Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един нож,но кой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Един нож,но кой?

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    ESEE 5 е много полезен нож - става за страхотен подарък на някой, който много (ама много) не харесваш

Притежавам въпросния туч, и от моя гледна точка мога да кажа че по-безполезен и безмислен нож не съм имал в живота си. Даже точно днеска го провождам армаган на едно другарче от Варна (човека честно си го спечели, а и много си му харесва), да се мъчи той с него
    Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    За ESSE 5 не мога да кажа нищо, нямам и не съм пробвал. Но ESSE 6 за мен е най-балансираният и практичен несгъваем нож, който имам. Но пък неговата дръжка в противовес на тази на Hogue на повечето тествали им е голяма...
    Бос, нали виждаш как на един ESSE 5 му е голям и не го намира за практичен и как на друг по-голямото ESSE 6 му се струва практичен.
    Та това си е субективно усещане, както и свързано с това за какво ще се ползва, че ако само ще отлежава някъде по багажника на мерджана ... ами нема много сми .
    Другия вариант е да дадеш чертеж с размери скос и т.н. на някой да ти "извае" един нож по твое усмотрение .
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Венци, кажи нещо за ESSE 4? Из имам го от няколко години, не е мръднал досега. Много здрав нож, не е голям, удобен и, каквото много значи за мен, не е прилича на командоски боен нож.

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
        Бос, нали виждаш как на един ESSE 5 му е голям и не го намира за практичен и как на друг по-голямото ESSE 6 му се струва практичен.
        Та това си е субективно усещане, както и свързано с това за какво ще се ползва, че ако само ще отлежава някъде по багажника на мерджана ... ами нема много сми .
        Другия вариант е да дадеш чертеж с размери скос и т.н. на някой да ти "извае" един нож по твое усмотрение .
        Съгласен, всеки е различен, с различна ръка, различен контрол, различни умения, различни цели... То и затова като ме питат: "Кажи кой е най-добрият нож да си го купя", винаги предлагам да покажа какво имам, да разкажа пък после човека да разбере кое е за него и кое не... Колкото до ESSE 6, това че на мен конкретно ми е точният като размер нож, не означава нищо повече от това... но пък съм много доволен... Конкретно за този размер нож, на мен ми е удобен за дейности от бръснене до разфасоване на теле...

Процедурата с правенето на нож по размер и поръчка няколко пъти съм я "играл"... Има си и предимства и недостатъци... но ще стане много дълга темата...
        VPetrov.photography

Коментар

Не е ли ESEE?
          Всеки трети е шести

Коментар

Ма все тая, хора разбират за кой нож се говори...

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              Венци, кажи нещо за ESSE 4? Из имам го от няколко години, не е мръднал досега. Много здрав нож, не е голям, удобен и, каквото много значи за мен, не е прилича на командоски боен нож.
              Това че е здрав е факт! Добре балансиран, лесно се точи, лесно се поддържа, хубава кания, лек, малък, удобно се носи навсякъде. Виж това кой нож, на кого, на какво му прилича, хич не ме вълнува... Нали знаеш, ножовете се носят за да вършат работа, не да се гледат...

Това което на мен не ми харесва е малката дръжка, подчертавам малка ми е на мен... Острието е достатъчно дълго за 2/3 от обичайната работа сред природата, но за останалите 1/3 е късо... Като се почне от това, че не става за бъркане в дълбоки буркани и се стигне до това, че този нож за клане на животни не става... поне не за хуманно такова, който коли знае какво имам предвид. Рязане на диня, хляб и прочие обичайни дейности при хранене не че не стават с този нож, но не е удобно... Другото което не ми харесва, е малко изместеният към дръжката баланс...

Като цяло този нож, е удобен заместител на сгъваем и перфектен като втори...
              VPetrov.photography

Коментар

Аз понеже не съм от хората разбиращи, за това питам, та да зная.
                Всеки трети е шести

Коментар

Босе защо не погледнеш това нещо предполагам, че не е екзотика по вашите ширини
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                    ESEE 5 е много полезен нож - става за страхотен подарък на някой, който много (ама много) не харесваш

Притежавам въпросния туч, и от моя гледна точка мога да кажа че по-безполезен и безмислен нож не съм имал в живота си. Даже точно днеска го провождам армаган на едно другарче от Варна (човека честно си го спечели, а и много си му харесва), да се мъчи той с него
                    Офтопик - от мен другият финалист спечели фенерче...

