Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Военните успехи на Русия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Военните успехи на Русия

Горите не ги споменаваме като курорт, а като ресурс, т.е. дърводобив, доколкото разбирам. В този контекст е и нефтът, а не като специфика на ландшафта.

Бе, онази земя неко си стои замръзнала, че в нея е фрашкано с метан, който сега си кюта, обаче ако вземе да се размрази и да се отдели в атмосферата ще се видим в чудо, защото има почти 40 000 пъти по-силен парников ефект от СО2то, за което толкова скачат всички...

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      З-еби ги науките /...
      СССР "взаимно-само-съвместно", загуби войната, срещу света!... Реципрочно - значи света я спечели!!!

...
      Ааа, извинявай това съм го пропуснал. Имало някаква световна война с СССР и те я загубили. Абе като не чета така е. Сигурно съм остарел
      вече и не помня.
      Спомням си че имаше некаква студена война, ама сигурно нямаш нея предвид? Щото сега гледам за забавление почнаха отбори от Англия да си купуват.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
        Щото сега гледам за забавление почнаха отбори от Англия да си купуват.
        Нещо по-добро не можа ли да измислиш?! "Те" и много други неща си купуват, обаче "те" не са Русия, ами са узорпаторите, за сметка на помти всички останали. Да си нямаме роден умален модел с родни олигофрени, да си приказваме приказки...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
          Хубаво ама от къв зор да е синусоида развитетието в "масовото съзнание"?! По-скоро е циклоида, щото даже има популярен израз "колелото на историята се върти".

Доколко да си достъпен за "масите" зависи от това какво имате да обменяте. Може пред кварталния майстор да се налага понякога да казваш "бургия" и "бурма", обаче пред лекар не казваш "кокал" и "дзъркел".
          Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
          Ама то между синусоидата и въртенето има много голяма връзка. Всяка точка(освен централната за въртенето) от едно колело,( па било то и на историята ), което се търкаля, описва синусоида.
          Баш...

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
          Е не, не е баш... Имах в предвид нещо такова
          http://www.math.utah.edu/~palais/cossin.html
          Ясно какво имаше предвид. Все пак, повечето сме чували за уникалните свойства на синусоидата. Айде, няма да задълбаваме във функции и трансформации, че само до анализ на Фурие ми е напоследък с неговите синусоиди...

Бе, к`во се правите на умни, явно, че сте учени. Пък и умеете да си служите с "нет"-а /за разлика от мен/.
          Мисля, на всички е ясна "всеобщата" популярност на синусоидата - и нейният "масовосъзнателен" подтекст.
          Бумбамфюрер, циклоидата, не е по-неточна принципно, но не минава под абсцисата - демек: под нулата... и съответно, не е достатъчно "драматичнотрагична", за да се възприеме масово като "философия на живота"...
          Последно редактирано от davc; 03-09-08, 21:08.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Нещо по-добро не можа ли да измислиш?! "Те" и много други неща си купуват, обаче "те" не са Русия, ами са узорпаторите, за сметка на помти всички останали...

...
            Прав си, с 700$ на месец.
            При таварищ Брежнев бяха по добре, 70 рубли на месец. Те и тогава темповете бяха по големи. Сега са само 7% на година.
            Това е сигурно щото загубиха тая война със света, дето аз не я помня.
            Да живее КПСС! Долу узорпаторите!

Коментар

700$ си е нещо като: по-малко от 1000лв, което тук - реално /ма, реално де!/, е смешка!
              Ръста, тук е съизмерим, при това е от: практически създадено - не от изпомпано и съществуващо без наше участие!

Коментар

Като си се хванал за този БВП от 2088 млрд - това е по изравняване към покупатлната сила. По официалния обменен курс е 1286 млрд. За сравнение, на Япония по покупателна сила е 4290 млрд, а по курса е 4340 мрд.

