Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един нож,но кой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Един нож,но кой?

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
    Ей разгеле! След това ще купиш мноооооого други, но към тоя ще се връщаш много често - ще видиш
    М едва ли,тоя се закача на колана с бойната готовност и виси там заедно с други неща които наистина се надявам никога да не ги ползвам.Закона шибан тук и няма как да се запаша с едно такова та за това се оглеждам от сега за по-големия му брат.

Ясно ми е,че с един не става - или нищо или пълна програма.Увьтрих се значи,хората дебнат оферти на Черния Петък пък аз най-после се накумих за първия ми истински нож нормален размер.Само да не ми опира в задника,че целия маскарад отива майната си и ще трябва да питам за по-малък нож от тоя.

Знаете как е,нямам търпение да ми падне в ръчичките,да го наточа,да видя как ми пасва на ръкавиците и колана,да му бия един чук за проба и до там,после ще подсмърчам за големия.

Много други.......дано не си прав и да не са много,2-3 и спирам...........мммммммхм,да бе да
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• Малко малък е F1. За авариен комплект добре, за основен нож - S1 или A1 мисля са по-подходящи. Боята пада сравнително лесно, няма да остане тактикуул черен задълго. VG10 или 3G? Залепи му едно от тънките диамантени точила на Фолкнивен отвън на канията. Не че ще го точиш особено успешно с него предвид скоса на острието, но нали е сървайвъл тактикъл... Здраво и непретенциозно животно е, ще върши работа.

А и забравих да питам - брадвички си имаш, нали?
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-11-14, 09:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel
        А и забравих да питам - брадвички си имаш, нали?
        В колата една ножовка,едно малко трионче в гаража при горските и едно мачете,брадва яка нямам ма гледах едни СОГ на оферта па ще видим,много оферти се навъртяха нещо.

Иначе е VG10,няма да го ползвам усилено та не видях смисъл да набьлбуцам 200 и горница парици за ножле което я види бой я не.Брат му вече ще го мисля,той ше е нещото за Аляска да речем или горски неволи,тоя по като за бойната готовност ще го държа.
        Плоча от техните за острене имам ма си е плоча и ми е в раницата,май ми трябва плочица ако ще я нося с мен / съмнявам се много /че като се натоваря и ще ми дойде зор.За раницата е друго,там имам какво ли не и ми е някак си по походно там та ако ще остря нещо и раницата трябва да е с мен.Тоя ще е един вид за спешни случаи от бързите,виси на един колан с все фенер,пълнители,кобур и пауч за пълнители - ако ми скочи съседния квартал да имам и нож с мене,ако ще се изнасям съм с раницата та там ще мисля и големия му брат как да го завра.

Дели ситуацията на 2 - една бойна готовност за война в квартала и тоя Ф1 е за там и втора походна готовност с все раници,палатки,чували........и С1 за нож.

Не е лесно,само това да беше
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

F1 ще е,цьренМерих,струвах......и на моя кльощав задник ще ми опира в гьзерите по-голям пьк и на колана няма място и тежи и без ножа.Следващия проект S1 и сьм до там с ножовете.......уж

дано дойде по-бьрзо.

Кажи баба ТЕНКЮ
          Най на края се реши , хубаво ножче, дано ти пасне и дълго да ти служи.
          Като вземеш и другия и ще минеш на тема за точенето и ше се почне с едни каманаци и точилки
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

3 камъка имам и една плоча на Фолкнивен за нормално точене,разни купешки точилки не ти броя.

Аз първо нея подхванах ма ме пратиха в общата за точене,изпонаточих къде какво имаше из нас и на финала това,гранде финале де,край няма.

Ще ми пасне,от това по-пасващо на къде,ако не мммм ще маже лютеница и друг ще тьрся
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

@BENZBOSS - от 3-4 дена вече неръждавейката на ЕСЕЕ-4 е на пазара, първата серия май ще се продава ексклузивно само в найвуъркс (само там ги видях). Цена - 115 ваши пари.

П.С. Матрял за размисъл - на страницата на ЕСЕЕ в найвуъркс, на всички ножове пише че са Маде ин УСА.... освен на неръждавейките
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

http://www2.knifecenter.com/item/RC4PMBSSOR/esee-knives-esee-4p-mb-ss-or-stainless-plain-edge-orange-g10-black-sheath-molle-back-sheath-clip-plate

Made in USA
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

А нали идва с доживотна гаранция та е все тая кой китаец го е правил,ако става за лост от първи род или за длето ми е все тая кой го е делал.

Проблема е следния - ЕСЕЕ 4 нерьждавейка или Фолкнивена С1 е по-добрия нож?То ако се водим от цената то Есеето е 2 пъти по-кекакво ма пък с тая гаранция не ми се вярва да са се окькали пък и да са колко му е да им го самия обратно на 2 парчета.

