера аз - ще пиша.
    Поздрави
    "Гладка" и "релефна", са всъщност термини, не непременно отнасящи се до повърхностната фрактура на стоманата. Автентичната Дамаска технология и продукт са някъде там: при "Гръцкия огън" например! Нямай грижи, ти си си купил именно съвременна реплика, "оригинално копие", или както щеш още го наречи! Откровено менте би било, ако ти го представят за антикварна реликва.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• До: Ножове - видове, предимства и недостатъци...

арсеналския го има в два варианта. има огромна разлика в качеството...
      не ми се спори ма ''добрия'' го намерих много трудно... (събирам ножове), и е доста скъп. не е 70лв.... и е уникален....
      само споделям не ми се спори тука....
      а нож под 200-300 лв не е нож колкото и да ни е жалко и неприятно за кредитните карти....
      и твоя нож си е най-хубавия....
      висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
        а нож под 200-300 лв не е нож колкото и да ни е жалко и неприятно за кредитните карти....
        С това не съм съгласен. Ако е, за да си го наредиш на витринката може би си прав. Взимаш ли си нож за ползване обаче важи правилото - най-добрият нож е този, за който хич не ти пука . Принципно се отказах от честото ползване на мултифункционални. Въпрос на вкус... От там на сетне е ясно, че универсални остриета няма(не ги слушайте какво разправят търговците) и се изисква известен "арсенал". За всяко нещо си определям бюджет доста под посочените цифри... и нямам нито един изхвърлен поради проблем или непригодност(като изключим мачететата, но за тях после)... просто доста преди това биват загубени . За хранене в планината ми трябва евтин китайски фолдър от възможно най-неръждаема стомана. Това е ножчето дето го подхвърляш на всеки, който ти поиска, което размотаваш край огъня на пияна глава и т.н. Или с други думи това дето го губиш по няколко пъти в годината... Единствено изискване да се отваря лесно с една ръка. За основен нож за работа след внимателен избор(че е пълно с боклуци) си взимаш нещо за до 100 лева(даже и 100 е много, по-скоро около 60), от по-твърда стомана, като ново е остро и здраво. Бързо ръждясва, ама какво ти пука, за хранене си имаш китайски фолдър. Ако случайно не го загубиш за няколко години може и да ръждяса и да се захаби до безобразие. Просто го хвърляш без да ти е жал и си взимаш нов. Напоследък ползвам на Муела разни модели, които са с близки до ловджйските им остриета, но с гумена ръкохватка, като тактическите. А пък правилната цена за мачете е 20 - 30 лева максимум. И без това свястно мачете от скъпа стомана не можеш да направиш. Други характеристики се търсят, над 2 мм дебелина въобще не е мачете. Пък и това е уред за хамалска сеч и цепене на дървета. Млатиш и не ти пука. Като се строши взимаш следващато . КолдСтийл имат добри предложения. Колкото повече ти пука за някой нож, толкова по-безполезен е той, колкото и качествен да е иначе .
        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 24-10-07, 22:39.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В Германия в една дискотека влиза руснак облечен в бяла тениска с надпис "Турците имат три проблема".

Kъм него се приближава един турчин и му казва: -"Ти какво, проблеми ли си търсиш"? Руснакът спокойно му отговаря: - "Това е вашият първи проблем, агресията. Вие винаги създавате конфликти на празно място"...

След дискотеката, отвън, руснака го чакат група турци: -"Ела сега да видим, дали ще бъдеш толкова отворен срещу всички нас"! Руснака пак спокойно им отговаря: -"Това е вашият втори проблем, вие не умеете да решавате конфликтите си сами и винаги събирате своите дори и за най-малкия повод"...

"Сега ще те накараме да съжаляваш за твоите думи!"- викат турците и вадят ножовете... -"Това е вашият трети проблем"- пак спокойно им отговаря руснака,"вие винаги идвате на престрелка с ножове"....
          Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
            В Германия в една дискотека влиза руснак облечен в бяла тениска с надпис "Турците имат три проблема".

Kъм него се приближава един турчин и му казва: -"Ти какво, проблеми ли си търсиш"? Руснакът спокойно му отговаря: - "Това е вашият първи проблем, агресията. Вие винаги създавате конфликти на празно място"...

След дискотеката, отвън, руснака го чакат група турци: -"Ела сега да видим, дали ще бъдеш толкова отворен срещу всички нас"! Руснака пак спокойно им отговаря: -"Това е вашият втори проблем, вие не умеете да решавате конфликтите си сами и винаги събирате своите дори и за най-малкия повод"...

"Сега ще те накараме да съжаляваш за твоите думи!"- викат турците и вадят ножовете... -"Това е вашият трети проблем"- пак спокойно им отговаря руснака,"вие винаги идвате на престрелка с ножове"....
            ха ха ха ха ха много добре казано.
            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

В магазините за инструменти продават едни малки ножчета с пластмасови ножници.
              Произвеждат ги най различни фирми:Фрискарс,Bahco,Ериксон и др.Качествени са и на
              ниска цена.Вършат чудесна работа като изключим сечене на клони и самоотбрана.

