Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Топол -М

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Топол -М

    Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
    Калин е напълно прав. Гледайки снощи вечерната заря-проверка по повод Съединението направо ми се доплака... Четири "роти" (всяка с числеността на мотострелкови взвод). Строева подготовка равна на тази на КЕЧ-а, командири, които не могат да рапортуват, войници, които не могат да маршируват... Тъжно!!!
    То само в маршируването да беше проблема.... Огромната част от личния състав е ниско мотивирана, със слаба подготовка и никакво или почти никакво желание за развитие. Офицерите в голямата си част са демотивирани и като цяло слабо подготвени. Ако и последните привилегии отпаднат (каквито гласове се чуват от към Мин фин) в армията ще останат само тези които са толкова мързеливи или неграмотни, че в цивилния живот ще умрат от глад....
    Последно редактирано от Mad Dog; 08-09-12, 00:36.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

    Коментар


    • #62
      От: Топол -М

      Мотивацията е според заплащането . Държавата за толкова си плаща толкова получава . На времето също мотивацията ни не беше много висока влизаш задължително и трябва най безболезнено да дочакаш уволнението .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

      Коментар


      • #63
        От: Топол -М

        Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        То само в маршируването да беше проблема.... Огромната част от личния състав е ниско мотивирана, със слаба подготовка и никакво или почти никакво желание за развитие. Офицерите в голямата си част са демотивирани и като цяло слабо подготвени. Ако и последните привилегии отпаднат (каквито гласове се чуват от към Мин фин) в армията ще останат само тези които са толкова мързеливи или неграмотни, че в цивилния живот ще умрат от глад....
        На мен пък винаги ми се е искало да се строят по някакъв повод няколко роти полицай, ама ей така без подбор, и съм сигурен че картинката ще е много, ама много по жалка. Някой от тях от тумбаци няма да могат и да се подравнят, а пък последното изречение на колегата, и за тях важи в пълният си смисъл. В армията поне не се иска много да мислиш, или така беше преди, но в полицията трябва стига да има с какво. Защото напоследък особено имам чувството че умишлено ги търсят от малоумен, по малоумен. Дано да не съм прав.
        При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

        Коментар


        • #64
          От: Топол -М

          Коментар


          • #65
            От: Топол -М

            Добре де... Да попитам аз нещо...
            В крайна сметка от какво се чувства толкова заплашена Русия? Честно, аз не зная. Имам много сериозни, макар и любителски интереси както в историята, така и в политиката. И в крайна сметка не виждам кой-знае колко причини Русия да се чувства заплашена в момента. Чел съм по разни руски форуми и всеки път направо ме е изумявала истерията и усещането, които лъхат от там на апокалипсис и абсолютно твърда убеденост, че ако не днес след обяд, то до утре в осем американците ще са изстреляли ядрени ракети по Русия. И-зу-мя-вам. От там и безрезервната поддръжка на всякакви разходи за въоръжение (в голямата си част - нападателно. Който ми каже, че Топол и Булава са отбранителни - ще ме разплаче. Най-много, пряко сили - възпиращо-нападателни!) у народа, от там и консолидирането около един водач... Все едно там нищо не е мръднало последните 50 години.
            Вярно, че с поддържането на този постоянен страх се решават страшно много вътрешни проблеми и че без подклаждането на подобни страхове РФ съвсем ще се разпокъса и вече няма да е федерация, ама чак пък толкова. И не говоря за ветерани от Великата отечествена война. Говоря за млади хора на по двадесет и тридесет години. И наистина много от тези хора мислят как почти целия свят не спи, за да измисли как да унищожи Русия. И разбира се само добрия чичко Путин задържа положението.
            Единственото, което може да предложи Русия на света са газ, петрол и оръжия. И собственици на футболни отбори, но те са в следствие на първите три. И разработката на нови оръжия би се върнала многократно като капиталовложения от задграничните продажби. Но въпросът със разработката на стратегически оръжия не е такъв. Дори и Русия не би си позволила износа на стратегически балистични ракети. Тактически - да, но стратегически... Не че няма купувачите да се наредят на опашка, ама...
            Та за това се чудя аз... Докато момчетата по форумите може би идея си нямат как стоят нещата по принцип, то не може лидерите в Кремъл да не знаят истинската ситуация, а имено че в крайна сметка нищо не застрашава Русия. Или най-малкото, че дори и да има директна заплаха, то наличния арсенал съвсем спокойно би решил всяка една задача. Още повече се озадачавам какъв е този отговор на противоракетния щит над Европа, при условие, че на всички е ясно, че той е абсолютно неефективен срещу типа ракети, които руснаците и в момента могат да засипят целия континент.
            Разработката, а после и превъоръжаването с нов клас стратегически балистични ракети струва милиарди. Не рубли. Долари. Даже бих казал - много милиарда. А ако смея да предположа - десетки милиарда. И Русия не като да е страна, която се чуди какво да си прави парите. Не е като да са цъфнали и вързали. И хвърлянето на вятъра на такава сума леко ме смущава.
            На времето Рейгън изигра номер. Като комарджия. Стискаше здраво карти, но през цялото време въртеше очи взе едно, че има кент флош роял. Инициативата "Звездни войни". Единствената му идея беше да прецака руснаците. Или те сами да се прецакат. За Звездни войни не е заделян никога бюджет много по-голям от този за компютърно-генерираните модели, показвани по телевизията как разположени в космоса сателити разстрелват балистичните ракети на руснаците. Всъщност бюджета на първите/последни три епизода на Междузвездни войни е много по-голям от този на проекта за стратегическа отбрана Star Wars. Ха! Даже и името на филма са взели. Но руснаците се хванаха. Повярваха на блъфовете за военни сателити, които всъщност си бяха обикновени метеорологични и комуникационни спътници. Повярваха, че американците създават лазер с голямо параболично огледало, пък то се оказа телескопа Хъбъл.И започнаха да наливат в отбрана (т.е. в единствения начин, по който те разбират отбраната - с нападателни оръжия) огромни средства. И това задуши Съветския съюз. Направо го унищожи. Срина го под морското ниво. Лепя пет лева на челото на този, който се е сетил, че с един блъф може да унищожи цяла страна много по-ефективно, отколкото ако я беше засипал с бомбен килим. Не че му се възхищавам на последиците от хрумването му, но аз продължавам да се удивлявам, когато някой направи мат с бялата пешка пешка... Пък черната царицата е още на дъската в готовност.
            Та така. Написах тук своето недоумение. Всъщност единствения отговор, който се сещам е, че това е поредния опит на Русия да се изтупа малко повехналата си слава на супер сила. Въпросът е, че всеки път го прави по един и същи начин. Пък номера от тридесет години не минава.
            Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