Тя темата става Втори нож,но кой.И като цена пасва и като модел и като марка с гаранция.Бе какво му мисля и аз,а мерси за нишана,отивам да кликам Есенца пък ако не ми хареса ще ви устроя виртуален търг.

А така ми се искаше един S1.........
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

А така ми се искаше един S1.........
                    А какъв е проблема да имаш И един С1 ? Колкото повече - толкова повече....

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                      А какъв е проблема да имаш И един С1 ? Колкото повече - толкова повече....
                      Ти женен ли си?'щото от сега си представям как ме поглежда с ОНИЯ поглед и казва Нали спря да купуваш по пистолет на месец защото законите ви там,сега с ножове ли почваш..........Което си е за предпочитане де,от към цена са 10:1 та колко му е..

Изпаднаха ми евтинки Кершоу,купил 2,някакво намаление на 5:11,купил един,сега тия,поболявам се и аз,време ми е да ми спрат интернета.

Проблема знаеш ли къде е - Нерьждавейката на ЕСЕЕ била май много твърда и ако я ползваш за лост щяла да се строши,това го казвал някакъв си / забравих му името ма няма и значение /от найфсуърк който много ги разбирал па и даже имал нещо взимане даване с производството.Така като ми кажат най-обичам.Бях загледал един който го ползват за котва при спускане с въжета,а и набирания на него правеше един поне 80 килограмов след като го заби с чук в едно дърво.Е на цена двойно,на размер същия,на гаранция пак някъде там,но като разкош си е разлика от всякъде,с моите 70 кила мога да се набирам на него без да го строша.

ОБАЧЕ Есеето с тая гаранция много дразни,половината да им върна,другата половина в дървото да остане пак ще ми го заменят........що ли ми трябваше да я отварям тая тема пак
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Ако говориш за 440C тая стомана е всичко друго но не и трошлива. По-скоро ще го огънеш
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Jeff Randell - както казах нещо май се пада шефче в Ессе или нещо такова.

One note on the stainless: we get 30 to 40 degrees flex on 1095 during our destructive testing before they break, the max we are getting on the stainless is 15 degrees. So, we took some production samples up and abused the hell out of them doing our normal work of batoning in seasoned oak and hickory expecting to eventually break them but they held up well. With that said, if you try to use these as a pry bar then they WILL break!

Та как казах това с тая гаранция няма да му се размине,аз не вярвам докато не видя та щом казва,че ще се строши то преди да се строши няма да го пусна,аз може да съм 70 килца ма имам един който е около стоте та поне 3 набирания ще направи.Отивам да чета за 440С,че тоя урок съм го пропуснал.
                          Последно редактирано от BENZBOSS; 21-12-14, 22:05.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Ти женен ли си?
                            Да. И то не, че windwarrior-ханъм е стисната, ама да речем, че във финансовата област е твърд последовател на постната пица на Дянков. А освен всичко друго - пази в главата си пълен инвентарен списък на вещите в къщи, и във всеки един момент знае кое къде се намира. До степен, че да не мога да си намеря чехлите, без предварителна консултация с нея.

И това не ми пречеше да контрабандирам ножове в къщи, с последваща легализация в подходящ момент

За чупливост - както е казал и Дроба, 440С не е нещо извънземно, ама чак пък трошлива не съм чувал да е. Още повече, че ЕСЕЕ са сериозна фирма и едва ли биха си позволили подобна издънка. Моя съвет - вземи един, пробвай го, ако се строши - върни им го на две половинки и си го вземи в 1095 вариант.

Коментар

Легализацията в подходящия момент ми куца на мене,обикновенно съм на работа и ги кликам по нета,като се пребера в нас ме чакат кашончета с изненади,децата се кефят около мен,всеки мъкне на някъде нещо........няма как да я скрия тая какафония,а продължа ли да кликам и нали се сещаш 3 ножа на куп как ще го оправдавам пред женското тяло?Не че ми се налага де ма като ми каже Ние излизаме с мама.........и ми призлява после на мен,иде ми да се режа вените с VG10,че нали по-държало на корозия от 440С.

1095 няма да взимам,колана ми е нерьждавейка пък ножа да го мажа за да не ръждясва не ми го побира акъла.Строши ли се ще мине резерва на С1 дълбоко заврян в раницата и това е.Едва ли обаче ма ще го пробвам,да не са казвали,че бил много як и мислен за оцеляване,дано оцелее.
                              Последно редактирано от BENZBOSS; 21-12-14, 22:05.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Уинде, при мен в чекмиджето с ножовете никой не може да пипа (и да го отваря) без мое позволение. Ама тъй като вие имате маймунче, а ние още нямаме, може би правилата се променят с появата на това същество...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X