Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АК-47 или М4А1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: АК-47 или М4А1

Блек Уотър и подобните им карат на провала УАЗове, стрелят с АК и всичко друго което е наблизо, на аванта, или им харесва, щом някой друг е платил. И забрави да ходят да вършат работа с прашки. Колкото за караула може и да държат некви букви от вратата на нужника, а колкото за работа си имат АК. Или мислиш че някой бивш руски военнослужещ ще се разправя с детски играчки, когато за тва ще го гръмнат?

Това L85 е цял списък недоразумения. Да, булпап е, но явно не му е това единствения проблем. Надеждност няма. Иначе е цяла гама - от картечен пистолет до лека картечница. Има уж универсална цевна кутия, и със смяна на цевта можело да се прави на квото ти трябва в момента. Англичаните казват че не може нищо, най не можело да стреля. За продаване примерно, сигурно става много))
    Бойната ценност на оръжията се задава теоретично от разни мислители, и в нея се указват с различно тегло надежност, точност, живучест, един куп други неща. Проверява се с гледане. Пускаш всичко което те интересува на няква война, и започваш да гледаш кое войниците хвърлят, и за кое скачат в огъня. Ако ти останат някви въпроси, може да видиш с какво излизат от войната победителите. Или да се поинтересуваш с какво воюват и двете страни, ако войната е вече достатъчно дълга и страшна.
    Ако става дума за леко оръжие, май с досада ще видиш само модификации на АК от всякви производители, и РПГ-7. И всъщност нищо друго.

Коментар

ЯЯЯЯЯ кой се обади!!!Къде си се скрил бе човек?!?Някъде в гората маай,и стреляш от засада Ама те и в хамериката си го произвеждат.
      И си го купуват и използват здраво,само че не знам защо вместо АК му викат Арсенал
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Слушай умните бе, човек, ще научиш! Свиняров имаше един, сега някъв Близнаков. Това дето се прави в Казанлък не е Калашников, ми е съвсем друго, и нали ръзиъш! Щот от тогава било минало много време и сега нали! Ъхъ!
        Що му викат, как му викат ... Те на негрите черни викат, няма да кажат на Калашника Арсенал. Пак кат не е станал още евросъветски М16 - трай си ...
        Важното е да не се псува и да е политкоректно. Много важно че някой лъже и гепи.

Коментар

Англичаните не са ли въоражени със СА-80?Само спецчастите им са с М...(не им следя
          моделите все са ми еднакви).

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Блек Уотър и подобните им карат на провала УАЗове, стрелят с АК и всичко друго което е наблизо, на аванта, или им харесва, щом някой друг е платил. И забрави да ходят да вършат работа с прашки. Колкото за караула може и да държат некви букви от вратата на нужника, а колкото за работа си имат АК. Или мислиш че някой бивш руски военнослужещ ще се разправя с детски играчки, когато за тва ще го гръмнат?

Това L85 е цял списък недоразумения. Да, булпап е, но явно не му е това единствения проблем. Надеждност няма. Иначе е цяла гама - от картечен пистолет до лека картечница. Има уж универсална цевна кутия, и със смяна на цевта можело да се прави на квото ти трябва в момента. Англичаните казват че не може нищо, най не можело да стреля. За продаване примерно, сигурно става много))
            Бойната ценност на оръжията се задава теоретично от разни мислители, и в нея се указват с различно тегло надежност, точност, живучест, един куп други неща. Проверява се с гледане. Пускаш всичко което те интересува на няква война, и започваш да гледаш кое войниците хвърлят, и за кое скачат в огъня. Ако ти останат някви въпроси, може да видиш с какво излизат от войната победителите. Или да се поинтересуваш с какво воюват и двете страни, ако войната е вече достатъчно дълга и страшна.
            Ако става дума за леко оръжие, май с досада ще видиш само модификации на АК от всякви производители, и РПГ-7. И всъщност нищо друго.
            незнам какво си слушал и чел в руските форуми за Black Water примерно, ама охранваха губернатора на провинция Карбала с М-ки, а автомобилите им бяха GMC, от които VIP автомобила държеше на РПГ, а на външен вид не се различава по нищо с останалите, което знаеш защо. Аз лично се уверих в това след като ми казаха, че издържа на РПГ и проверих. Значи всичко е много просто. Както е купето на джипа, в него има допълнителна кутия само за VIP-a, която е на отстояние минимум 10см(не съм ги мерил) в която стой човека високопоставеният. Знаеш че след като взивателя на РПГ-то сработи се получава една кумулативна струя която се разсейва. Та точно за това е направена и тази допълнителна кутия в купето и това разстояние между двете прегради, за да може да се разсее кумулативната струя и VIP-a да остане жив. Може да е ранен, може да е изпаднал в шок, но важното е че ще е останал жив, което е целта на ескорта.
            Имам наблюдение върху американски танкове АБРАМС,(сега знам че ще ги оплюеш много, ама аз ще ти кажа факти, апък фактите като говорят и ....) който бяха ползвани там за всякакви задачи. Та натъкнах се на един танк на който бяха нарисувани няколко колички, няколко къщички и няколко човечета. Питах амрикето какво иска да каже с това и ми каза че това са целите които е поразявал. Обаче искаше силно да ми покаже и още нещо. Заведе ме от другата страна на танка и и показа една дупчица. Това вика е пробойна от РПГ. Дължината на отвора била 16см. И от това остана много доволен и каза думи които не се нуждаят от коментар.(fuck russian RPG)

