Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АК-47 или М4А1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АК-47 или М4А1

Ак има малка енергия на куршума
    по малка от тази на М16 и по спомен около 2 и половина пъти по малка от тази на маленхерата която има към 3500 джаула
    значи Ак има към 1300-1500 а М16 към 2000
    затова и са тези резултати с пробивната сила и бронежилетките
    на АК куршумът е по-тежък и лети по-стабилно и с по-малко отклонение при досег с клони треви и други всякакви такива
    не е най-доброто за точна стрелба
    темата е дълга
    смесват се тактика наука виждания за боя променят се условията
    все пак АК е създаден след 2 световна война за война като току що свъшилата такава
    за едни подразделения Ак е върхът - мотострелковото например
    за други като антитерористичните групи е твърде тежко голямо и с твърде мощен заряд
    BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Не бях видял.
      По документи в куршумоуловителя имаше два пояса чакъл. Или три. Забравил съм.
      Е като имаш повече от мене по огнева, що редиш само противопехотни в пълнителя, а? Еле па в населено място? Като имаш картбланш, има кво ли не, чак и запалителни. Знам че е свинство между цивилните, ама нали те е страх? Или това е знание за по ЗОМП?
      Като и по тактика имаш повече от мене, кво изобщо прави линейната пехота в партизанска война? Тя изобщо няма работа там, понеже не може нищо. Сам си видял засадите. А си отишъл сам, не по заповед. Значи по тактика - не неудов, минус много.
      И аз съм изкарвал пари по кофти начини. Не се гордия с това. А да стигам до реклама на известно калпави неща ...
      Ма ако Колт плащат прилично - кажи. Ще измислим нещо. Някой като Саакашвили ще купи и ще ни платят. И без това няма да воюва с никого щото сега ще му изкъртят и здравите зъби, та съвестта ни няма да пострада много.
      Никъде не съм казал че редя само противопехотни в пълнителя, напротив казах ти че имахме всякакъв вид боеприпаси и ползваш такъв какъвто ти харесва. Сега ще ти кажа и какво правихме ние там. В самото начало всичко си беше супер, нещо като военно почивен дом. Нямаше стрелби нямаше нищо, но в един момент на онея им щукна нещо и решиха да правят възстание. Организираха се в цялата страна и започнаха. Не ме е страх и затова и останах пък после и пак отидох, щото съм много повече подготвен както аз така и моите колеги от група цигани и знам че ще се справим. Нашите задачи бяха по охрана на обекти, както и патрул в един район. Статута на мисията ни е "мироопазваща" , а не бойна мисия. Така че нямахме никакво право да щурмуваме града и да търсим терористи. Стояхме си на обектите и ги пазехме с частична подкрепа на едни тюленчета които бяха разузнаването там и по цял ден обикаляха в града, а вечер при нас в кметството. Накрая дойде един америкаснки танков полк и прочисти града, иначе щяхме да си ходим от там точно както испанския контигнент по това време. Та това ни беше задачата там, ама както ти казах малко се промени в последствие.

