Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АК-47 или М4А1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АК-47 или М4А1

М4 е скъсена М16. Май трябва да се сравнява с МП-41, с ППШ вече ще и е трудно))
    Освен по точността. Която на война има мизерно малко значение.

Коментар

Поредният откривател на рекламатаНа война най-важното е да останеш ЖИВ! Без значение дали в града или на полето.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
        точно
        за 30 мин може да научиш необразован човек да разглабя сглабя бслужва и стреля с АК
        освен това желязото е изключително надеждно и стреля във всички реални условия -това по филмите дето рамбо хваща един и засича и той го поглежда с презрение и го хвърля - не е реално повярвайте ми
        това е пропаганда
        освен това точност не е необходима
        идеята е да се създаде оръжие което да стреля сравнително точно и
        да поразява на 300-500метра мах като същевременно се поддържа плътност на огъня от около 600 изстрела в минута от стрелковото отделение което се смята за долна граница на необходимият темп на стрелба
        да АК е по-тежък и с по-голям калибър което има плюсове и минуси
        да речем с 5.56 калибър сте вземеш повече боеприпаси но пък там куршумите си имат други недостатъци като малката маса и нестабилната треактория...
        да питам само че се отплеснах ако си изтървеш космическата м16 в локвата кал какво ще стане ?
        Ако изтървеш М4А1 Colt Commando в локва с кал, ще стане същото каквото и с АК ако изтървеш - ще се изкаля. Ако не е влязло огромно количество кал в цевта, зареждаш и си стреляш. Аз не мога да разбера защо го харесвате толкова много това оръжие, сигурно щото цял живот ви е набивано в главата, че АК е най-големия и няма друг като него. Това са типично комунистически приказки от рода на " Нашият строй е най-великия " и съответно " Нашия автомат е най великия " Толкова глупости има изприказвани за този автомат, че ми е доста смешно като ги слушам, от рода на " АК пробивал на 200 м влакова релса " или " АК стрелял под вода " хахахаха. За 30 мин може да научиш някой наистина да стреля с АК ама дали ще уцели нещо не е ясно. Аз за 30 мин ще науча човек с НСВТ да стреля, обслужва, разглобява и сглобява. Ама не мисля, че ще напави нещо дори и да му сложа колематор на НСВТ-то.

Коментар

Факт е че американците го произвеждат и воюват с него,както е факт че печелят не съм американофил но едвали някои нормален човек ще произвежда използва нещо толкова некачествено и лошо,и аз залагам на АК-то заради много причини простота,мощ,сигурност но пък не виждам цели американски дивизии въоражени с него така едвали трябва напълно да се отрича другото като презряно и ненужно.
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от panther_bg Преглед на мнение
            Авторът е решил да се похвали че е стрелял с м4а1 и смята че другите форумци ядем доматите с колците...
            не съм имал такова намерение да се хваля, само казвам аргумент с който да покажа, че имам понятие за какво говоря. Това нещо е като "сефтето" при жените. Вие сте обезчестени с този автомат от казармата и цял живот ще си го обичате и само за него ще говорите

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Точно па М4 е най-трагичния буклук от цялото семейство АР-16. Пушчица за скаути с пистолетна цев.
              що да е най трагичния ?
              какво искаш да кажеш с това ?
              всичко си има пушката, кастьорче си има, за да може един скаут като иде на лов в гората да стреля с ВОГ-ове по добитъка, фенерче си има, да си свети когато му е тъмно, лазарно прицелче си има да сваля гугтките по клоните. Супер е, точно това му трябва на един скаут

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                Факт е че американците го произвеждат и воюват с него,както е факт че печелят не съм американофил но едвали някои нормален човек ще произвежда използва нещо толкова некачествено и лошо,и аз залагам на АК-то заради много причини простота,мощ,сигурност но пък не виждам цели американски дивизии въоражени с него така едвали трябва напълно да се отрича другото като презряно и ненужно.
                Е ти ме утрепа.Кажи ми една война спечелена от хамериканците.Виетнам,Афганистан,Ирак? Всяко нещо си има практично приложение.На война с оръжие,за забавление с квото и да е.А въоръжението на армията е повече политика и икономика отколкото практичност.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

американците го уважават и ценят
                  освен това се и страхуват от АК
                  ама няма как да си каубой пък да си въоръжиш армията с АК
                  щото някак си не върви
                  не върви и да имаш Су или МиГ или МиЛ или БМП или БМ21-Град или СС-23
                  по същество това си е жива политика
                  както и много други неща
                  ето пример ние имаме модификация на БМП която е супер само че понеже сме НАТО ще си ги нарежем а в най-добрия случай ще дадат няколко на полиция и пожарна - преоборудвани разбира се и после ще си купим Брадли което и чеп не става от него
                  разбира се някой ще вземе пари за тая работа
                  армията ще е по Нато-съвместима
                  ние ще платим сметката - имам в предвид ние като граждани
                  и какво става - политика в най чиста форма - същото като АК и М16
                  нищо чудно скоро и това да ни дойде до главата - ще станем още по съвместими...
                  пък факта че няма кадри да обслужват тая техника е друга работа
                  BMW X6

Коментар

Техните военни от десетилетия поставят въпроса за приемане на въоръжение на АК. Много време го и произвеждаха тихомълком в Швеция с името S-60. Конгресът не им дава от политически съображения.
                    Смяна на М-4 спешно се търси от миналата година. Толкова глупости на куп не съм чувал за никое време. Да смениш три пъти основното въоръжение в една и съща война ... При положение че конете не се сменят в брода, и това е аксиома от хилядолетия.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Е ти ме утрепа.Кажи ми една война спечелена от хамериканците.Виетнам,Афганистан,Ирак? Всяко нещо си има практично приложение.На война с оръжие,за забавление с квото и да е.А въоръжението на армията е повече политика и икономика отколкото практичност.
                      Ами ти ми кажи руснаците какво направиха в Афганистан или пък в Чечня ?

