От: Българската военна доктрина от 1946 г. до 1989 г.
Чавдаре,точно това е била целта на въпросното изследване на американците-"Как да накараме "нормален " човек да трепе хладнокръвно?".Отговора за тях е "Условен рефлекс"! Предполагам виждал си полигоните (например имитация на къща) при които изскачат мишени.За БА Стария ти го каза.За година и половина имам 62 караула и ако щеш ми вярвай два пъти съм зареждал автомата с мисълта , че "А мръднА , а кебап станА".И щеше да стане-вервай ми!Прекрасно си знам тогавашната глава(в момента такива идиотщини като тогавашните не бих направил).Добре , че нищо не мръднА! Има и други номера-в един от романите на Ремарк , той казва "представях си , че стрелям по униформи а не по хора". Доста "армии" сериозно "поливат" атаката. Други "армии" имат извънкласно четене на "научно-популярна" литература. Изобщо методи много...И всичките шлайфани хиляди години(само американците са назад с материала защото те нали имат армия от двеста години-ама бързо наваксват).Преди време имаше едно филмче за ветераните от Фолкленд.Хората разправяха такива ужасии , че ти се изправя косата.Равносметката беше , че десет години по-късно около 20% от ветераните са се самоубили,около 40% са алкохолици,известна част са по лудниците а огромната част имат сериозни проблеми със съня! Всичко това е в резултата , че са убивали (и изобщо гледали ужасиите на войната) но са го правили не по желание и с кеф, а поради други причини(изброените по-горе).
ПП.Клинични изследвания показват , че около 2% от хората на планетата са психопати (вижте точното описание на болестта) , голяма част от които умират без дори да разберат за проблема си.Спомнете си за случаи в които баща избива цялото си семейство без видима причина при което комшийте са шокирани-"Та той беше толкова свестен човек!!!". И тук възниква въпроса дали 2-та процента войници-хладнокръвни убийци , всъщност не са неосъзнати психопати?
Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
Преглед на мнение
ПП.Клинични изследвания показват , че около 2% от хората на планетата са психопати (вижте точното описание на болестта) , голяма част от които умират без дори да разберат за проблема си.Спомнете си за случаи в които баща избива цялото си семейство без видима причина при което комшийте са шокирани-"Та той беше толкова свестен човек!!!". И тук възниква въпроса дали 2-та процента войници-хладнокръвни убийци , всъщност не са неосъзнати психопати?
Коментар