Коментар

)) Голяма гордост за тежък танк, няма що ...) Т-72 без динамична защита издържа и на едновременно попадане на три гранати. А е два пъти по-лек.
              Не ходя по никакви оръжейни форуми. И изобщо не се мотая особено в интернета. Нито време, нито сили, и никакво желание.
              Абрамса се поразява условно със старите гранати на РПГ-7 в бордовете, под нишата с БК. Там под екрана бронята е 20 мм. С новите тандемни - безусловно в бордовете, кърмата и горният лист. Забранено е да се обстрелват фронталната проекция и куполът, освен нишата, оръдието и телевизора на прицелите. Те се поразяват със всичко, по условията за лекобронирани цели.
              Челният лист е уранов Чобхем, с него могат да се оправят само подкалибрени снаряди.
              Силно пожароопасен, прочее. Много течности и пластмаси. Пожарогасителят явно не става хич.

Коментар

)) Голяма гордост за тежък танк, няма що ...) Т-72 без динамична защита издържа и на едновременно попадане на три гранати. А е два пъти по-лек.
                Не ходя по никакви оръжейни форуми. И изобщо не се мотая особено в интернета. Нито време, нито сили, и никакво желание.
                Абрамса се поразява условно със старите гранати на РПГ-7 в бордовете, под нишата с БК. Там под екрана бронята е 20 мм. С новите тандемни - безусловно в бордовете, кърмата и горният лист. Забранено е да се обстрелват фронталната проекция и куполът, освен нишата, оръдието и телевизора на прицелите. Те се поразяват със всичко, по условията за лекобронирани цели.
                Челният лист е уранов Чобхем, с него могат да се оправят само подкалибрени снаряди.
                Силно пожароопасен, прочее. Много течности и пластмаси. Пожарогасителят явно не става хич.
                72-ката даржи на РПГ ама се получавало един "камбанен ефект". Руснаците сложили вместо хора, прасета вътре в куполата и обстреляли танка с РПГ. Да нищо им нямало на прасетата обаче били мъртви. След аутопсии разбрали че кожата им е отделена от тялото заради този "камбанен ефект". За 72-ка мога да говоря много. Мед ми капе от устата като кажа 72-ка.

Коментар

За да не спорим повече, ето как самите американци класират 10-те най-добри стрелкови армейски оръжия за всички времена. Забележете на кого присъждат І-то място.

http://www.gunslot.com/blog/guns-top...ll-time-w-pics

Всяко едно го има и в ютуби. Ето №1. В падащото меню отстрани са всички останали.

http://www.youtube.com/watch?v=65aag...eature=related

Коментар

Какво става с екипажа зависи от много работи. Но на танкистите така или иначе е забранено да стоят вътре по потници.
                    Май вече никой не използва високоексплозивни противотанкови снаряди. От тях стават такива контузии.
                    На Т-72 слабото му място е вертикалния барабан на автомата. Военните не са го искали, искали са хоризонтален под пода. Насмели са ги заради парите. Така Т-64 не е приет на въоръжение, и вместо него е тръгнало по-простото и евтино семейство Т-72.
                    Предполагам че това са последните класически танкове. До края на годината руснаците ще превъоръжат поне една дивизия с нещо, което наричат публично Т-90, и то не е Черният орел. Не го показват. В новините се мерна за по-малко от две секунди нещо, което не разбрах в никаква степен и ме шокира. Може просто още да не е бил сложен ленивеца, беше цех, но там гъсеницата стоеше противоестествено. Челните листове бяха на по-остър клин и от БРДМ-1. Вероятно това е то новия малък изтребител за съпровождане на големите ракетни танкове. Малка бронирана капсула за екипажа отпред, и по-слабо брониран необитаем купол и двигателен отсек зад него. Но не съм сигурен.

