Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тежки БМП вместо танкове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тежки БМП вместо танкове?

Тук се казва, че бмпт-то е било призвано да замени мотострелковите отделения, които осигуряват танковете. Едни от възможните причини руските ВС да не го искат на въоръжение са голямото тегло и остарялата концепция, несъвместима със съвременните бойни действия. Споменава се и за немския опит, но при тях си е бмп, вози и хора.

Всеки трети е шести

Коментар

Това е първообраза на Страйкърите
      https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...8%D0%BB%D1%8C)
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
        Тук се казва, че бмпт-то е било призвано да замени мотострелковите отделения, които осигуряват танковете. Едни от възможните причини руските ВС да не го искат на въоръжение са голямото тегло и остарялата концепция, несъвместима със съвременните бойни действия. Споменава се и за немския опит, но при тях си е бмп, вози и хора.

Вижда се разликата между различните държави и различните цели.
        Ето за Русия е важно да може да се превози със самолет, а при нас това не е необходимо.

Иначе казаха само хубави неща - непробиваем от нищо, унищожава всичко възможно (ДОТ, пехота, танкове... дупчи бетон), че и пази танковете Да се чудиш за какво са му танковете, като върши всичко сам - само пречат и са мишени.

Но както вече писах, за руснаците БМПТ е маркетингов продукт, защото пазарат на нови ОБТ е в стагнация в световен мащаб. Липсата на пари в Русия за нови оръжия е определяща, както и колосалното количество ОБТ на склад, за да не го приемат на въоръжение.

От друга страна, това което говори руският другар в клипа сериозно издиша - аз затова не вярвам на всеки, а сравнявам и си правя изводите. Че казва - тежък е БМПТ и не може да го носим със самолет... После поглеждаме за Ил-76 :

"Самолёт способен доставлять грузы максимальной массой 28—60 т на расстояние 3600—4200 км с крейсерской скоростью 770—800 км/ч"

И веднага виждаме, че това не е причината

Коментар

Само за потвърждение на думите на колегата ВВС на Русия експлоатира още АН 12: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD-12 и АН 124: http://www.antonov.com/aircraft/tran...124-100-ruslan
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Nitro , между товар и товар има много голяма разлика когато ще се превозва със самолет , център на тежестта , натоварване на единица площ , обезопасяване ...
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              Nitro , между товар и товар има много голяма разлика когато ще се превозва със самолет , център на тежестта , натоварване на единица площ , обезопасяване ...
              Вярно, ако натовариш стадото с оФците и бягат напред-назад е едно, ако натовариш компактна маса като танк, неподвижно е друго.

Или казваш, че руснаците лъжат за тези 60 тона, дето ги вдига ИЛ-76 ? Или не могат да си закрепят и центрират товара ?

Ами вземи тогава им пиши как да си центрират товара в карго отсека

Защото те явно не са наясно и предлагат в стотици сайтове карго превози за 50+ тона без значение какво товариш.
              Добре, че motor_men ще ги светне... че сумати катастрофи и сакатлъци можеха да станат.
              Последно редактирано от nitro; 20-10-14, 16:05.

Коментар

Значи този от клипа казва , че не може , обаче професора Nitro дето е виждал танк само в музея , казва , че може. Добре професоре , ами ако искат да ги закарат до зоната на конфликта , и там да ги спуснат с парашут , дали ще стане? А за да доставят една техника като стока до някое летище , винаги ще намерят начин.

Коментар

Много си зле колега, много - от хората дето нищо ново не пишат сами, но са на първа линия като опозиция.
                  Какви парашути, какви пет лева - логистиката в армията има много нива и етапи, има сумати звена с много и различна техника по веригата, ама ти тези работи даже не си ги чувал. Пък и не ти тряба - по-лесно е да не си съгласен с Нитро, от колкото да се информираш.
                  И защо трябва да си виждал танк в полето, за да знаеш как се транспортира със самолет ? Ето ти примерно си го виждал на къра, ама хабер си нямаш за всичко друго. И първият клип който гледаш на руски, почваш да го вярваш като Евангелието, без да се замислиш - вярно или не. Те за масовката като тебе ги правят клиповете - то си е индустрия, както и клиповете за политици. И там ли вярваш всичко ?

Значи казваш, че Ил-76 не може да носи защото "този от клипа казва , че не може" ... Сещаш ли се колко е смешно ?
                  Някакъв си, на някакъв клип, казва че не може и ти вярваш въпреки, че институция като ОКБ Илюшин е построил самолет носещ въпросната тежест.... И въпреки, че стотици карго фирми по света оперират с този самолет и всекидневно носят всякакви товари с подобни размери и тегло. Баси... ела си прибери верисиите...

