Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българската военна доктрина от 1946 г. до 1989 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българската военна доктрина от 1946 г. до 1989 г.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Като се има предвид броя на убитите при различни конфликти, явно останалите 2% се справят забележително с това упражнение ...
    Чавдаре,точно това е била целта на въпросното изследване на американците-"Как да накараме "нормален " човек да трепе хладнокръвно?".Отговора за тях е "Условен рефлекс"! Предполагам виждал си полигоните (например имитация на къща) при които изскачат мишени.За БА Стария ти го каза.За година и половина имам 62 караула и ако щеш ми вярвай два пъти съм зареждал автомата с мисълта , че "А мръднА , а кебап станА".И щеше да стане-вервай ми!Прекрасно си знам тогавашната глава(в момента такива идиотщини като тогавашните не бих направил).Добре , че нищо не мръднА! Има и други номера-в един от романите на Ремарк , той казва "представях си , че стрелям по униформи а не по хора". Доста "армии" сериозно "поливат" атаката. Други "армии" имат извънкласно четене на "научно-популярна" литература. Изобщо методи много...И всичките шлайфани хиляди години(само американците са назад с материала защото те нали имат армия от двеста години-ама бързо наваксват).Преди време имаше едно филмче за ветераните от Фолкленд.Хората разправяха такива ужасии , че ти се изправя косата.Равносметката беше , че десет години по-късно около 20% от ветераните са се самоубили,около 40% са алкохолици,известна част са по лудниците а огромната част имат сериозни проблеми със съня! Всичко това е в резултата , че са убивали (и изобщо гледали ужасиите на войната) но са го правили не по желание и с кеф, а поради други причини(изброените по-горе).
    ПП.Клинични изследвания показват , че около 2% от хората на планетата са психопати (вижте точното описание на болестта) , голяма част от които умират без дори да разберат за проблема си.Спомнете си за случаи в които баща избива цялото си семейство без видима причина при което комшийте са шокирани-"Та той беше толкова свестен човек!!!". И тук възниква въпроса дали 2-та процента войници-хладнокръвни убийци , всъщност не са неосъзнати психопати?
    Последно редактирано от ЕМО; 28-06-12, 23:35.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      ...да си оправят сметките и се оказало , че на всеки убит виетнамец се падат по 6 000 (шест хиляди) изстреляни патрона!...

Това явно е единствената статистика по подобен въпрос, с която си се запознал - затова и си толкова впечатлен...
      Ако се позадълбаеш, ще установиш, че това е една съвсем тривиална цифра. Та дори е съпоставима със тези отпреди "ерата" на автоматичните оръжия!
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

За 27 месеца граничар в Елхово имахме 14 утрепани. Предимно избягали с оръжието си войници. Идвама дойчовци. С около 100тина патрона.
        Та така. Заловените не се броят.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          За 27 месеца граничар в Елхово имахме 14 утрепани. Предимно избягали с оръжието си войници. Идвама дойчовци. С около 100тина патрона.
          Пенчо , ако не те притеснявам кажи какви отпуски се даваха в двата случая.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
            Пенчо , ако не те притеснявам кажи какви отпуски се даваха в двата случая.
            5 за задържан. 10-15 за .......

Коментар

Което потвърждава тезата , че който си го може си го може независимо дали защитава Родината или по друг повод(например отпуска)!
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Което потвърждава тезата , че който си го може си го може независимо дали защитава Родината или по друг повод(например отпуска)!
                Когато две години си бил ловец на хора
                И ти е втълпявано че (тези) живи не трябва да преминат оттатъкСега некои неща изглеждат различно........

Но преди 30 години да не ти е давал Господ да пълзиш срещу мене а аз да съм на табела по прикриващия рубеж
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Само да те коригирам. Не е за отпуската. Не се сещаш за отпуска в некои моменти. Няма да обяснявам, че пак ще ме разберат само тия дето са били... Някак естествено ти се струва. По мое време и на санаториум пращаха за 20 дни.

Коментар

Приемам корекцията.И аз трудно мога да обясня защо бих стрелял на месо , ако се беше наложило(за себе си имам обяснение).

Джон Кенеди

Коментар

Не става ясно (поне за мен), това като някаква статистка за отношението на употребени патрони към поразени цели, по време на война ли го даваш, или просто споделяш спомени от казармата.
                      Защото дебненето на патки на гюме много се различава от воденето на мащабни военни действия.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Охраната на държавните граници е част от цялостната военна доктрина на държавата .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тези 6000 патрона на убит виетнамец не говорят за нищо друго, освен за ефективността на водене на боя с всичките и компоненти! През ВСВ джунгли и "стрелящи орачи" не е имало (поне не е била масова практиката) и въпреки това статистиката сочи, че на един убит приблизително се падат по 40 000 изстреляни патрона. Това и подобни на него числа са пряко отражение на "огневото насищане на определена площ" и тези неща си ги има от както човека е измислил метателните оръжия (още от прашките насам)... Никога не е имало армия и военен конфликт в които тези числа да са били приемливи икономически, но въпреки това с усъвършенстването на оръжията те стават все по-големи именно заради начина воюване с тях! При пълномащабни военни действия целта винаги е да се постигне превъзходство в огневото насищане. Колкото по-голямо е то, толкова повече са загубите на противника ( ако трябва - спомнете си какво са направили англичаните във Франция благодарение на добрите си стрелци и "лонг боу")... Влизането в пряко единоборство никога не е било приемлива алтернатива за никого (в ерата на огнестрелните оръжия), но понякога то е единствения възможен начин да надделееш над противника! В нашата армия това винаги се е знаело и използвало много добре, именно заради превъзхождащия ни противник с когото обикновено е трябвало да воюваме! Що се отнася до спосбността на хората да убиват - определено си мисля, че шоубизнеса и развлекателната индустрия, чувствително са увеличили тези 2% през последните 20-30 години...

Коментар

По радиото слушах, че БА се кани тази година да приеме доброволци. Ще ходят два пъти годишно по 15 дни запас и ще са на разположение, за което ще получават около 2000лв. на година. Някой знае ли нещо?

п.п. бих се записал( стига да не съм прекалено стар) само, ако съм убеден, че ще трябва единствено да защитавам България, а не да съм американско пушечно месо.
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Преди 2-3 години, като ме взеха запас, разправяха за този законопроект. Идеята била да се наберат резервисти, нещо от типа на американската Национална гвардия, 1-2 пъти годишно ще се ходи на до-/преподготовка за по 15 дена, и веднъж на няколко години имат право да те викат за по-дълъг срок (30-45 дена накуп). Ще търсят само определени ВОС-ове. Срещу подписване на срочен договор (май 5 години) ще получаваш по една МРЗ месечно от военните.

Това е информацията с двегодишна даваност, в сегашния законопроект може и да има промени.
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                                ...само, ако съм убеден, че ще трябва единствено да защитавам България, а не да съм американско пушечно месо.
                                В коя част от изкривената ви визия отново се намериха американци да ви стрелят ?
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X