При Льонята може и да са били на 70 рубли, обаче и при Борята по едно време бяха на 70 долара - къде 98а. За 10 години добре са дръпали, обаче и при нас е горе-долу същото.

Само дето този прогрес е "следвоенен", ако мога да съм в тон с мнението на davc, за загубената през 89-а война.

Коментар

700$ си е нещо като: по-малко от 1000лв, което тук - реално /ма, реално де!/, е смешка!
                  Ръста, тук е съизмерим, при това е от: практически създадено - не от изпомпано и съществуващо без наше участие!
                  2000г. средната работна заплата е 80$. Смятай ти, мене ме мързи.

Коментар

Ааа, извинявай това съм го пропуснал. Имало някаква световна война с СССР и те я загубили. Абе като не чета така е. Сигурно съм остарел
                    вече и не помня.
                    Спомням си че имаше некаква студена война, ама сигурно нямаш нея предвид? Щото сега гледам за забавление почнаха отбори от Англия да си купуват.

Нито съм казал, че си "остарел", нито, че не "помниш"!
                    Изводите, са си лично твои! - моето съгласие, или несъгласие: няма никакво значение!

Коментар

...

... За сравнение, на Япония по покупателна сила е 4290 млрд, а по курса е 4340 мрд.

...
                      Остарях вече, не ми се работи по 6 дни в седмицата, и по 16ч. на ден. Па и отпуска недават.
                      Ще ти откажа и за Япония.

Коментар

Само дето този прогрес е "следвоенен", ако мога да съм в тон с мнението на davc, за загубената през 89-а война.
                        П-ффф, според мнението на "davc", войната е загубена /хайде, предрешена/ още когато света успява да насочи фашистка Германия, срещу "хилядолетния" съюзник!!! - Значи, много преди "89-та"...

2000г. средната работна заплата е 80$. Смятай ти, мене ме мързи.
                        80$, е някакво недоразумение - дори според официалната статистика - защото официалната минималната заплата е много над тази цифра.
                        А и тази официална статистка, изобщо не е меродавна. Някъде във форума има тема по въпроса, в която аз и други участници, сме изказали мнение по въпроса
                        Последно редактирано от davc; 03-09-08, 22:11.

Коментар

...

...80$, е някакво недоразумение - дори според официалната статистика - защото официалната минималната заплата е много над тази цифра.
                          А и тази официална статистка, изобщо не е меродавна. Някъде във форума има тема по въпроса, в която аз и други участници, сме изказали мнение по въпроса
                          Ааа, сега ми стана ясно, 2000г. статистиката е много занижена, а 2008 е точна.
                          Извинявай че не съм видял предишните мнения да ги приема за меродавни.

Коментар

Ааа, сега ми стана ясно, 2000г. статистиката е много занижена, а 2008 е точна.
                            Извинявай че не съм видял предишните мнения да ги приема за меродавни.
                            Изобщо не разбирам: какво искаш да кажеш, в какъв смисъл и със каква цел!
                            Официалната статистика: и през 2000, а и през 2008, не е меродавна.
                            Реалните доходи /а и разходи/ на населението са ясни и въобще не отговарят на официалните!

Коментар

Коментирайки заплатите в Русия, имайте предвид и, че там дисбаланса столица/провинция е много по-силен, отколкото у нас. В Москва със 700 долара месечно не могат да изкарат и клошарите. Заплатите в Москва, Подмосковието, Питер и на още шепа места са по няколко хиляди зелени и хората пак се оплакват, че не им стигат(да не забравяме, че Москва е най-скъпия за живеене град в света). Всичко това обаче статистически компенсира местата, където обичайната заплата е от порядъка на 30 долара... и всички междинни варианти.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

...

...80$, е някакво недоразумение - дори според официалната статистика - защото официалната минималната заплата е много над тази цифра.
                                А и тази официална статистка, изобщо не е меродавна...
                                По просто, с колко % те устройва да ги индексираме тия 80$ за да получиме реалната заплата през 2000г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X