Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Топол -М

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Топол -М

    Прегледах на скоро следната тема
    http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...D2%EE%EF%EE%EB
    и се порових из нета за това чудо Топол-М
    Това е страшна работа,ей
    На 2 ноември 2005 г.е извършен тест с Топол -М в 8.10 като е излетяла от Капустин Яр в Астрахански район и е ударила цел в Балхаш -Казахстан в 8,34т.е 24 м по -късно .
    Капустин Яр се намира на бреговете на Волга 120 км източно от Волгоград .За да стигне Топол-М от Капустин Яр ,до Балхаш за 24мин.според побликации е трябвало да лети със скорост 5км в секунда ,което прави 280 км на минута,което прави 17000на час.Това значи ,че Топол-Ме най бързото нещо ,което човек досега е видял и е революция на съвременната ракетна технология.Не случайно военните кръгове на запад изпитват страх от SS-27,както е извесна Топол-М на запад.
    До сега се смяташе ,че най бързото нещо е американския хиперзвуков самолет Х43А ,построен от НАСА ,летял със скорост 10 пъти тази на звука т.е.11000км/час.Х43Ае обаче в начален стадий на разработка.А Топол-М е на стадий масово въоръжаване.
    Някой информиран ли е за това и дали това отговаря на истината.че ми стана интересно ?
    B+

  • #2
    Х-43 избухна три пъти и го зарязаха.
    Не разбира се, лети много по-бързо. Като всички стратегически балистични ракети тя минава през космоса за да стигне до целта си.

    Коментар


    • #3
      Първоначално публикуван от Стефан
      Х-43 избухна три пъти и го зарязаха.
      Не разбира се, лети много по-бързо. Като всички стратегически балистични ракети тя минава през космоса за да стигне до целта си.
      тука е тънкият момент според мен-Путин Каза на Буш като се срещнаха"Имаме комплекси,за които няма значение дали има или няма противоракетна отбрана.Те работят с ХИПЕРЗВУК"т.е могат да променят треакторията си по курса на височината.
      В същият момент системата ПРО е разчетена за БАЛИСТИЧНИ ракети ,които могат да нанесат удар като се движат по балистична траектория.
      Не е ли така или аз нещо бъркам ?
      B+

      Коментар


      • #4
        За кво мислиш буклукът Горбачов си го прибраха в щатите и там го галят с перце. Той подписа унищожаването на Сатаната. Ракетните влакове. Те можеха да влитат към целите не само от север, където ги чака ПРО-то, а от където си искат. Т.е. е все едно нали на батареите за ПРО ще бъде обявена тревога.
        Сега. Има няколко момента. Има такова нещо - насищане на ПРО. Комплексите им теоретически могат да обстрелват едиколко си цели едновременно по каналите за управление, едиколко си изобщо по скорострелност и боезапас. Всяка цел в повече е теоретически неуязвима за тях. Това е първият способ за преодоляване на отбраната. Постига се лесно с разделящи се бойни глави и с фалшиви глави - капани. Те не тежат на ракетата, но за радарите на ПРО-то изглеждат като истински, тежките даже светят радиоактивно. Следващият номер е да се увеличи скоростта на влитане в атмосверата над целта, така че времето за реакция на комплексите да се окаже недостатъчно. Руските бойни глави са толкова бързи, че дори системите за управление да ги следят правилно, ракетите не успяват да маневрират с такова претоварване, че да ги улучат. Обаче най-мръсният номер е съкращаването на общото време от старта до попадението. Тогава ръководството на атакуваната страна изобщо не успява да се ориентира дали атаката е реална и да вземе решение за ответен удар. В такъв смисъл руснаците имат единствената адекватна система за космическа защита. Освен ракетите им, които наистина могат да свалят други ракети, в това число и влитащи от орбита, те имат и система която хваща пусковете, оценява типа на ракетите, местата на стартовете, на възходящия участък на траекторията определя възможните орбити и местата на попадение, и ако трябва обявява тревогата. Разпознава и небойните пускове, и тези които може да изглеждат като бойни, но реално не са атомна атака. А най-смешното е, че е наистина напълно автоматична, човеците там са декоративен елемент и телефонисти, и тия компютри никога не се скапват От средата на 60-те - нито една издънка.

        Коментар


        • #5
          Разбрах.Значи според мен ,това което беше в Аляска и Калифорния ,гнусните американчета са решили да преместят в България ,Румъния и Полша.Тука да стане национална противоракетна отбрана на САЩ ,което ще е и пълна безмислица ,при този руски ресурс.Затова и стесняват кръга ,като разполагат радиолокационни средства колкото се може по-близо до границите на Русия./И ние си дадохме задника/.Целта им е да могат да фиксират и унищожават ракетите на най уязвимия участък на треакторията ,още преди отделянето на бойния блок.
          А си ходехме на времето на пускове в Каракум и Казалкум и като праснем някоя безпилотка ,после 30 дни медицински спирт с компот от череши.Каква радост беше.
          С ерата Горбачов някои казваха ,че студената война е завършила.ОчевАдно ,че са допуснали грешка.Тя е навлезнала във втора фаза,като ,както пишеше на едно място ,"света е станал много по -опасно място за живеене".
          B+

          Коментар


          • #6
            Да. Най-печалното е че си прав.
            Ако изобщо имат нещо, очевидно американците имат реален проблем и с орбиталния компонент, и с наземните големи радари. Затова и се влачат тук и в Румъния, да могат да видят поне нещо което става в Русия. Това може да им даде примерно същите 5 минути за вземане на решение, което руското ръководство има от началото на 70-те. Но все едно нямат с какво да ги свалят на никой участък от траекторията. Звездните войни там се издъниха. Някаква кинетична противоспътникова система уж изпитваха. Ако беше станало нещо свястно, отдавна щяха да се държат още по-нахално.