Коментар

Аз знам че всичките им генерали, барабар с комитета на началник щабовете имат неудов даже по тактика. По оперативно изкуство и стратегия са изобщо смешни. Да завреш цялата си армията, не жандармерия, направо и едновременно в две партизански войни ... Такава глупост военната история не помни. Сам си видял. Докато не става нищо и всички се въргалят в казармите - нищо. Щом ония се събудят - капут. Дошъл танковия полк - хубаво, първия път ги е изненадал. Ако втория път се захванат с него - ще го изгорят в хендеците. Танковете сами нямат работа в населено място. Даже да няма мазета. После си е отишъл, и армията пак не контролира мястото. Партизаните са решили по техни си причини да не закачат сега тия тука - ти си жив. Траят те. Утре ще решат да те махнат - няма и да разбереш кога си изчезнал. В Ирак не стигат половин милион войници, в Афганистан - всичките 600 000. И няма от къде да се вземат.
        Не знам за какво е толкова хубава М4. Най-големия разход на боеприпаси в Ирак е на 7,62 АК и 0,50 Браунинг. Значи великото американско армия с това и стреля. Понеже каквито и доводи да представят великите им военни теоретици - факта е че не им стига баш изпадналия калибър. Не може да прекъснеш линията на калибрите, и от почти артилерийските да скочиш на някви критични иглени полицейски глупости. Цял клас цели, и то тъкмо основните, вече няма с какво да обстрелваш. Няма го винтовъчния патрон, няма го междинния. Няма с какво да се оправиш с леки прегради, няма с какво на средните дистанции. Ти айде имаш, някви тъпанари са направили и са ти дали глупавия АК. И даже върнаха още по-смешната ПК. Съюзниците ти са с голи ръце. Във Фалуджа не можаха и да припарят. Избиха всички с химическо оръжие. Герои.
        Та, ето това е каквото трябва да знаеш по огнева. Да натиска спусъка може всеки идиот. Мечките даже и колело могат да карат, виждал съм в цирка. За останалото трябва мозък. Някой е много виновен че не те е научил. Някой е още по-виновен че не е научил него. А някой трябва да набие на кол тоя, който е забранил на още по-горния да прави всичко това.
        По тая причина и говоря с тебе. Не смятам че си виновен за глупостите които казваш. Ти си излъган, и значи си жертва, не причина, и не виновен. Едва ли войници на година служба трябва да са прочели библиотеката на Военната академия. Но по мое дълбоко убеждение, командирите и началниците им са длъжни да им дадат поне общата картина на военното изкуство когато ги пращат на истинска война. Макар и чужда. И задължително да им обяснят кое за какво служи, а не само къде се натиска за да гръмне, и за колко да тичат от тях до другото дърво.
        Като каза за ВОГа, та се сетих. Казвали ли са ви че става за минохвъргачка? С подцевния гранатомет можеш да свършиш работа зад 10 етажна сграда. Ако има и коректировач да ти подсказва отстрани ...

Коментар

Аз знам че всичките им генерали, барабар с комитета на началник щабовете имат неудов даже по тактика. По оперативно изкуство и стратегия са изобщо смешни. Да завреш цялата си армията, не жандармерия, направо и едновременно в две партизански войни ... Такава глупост военната история не помни. Сам си видял. Докато не става нищо и всички се въргалят в казармите - нищо. Щом ония се събудят - капут. Дошъл танковия полк - хубаво, първия път ги е изненадал. Ако втория път се захванат с него - ще го изгорят в хендеците. Танковете сами нямат работа в населено място. Даже да няма мазета. После си е отишъл, и армията пак не контролира мястото. Партизаните са решили по техни си причини да не закачат сега тия тука - ти си жив. Траят те. Утре ще решат да те махнат - няма и да разбереш кога си изчезнал. В Ирак не стигат половин милион войници, в Афганистан - всичките 600 000. И няма от къде да се вземат.
          Не знам за какво е толкова хубава М4. Най-големия разход на боеприпаси в Ирак е на 7,62 АК и 0,50 Браунинг. Значи великото американско армия с това и стреля. Понеже каквито и доводи да представят великите им военни теоретици - факта е че не им стига баш изпадналия калибър. Не може да прекъснеш линията на калибрите, и от почти артилерийските да скочиш на някви критични иглени полицейски глупости. Цял клас цели, и то тъкмо основните, вече няма с какво да обстрелваш. Няма го винтовъчния патрон, няма го междинния. Няма с какво да се оправиш с леки прегради, няма с какво на средните дистанции. Ти айде имаш, някви тъпанари са направили и са ти дали глупавия АК. И даже върнаха още по-смешната ПК. Съюзниците ти са с голи ръце. Във Фалуджа не можаха и да припарят. Избиха всички с химическо оръжие. Герои.
          Та, ето това е каквото трябва да знаеш по огнева. Да натиска спусъка може всеки идиот. Мечките даже и колело могат да карат, виждал съм в цирка. За останалото трябва мозък. Някой е много виновен че не те е научил. Някой е още по-виновен че не е научил него. А някой трябва да набие на кол тоя, който е забранил на още по-горния да прави всичко това.
          По тая причина и говоря с тебе. Не смятам че си виновен за глупостите които казваш. Ти си излъган, и значи си жертва, не причина, и не виновен. Едва ли войници на година служба трябва да са прочели библиотеката на Военната академия. Но по мое дълбоко убеждение, командирите и началниците им са длъжни да им дадат поне общата картина на военното изкуство когато ги пращат на истинска война. Макар и чужда. И задължително да им обяснят кое за какво служи, а не само къде се натиска за да гръмне, и за колко да тичат от тях до другото дърво.
          Като каза за ВОГа, та се сетих. Казвали ли са ви че става за минохвъргачка? С подцевния гранатомет можеш да свършиш работа зад 10 етажна сграда. Ако има и коректировач да ти подсказва отстрани ...
          да знам много добре, даже ще ти разкажа как една вечер ни обстрелваха с мини от гробището, в което ние естественно нямаме достъп и не можем да ходим там (свещенно място). Та от това гробище започнаха да стрелят и две мини паднаха в базата ни. Артелеристите веднага сметнаха колко време хварчи мината и от каква посока идва и съответно се разбра че е от гробището. В отговор на това 6 човека излязоха с една кутия ВОГ-ове и ги изтреляха точно там кадето трябваше. На другия ден в бюлетина съобщиха за 11 убити цигани на гробището. И това беше с обстрелването с мини.

