Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един нож,но кой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Един нож,но кой?

Направо ми прочете мислите, в магазинът, който бях днес имаше още доста ножове, на тази марка, май на нея си загледах един някъде към 70-80 лева, беше, но не видях за още информация На този въпросния и на мен дръжката не ми вдъхва доверие...
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Виж на Cold Steel нискобюджетните модели :
      http://www.coldsteel.com/Product/20S...TE_HUNTER.aspx
      http://www.coldsteel.com/Product/20C...ELT_KNIFE.aspx
      http://www.coldsteel.com/Product/20PC/FINN_BEAR.aspx
      http://www.coldsteel.com/Product/95F...T_BUSHMAN.aspx
      http://www.coldsteel.com/Product/20RBC/ROACH_BELLY.aspx
      Мисля,че за цената и за целта са си екстра.
      Поздрави.
      който може го може,който не може седи и наблюдава 8) 0889992228

Коментар

Така,явно тия имат повече нерви от мен и няма да пуснат ЕСЕЕ 4 нерьждавейка,чаках ги година и горница и само се туткат.

GSO 4.1 - бяха по 140 кинта и се мотках аз,а сега са на над 200 и ги няма.Някой има ли преки взимания с тия ножове като марка?Това като проект само,че ми харесаха ревютата им.

Фолкнивен S1 - Това е някаква междинка между Ф1 и А1,малка гумена дрьжка,VG10 стомана и среден размер острие.Положителностите долу горе ясни,нещо отрицателно някой да каже освен 160те му долара които си заслужавал?

Айде че ми писна да ги чакам тия ЕСЕЕта.

Средния долу,дрьжката му почти като на Ф1,но острието по ми харесва някак си.

Мерси

A2 (Laminated VG10)
        A1 (Laminated VG10)
        S1 (Laminated VG10)
        H1 (3G)
        F1 (3G)

http://www.jerzeedevil.com/forums/sh...lkniven-CS-etc
        Последно редактирано от BENZBOSS; 26-10-14, 23:29.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Аз имам F1, WM1, F4 и А1, подарих на баща ми острие от S1 с дръжка изработена от Петракиев и украсена от Маринов.
          Това само по- себе си би трябвало да говори достатъчно за мнението ми за марката.
          Допълнително - супер удобни за работа, дори дръжката да е омазана в кръв. Оригиналните пластмасови кании са супер. VG-10 се точи супер лесно (само съм стропвал до момента) и става грозно резлива.
          Нямам представа защо си написал, че дръжката е малка - аз разпродавам по- голямата част от колекцията си, заради малките дръжки, но като изключим WM1, при другите фолкита няма такъв казус. Аз съм XL ръка, слаба с дълги пръсти и дръжката на F1 ми е супер за продължителна рабтоа (стига да не слагаш връв, защото идва под ръката).
          Имам доста скъпи ножове, но досега на трип с мен, винаги е имало фолки
          Успех в избора
          Зима иде

Коментар

Аз имам и S1 и F1 (VG-10 и двата). Ползвал съм ги и двата на походи. Определено гласувам за F1 - много по практичен и функционален.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Mного надценени са Фолкнивен. Дръжките им са абсолютен боклук, гумата се цепи и става на г*з

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                Нямам представа защо си написал, че дръжката е малка
                Успех в избора
                В сравнение с други марки и модели с подобно острие като размер.И на мен малка ми трябва,че ми малки рьцете.

Мерси пичове
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Да хвърля и моите "пет стотинки" по темата/освен, че с две ръце гласувам за Фолкнивен/- EnZo имат модел с малка дръжка/Трапер/, от неръждаемата австрийска, стомана N690Co, и са на прилична цена. Успех!
                  "Make love, not war!"

Коментар

По принцп въпроса не е коректен, тъй като няма универсален нож. А ако си в ситуация да разполагаш с един - този който в момента имаш е "твоя" нож.

Но ако избирам само един - може би този

Макар че по принцип най-често вземам Пелтонена...

Коментар

О аз имам малко ножове,само с един няма как,обикновенно в раницата освен Латермана Сьрдж имам един Кершоу с който се храня на кофти време,2 Муерчина за рязане на въжета на спасителни салове или нещо по лодките и в зависимост за къде съм се запътил още някое яко острие,че тия са слабички за бой.Това го влача някой път и ви магазина,просто не преподреждам ма всяко излизане.