Сега някой да ме пита дали съм карал танк, че взе да ми липсва
                  Последно редактирано от nitro; 20-10-14, 18:14.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                    ... Значи казваш, че Ил-76 не може да носи защото "този от клипа казва , че не може" ...
                    Един интересен разказ за опита на индийците по превозване на Т-72 с Ил.76 ...

И коментари от руски форум по въпроса:

Беседовал на эту тему с парнем который был борттехником на ил76 в Забайкалье. Были случаи перевозки Т72. Случаями называет потому что работа не штатная. Нужно было из подручных средст (доски) изготовить нештатное приспоспособление- настил на пол и ещо чтот. Иначе, по его выражению пол "крамсался". Танк затягивался лебедкой при выключеных фрикционах.
                    Возили т90 на выставки по воздуху, на 76-м. Что при этом делали - не знаю, но директор завода - производителя танков тогда сильно матерился.
                    Однако это далеко не рядовая операция, поскольку пол в грузовом отсеке не роликовый. То есть "закатить" предварительно поставленный на платформу танк невозможно, а втащить его своим ходом - цирковой трюк, то есть операция, которая рядовому водителю не под силу.
                    И картинки от товарене на БМПТ на Ил-76

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:326794_900.jpg
Прегледи:1
Размер:88.5 КБ
ID:5617711

Име:326508_900.jpg
Размер:134.9 КБ
ID:5617713

Име:326370_900.jpg
Размер:138.1 КБ
ID:5617716

Име:327118_900.jpg
Размер:92.3 КБ
ID:5617717
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-10-14, 18:49.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

С една дума си влиза с малко доработки така да се каже. Виж такива циркови изпълнения тип хвърляне на Т-72, Т-90 или БМПТ с парашут няма да видим никога, те не са и предвиждани за такива операции(там си има алуминиеви играчки) те ще паднат като едно гюле и с багер няма после да ги разкопаете.

Коментар

Първоначално публикуван от Stoian Ivanov Преглед на мнение
                        С една дума си влиза с малко доработки така да се каже. ...
                        Възтесничка му е товарната кабина - 3,45 м.

Ил-76 способен перевезти один основной боевой танк Т-72 (перевозка Т-90 требует частичного разукомплектования танка ввиду его большей ширины по бортовым экранам) или технику мотострелкового взвода — три боевых машины пехоты (до БМП-3 включительно). ...
                        То и при Т-72 трябва кемаф-ювелир, щото мегдан за грешки никакъв няма като гледам. Така че, на практика Ил-76 е почти неизползваем за превозване по въздуха на по-голям брой танкове, особено с щатните им екипажи. Този самолет е правен на времето за ВДВ, пък те танкове нямат.

Руснаците тази година са обявили, че работят по перспективен военно-транспортен самолет.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Така че, на практика Ил-76 е почти неизползваем за превозване по въздуха на по-голям брой танкове, особено с щатните им екипажи. Този самолет е правен на времето за ВДВ, пък те танкове нямат.
                          То ако му прочетеш характеристиките няма как да мъкне повече от един танк.Абсурдно е изобщо да се мисли за два танка.Няма как да ги вдигне просто.Дори и да ги вкарат без ядове.Само по-големите транспортни самолети могат теоретично да мъкнат по два танка(теоретично понеже като цяло ме съмнява С-5 да мъкнат по два М-1 Абрамс, бая тежички са и са на границите на възможностите му, Ан-124 смятам че с два танка(руски) би трябвало да се справи).

Коментар

Хора бъркате основното предназначение на танковете и ВДВ като цяло . Няколко танка доставени по въздуха не ти решават нито един проблем като си откъснат от твоето снабдяване . ВДВ са ефективни само в близкия оперативен тил на противника когато в рамките на няколко часа трябва да превземат и удържат стратегически важни обекти като мостове ; гари ; електростанции до пристигането на основните сили . За да удържат по дълго за тях има създадени доста ефективни въздушно преносими както БМД така и артилерийски системи . Ако това не стане без снабдяване и подкрепления колкото и добри да са ще ги избият като пилци . Най голямата операция на ВДВ през втората световна Маркет гардън за това се проваля . Освен че повечето парашутисти падат директно върху немските позиции и наземното настъпление не успява да стигне до тях .
                            Последно редактирано от sek.1; 21-10-14, 05:31.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Stoian Ivanov Преглед на мнение
                              То ако му прочетеш характеристиките няма как да мъкне повече от един танк.Абсурдно е изобщо да се мисли за два танка.Няма как да ги вдигне просто.Дори и да ги вкарат без ядове.Само по-големите транспортни самолети могат теоретично да мъкнат по два танка(теоретично понеже като цяло ме съмнява С-5 да мъкнат по два М-1 Абрамс, бая тежички са и са на границите на възможностите му, Ан-124 смятам че с два танка(руски) би трябвало да се справи).
                              На Ан 124,два Абрамса въобще не са му проблем.Виждал съм как на едно наше морско летище качиха на един 124-7 сСАУ-та и един тир муниции.До него другите самолети бяха като детски играчки.Не е лошо да пише ме неща които сме видали а не само прочели по интернет.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                                Точно там е въпросът - едно оръжие се разработва, произвежда, купува или модернизира спрямо потенциалните заплахи в обозримо бъдеще.