            Коментар


            • #7
              Те се приближават,ама какво гледат,звездите в в небето .Защото руснаците отдавна са изоставили шахтените варианти.Качени на камион Тополчетета,се движат навсякъде,което ги прави трудно откриваеми,освен това не се влияят доколкото разбирам и прочетох ни от радиационна,електромагнитна или да не кажа и физическа намеса .А и антиракетите действат срещу балистични такива.Смисъл да й детонират ядрената глава.А срещу Топол-М трябва да открият камиона,да спрат до него и да го "убият".Защото Тополчетета,са уязвими само ако ядрения взрив избухне в радиус 500 метра .За балистичните 10 километра.И с тази скорост и маневреност,работата става "мисия невъзможна".
              B+

              Коментар


              • #8
                А, умряла работа. Ако разчетът е получил заповедта и паролите, с целта и всичко е приключило. А те ги получават от спътниците преди някой да успее да ги свали, ако изобщо има с какво, преди да ги заглушат, и това също едва ли ... А техническата страна на въпроса е такава, че понякога разбирам какъв повод може да има човек да стане емигрант Обичайната реакция на технически грамотните хора е - Пак си се начел с фантастика

                Коментар


                • #9
                  Те и РЛС им виж -многоетажни, стоманено- бетонни бункери, ясни и прицелени от всякъде.Докато "Воронежа"построен на модулен принцип ,което ще позволи на руснаците да се "приберат" само на тяхна територия.А американците да настъпват в Черно море.Да си направят дори в средата база .
                  B+

                  Коментар


                  • #10
                    До: Топол -М

                    Темата е много стара но днес послучай Празника 09.05.на парада видях този ракетен комплекс :РТ-2 Топол М или (SS-27 )
                    РТ-2 Топол М е разроботена основно от Московския институт по термална технология и конструирана във Воткинския завод. Първият полет на ракетата е извършен на 20 декември 1994 г.
                    Топол М има дължина 22,7 m, диаметър 1,95 m и тегло при запуск 47 200 kg. Това включва и масата на полезният товар, която се равнява на около 1000 ~ 1200 kg. Може да носи бойна глава с 550 kT заряд, като може и да се модифицира за да носи до 6 бойни глави. Обсегът ѝ се изчислява на около 11 000 km. Има тристепенен твърдогоривен двигател с инерциален автономен контрол на полета.

                    ето иняколко клипчета настръхвам докато ги гладам:

                    1.http://mqsto.com/video/4392
                    2.http://www.zazz.bg/play:12f54b34
                    3.http://www.vbox7.com/play:c31205b1
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

                    Коментар


                    • #11
                      До: Топол -М

                      Ха, ха чухте ли накрая на първото клипче-тази ракета превъзхожда американската система за противоракетна отбрана, и на "братята" американци ще им се наложи да разработват наново всичко.
                      Руска им работа! Толкова пари да хвърли САЩ, а те с една само разработка да е**т мамата на всичкия хамерикански мерак за сигурност.
                      Има ли желание-има и начин!

                      Коментар


                      • #12
                        До: Топол -М

                        Ами т'ва е братче! Топола не е от вчера. А на руснаците всичко друго може да не им е наред, но не и ракетите. С какъв носител мислиш, че американците качват разни неща до Международната Космическа Станция?

                        Коментар


                        • #13
                          До: Топол -М

                          в замундата има едни клипчета "ударная сила" и там си е обяснено всичко. кефя се на братушките ! принципа на противоракетната отбрана е да се детонира ядрена бойна глава в близост до ракетата. при тополата това е доста трудно, даже невъзможно - благодарение на двигателите си може да променя курса си както във вертикалната, така и в хоризонталната плоскост (натовските го могат само в едната). отделно и сектора в който това трябва да стане е доста стеснен - до стотици метри за руските, докато за да се унищожи натовска ракета е необходимо да се детонира ядрена бойна глава в близост до ракетата на разстояние от няколко километра. Бе то руснаците традиционно са по-добри в оръжейните технологии. БМП-3 е склещило погледа на натовците - алуминиева броня, издържаща пряко попадение на всички натовски боеприпаси. имат и самоходен комплекс от бреговата артилерия - натовците са го купили чрез подставена мароканска фирма разглобили са го и до там!!! не са могли да го копират. голям майтап!!!! а за локаторните станции на балканите, не мисля че целта им е да "гледат" какво става в русията. още през войната с виетнам, американците са имали спътникови технологии, които позволяват да се прочете заглавие на вестник и да се засече в джунглата топлинна следа от човешки крак, при условие че човека е минал преди половин час. един от проблемите на американците е че са се улели с технологиите. в момента на въоръжение имат 14 различни системи (спътници, GPS и др.подобни), които са несъвместими една с друга. например разузнавателна информация получена от флота не може да се използва от пехотата.
                          Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

                          Коментар


                          • #14
                            До: Топол -М

                            Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                            Ами т'ва е братче! Топола не е от вчера. А на руснаците всичко друго може да не им е наред, но не и ракетите. С какъв носител мислиш, че американците качват разни неща до Международната Космическа Станция?
                            американските совалки летят с руски двигател - американците на са могли да го разработят. неизгорялото гориво се отвежда обратно за повторна употреба. всички амеикански експериментални двигатели на този принцип са завършвали с едно голямо БУУУУУМ
                            Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

                            Коментар


                            • #15
                              До: Топол -М

                              Е, за совалките не знам...Дори и да е няма да си признаят

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X