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        Извинявам се грешно съм се изразил привидно печелят не искам никои да ме рззбира погрешно ма М16 не е по добро от АК но го има и се ползва и съм убеден че има някои макар и незначителни предимства пред АК за съжаление съм стрелял само с АК и немога да сравнявам.
                        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                        тел.088четири 9едно9 4нула4
                        -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                          Извинявам се грешно съм се изразил привидно печелят не искам никои да ме рззбира погрешно ма М16 не е по добро от АК но го има и се ползва и съм убеден че има някои макар и незначителни предимства пред АК за съжаление съм стрелял само с АК и немога да сравнявам.
                          Не е достатъчно само да стреляш за да прецениш кое оръжие е по-добро. Факт е, че във Виетнам амриканските войници масово са използвали трофейни АК пред техните пушкала, защото са били много капризни към кал и мърсотия, правили са непрекъснато засечки и т.н. Ако нямаше политика и икономически интереси много неща щяха да бъдат други...
                          Последно редактирано от blackfirefly; 27-03-08, 13:09.
                          Only after the last tree has been cut down,
                          Only after the last river has been poisoned,
                          Only after the last fish has been caught,
                          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от SCVR6 Преглед на мнение
                            Ами ти ми кажи руснаците какво направиха в Афганистан или пък в Чечня ?
                            В Афганистан по тяхно време се строиха и при това работеха: болници, театри, кина..., че даже и опера... Държаха Афганистан 10 години и си тръгнаха под строй и след команда... от техният военачалник...

А Чечня е руска територия... с всички прерогативи на този факт... че даже и гласуваха с 99.5% за Путин... т.е. Медведев
                            Последно редактирано от Венцислав Петров; 27-03-08, 16:02.
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от SCVR6 Преглед на мнение
                              хахах
                              пълни глупости
                              никои от американските войници в Ирак не се радва на АК, напротив даже не искат и да го пипнат, защото първо е много тежък и другото което е че е много неудобен. Мога да ти кажа още хиляди недостатъци на АК ама засега това са най важните. А на въпроса на zlatev, искаш да кажеш, че АК-то е по мощно ли ? Не те разбирам какво искаш да кажеш с това да не ги сравнявам щотото били различни калибри ?
                              След това ти изказване едва ли някой ще продължи да спори с теб.
                              Последно редактирано от Lazar; 27-03-08, 15:25.

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
                                американците го уважават и ценят
                                освен това се и страхуват от АК
                                ама няма как да си каубой пък да си въоръжиш армията с АК
                                щото някак си не върви
                                не върви и да имаш Су или МиГ или МиЛ или БМП или БМ21-Град или СС-23
                                по същество това си е жива политика
                                както и много други неща
                                ето пример ние имаме модификация на БМП която е супер само че понеже сме НАТО ще си ги нарежем а в най-добрия случай ще дадат няколко на полиция и пожарна - преоборудвани разбира се и после ще си купим Брадли което и чеп не става от него
                                разбира се някой ще вземе пари за тая работа
                                армията ще е по Нато-съвместима
                                ние ще платим сметката - имам в предвид ние като граждани
                                и какво става - политика в най чиста форма - същото като АК и М16
                                нищо чудно скоро и това да ни дойде до главата - ще станем още по съвместими...
                                пък факта че няма кадри да обслужват тая техника е друга работа
                                Не е само политика.
                                Мисля,че един китайски генерал беше казал много отдавна,по повод на липсата на достатъчно кавалерия-"Хора много,конете скъпи."
                                Според мен освен качествата на едно оръжие са преценят и от това за какво е предназначено.Затова и АК е масово армейско оръжие,защото е евтино и покрива необходимите показатели за нуждите на армията.За специални цели специални оръжия.Колкото едно оръжие е по - сложно е толкова по-чупливоОт това следва принципа"Кел файда ,че на войната има един убит,като съм аз."
                                Мисля,че не трябва да се забравя,че оръжейната индустрия е една от основните в големите държави и е определяща за стандарта на живот на голяма част от населението.Ако няма войни,няма производство ,няма заплати,-глад,мизерия ,време за революция.
                                А пък войните в населени места,е много относително понятие.При Сталинград и това го даваха по Дискавъри,руснаците с гранати и сапьорски лопати.Още по евтино и екологично чисто.Друг е въпроса кой ще чисти след това.
                                И американците редовно се извиняват,като гръмнат някоя сватба в Ирак или Афганистан.
                                Евтиното и надежно оръжие ти дава възможност да водиш повече време бойни действия и по този начин и икономически да поставиш противника на колене.
                                Ако колегата започнал темата мисли,че руснаците не са имали възможност да решат войната в Афганистан за кратко време се лъже.Там целта им беше да привлекат населението към местното управление.Венци е абсолютно прав.Хвърлиха много пари за строежи и инфраструктура.Как ще гърмиш нещо което ти си строил.А иначе щеше да коства 1,2 милиона афганистанци,но нали идеята е беше да останат завинаги там.В момента Сащ охраняват маковите полета и контролират износа на хашиш от същата държава в която вече няма и пътища.
                                А пък ако те вземат в армията при нас по време на война си направи една заявка мисля,че е по образец да ти се отпусне индивидуално от исканото от теб оръжие,мисля,че се адресира до старшината на ротата .С каквото разполагаме с това ще служим.
                                Поздрави.
                                Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                                "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                                "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X