Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един нож,но кой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Един нож,но кой?

Шестака ще ми е до коляното,един напречен на дрьжката и за патерица мога да го ползвам.

Пак - пряко сили с грешен кантар / според жената / сьм 70 кила и 180 см горд та не е и 50/50 шанса 4 или 5,ще ми лепне 4 ма надеждата умира последна.

135 кинта ги намирам та не е голяма беля,днес 4 утре 5,в други ден Щилка
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Иначе в руските форуми много хвалят Peltonen модел Ranger Knife M95

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Отивам на стрелбището,там имаха доста и ще попипам малко да се ориентирам в размера поне.
        Точно това щях да те посъветвам. Тя таз работа малко кат цомбенето - колкото и да ти обясняват, пипане трябва. Иначе на картинка всичките са супер-дупер, лазерния меч на Люк Сакйуокър пасти да яде. Аз нали така се прецаках с ЕСЕЕ-5-цата, на картинка супер, като дойде - ъ, и за кво ми е тоз винкел.. ?

Споменаваш че скоро ще имате изложение - иди, поиграй си с чекийките, и квот' ти лепне на ръката, това е твоя нож. Поне това ти е предимството - имаш огромен избор на смешни цени, дето ние тука само можем да подсмърчаме и да бършем сополите....
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Ка Бар ги има на всяка крачка,но ЕСЕЕто по-добьр го дават в доста от прочетените мнения кьде ли не.

Трябва да почна да попипвам,в магазинчето имаха около 50 бройки различни,но следващата седмица има изложение на орьжие в сьседната ма'ала и там сьс сигурност ще има по-богат избор.

И да,идеята е да стои в багажника на колата,аз на крьста си нося мултитук Латерман Уейв или големия им размер,до момента друго не ми е потрябвало,но при цепене на дьрва или рязане на риба / рибите по метьр и двайсе,глава на второкласник и кост колко палец / ми трябва нещо по брадвесто.Е ако трябва да го нося на крьста ще е неудобно ма това едва ли ще ми се случи за продьлжително време.

.....
          Сам виждаш, че няма как да дадем правилен съвет, Венци има телета - и съответно колят такива, за което голям нож му върши работа. При теб има големи риби, за които явно пак нещо голямо ще трябва.
          При мен се намира някое друго прасе, като 95мм-то томи се справя и е удобно за работа, но при разфасоването на месото идва късичко и неудобно, не че не става. Там мора 2000 (към 12см острие) си е доста по-приятно.
          Общо взето различни задачи - различни ножове, те затова и толкова много видове . Въпроса е да си избереш такъв който да покрива повече задачи, да ТИ е удобен и лесен за поддръжка.

п.п. Абе ако ще сечеш само някоя и друга кост (макар и по-голяма), дали едно сатърче няма да ти свърши работа, пък и за цепеници ще стане . Виж ако ти допада и някое кукри, като форма и удобство, че има такива дето 'ич не им било удобно.
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            Иначе в руските форуми много хвалят Peltonen модел Ranger Knife M95

Погледнах този винкел днеска наживо, не, не и еще много пъти НЕЕЕЕ!

Коментар

Защо?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Голям, ама не, не така, ето така - ГОЛЯМ е, неудобен, груб, не ми легна в ръка, за мен лично - не става.

Коментар

Нещо не ми е ясно та викам да ме светне някой.

Ф1 го намирам на цена от 240 долара,добра гаранция,НОВ.
                  ЕСЕЕ 4 в сьщата страница е 85 долара или тройно по-малко,НОВ и ДОЖИВОТНА ГАРАНЦИЯ БЕЗ УСЛОВИЯ И ВЬПРОСИ / тия ги обичам,може за тесла да го ползваш /.

Вьпроса е ЗАЩО Фчето е тройно на парите,тройно по-добро ли е,при положение,че всяко има по около 200 ревюта и ЕСЕЕто е почти пьлно,а на Фчето му липсва една звезда за да блесне???Това тройно по-добро ли е или айде двойно по-добро,че е на тая цена или???И едното има репутация и дьржи на бой и другото така,гаранцията на второто по-добра от тая на пьрвото и парите му на 30%.

АЗ ли бьркам някьде???
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

ESEE-то е американското производство, демек при тебе е тукашен, а Fallkniven е европеец, затова и поскъп - мита, транспорт, алибали... Ти видял ли си ги вече и двамата наживо?

Коментар

Не,имаха КаБар в магазинчето и един тезгях въшки,тия трябва да ги търся специално.Ще чакам изложението,за един нож няма да се мотам
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Значи, ESEE-то на мен ми се видя веднага груб, строг, някак си недодялан, Fallkniven пък прави обратното впечатление - лъскав, хубав, бие на очите, европейска работа. Обаче в ръката ми Еската е заспала, само му сменил MOLLE Locks на канията с Tek-Lok. Еската не го жаля, нося го в планините с мен навсякъде, обаче покритието му е наистина уникално, не мръднало досега. Fallkniven би го жалил баш заради неговата външността, а и заради цената също.

Коментар

Само за протокола - фолкнивен използват скъпа японска стомана VG10, която се точи уникално остро и не корозира. Есе-то е от много по-евтина въглеродна 1095, която ако го няма покритието ще ръждясва много лесно.

Коментар

Според мен наблегни на нещо местно производство, първо ще е по-евтино и второ, ако нещо не те изкефи в последствие, няма да те яд за кинтите.

Колкото до Peltonen, до колкото знам е: кован, зоново закален и с добра кания. Вече колко е удобен си е субектвно, и като кусур не идва добре заточен и може да случиш на криво връхче, ама това ако си го избираш на място няма как да не го видиш . Като за сметка на това е много жилав и държелив на издевателства.
                            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                            И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                            вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Иначе Fallkniven F1 е един такъв малък злобар, хапе лошо, Fallkniven A1 голям винкел, здрав, но е дългичек, 280 мм общата му дължина.

Коментар

...ДОЖИВОТНА ГАРАНЦИЯ БЕЗ УСЛОВИЯ И ВЬПРОСИ / тия ги обичам,може за тесла да го ползваш /...
                                Това означава ли, че ще мога да го сменям с нов всяка пролет например, след като цяла година съм му вадил душата и в края на сезона е заприличал на ножа на дневалния?
                                Only after the last tree has been cut down,
                                Only after the last river has been poisoned,
                                Only after the last fish has been caught,
                                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X