Коментар

арсеналския го има в два варианта. има огромна разлика в качеството...
                не ми се спори ма ''добрия'' го намерих много трудно... (събирам ножове), и е доста скъп. не е 70лв.... и е уникален....
                само споделям не ми се спори тука....
                и твоя нож си е най-хубавия....
                Кой е другият вариянт на Арсеналския Командо?Аз знам за един който е масов модел.Ще се радвам да сложиш снимка и също да споделиш малко данни-цена,дебелина и откъде може да се купи
                Аз също събирам ножове-предимно военни и бойни модели.За нож под 200-300 лева не съм съгласен-защото ако е само за колекция-става-но ако ще го ползваш не си сигурен дали няма да се повреди-е разбира се ако не е на Busse или Argonne Assault-но аз такива не съм намирал никъде до сега

Коментар

Трапер, днес видях нож Арсенал в магазин на Колхозния пазар на невероятната цена
                  от 98лв.За тия пари по добре я Глог я Смит и Уесън.Не знам какво му харесвате на
                  този нож, но днес кото го видях не ме впечатли никак.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                    Трапер, днес видях нож Арсенал в магазин на Колхозния пазар на невероятната цена
                    от 98лв.За тия пари по добре я Глог я Смит и Уесън.Не знам какво му харесвате на
                    този нож, но днес кото го видях не ме впечатли никак.
                    На колхозният пазар продават скъпо в армейският магазин.Реалната цена на Командо-то е около 50-най мниого 70 лева.Лошото е че не правят кания за него и се продава навсякъде без кания
                    Ножът е много здрав и затова има такова търсене от много хора.Не е ширпотреба както повечето неща които се внасят и се прехвалят навсякъде.Ножът Глок е много добър,единственият му минус за мен е пласмасата по дръжката.Но като здравина е отличен.Смит и Уесън не ги приемам за хубави ножове-но това е мое мнение което може да не е вярно.

Коментар

Нямам идея за Смит и Уесъна просто заради марката реших че са добри.Имах такъв
                      пистолет S&W Sigma и беше пълна скръб.Не знам що реших че ножовите им ги бива.
                      За арсеналския нож, нещо което не ми хареса на пръв поглед, после ако почне да
                      пере и да готви пак няма да ми хареса.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                        Нямам идея за Смит и Уесъна просто заради марката реших че са добри.Имах такъв
                        пистолет S&W Sigma и беше пълна скръб.Не знам що реших че ножовите им ги бива.
                        За арсеналския нож, нещо което не ми хареса на пръв поглед, после ако почне да
                        пере и да готви пак няма да ми хареса.
                        Оръжията не знам дали са добри на Смит и Уесън.Не съм имал нож на тази фирма но съм чул само лоши отзиви за повечето им модели сгъваеми ножове.Фиксблейд-овете им може да са добри.
                        Аз признавам за нож Глок-а,Sog и по голямата част от ножовете на Extremaratio от западните фирми.

Коментар

ами не'ам снимка сега на арсеналския на 1 поглед е същия
                          дори на тия снимки тук се загледай и ше видиш разликите.на оранжев фон е добрия....
                          ма главно в щампите се вижда първо.абе мноо разлики погледни и самото острие и т.н...тоя с значките е евтина тояга от всеки ловно рибарски.... за купуване на добрия само некои от завода или некои от военните министерства.малка серия....
                          ма е дълга тема
                          много фирми ползват тоя маркетинг - пилотна серия високо качество и после ширпотреба а след това идва и китаеца....
                          и лафа:
                          т'ва го имам същото ма си го зех от орлов мост на спирката за 7 лева.......
                          за т'ва такива спорове не ми се почват
                          ма 'секи си има философия....
                          за некои 200-300 лева в ракии в фолкотека са инвестиции а за нож много.....
                          p.s. за туловете- Gerber ite са най хай тек в момента. джобен нож задължително Zero Tolerance.
                          ето и сайт да пазарувате (< 100 euro безплатно до БГ) :
                          toolshop.de
                          Windmill Delta Lighter - погледнете това там.имам я от 5 години и гарантирам по-добро няма
                          Последно редактирано от Tony33; 26-10-07, 04:38.
                          висете отпуснато

Коментар

ами не'ам снимка сега на арсеналския на 1 поглед е същия
                            дори на тия снимки тук се загледай и ше видиш разликите.на оранжев фон е добрия....
                            ма главно в щампите се вижда първо.абе мноо разлики погледни и самото острие...тоя с значките и е евтина тояга от всеки ловно рибарски....
                            ма е дълга тема
                            много фирми ползват тоя маркетинг - пилотна серия високо качество и после ширпотреба а след това идва и китаеца....
                            и лафа:
                            т'ва го имам същото ма си го зех от орлов мост на спирката за 7 лева.......
                            за т'ва такива спорове не ми се почват
                            ма 'секи си има философия....
                            за некои 200-300 лева в ракии в фолкотека са инвестиции а за нож много.....
                            p.s. за туловете- Gerber ite са най хай тек в момента. джобен нож задължително Zero Tolerance.
                            ето и сайт да пазарувате (< 100 euro безплатно до БГ) :
                            toolshop.de
                            Този който имам Арсеналския е добър според мен.Едва ли е ширпотреба,от самият завод съм го получил.А китайските ножове са калпави много и аз не си купувам от тях защото знам че не стават за нищо.
                            200-300 лева бих дал на драго сърце за хубав нож,въпреки че не е малко, а за "фолкотеките" аз не посещавам такива мероприятия защото не са ми на сърцеАко имаш желание и искаш-сподели нещо за ножовете на Zero Tolerance
                            За Гербер-а няма какво да се каже-то се знае че е добро.

П.П. Благодаря за сайта-ще ми е полезен ако мога да се оправя с купуването от там

Коментар

на е менте твоя. на оранжевия фон е скъпия...
                              висете отпуснато

Коментар

Ако можеш да дадеш и инфо откъде може да се купи и за колко този модел на Eskrima ще е много добре,че нещо не го намирам в никой сайт
                                Моделът е Amercukri Eskrima:
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X