            Коментар


            • #66
              От: Топол -М

              Първоначално публикуван от Chertoianov Преглед на мнение
              Добре де... Да попитам аз нещо...
              Руснаците така разбират нещата, те имат точно такова отношение към целия останал свят (враждебно) и понеже това е единственото понятно за тях - това и очакват от останалите. А че противоракетният щит в Европа, нито е предназначен за тях, нито е дотам ефективен им е пределно ясно - те използват случая за предлог да се отметнат от ред приети договорености. Но не е съвсем вярно, че изобщо не са заплашени в перспектива, не от запад, а от изток.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

              Коментар


              • #67
                От: Топол -М

                Първоначално публикуван от Chertoianov Преглед на мнение
                Добре де... Да попитам аз нещо....
                Значи искаш да кажеш, че ако ако живееш в къща и във всички съседни къщи се настанят Цар Кировите ора нямаш никакви основания да се притесняваш, че каквото си си насадил ще оцелее, че и кокошките ще ти останат, и жена ти няма да закачат, и всички метални детайли ще си останат у вас а това, че съседските деца учат твоите да крадат от къщи, за да го продават за жълти стотинки и често за въобще без пари и дори, че ги кандардисват да не ходят на училище, щото няма смисъл, че учат дъщеря ти, че да роди на 12 е признак на собствен демократичен избор, а музиката от съседните двророве... и т.н. и т.н. Дано си схванал метафората. Само ще спомена, че Вашингтон вдигна двойно официалният бюджет за вътрешна дестабилизационна работа в Русия от 10 млн 2011 на 20 млн 2012 година... Разни пусита и навалнита хората много добре си ги знаят и са си ги изолирали демократично, въпреки някои прояви.
                Та ако не ги разбирате руснаците - не се и опитвайте. Те са най-голямата държава в света и ще се оправят. Винаги са се оправяли и пак ще се оправят - ние нас си да гледаме. Всеки, който си мисли, че Русия е само природни ресурси - явно е получил образованието си гледайки задокеанска (дори не европейска) телевизия, а не е влизал в библиотека или в галерия, например..
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                Коментар


                • #68
                  От: Топол -М

                  Цар Кировите хора?
                  А ако съседи са ти финландец, норвежец, поляк, литовец, латвиец и естонец, един румънец, словак, унгарец, турчин, иранец, казах, монголец, китаец и кореец? И кой от тях не ми е ясно ще окраде кокошките и желязото на Русия, еле пък ще изнасили жените и дъщерите на руснаците? Така че, не - метафората не я схванах. Може би сравняваш французи, англичани, американци с хората на цар Киро? Тук макар и с интелект някъде в горната част на таблицата метафората съвсем ми се изплъзна.
                  Много обичам Гогол! Честно! От петнадесет, шестнадесет годишен го чета и от време на време го препрочитам. Достоевски също, но от малко по-късно. "Идиот" ми е любима. Гогол... Толстой... Като любител фотограф съм впечатлен от пейзажите на Репин... Но никъде не си спомням да съм чел или виждал нещо подобно описано, каквото се случва след това със Съветска Русия. Това са хора от съвсем друга Русия. Нямат нищо общо с тази мислеща в мега и гигатони (напоследък и в барели) Русия.
                  Да не говорим, че те и в момента имат достатъчно здрави сопи, които да спрат всеки болен мозък, който си помисли, че може да барне нещо руско. Питането ми беше защо им трябва да хвърлят десетки милиарди, при условие, че покрай тях НЕ са се заселили цар Кировите хора.
                  Тъй и тъй си споменал, че САЩ са си признали, че имат бюджет за подривни дейности в чужда държава, ще съм много благодарен, ако пуснеш линк към източника.
                  Вярно е, че не разбирам руснаците. Но пък ще се радвам да ми бъде обяснено от някой, който ги разбира.
                  Последно редактирано от Chertoianov; 09-09-12, 20:35.
                  Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