Коментар

Ка Бар ги има на всяка крачка,но ЕСЕЕто по-добьр го дават в доста от прочетените мнения кьде ли не.

Трябва да почна да попипвам,в магазинчето имаха около 50 бройки различни,но следващата седмица има изложение на орьжие в сьседната ма'ала и там сьс сигурност ще има по-богат избор.

И да,идеята е да стои в багажника на колата,аз на крьста си нося мултитук Латерман Уейв или големия им размер,до момента друго не ми е потрябвало,но при цепене на дьрва или рязане на риба / рибите по метьр и двайсе,глава на второкласник и кост колко палец / ми трябва нещо по брадвесто.Е ако трябва да го нося на крьста ще е неудобно ма това едва ли ще ми се случи за продьлжително време.

Щи видя де,аз сьм с малки рьце и тоя винкел както каза Кучето спокойно може да не ми пасне

Порьчков няма да е,толова избор тук,а аз порьчков да правя странно ми се вижда,а като не знам какво искам не мога да го порьчам.Иска ми се да е с минимална подрьжка,нещо като Ф1,а не да рьждясва като ЕСЕЕто,но пьк няма да стои влажен на крьста ми в Аляска / бе знае ли човек,то тук в центьра все ми е притрябвал / та долу горе лесното точене и якоста на ножа както и размера са водещи за мене.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:esee-group-photo.jpg
Прегледи:1
Размер:102.8 КБ
ID:5518844
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 16-09-13, 18:29.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

ESEE 5 - твърдо.

Коментар

Първоначално публикуван от jose Преглед на мнение
                          Офтопик - от мен другият финалист спечели фенерче...
                          Ахааа, ето го другия заподозрян

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Щи видя де,аз сьм с малки рьце и тоя винкел както каза Кучето спокойно може да не ми пасне....

Иска ми се да е с минимална подрьжка,нещо като Ф1,а не да рьждясва като ЕСЕЕто,но пьк няма да стои влажен на крьста ми в Аляска / бе знае ли човек,то тук в центьра все ми е притрябвал / та долу горе лесното точене и якоста на ножа както и размера са водещи за мене.

[ATTACH=CONFIG]627523[/ATTACH]
                          Ако си с малки ръце - дръжката 5-цата на ЕСЕЕ-то определено няма да ти пасне, аз съм 110 литра/197 см и даже и на мен ми големее. Виж 4-ката ще ти заспи. И не - ЕСЕЕ-тата не ръждясват никак лесно, това поне трябва да им призная, покритието им е добро, и държи на мариз. Така че от тая гледна точка не трябва да се притесняваш. Но определено 5-цата ще ти смъква гащите - гарантирано. Освен това - 5-цата е сканди скос (което при 6 мм дебелина на острието си е по-скоро брадва), докато 4-ката и 6-цата са си плосък скос

П.С. Бих ти препоръчал да си помислиш (като втори нож) да си купиш онова малкото невзрачно ножле с голата дръжка най в дясно на снимката (Izula), идеално е за нек найф, и при вас струва някакви левчета. Вярвай ми - доволен ше останеш - малка, злобна, хаплива гад е, не го гледай че е такова маненко
                          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Петицата се сьмнявам да ми стане на малките рьчички,но е брадвесто едно такова и дебело и от там тая любов.

Отивам на стрелбището,там имаха доста и ще попипам малко да се ориентирам в размера поне.

За Ф1 всички казват,че дрьжката му е по-удобна от това,но на това се сменяла с някакви готини от ман си кьде та и това има лек.

Ще видим,поне в марките се ориентирах,а за втори нож лесно,купете 3 и четвьртия идва без пари
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

От пръв поглед си харесах 5 -ата, като се позагледах, май повече ми харесва 6-ата. А 4-ата направо са я наакали с тая серетация, иначе бих я харесал също! Това по снимката и описанията на колегите, наживо ги немам видени!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

4-ката има и без тази серетация, плюс за нея има и удлъжените дръжки, не са и скъпички http://www.the-knife-connection.com/...t-brnbg10.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X