Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АК-47 или М4А1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АК-47 или М4А1

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
    Мисля че се казва ГАЛИЛ.
    Не знам в какви коичества ги произвеждат и на кой ги продават, но казвам какво съм видял там. М16-ки навсякъде и нито едно такова чудо в ръцете на техен войник.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

добре де защо щом м4 е толкова добър ,нашите партньори Полша и Чехия ,дето по принцип мразят всичко руско правят калашник .Смениха калибъра на 5,56 ,олекотиха го ,накичиха го с фенерчета ,лазерчета ,но си е калашник .Направо нема смисъл да се спори.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Не знам в какви коичества ги произвеждат и на кой ги продават, но казвам какво съм видял там. М16-ки навсякъде и нито едно такова чудо в ръцете на техен войник.
        като им го дават без пари кво да правят ,да го хвърлят ли??

Коментар

Щото на караула не дават бронебойни. А в нормално снарядените пълнители има. И куршумоуловителите никой не ги слага срещу прозорците отсреща.
          Кога говоря глупости може да оцени някой с по-висока от мойта квалификация. Не вдигай много тежко, вредно е за кръста.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Щото на караула не дават бронебойни. А в нормално снарядените пълнители има. И куршумоуловителите никой не ги слага срещу прозорците отсреща.
            Кога говоря глупости може да оцени някой с по-висока от мойта квалификация. Не вдигай много тежко, вредно е за кръста.
            след като куршумоулавителя е направен сигурно после са го пробвали дали ще улавя куршумите, щото ако не ги улавя просто се губи смисъла от него. Аз не съм провал дали ще го пробие ама съм сигурен че няма да може пък ако искаш стреляй и с бронебоен

Коментар

няма какво да спорим

http://www.komandos.dir.bg/_wm/news/...&df=45&dflid=3

Коментар

Първоначално публикуван от SCVR6 Преглед на мнение
                след като куршумоулавителя е направен сигурно после са го пробвали дали ще улавя куршумите, щото ако не ги улавя просто се губи смисъла от него. Аз не съм провал дали ще го пробие ама съм сигурен че няма да може пък ако искаш стреляй и с бронебоен
                Е, колега, аз съм пробвал уж неволно. Куршума мина и замина и после не можахме да го открием в района на поделението. И сега Стефан ме подсети, че стойките наистина не бяха срещу прозорзите и бяха наклонени под ъгъл, нагоре. После за известно време ме преместиха в кухнята.

П.П.

А, забравих, патрона си беше обикновен.

Коментар

Един от девизите на Морската пехота на САЩ:
                  "Не разчитай на оръжието си, то е купено от фирмата предложила най ниска цена".
                  Днес гледах документален филм за операция на САС в Ирак по време на Пустинна
                  буря.Командосите са били въоръжени с М...Командират на групата разказа, че при
                  стрелба по иракски войници оръжието му засича и така е бил заловен.Има и английски
                  игрален филм по случая и преди често го въртяха по кабеларките.
                  Американски оръжеен експерт каза преди време, че до 2025г. АК ще остане основното
                  леко стрелково оръжие в света.
                  Това че някой е ходил някъде и е харесал по лъскавото и по красивото си е лична
                  работа, ама да не ни хвали тези боклуци.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                    стрелба по иракски войници оръжието му засича и така е бил заловен.Има и английски
                    Американски оръжеен експерт каза преди време, че до 2025г. АК ще остане основното
                    да бе добре, ама аз мога да ти кажа че сам голям касметлия, щото на мене ми се случи да ми засече "Великото" ПК точно в момент на засада дето валеше от куршуми и снаряди. Та точно там картечницата ми даде засечка и в следващите две минути аз седя и си оправям засечката на картечницата. Какво щеше да стане ако нямах касмет и някой циганин ме беше дялнъл по тиквата. Моментално загивам, след което може и някой колега дето си мисли, че покривам даден сектор, а то в продължение на 2 мин нищо не покривам и не мога да водя огън и той да загине. На другия ден бях вече и с АК. За всеки случай. Да не ми се повтори да разчитам и на още една пушка.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Е, колега, аз съм пробвал уж неволно. Куршума мина и замина и после не можахме да го открием в района на поделението. И сега Стефан ме подсети, че стойките наистина не бяха срещу прозорзите и бяха наклонени под ъгъл, нагоре. После за известно време ме преместиха в кухнята.

П.П.

А, забравих, патрона си беше обикновен.
                      сигурно сандъка е бил празен, или е имало най много една кофа пясък вътре.