Ако направим една обиколка на България от изток на запад :
                                - Русия (от към морето) не може да ни нападне
                                - Румъния - не
                                - Сърбия - не
                                - Македония - виж там с техните 40 Хъмвита и 30 Т-72 са си сериозна заплаха
                                - Гърция -не
                                - Турция - не.

Остава само Украино - Сирийски сценарий. Това е заплахата в обозримо бъдеще.

Тогава ни трябват БМПТ, тежки БМП, малко САУ и РСЗО, ако се позакучат нещата, а си имаме и Тунджи ...
                                Господин Nitro много обича да си противоречи , тук казва , че Русия не може да ни нападне , пречи и морето. Няколко дни по-късно , казва , че Ил-76 може да превозва без проблем танкове и БМПТ. Какво излиза , или Ил-76 не може да прелети през морето , или Путин не знае как да си превозва бронетехниката , ми що не го светнеш бе Nitro , изглежда човека няма интернет като тебе. Аз бих ти обяснил за какво ще се използва Ил-76 , какво ще превозва , и как ще го спусне без да каца , защото няма къде , това ако Русия реши да ни напада. Ти си измисляш някакви заплахи , въоръжаваш армията ни с бронетехника , авиация , кораби .... , и всичко трябва да е така както Nitro каже , защото Nitro има интернет. А понеже казваш , че съм виждал танк на къра , съм длъжен да ти дам обяснение за "къра". Съмнявам се , че ти имаш толко морски мили , колкото аз километри от огневата позиция на танково стрелбище до мишените , толкова бях свикнал със стрелбата , че можех да дремна спокойно. И понеже някъде се присмиваше на колега , че казва колко много е стрелял , ще ти кажа , че целия екипаж на танка се обучаваше и изпитваше по стрелба , механик водача стреляше с вкладна цев. Това всичко е от танковите полигони в Банско , Кресна , Симитли , Гоце Делчев , Сандански. Да продължа с "къра" , влизал съм в КЩМ на командир на дивизия/генерал/ , в КЩМ на началник свръзки , КЩМ на командир на батальон , и съм се возил. Бил съм и достатачно близо до мобилна пускова установка на балистична ракета , тия за които американците не знаеха , и нямаше да знаят ако Филип Димитров не им се беше похвалил , няма ги вече. За командни бункери и широкомащабни учения с бронирана техника няма нужда да ти разказвам. И на края прекарах една година в предния отряд на първа армия , това е отряда който пръв трябваше да отблъсне евентуална атака от Гърция. И поради етноса на тамошното население и военнослужещи , имах достъп до това какво става при война , всяко язовирче и гьолче къде са и какво причиняват , къде какво се взривява , къде е разположен всеки танк , всяко МТЛБ ..... , дори знаех в заставата колко РПГ-та имат , до последния пистолет си го пишеше. Та танка си беше нужен , беше добре окопан и защитен , а противника щеше да е принуден да атакува през точно определени места , и да е като патета на стрелбище/там се надявам да си бил/ , всичко това благодарение на системата от водоеми и звривове. Няма смисъл да ти обяснямам как протичаше едно учение , как над главата ти прелитат снаряди от артилерията , как действат съвместно танкове пехота и МТЛБ-та. И понеже за мен евентоална заплаха би се появила не от там където ти мислиш , ще ти каже , че "твоето" БМПТ не може да замести напълно един танк. Освен това едно попадение дори от минохвъргачка ще изведе от строя въоръжението му , и тогава не е нужно да си непробиваем , една туба нафта и бензин върши работа. И да ти кажа , танк не съм карал , но мога , изкарал съм успешно едномесечено обучение като механик водач на АТС , та за разлика от теб имам опит с верижна военна техника.

Ако не си виждал АТС.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X