                  Коментар


                  • #69
                    От: Топол -М

                    Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                    ...ако живееш в къща и във всички съседни къщи се настанят Цар Кировите ора...
                    Значи, руснаците "бели и добри" (по Петя Дубарова), а всичкото останало хора - сиган... За всичките там останали всякакви-някакви, както и да е - но и нас, собствения си (предполагам) народ да унизяваш така за сметка на чужд. Браво!
                    А и кое и е най-голямото на тази страна? Територията далеч не е с основна тежест за такава характеристика по отношение на държава! Икономика, индустрия, промишленост, селско стопанство ли; финанси ли; население ли; наука ли (изкуството не подлежи на оценка с обективни дименсии); качество на живот ли (при все шепата хора, върху огромна територия); та и армията им (дето доскоро за нея живееха и е пряко в смисъла на темата) ли?...
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                    Коментар


                    • #70
                      От: Топол -М

                      Умом Россию не понять,
                      Аршином общим не измерить:
                      У ней особенная стать —
                      В Россию можно только верить.

                      Прав е Тютчев, ама ако обясня защо ще ме намразят много хора
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                      Коментар


                      • #71
                        От: Топол -М

                        Аз няма! Аз искам да знам много неща. Това, че не разбирам нещо не го прави автоматично лошо. Просто се опитвам да мисля логично. И ако не успявам да го измисля, това значи, че ми куца логиката. А това ме дразни.
                        Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

                        Коментар


                        • #72
                          От: Топол -М

                          Чакайте хора- да се търси в Русия логика.... Хахахах достатъчно е човек да попрочете малко от руската философия от средата на XIX век и ще веднага ще схване, че тази страна и народ не функционират по начина по който западно- европейската "сган" счита за нормален. Там демокрация или дори свобода никога не е имало и не би могло да има... Свободата е относителна само и единствено поради факта, че територията е огромна и слабо населена. Русия винаги и трябва "батюшка" - ако няма такъв изпада в анархия и относително безвластие. Отделно - там "военната мощ" е поставена на нивото на национален идеал още от Петър I и състоянието на "амурче" голи- но въоръжени се счита за нормално....
                          Нещо набързо намерено:
                          Леонтьев считал главной опасностью для России и других православных стран либерализм («либеральный космополитизм») с его «омещаниванием» быта и культом всеобщего благополучия, выступал против эгалитаризма («бессословности»), «демократизации». Проповедовал «византизм» (церковность, монархизм, сословная иерархия и т. п.) и союз России со странами Востока как охранительное средство от революционных потрясений.
                          Нещо познато?
                          Последно редактирано от Mad Dog; 09-09-12, 22:12.
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

                          Коментар


                          • #73
                            Няма да е толкова лесно да се намери оправдание за вековната руска имперска политика и съвременно безочие.
                            Руснаците (не Русия) не мисля, че са много добре, сравнени с европейските народи. Москва и Санкт Петербург са витрини, ама по малките градове не било така, казват.

                            Коментар


                            • #74
                              От: Топол -М

                              Тактиката "гол, но въоръжен" обикновено работи - и идеално е работила за много други, освен за руснаците, в исторически план. Е, поне докато не се докараш до положение, освен за дрехи, да нямаш и за джепане - което руснаците са го правили. Ама пак не само те. Та няма интрига тук.

                              Че в Русия може само да се вярва - очевидно съвсем работеща, макар и много интровертна държавна доктрина. Ако и да не е принципно вярно. Пък и, вероятно е правилно една имперска държавна доктрина да е интровертна. Това не е 7-милионната Българийка, чиято идентичност в много по-голяма степен представлява подозрителност и неприязън към съседите. Колкото и да ми е тъжно.

                              Коментар


                              • #75
                                От: Топол -М

                                Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Тактиката "гол, но въоръжен" обикновено работи - и идеално е работила за много други, освен за руснаците, в исторически план...
                                А-бе, работи си за всички равностойно (руснаците не са нещо толкова различно - то разликата между човека и маймуните е проценти дето се броят на пръсти, та те ли да са още по...). Просто никой друг не е докарвал нещата чак до такива изчистени крайности - абсолютно гол, но тотално въоръжен (чак голотата да е плътно покрита под катове оръжия ).
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X