Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Военните успехи на Русия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Военните успехи на Русия

Така се залостват неправилините термини във всеобщото съзнание - чрез повторение. Например, много обичам да викат полуоска на полувала и турбина на вентилатора. Внитова линия не му казвам аз, ами такова е математическото определение.

Спиралата вече е двумарена, за да има двумерна проекция. Вярно, че успоредната равнинна проекция на цилиндричен винт е синусоида, а перпендикулярната е окръжносто, обаче защо това да е основанието за тези твърдения?

Коментар

Щото синусоидата "ходи" нагоре-надолу и това е достатъчно условие /независимо от всякакви математики, проекции и пр. "дъра-бъра/, за приемането и /в масовото съзнание/, като илюстрация на всичко във живота!!!
      Колкото до "залостените" понятия - това е необходимо умение, за да се разбираш с "многото хора" - като не ги ползваш: "висиш" в пространството!
      Последно редактирано от davc; 03-09-08, 18:54.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        ...

...Не става въпрос за тривиални природни процеси, а за конкретното /частно в природата като цяло/ развитие на човешката цивилизация /и общество/.
        ...
        Ооо, аз от такива сложни науки не разбирам.
        Сигурно говориме за различни неща? Или пък виждаш нещо което аз не виждам?
        Аз като по просто момче разбрах че СССР спечелила войната срещу Германия, ама всъщност я била загубила, а па я спечелили някакви трети.
        После се чудих в кой период я била загубила и пак не се сетих.
        Викам си : абе може и нещо да не съм в час, я да видя в историята, и там нищо.
        После си викам: абе то нали СССР се разцепи и остана Русия, и сигурно това има предвид човека. Я да видя какво е пък това Русия.
        Отворих и гледам верно е понамаляла. Ама все пак пише: най голяма по територия в света, най големи минерални и енергийни ресурси, даже с учудване прочетох " енергийна суперсила ", най големи запаси на гори, най големи запаси на незамразена сладка вода (само 1/4), и нещо което след тия най най ми се видя малко - БВП 2,088 трилиона долара. Само девето място. Сигурно 41г. е бил повече и тук е загубила, ама не съм много сигурен.
        Може и да имаш някакви гадателски способности и да виждащ някакви загуби в бъдещето?
        Или пък говориш за предстоящите евроквалификации?

Коментар

Хубаво ама от къв зор да е синусоида развитетието в "масовото съзнание"?! По-скоро е циклоида, щото даже има популярен израз "колелото на историята се върти".

Доколко да си достъпен за "масите" зависи от това какво имате да обменяте. Може пред кварталния майстор да се налага понякога да казваш "бургия" и "бурма", обаче пред лекар не казваш "кокал" и "дзъркел".

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
            Я да видя какво е пък това Русия.
            Отворих и гледам верно е понамаляла. Ама все пак пише: най голяма по територия в света, най големи минерални и енергийни ресурси, даже с учудване прочетох " енергийна суперсила ", най големи запаси на гори, най големи запаси на незамразена сладка вода (само 1/4), и нещо което след тия най най ми се видя малко - БВП 2,088 трилиона долара. Само девето място. Сигурно 41г. е бил повече и тук е загубила, ама не съм много сигурен.
            Може и да имаш някакви гадателски способности и да виждащ някакви загуби в бъдещето?
            Сега си представи какво биха наравили други с такива дадености (именно дадености). Вземи за пример Япония. Територия - никаква, ресурси - нищожни, гори - колкото да не е без хич, вода - бе, има засега. БВП (нетен и на калпак) - таман двоен. Официален резулатат от Войната - пълен разгром и две бомби за десерт.

Браво на Русия - цели 2 пъти по-голям БВП от Южна Корея. Добре поне, че Корея е разцепена, щото иначе можеше да са им равни...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
              ...

...Браво на Русия - цели 2 пъти по-голям БВП от Южна Корея. Добре поне, че Корея е разцепена, щото иначе можеше да са им равни...
              Нещо хич не ми се иска да живея в Корея, още по малко пък да съм Кореец.

Коментар

Ти си от друга култура, затова вкусовете ти не са меродавни, а и нямат нищо общо с измеримите характеристики, приведени в довод за успеха и величието на Русия. Кво излиза? Огромна територия, огромни ресурси, огромен потенциал, а резултат - посредствен, в най-добрия случай.