Коментар

...Черният орел. Не го показват. В новините се мерна за по-малко от две секунди...
                      Толкова,за 2 сек. успях да го видя в един от епизодите на Ударная сила...Беше ниско и остро, черно..Профуча много бързо..Нещо страшно...

Коментар

Т90

A тук това дето каза Стефан може би , ама завито с брезент
                        http://www.youtube.com/watch?v=DutQ_...eature=related

И Черния орел:
                        http://russianarmor.info/Tanks/MBT/b_eagle.html
                        Последно редактирано от Тихомир; 01-04-08, 11:26.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                          За да не спорим повече...
                          А, ние си го знаем. Ама ей така, просто си чешем клавиатурите.

Иначе благодарим за линка. Интересно инфо. Уважили са и АУГ-ето.

Коментар

Какво става с екипажа зависи от много работи. Но на танкистите така или иначе е забранено да стоят вътре по потници.
                            Май вече никой не използва високоексплозивни противотанкови снаряди. От тях стават такива контузии.
                            На Т-72 слабото му място е вертикалния барабан на автомата. Военните не са го искали, искали са хоризонтален под пода. Насмели са ги заради парите. Така Т-64 не е приет на въоръжение, и вместо него е тръгнало по-простото и евтино семейство Т-72.
                            Предполагам че това са последните класически танкове. До края на годината руснаците ще превъоръжат поне една дивизия с нещо, което наричат публично Т-90, и то не е Черният орел. Не го показват. В новините се мерна за по-малко от две секунди нещо, което не разбрах в никаква степен и ме шокира. Може просто още да не е бил сложен ленивеца, беше цех, но там гъсеницата стоеше противоестествено. Челните листове бяха на по-остър клин и от БРДМ-1. Вероятно това е то новия малък изтребител за съпровождане на големите ракетни танкове. Малка бронирана капсула за екипажа отпред, и по-слабо брониран необитаем купол и двигателен отсек зад него. Но не съм сигурен.
                            да, чел съм за това което говориш и снимки съм виждал. Имат много разработки на танкове и за Т-102 съм гледал материали, но не пускат във въоръжение още нищо. Явно правят тестове и не са доволни от резултатите. Ще видим с какво ще излязат накрая. Най-слабото място на 72-ката е върха на куполата, това което гледа към небето. Там бронята е много малко и има едни "умни снаряди" който са направени точно така да поразяват целта отгоре, в следствие на което няма начин да оживееш.
                            Абе ако се наложи да тръгваш с 72-ки срещу някоя сериозна армия, по добре взимай клина и бягай надалече, че да не ти излезне примерно някое Апачи.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                              Англичаните не са ли въоражени със СА-80?...
                              Това е последната модификация на Л85, която ако не се лъжа е била "нещо човъркана" от Хеклер&Кох, с цел усъвършенстване.

Коментар

Съмнявам се че даже Хеклер и Кох могат да избършат лайната на Енфийлд)) Калпавото си е калпаво, и никъв гаражен туних не може да го направи истинско.
                                Всички танкове са уязвими отгоре и отдолу. Така че ако не искаш да те разстрелят за идиотизъм, няма да пускаш танковете без трален отпред, и без десант и ПВО отвсякъде. Сами по себе си те са ценни само срещу други танкове, но даже боят при Прохоровка не е бил нарочен. Сблъскали са се случайно. Никой не прави така съзнателно.
                                По тая и причина, вместо да се завираме в нато, трябваше да купим от руснаците Нона и Смельчак за нея. Тогава без всякакви саморазпадащи се пародии на въртолети нямаше да ни е грижа за чуждите танкове. Даже на релефа на Балканите, и без загуби на въртолети срещу произволен противник.
                                Последно редактирано от Стефан; 01-04-08, 15:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X