Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво правим с БА?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво правим с БА?

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    С пегаси...

не съм бил фоторепортер, а стартови офицер
    К`во туй - ракетни войски ли ?
    Не е ли въпрос на административно делене ?
    На 15 юни 1940 г. е приет от НС Закон за въоръжените сили на Царство България. Според чл. 5 от Закона, „Действащата армия се състои от следните родове войски: пехота, артилерия, конница, въздушни, морски, инженерни, свързочни и спомагателни родове войски (интендантски, обозни, санитарни и трудови) и военни учреждения.“
    Чл.60а), ал.2 от ЗОВСРБ: Българската армия включва:1. Съвместно командване на силите и военни формирования на пряко подчинение на командващия на Съвместното командване на силите;
    2. три вида въоръжени сили:
    а) Сухопътни войски;
    б) Военновъздушни сили;
    в) Военноморски сили
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      К`во туй - ракетни войски ли ?
      Не е ли въпрос на административно делене ?
      ПВО. Общо взето - рода войски дето най-много ме е яд че затрихме (въпреки техниката от каменната ера, и не защото и аз съм служил в ПВО). Още можеше да ни върши работа поне гаргите да плашим.

И не е въпрос на административно деление, а на елементарно съществуване - към момента не знам дали имаме и 2-3 действащи дивизиона
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Не е ли по-изгодно да си вземем армия на лизинг
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          ПВО. Общо взето - рода войски дето най-много ме е яд че затрихме
          Ама обучаваме по такваз специалност ?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Обучаваме....

2.1. След завършване на пълния курс на обучението випускникът ще заема следните начални длъжности в Българската армия:
            • командир на взвод;
            • други длъжности в Българската армия, изискващи висше образование, съответстващи на неговата професионална квалификация.
            Зловещо изгодна перспектива за професионална реализация, чудя се как се справят с наплива от кандидати

Коментар

Извинете , че Ви се мешам .Ма какво лошо има в това да се намира някой и друг военен с висше образование.Поне няма да му пречи.
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                Извинете , че Ви се мешам .Ма какво лошо има в това да се намира някой и друг военен с висше образование.Поне няма да му пречи.
                Малий ся та изядоа. Ми те ВСИЧКИ офицери са с висше образование, бре ?

Коментар

Според твоя линк - бакалаври..

Командир на взвод... в горецитираната структура такова подразделение няма.... аналога му е друга единица, и командира и е младши сержант - срочно служещ.

Нямам нищо против образователната степен "бакалавър", но щатния сержант беше с квалификацията на дипломиран инженер ( айде, по новому - за да ме разберат младежите - магистър!! ) Та "простия фатмак" имаше зачислен един прицеп от ТИР, пълен с електроника, която той знаеше наизуст, обслужваше и ремонтираше.
                  За цивилните и незапознатите - тия прицепи бяха доста на брой - в едно поделение.

Гагич, ти служил ли си в армията?

Коментар

Е те тоя юнак реши въпроса кардинално.
                    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4747159
                    Ще почваме да градим нова армия.....

Като начало с лъкове и стрели ,ама американско производство втора употреба ,иззети при разоръжаването от индианците ,така де , нали сме съюзници!
                    Иска ми се да му шибна една "КЕЧ -аджийска мастика" , с правата лопата.
                    Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                    Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Гагич, ти служил ли си в армията?
                      В Гранични войски. Горски, че и от Ме-Фе-Рето, затуй не ги разбирам нещата. ВОС по военна книжка след уволнението - 1 Преди това имам поредица други вписвания, но финалната ВОС е като първата... май нарочно ми направиха услуга с това - не са ме викали никога запас.

Коментар

Командир на взвод... в горецитираната структура такова подразделение няма.... аналога му е друга единица, и командира и е младши сержант - срочно служещ.
                        Айде ся глезотии - нямало такава структура Апропо - дори и позицията на прост кашимерски взводен не му е гарантирана, щото йезуитски е добавено "други длъжности в Българската армия, изискващи висше образование, съответстващи на неговата професионална квалификация".

Като гледам настоящата ситуация - старши офицери (вкл. командир на авиобаза) пилотират фърчикоптери да гасят горски пожари, нЕма се учудя ако бъдещият випускник-бакалавър-вишист го направят прост дизелист - предполагам, че огневаците са с чин от старши-лейтенант нагоре, а "престижните" операторски позиции в РТК - минимум полковнишки. Това ако има останали живи дивизиони де.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Златарев Преглед на мнение
                          Е те тоя юнак реши въпроса кардинално.
                          http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4747159

...
                          Това дружбашите още от едно време не са ми били никак симпатични. Що не вземат да му закрият ненужното вече министерство и да ходи да земеделства някъде по-далеч от жълтите павета?!!?
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-05-15, 00:25.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
                            ...В момента България е процъфтяваща държава и всичко и е наред, включително и армията и.
                            В момента България е много далеч от процъфтяваща държава, без да представлява диаметрална противоположност на това понятие - все-пак - обаче. Много малко неща са ѝ в ред, включително армията. Едно от малкото неща, които са ѝ в ред е обстоятелството, че армията ѝ, не е съществува в онова състояние, в което беше.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Много си прав.Сега бригаден генерал командва гвардейската част!Така трябва , нали?
                              Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                              Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Чисто информативно - нещата можещи да докарат форумни санкции не са много (ако и да са мотики които се настъпват със завидна повторяемост), но малко от тях са толкова ефикасни колкото кокетниченето от типа "...ей сега ще ме санкционират, но..."

Що се отнася до фоби и фили - и двете породи се радват на еднаква модераторска любов при спам, бъркане на теми/раздели или системното им омацване.
                                Последно редактирано от Goblin; 05-05-15, 02:48.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X