А, в Русия живее ли ти се? И къде точно в нея, щото всички разбрахме, че е голяма? А, кога? Сега или по време на репресиите? Или на Перестройката?

Коментар

Хубаво ама от къв зор да е синусоида развитетието в "масовото съзнание"?! По-скоро е циклоида, щото даже има популярен израз "колелото на историята се върти".
                  Ама то между синусоидата и въртенето има много голяма връзка. Всяка точка(освен централната за въртенето) от едно колело,( па било то и на историята ), което се търкаля, описва синусоида.

Коментар

...

А, в Русия живее ли ти се? И къде точно в нея, щото всички разбрахме, че е голяма?..
                    Аз съм хард душа, добре ми е и сред пустоща.
                    Гетата ме подтискат.
                    Тебе невервам да те е страх.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                      Всяка точка(освен централната за въртенето) от едно колело,( па било то и на историята ), което се търкаля, описва синусоида.
                      Баш...

Коментар

Баш...

Е не, не е баш... Имах в предвид нещо такова
                        http://www.math.utah.edu/~palais/cossin.html
                        Последно редактирано от solenoid; 03-09-08, 19:54.

Коментар

Ясно какво имаше предвид. Все пак, повечето сме чували за уникалните свойства на синусоидата. Айде, няма да задълбаваме във функции и трансформации, че само до анализ на Фурие ми е напоследък с неговите синусоиди...

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                            Ооо, аз от такива сложни науки не разбирам.
                            Сигурно говориме за различни неща? Или пък виждаш нещо което аз не виждам?
                            Аз като по просто момче разбрах че СССР спечелила войната срещу Германия, ама всъщност я била загубила, а па я спечелили някакви трети.
                            После се чудих в кой период я била загубила и пак не се сетих.
                            Викам си : абе може и нещо да не съм в час, я да видя в историята, и там нищо.
                            После си викам: абе то нали СССР се разцепи и остана Русия, и сигурно това има предвид човека. Я да видя какво е пък това Русия.

За-би ги науките /или ги разбираш, или не /със практически същия смисъл, може да се каже: или те интересуват, или не/, СССР "взаимно-само-съвместно", загуби войната, срещу света!... Реципрочно - значи света я спечели!!!

Седи верно, върху много ресурси /много-много ресурси/, ма к`ва е нейната роля в това положение на нещата???! И къде е ВСВ, като военен успех /в контекста на темата/, относно тези ресурси!

Ако сравняваш цената на енергоносителите през 41-ва и сега, верно ще се видиш "в приключение", но ако разсъждаваш в тази категория - Да те попитам: к`ва война /със съответните военни успехи/, междувременно са спечелили арабските страни?!?! - Щото ръста на техните БВП, в резултат: точно тази цена, е несъизмерим с този на СССР/Русия...
                            Последно редактирано от davc; 03-09-08, 20:29.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Айде... Ти сега сравни руснаците с арабите, когато стана дума за експлоатацията на ресурсите - нещо, което сме се разбрали да не правим тук, че виждаш какво става. Официално сме заковали, че в Близкия Изток арабите са паразити, които поради историческа недалновидност стоят върху земните богатства, а в Русия земните богатства са дар с висше, поднесен под краката на руснаците.

Коментар

Сега си представи какво биха наравили други с такива дадености (именно дадености). Вземи за пример Япония. Територия - никаква, ресурси - нищожни, гори - колкото да не е без хич, вода - бе, има засега. БВП (нетен и на калпак) - таман двоен. Официален резулатат от Войната - пълен разгром и две бомби за десерт.
                                Летял съм четири пъти над Русия. Ама не отдолу, а отгоре - където летят самолетите за дадената по-горе като пример Япония.

Летиш час, летиш два, летиш три, летиш четири...И нищо. Не, не така, НИЩО. След това продължаваш още толкова, и пак нищо. Само замръзнала земя, нито светлина, нито път, нито гора, нито хълм. Бе нищо. Нищо равно като тепсия. Реките за да преместят водата с един километър на север, правят по 50 километра меандри. То и "реки" е силно казано, защото когато водата може да тече е блато, а когато не може (9 месеца в годината), ами пак си и блато, ама замръзнало. И така е кажи-речи 1/3 от Русия, ако не и повече. Така че, не е баш под краката

"За морем телушка полушка, да рупь перевоз".

А за горите на Япония, не си прав. 96 процента от японците живеят на 3 процента от територията. Останалото е обрасли с гори чукари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X