Коментар

Руснаците опитаха да го сменят. Разработиха ново семейство 9 мм патрони. Вал, Винторез, Абакан, Никонов, ... едно от друго по-хубави пушкала. И нищо. Няма с какво да се смени.
                        В цялата тая работа няма никакво значение какво и от колко веднъж било пробито. Вторият ще попадне под друг ъгъл, и няма да пробие нищо. Нито колко точно било на упражнение № 1. Разговор за петокласници. Стоят тъпанарите които нищо не разбират от оръжие, щото не работят в Колт, и гледат надеждност. Зима, лято, прах, влага, дъжд, сняг, надморски височини. Стрелба с пълнителя надолу, с пълнителя нагоре. Ударен от разни страни, не ударен. Чистен, не чистен. След един пълнител, след 50 изстрела, след 500. Чистен - не чистен. Брой изстрели до отказ на цевта, на автоматиката, до разпадане.
                        После започват да го цапат нарочно. Прах, сняг, кал, блато, всичко това в пустинята, всичко това замръзнало. Целият цикъл от по-горе.
                        После пак всичкото, с калпави патрони. Криви, ръждиви, мазни, замръзнали, прегрети. След това от хладилника стреля в пустинята, а от фурната - стреля по глетчерите.
                        Ако мине през това, започват да гледат колко точно стреля. В какви условия колко се влошава точността. Между другото проверяват какво става, когато улучи живо, какво като го улучи на разни места. Какво като удари стена, дърво, храст, всякакви видове железа, пясък, пръст, каквото и да, щом става за укритие. После го дават на специално неподготвени войници. И гледат за колко време какво му счупват.
                        А цялата работа е за да се гарантира такава и такава плътност на огъня на МСО на 1 000 метра, друга на 600, на 300, на 100. Във всякакви метео и екслоатационни условия. Но плътност на огъня, не няква измислена точност. За да стрелят катериците в очите има други специално обучени хора. С други пушки и други задачи. Идиотизъм е да се говори за точност, когато тия неща ги държат хора от 18 до 55 години, които до преди да открият огън са тичали от 50 до 3 километра. Всеки който разчита на "точност", е загубил цялата война, не само боя.
                        Затова докато имахме армия, в отделенията имаше картечници. По тракторите - още, че и оръдия. Във всяко отделение. За плътност на огъня. Тя осигурява тия точните, да не могат да вдигнат глава, камо ли да се прицелят. Не някви измислени "групи оръжие" като в разни особено напреднали армии, винаги готови да палят селата и болниците по цял свят. Така че и като убият половината, да остане още. Войната май не прилича много на електронно стрелбище. Дето точно и от 5 метра дупчим бронежилетки. Без човек с АК вътре. Щото ако е там, ние ще сме продупчените. Много отдалече.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                          ААА не така
                          Не може хамериканското да е боклук.А пък на мен като по-скромен едно от любимите ми ружья е Щаер Манлихер-антика неземна па ако е и от тези дето са за S и О патрони-кеф.Пък ако е и с прав затвор-двоен кеф.Пък и ако колегата ,апологет на хамериканското чудо е мераклия може и да го заведа на едно местенце дето ще види кое какво пробива и какСкоро водих едни люде наши съфорумци.И видяха
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Колегата не знам, ама аз съм голям мераклия да пробвам Манлихера.

А Беретата е спечелила "конкурса" точно заради по-ниската цена. Не, че е по-добра от Зиг-Зауера, примерно.

Коментар

ми лекинко ще изчакаш че трябва да пооправим дървенията
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Не бях видял.
                                По документи в куршумоуловителя имаше два пояса чакъл. Или три. Забравил съм.
                                Е като имаш повече от мене по огнева, що редиш само противопехотни в пълнителя, а? Еле па в населено място? Като имаш картбланш, има кво ли не, чак и запалителни. Знам че е свинство между цивилните, ама нали те е страх? Или това е знание за по ЗОМП?
                                Като и по тактика имаш повече от мене, кво изобщо прави линейната пехота в партизанска война? Тя изобщо няма работа там, понеже не може нищо. Сам си видял засадите. А си отишъл сам, не по заповед. Значи по тактика - не неудов, минус много.
                                И аз съм изкарвал пари по кофти начини. Не се гордия с това. А да стигам до реклама на известно калпави неща ...
                                Ма ако Колт плащат прилично - кажи. Ще измислим нещо. Някой като Саакашвили ще купи и ще ни платят. И без това няма да воюва с никого щото сега ще му изкъртят и здравите зъби, та съвестта ни няма да пострада много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X