Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един нож,но кой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Един нож,но кой?

Мора неръждаем - дълга база /в туул шопа ще се ориентираш/ цената е около 30 деноминирани български левчета.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
      Мора неръждаем - дълга база /в туул шопа ще се ориентираш/ цената е около 30 деноминирани български левчета.
      Разгледах ги, но не ми хвана окото, никой от моделите им, за съжаление..

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Ножове Walter ако това имате предвид, не стават за нищо сериозно. ESEE са отлични, добре балансирани, качествени, удобни и подходящи за сериозна работа...
      Венци имах друго в предвид, при избора на острието, дали да бъде като Есее/те ме отказаха с цените си..../ или да бъде като на Walter-а ??
      Друго което ми изникна на ума, ножа като цяло, сгъваем ли е по-добре или да бъде не сгъваем?
      Гледам в интернет сгъваеми ножчета има по 30-40 лева, някакви копия, които изглеждат да са г/д нормални?
      И все пак, ще отида до Вип комплекса и до няколко Ловно-Рибарски магазина за да разгледам
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Е нали за гората,как сгьваем?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Е нали за гората,как сгьваем?
          E пък знам ли.... Сега ще ида до Вип-а да ги разгледам и да видя
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

В гората си нося малка брадвичка и зеления hultafors, евтин, удобен, здрав. Не ми пука дали ще го изгубя или ако се наложи да върши някаква хамалска работа.
            Y61

Коментар

Борисе, я дай някакъв бюджет за ориентир, че да се стесни диапазона със съветите

Колкото до сгъваемото ножче, то не пречи да допълва комплекта, но за по-сериозни задачи си трябва стабилен нож.
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                Колкото до сгъваемото ножче, то не пречи да допълва комплекта, но за по-сериозни задачи си трябва стабилен нож.
                То не че не пречи, но при мене, например, си е задължително да имам една сгъвайка покрай основният нож. Колкото до МОРА-та - когато излизам с МОРА инстинктивно си взимам за резерва и още един нож в багажа.
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Адашче освен нож ти трябва и едно такова нещо
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Препоръчвам класически Солинген. Новите са по 300 лв., но 2-ра ръка се намират и по 30-50 лв.
                    Хм, тези от по 300лв. са поне от ATS-34 стомана, искам и аз "втора ръка" за 50лв.!
                    П.п. Да не говорим, че под името на градчето Солинген се крият много китайски производства. Поздрави!
                    "Make love, not war!"

Коментар

• От: Един нож,но кой?

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                      Борисе, я дай някакъв бюджет за ориентир, че да се стесни диапазона със съветите

Знам ли и аз за бюджета, бюджета позволява, нещо, до към 40-50 лева, за съжаление

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                      Адашче освен нож ти трябва и едно такова нещо
                      Адаш има едни сгъваеми триончета, които са г/д добри, но иначе, в гората, без Хускварната в колата, не тръгвам пролетно и есенно-зимния сезон
                      P.P Чудя се дали да не изчакам Ловно-Рибарското в панаира и да видя там, да не би да има промоции ?
                      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 17-03-14, 17:47.
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo)
                        Адаш има едни сгъваеми триончета, които са г/д добри, но иначе, в гората, без Хускварната в колата, не тръгвам пролетно и есенно-зимния сезон
                        P.P Чудя се дали да не изчакам Ловно-Рибарското в панаира и да видя там, да не би да има промоции ?
                        За изложението идеята е много добра.
                        Не знам защо но бях останал с впечатление, че говорим за пешеходство
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                          За изложението идеята е много добра.
                          Не знам защо но бях останал с впечатление, че говорим за пешеходство
                          Адаш, при мен плана в гората протича по следната последователност/да го кажа, пък може да се намери идеалния нож за нея/, тръгва се рано/ в зависимост от разстоянието, до "обекта"/Реки, Езера, Язовири и т.н./ С Нивата се добирам до където има път, натам се почва пеш, раница около 80-90 литра мъкна, пълна догоре, отделно въдици, ядене, дрехи и други дрънкулки, та ми трябва нож за в гората, ако може да се каже и екстремни условия, че понякога преходите стигат и до 2-3 часа, а пък ножа си е добър приятел, не се знае, какво може да стане... Според мен, идеалния нож, ще ми е, средно дълго острие, да има "назъбено" по острието, не цялото, но е добре да има/имам специален нож с цяло такова острие и върши добра работа/, да е лек и удобен за работа, дръжката може да е и малко по-модерна
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

За тоя бюджет може някое острие по-качествено да намериш и евентуално да му направиш дръжка и дрешки, но готов нож ... няма да е кой знае какво.
                            В ниския клас шведските са добри, има и едни турски pirge който не им отстъпват и пак са евтини.

Това със ... "назъбеното" острие (предполагам за серетация говориш) за какво е ?!?! Серетацията е полезна за рязане на въжета, колани и там подобни тъкани, но за в гората ... освен ако няма да си разфасовате раниците или пък ако сте катерачи и за всеки случай .

Следи разните ножарски форуми - раздел продажби, може да излезе нещо добро втора ръка, което би било за предпочитане пред някоя мекица от магазина.

И според мен малко си поизясни за какво ще го ползваш ножа и какво точно да търсиш. Дървета така или иначе не можеш да сечеш, та дължината от порядъка на 8-13 см е приемлива, може и по-големи железа да влачиш, ама при такива тежки раници и преходи, най-добре нещата да са оптимизирани.

Ако задачите не са особено тежки, един викторинокс с трион и там другите му джаджи ще върши чудесна работа. Дали да резнеш някое колче с триона за подпора на въдица или нещо друго, да заостриш колче, да затегнеш някое винтче и т.н. Добре е ако избираш нещо такова да е със заключващо се острие, това в комбинация с някоя брадвичка ще е доста по-полезно от един нож. Поне за това за което си описал, че за обработка на едър дивеч, няма да е много удобно за работа с викториноска, не че не съм драл домашно прасе с моя (като помагач де).
                            Триона реже повече от чудесно.

И тук се продаваха два м-телски за 60лв барабар с калъфчета
                            Последно редактирано от mohera; 18-03-14, 08:41.
                            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

Викторинокс имам цели 2, но тях не ги използвам, ползвам един многофункционален, с крещи, и куп други дрънкулки, имам си и едно джобно ножче, неизвестна марка и модел/намерих си го на едно езеро, как го видях и аз не знам../ и си върши работата, сега бях в Вип-комплекса, ножове има бол....... Един несгъваем ми се хареса, но ще изчакам и Ловно-Рибарското изложение, та да видим и там какво ще намеря, тогава ще реша окончателно Иначе, някой ако има идеи за ножчета в този диапазон, да казва, цената може и малко повече да е, стига да ми хареса
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз се сещам за ... примерно Kershaw Bear Hunter 2 ама отива към 70лв
                                Някои се оплакваха от дръжката, но това си зависи от ръката, та трябва на място да се пробва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X