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
            Ак има малка енергия на куршума
            по малка от тази на М16 и по спомен около 2 и половина пъти по малка от тази на маленхерата която има към 3500 джаула
            AK47 има по-висока енергия от М16 на всички дистанции.
            A Манлихер е съвсем друг клас оръжие.
            [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

Коментар

H&K 416 - Нещо много по-добро от М4. Не е по-скъпо и е най-вероятната алтернатива за превъоръжаване. Лошото е, че работи на същия принцип като АК.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                H&K 416 - Нещо много по-добро от М4. Не е по-скъпо и е най-вероятната алтернатива за превъоръжаване. Лошото е, че работи на същия принцип като АК.
                май като М16 работи

Коментар

Да, слава Богу, мингянците са тактически напълно неграмотни. Някой им е показал как да залагат бомбите, и толкова. Слава Богу. Но в Афганистан не са балъци. През 89-та простите им бойците бяха с подготовка колкото на сержантите в нормална бяла армия. Това е нечувано много. Все едно цяла армия спецназ. Сега сигурно са много по-зле, но все едно е опасно много.

Коментар

ето нагледно едно от предимствата на М4А1, нещо което при АК няма как да стане
                    малко но доста същественно предимство
                    http://www.youtube.com/watch?v=NY6b1K9tohs

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=jt7rI1-ZDg8&NR=1
                      ей тук искам да погледнете колко е отката на М4, в смисъл цевта колко му бяга. Стой почти неподвижна. МР5 е още по малко но то стреля с 9х19. Това нещо при АК го няма. Намаля се като се сложи един компенсатор отпред който трябва да се фиксира в правилната позиция щото при стрелба на автоматичен авомата бяга нагоре и вляво и този компенсатор помага ама не е досатъчно

Коментар

Я да видим какво пише в Уикипедията. Не, че е меродавно ама все пак:

2007 Dust Test
                        In the fall of 2007, the Army tested the M4 against three other carbines in "sandstorm conditions" at Aberdeen Proving Ground, Maryland: the Heckler & Koch XM8 rifle, FNH USA’s SOF Combat Assault Rifle (SCAR) and the Heckler & Koch HK416. Ten of each type of rifle were used to fire 6,000 rounds each, for a total of 60,000 rounds per rifle type.The M4 suffered far more stoppages than its competitors: 882 stoppages, 19 requiring an armorer to fix. The XM8 had the fewest stoppages, 116 minor stoppages and 11 major ones, followed by the FN SCAR with 226 stoppages and the HK416 with 233. The Army now has plans to improve the M4 with a new cold-hammer-forged barrel to give longer life and more reliable magazines to reduce the stoppages. Magazine failures caused 239 of the M4's 882 failures. Army officials said the new magazines could be combat-ready by spring if testing goes well.

Или накратко, М4 дава 2-3 пъти повече засечки от останалите, като изключим проблемите с пълнителя.

П.П.

А в старата тема, Обера беше написал много ясно и изчерпателно, защо двете оръжия изобщо не би трябвало да се сравняват...
                        Последно редактирано от Lazar; 28-03-08, 16:30. Причина: допълнение

