Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Топол -М

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Топол -М

    Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    В такъв смисъл руснаците имат единствената адекватна система за космическа защита. Освен ракетите им, които наистина могат да свалят други ракети, в това число и влитащи от орбита, те имат и система която хваща пусковете, оценява типа на ракетите, местата на стартовете, на възходящия участък на траекторията определя възможните орбити и местата на попадение, и ако трябва обявява тревогата. Разпознава и небойните пускове, и тези които може да изглеждат като бойни, но реално не са атомна атака. А най-смешното е, че е наистина напълно автоматична, човеците там са декоративен елемент и телефонисти, и тия компютри никога не се скапват От средата на 60-те - нито една издънка.
    Освен една - в момента нито един от радарите не работи. Системата на практика я няма.

    P.S. Понякога е интересно човек да прочете отново някоя стара тема

    Коментар


    • #17
      До: Топол -М

      Първоначално публикуван от gavra74 Преглед на мнение
      в замундата има едни клипчета "ударная сила" и там си е обяснено всичко. кефя се на братушките ! принципа на противоракетната отбрана е да се детонира ядрена бойна глава в близост до ракетата. при тополата това е доста трудно, даже невъзможно - благодарение на двигателите си може да променя курса си както във вертикалната, така и в хоризонталната плоскост (натовските го могат само в едната). отделно и сектора в който това трябва да стане е доста стеснен - до стотици метри за руските, докато за да се унищожи натовска ракета е необходимо да се детонира ядрена бойна глава в близост до ракетата на разстояние от няколко километра. Бе то руснаците традиционно са по-добри в оръжейните технологии. БМП-3 е склещило погледа на натовците - алуминиева броня, издържаща пряко попадение на всички натовски боеприпаси. имат и самоходен комплекс от бреговата артилерия - натовците са го купили чрез подставена мароканска фирма разглобили са го и до там!!! не са могли да го копират. голям майтап!!!! а за локаторните станции на балканите, не мисля че целта им е да "гледат" какво става в русията. още през войната с виетнам, американците са имали спътникови технологии, които позволяват да се прочете заглавие на вестник и да се засече в джунглата топлинна следа от човешки крак, при условие че човека е минал преди половин час. един от проблемите на американците е че са се улели с технологиите. в момента на въоръжение имат 14 различни системи (спътници, GPS и др.подобни), които са несъвместими една с друга. например разузнавателна информация получена от флота не може да се използва от пехотата.
      Бе то и аз съм русофил, ама чак пък толкова

      Коя сплав на алуминия издържа на "пряко попадение на всички натовски боеприпаси"? От къде е тази информация?

      Разглобяването на чужда техника се прави за да се разбере принципа на действие и да се намери противодействие. Понякога - да се провери нивото на изпълнение и концепцията на врага. Какво им липсва на американците да възпроизведат руската техника? Чук, пила? Радиолампи? (*) Може би нужда и желание?

      Руснаците защо не можаха да подкарат чисто новият "Хъмви" от пристанището в Поти, та трябваше да го теглят на буксир?

      А за съвместимостта между родовете войски, бъде рахат, тя си е на ниво - най-добър пример е това което става в момента в Афганистан - полски/датски/английски пехотинци имат пряка връзка с кръжащите наоколо Б52 и могат във всеки един момент да поискат съдействие.

      А по отношение на спътниците - лошото им е, че за да висят на едно място и да киризят в една точка, трябва да са на орбитата на Лагранж. А от там, трудно се виждат ракети - Земята е колкото 35 инчова Goodyear гледана от другия тротоар

      Така че, моля Ванката да внесе 14-те системи в студиото!

      (*) Когато през 1976 Беленко приземи МИГ-25 в Япония, се оказа, че апаратурата на борта е изцяло лампова. Не защото руснаците нямаха транзистори по онова време, а защото нямаха транзистори издържащи на ядрен ЕМИ и радиация.

      Коментар


      • #18
        До: Топол -М

        Ъхъ. И сега в ракетите има по 25 000 релета. А интегрални схеми почти няма. Даже и ток няма много, релетата не са електрически. Но нормално маневрират на орбита и даже в атмосферата. Противостоящата страна все едно няма антиракети, които могат да завитат с 2 000 же. И лазери няма.
        Системата I4C не работи.Никога не е работила. Б-52, Б-2 бомбардират сватби в Афганистан, минохвъргачните батареи избиват ротите от собствените си батальони в Ирак, американците дружествено убиват български войници на същото място. Те нямат цифрово поле на боя. Което и беше доказано в Грузия. А ако го имаха, то все едно нямаше да работи.
        Хората все още могат да побеждават компютрите. Дори когато операторите им са безумни фашизоиди.