Аз питам за Аляска да речем един вид,за палатка с децата,за бой със зомбита или за края на света.Един е той,Левски,некоректен въпрос ма всеки си има един легнал на сърцето му та за него питам.Кой закачаш на колана като тръгваш за мечки в гората един вид,мечките от мен.

Това горе какво е?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Бенцбос, виж, знам, че не е точно това, което ти желаеш, а и най-малко аз мога да ти кажа какво да харесваш. Моето лично мнение все пак - някой по-преди мене беше споменал за комбинация м/у малка зла брадвичка и нещо сгъваемо. Напълно подкрепям!
                        Аз викам малка зла брадва и Victorinox.
                        По памет - гледах предаване по тукашната ТВ и останах като гръмнат - оказва се, че ножчето Victorinox влиза в задължителната екипировка на космонавтите в NASA .
                        Аз лично го нося има-няма 15 години, никога не съм имал нещо по-хубаво и полезно, помагал ми е милион пъти, може всичко навсякъде, незнам как са го измислили пущината, ама е върхъ!

Иначе и аз имам почти пълен кашон с големи, военни, руски, американски, ловджийски, туристически, касапски и хайдушки ножове /ами кеф ми е, и страст/, ама все така си стоят в кашона да ти кажа. Само Victorinox-а обаче не се разделя с мен, все така здрав, резлив, безотказен и удобен, във всеки момент, по всяко време.

Успех!
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

С какво е по-добър от Латермана Сьрдж тоя Викторинокс ако говорим за мултитула?

А ми трябва нож,е така да имам.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            С какво е по-добър от Латермана Сьрдж тоя Викторинокс ако говорим за мултитула?

А ми трябва нож,е така да имам.
                            Батка, наш'та котка е най-рошава. Изказвам само лично мнение, впрочем както и всички ТУК досега.
                            Има и нещо друго - за Америка незнам, но тук във Франция имаш право да носиш нож, чието острие е не по-дълго от ширината на дланта ти . За всичко, извън нормата ще те арестуват и отиваш на съд, повервай ми!
                            И в Германия е същото + това, че там е забранено да носиш сгъваем нож, който се отваря само с една ръка.

В една друга тема, подобна на твоята, някой упорито ни подкокоросваше да си купим нещото, което и той си бил купил - рамбовски нож, в дръжката има игли, конци и отвертки . Та един колега му обясняваше, че нито ще се бори с мечки, нито ще шие гоблени, нито ще отваря автосервиз. В планината на бивак ти трябва нещо да си направиш огън и нещо да си нарежеш салама и кашкавала, или пък да си отвориш консервата, а и да си извадиш трънчето от ръката също, да отрежеш връвчица, или кордата на въдицата. А Victorinox-а те баш тия работи много добре ги може.
                            Пак ти казвам - наш'та котка е най-рошава.
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Това е все едно да купя Баварец 7ма серия при положение,че имам 3 С класи.
                              Не казвам,че е по-лош или по-добър,а че вече имам едно такова с което не се разделям.На жилетката ми пък съм с Гербер та ако дойдат зомбитата и в бързината си забравя Латермана / да бе да / да имам един мултитул в бронята.

Нямам нож за дране на мечки и цепене на дърва или рязане на мръвки от бут.Ако е за мазане на филия или рязане на салата то и с Кершоуто става ако да е 10 кинта ножче / от тия 3 имам,че за 10 кинта как да им прости човек,единия в бронята и той /.

Такова като Викторинокса имам,трябва ми по бабанесто.Тук закона няма да ми позволи да го нося това на кръста на определени места,но това важи и за кобур на бедрото или бронежилетка или Какалашка........пък на мен ми трябва ЕДИН който да виси там на гащите когато закона го няма или близкия полицай е на 500 километра от мен.

Нищо де,мерси за идеята,аз Латермана не си го заменям за нищо друго,трябва да го сменя за нов,че тоя го ползвах за лост от първи вид и му натроших човките.Ако искаш да пробвам един Викторинокс колко бой ще ми издържи ма предупреждавам,че не съм никак нежен в някои моменти.Не ги правят да ги ползва човек за пачи крак значи ма поне е с доживотна гаранция и боя му е в кърпа вързан.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                                В планината на бивак ти трябва нещо да си направиш огън ..
                                Може ли нагледно - как се набавя материал за огън с Викторинокс (късия вариант - 91 мм). Питам, щото аз обикновено ползвам брадва и сгъваем трион, та ако мога да си спестя носенето на толкоз джилезу...
                                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X