Коментар

[QUOTE=SCVR6;350962]http://www.youtube.com/watch?v=jt7rI1-ZDg8&NR=1
                          ей тук искам да погледнете колко е отката на М4, в смисъл цевта колко му бяга. Стой почти неподвижна. МР5 е още по малко но то стреля с 9х19. Това нещо при АК го няма. Намаля се като се сложи един компенсатор отпред който трябва да се фиксира в правилната позиция щото при стрелба на автоматичен авомата бяга нагоре и вляво и този компенсатор помага ама не е досатъчно[/QUO
                          Абе човек ти наистина ли си с толкова промито съзнание.Или си виждал две-три оръжия.Как може да сравняваш в някакъв любителски материал откат на две оръжия които нямат нищо общо като енерговъоръженост?По твоята логика аз сега трябва да взема една флоберка и да я сравнявам с М-ката.Ами няма да мръдне бе,като шевна машина ще е.Още повече пък вкарваш и онази пародия на оръжиеМР5,дето с него можеш да наситиш терена пред краката си с "Олово"но няма да си жив да видиш резултата ако някой тъп мангал те е взел на прицел от малко по-далече.А за дулният компенсатор на АК а и не само за него,мога да те запозная с изобретателят му.И ако си му бяха платили сега нямаше да ви залъгват в Ирак с някакви самоделки а щяхте да работите с каквото трябва.Ама не нали вие сте консуматив,давай да ги пращаме с каквото има пък който оцелее.АК-то с истинският компенсатор има откат само назад и то един сравнително лек натиск на рамото.И то на автоматична.Ама хайде стига съм писал.
                          Писна ми.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Къв е въпроса? Че няма откат ли? Няма. Ако Нютон не лъже, значи и на целта и няма нищо.
                            Няма цел, по която да трябва да стреляш така. С това. Освен по тълпа без нищо и затисната в ъгъла.
                            Има смисъл да дадеш някъде съсредоточен огън на дълъг ред например с ПК. От 30 метра с 20 патрона ще направиш на дреп БТР. Автомобил - на 600 и повече. И тя се държи така - не помръдва. Само смърди и пуши. Но патрона е друг.

Коментар

Къв е въпроса? Че няма откат ли? Няма. Ако Нютон не лъже, значи и на целта и няма нищо.
                              Няма цел, по която да трябва да стреляш така. С това. Освен по тълпа без нищо и затисната в ъгъла.
                              Има смисъл да дадеш някъде съсредоточен огън на дълъг ред например с ПК. От 30 метра с 20 патрона ще направиш на дреп БТР. Автомобил - на 600 и повече. И тя се държи така - не помръдва. Само смърди и пуши. Но патрона е друг.
                              тоя дето стреля иска да подчертае и да онагледи добре затова стреля по цял пълнител. Инъче ако стреляш на Burst Fire т.е. по 3 изстрела, значи пиши ги и трите вътре в целта, а ако с АК изстреляш три третия със сигурност няма да е вътре. То два трудно влизат че какво остава за три. Апък на предното видео добре се вижда как презарежда, слага новия пълнител и не се налага да издърпва затворната рама

Коментар

[quote=derhunter;351124]
                                Първоначално публикуван от SCVR6 Преглед на мнение
                                http://www.youtube.com/watch?v=jt7rI1-ZDg8&NR=1
                                ей тук искам да погледнете колко е отката на М4, в смисъл цевта колко му бяга. Стой почти неподвижна. МР5 е още по малко но то стреля с 9х19. Това нещо при АК го няма. Намаля се като се сложи един компенсатор отпред който трябва да се фиксира в правилната позиция щото при стрелба на автоматичен авомата бяга нагоре и вляво и този компенсатор помага ама не е досатъчно[/QUO
                                Абе човек ти наистина ли си с толкова промито съзнание.Или си виждал две-три оръжия.Как може да сравняваш в някакъв любителски материал откат на две оръжия които нямат нищо общо като енерговъоръженост?По твоята логика аз сега трябва да взема една флоберка и да я сравнявам с М-ката.Ами няма да мръдне бе,като шевна машина ще е.Още повече пък вкарваш и онази пародия на оръжиеМР5,дето с него можеш да наситиш терена пред краката си с "Олово"но няма да си жив да видиш резултата ако някой тъп мангал те е взел на прицел от малко по-далече.А за дулният компенсатор на АК а и не само за него,мога да те запозная с изобретателят му.И ако си му бяха платили сега нямаше да ви залъгват в Ирак с някакви самоделки а щяхте да работите с каквото трябва.Ама не нали вие сте консуматив,давай да ги пращаме с каквото има пък който оцелее.АК-то с истинският компенсатор има откат само назад и то един сравнително лек натиск на рамото.И то на автоматична.Ама хайде стига съм писал.
                                Писна ми.
                                няма значение че е любителски важното е поведението на пушката. МР-то не коментирам щото наистина няма смисал, ама какво да направя че е включено във видеото не мога да отрежа клипа. Искам да видя тоя компенсатор дето ми казваш за него и да видя дали е както казваш. Посочи ми някакво видео искам наистина да го видя, че не съм виждал още такова нещо. Заинтересован съм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X