        Коментар


        • #19
          До: Топол -М

          Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
          Не защото руснаците нямаха транзистори по онова време, а защото нямаха транзистори издържащи на ядрен ЕМИ и радиация.
          А сега някой има ли транзистори , които да издържат на ядрен ЕМИ и радиация?
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

          Коментар


          • #20
            До: Топол -М

            Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
            А сега някой има ли транзистори , които да издържат на ядрен ЕМИ и радиация?
            Частично.

            Коментар


            • #21
              До: Топол -М

              Проблема с американската ПРО е по скоро политически и икономически а не технически дори и да имат на теория съвършенната система която да ги пази от всичко падащо от небето едва ли биха я произвели как после ще наливат милярди във ВПК всяка година ? Разполагането на разни елементи от нещо не работещо по страни близки до Русия е по скоро маркиране на зони на влияние и изпробване как ще реагира голямата мечка. Въпреки провала на системата Пейтриърт през първата война в залива в нейната доработка се наляха милярди за да видят същия провал през втората война и да продължат харченето .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

              Коментар


              • #22
                От: Топол -М

                Балистичните ракети са почти непрехващаеми дори от по старото поколение ,като Skud /8к14/. Освен голямата скорост при полет , промяна на курс излизат в извънземна орбита и , както ни учеха на времето над целта падат , като свободно падащо тяло. П.п. Ееех имахме и ние подобни , но нашите дупедавци ги затриха до там ,че сега поне една базова машина /без секретното оборудване/,като влекач ,кран не може да види човек.
                Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

                Коментар


                • #23
                  Нашите ракети за нещо трбваха ли ни? Освен да ги продадем на някой, евентуално, ама надали щеше да има одобрени купувачи.

                  Коментар


                  • #24
                    От: Топол -М

                    А, че за какво да са ни трябвали? Много по-евтино е сега с бурканчето вазелин...
                    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

                    2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

                    Коментар


                    • #25
                      От: Топол -М

                      Тя тая работа е досущ като оная работа.

                      Преди сме държали купища железа, които не са имали никакъв отбранителен смисъл за нас. Държали сме ги само защото сме били сателитна държава на СССР, а това, по косвен начин, ни е осигурявало известна сигурност. Оставени сами на себе си, сме били заникъде.

                      Сега сме сателитна държава на САЩ. Пак държим купища железа, които имат смисъл само от гледна точка на НАТО, разбирай САЩ. Това пак осигурява известна сигурност по косвен начин. И пак сме заникъде срещу който и да е съсед.

                      Коментар


                      • #26
                        От: Топол -М

                        Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                        Нашите ракети за нещо трбваха ли ни? Освен да ги продадем на някой, евентуално, ама надали щеше да има одобрени купувачи.
                        Що да не ни трябваха? Руснаците що не ги режат ,а продават на Англичаните за да си изстрелват спътници с тях. Забравих името на компанията , но е втора след НАСА в космическите спътникови технологии. А нашите набързо свалиха гащите и се ог.зиха за да напълнят гушите от скрап. Ами де са базовите машини , някой виждал ли е някъде поне една изключвам оная в музея у Софето. Само в нашето поделение имахме 6 броя П.У. Маз-543 , а общо в страната ни бяха 4 поделения направете си сметката сами.....за кво става дума.
                        Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

                        Коментар


                        • #27
                          От: Топол -М

                          Ако сърбите разполагаха с подобни щяха ли да ги бомбандират?
                          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

                          Коментар


                          • #28
                            От: Топол -М

                            Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
                            Забравих името на компанията , но е втора след НАСА в космическите спътникови технологии.
                            Втора къде? - В Щатите ли? Щото в световен мащаб нещата стоят по съвсем друг начин.
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                            Коментар


                            • #29
                              От: Топол -М

                              Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
                              Що да не ни трябваха? Руснаците що не ги режат ,а продават на Англичаните за да си изстрелват спътници с тях. Забравих името на компанията , но е втора след НАСА в космическите спътникови технологии. А нашите набързо свалиха гащите и се ог.зиха за да напълнят гушите от скрап. Ами де са базовите машини , някой виждал ли е някъде поне една изключвам оная в музея у Софето. Само в нашето поделение имахме 6 броя П.У. Маз-543 , а общо в страната ни бяха 4 поделения направете си сметката сами.....за кво става дума.
                              За Маз-овете не знам, но Зил 135, няколко броя седяха в някакъв склад, даже май точно тук в някаква тема го бях видял ама хич не си спомням подробности.
                              Лопата - друг солдата!!!

                              Коментар


                              • #30
                                От: Топол -М

                                Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
                                ... но Зил 135, няколко броя седяха в някакъв склад, даже май точно тук в някаква тема го бях видял ама хич не си спомням подробности.
                                Да, и аз видях няколко да превозват багери и булдозери като влекачи на платформи.
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X