Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво правим с БА?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво правим с БА?

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
    Късметлии,аз,си служих ,като момче 2г и 3 мес и два дни,щото тогава такава беше модата.Наистина много се спекулираше с точната дата,но поне всички знаех ме че заНова година всички сме в къщи.
    Кризата в тая държавица определено не започна през 1989 година а поне десетина години по рано . Социалистическия ни строй отчаяно се нуждаеше от безплатна работна ръка в почти всички отрасли на икономиката и това беше един от начините да узаконят ангарията . Някой трябваше да строи грандоманските проекти .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      Абре , нямаше ли някакво правило за дискусии на религиозни теми?
      Това правило по необходимост се прилага избирателно. Иначе направо да закрием разделите Лендровър и Лада.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Хелмут Кол получаваше някакви "дарения" уж за партийно строителство, с така и неизяснен произход. Герхард Шрьодер знаем къде отиде "да работи". Защо американците да си затварят очите и да не потърсят повечко източници за изясняване на тези обвързаности ?
        BND е цивилно външно разузнаване и няма никаква трагедия да обменя информация с партньорски служби. Да не се смесва с MAD и BfV.
        Умреш да неглижираш ситуацията с плоски и кухи аргументи.
        1. Ти или аз сме много малки за да даваме оценка или да съдим делото и приноса на Кол за Германия. Впрочем за това, за което намекваш не е нужно да задействаш една цяла разузнавателна служба. Същото могат да го свършат 2 частни детективи от квартала или толкова разследващи журналисти или местната прокуратура. Смешно е. А и далеч порочната дейност не се е ограничавала само с това. Айде пак прочети репликата ми към Добрил- скандала произлиза не от това, че американците са разузнавали в Германия, а от това че Германските служби са го правели в тяхна полза и то далеч извън предела на Германия.
        2. В интерес на истината проблема и врявата не са по адрес на американците. Те си гонят тяхното и ползват всички възможни методи да си го постигат. Проблема и размера му се отнасят до това, че една национална служба от такова ниво го е правила в услуга на тях, при все, че това противоречи на всичките им принципи, закони и цели.
        3. Правиш ли разлика от това да обменяш информация на партнйорски принцип или изцяло да работиш в полза на някого, дори прескачайки личните си правила и интереси? И не само това, ами и да го правиш против собствената си държава, икономика, политика + тези на съседите си пред които също си декларирал приятелски и съюзнически начала и партниорство + висшите институции в които членуваш заедно с тях в лицето на ЕС и структурите му.
        4. Не можеш или не искаш да разбереш за какво става дума? Варианта да го играеш адвокат и да омаловажиш събитието няма как да ти се получат- не забравяй все пак, че повечето хора тука имат поне 4 клас и отдавна са минали юношеската възраст. Всъщност аргументите ти няма да хванат декиш и пред деца.
        Последно редактирано от Dagobar; 06-05-15, 12:26.
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
          1. Ти или аз сме много малки за да даваме оценка или да съдим делото и приноса на Кол за Германия.
          Кажи за Шрьодер тогава ?
          Проблема и размера му се отнасят до това, че една национална служба от такова ниво го е правила в услуга на тях, при все, че това противоречи на всичките им принципи, закони и цели.
          3. Правиш ли разлика от това да обменяш информация на партнйорски принцип или изцяло да работиш в полза на някого, дори прескачайки личните си правила и интереси? И не само това, ами и да го правиш против собствената си държава, икономика, политика + тези на съседите си пред които също си декларирал приятелски и съюзнически начала и партниорство + висшите институции в които членуваш заедно с тях в лицето на ЕС и структурите му.
          Че какво правеха нашето ДС, МВР, РУМНО едно 45 години ? Ама се тръшкате тука как НРБ си гледала, видиш ли, националните интереси, пък РБ - не ?
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Кажи за Шрьодер тогава ?
            Е какво да ти кажа за Шрьодер? Всички знаят какъв е, къде е и какво прави, вече отдавна не е на активна държавна служба. И сега трябва една цяла национална разузнавателна служба да се занимава с това? И в тоя ред на мсили да изхождаме ли от това, че настоящите германски политици с все политиците на ЕС и структурите му са потенциални или активни сътрудници и агенти на ГРУ. То и Сталин би завидял на тая параноя.

Че какво правеха нашето ДС, МВР, РУМНО едно 45 години ? Ама се тръшкате тука как НРБ си гледала, видиш ли, националните интереси, пък РБ - не ?
            Каквото са правили- правили са. Ама това ли ще ни е критерия и еталона за сравнение? Демек да разбираме, че сегашната ситуация в Европа и начина на действие са равни или по-лоши от порочните практики на комунизма? Каква ирония- да се принизят и сравнят съвременните европейски служби и институции с ДС, МВР, РУМНО, светал пример и цел за подражание.
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Методите и средствата са едни в цял свят . И тук топлата вода не сме я открили ние .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Е какво да ти кажа за Шрьодер? Всички знаят какъв е, къде е и какво прави, вече отдавна не е на активна държавна служба. И сега трябва една цяла национална разузнавателна служба да се занимава с това? И в тоя ред на мсили да изхождаме ли от това, че настоящите германски политици с все политиците на ЕС и структурите му са потенциални или активни сътрудници и агенти на ГРУ. То и Сталин би завидял на тая параноя..
                Пенсионирал се... макар, че едва ли и това е направил, щото не е български милиционер и нема "прослужено време и възраст"... та, значи напуснал поста си Шрьодер, останал без работа и на социални помощи, ама неудобно някак си му било - омръзнало му да расожда кучето из Tierpark и да лови риба в Шпрее, чувствал се още енергичен и работоспособен, та както си четял на пейка в парка вестника, един ден попаднал на обява - "Газпром" обявява конкурс за председател на управителния съвет на "Северен поток" "Хм...?" рекъл си, "Да взема да се явя на този конкурс, а ?"

да изхождаме ли от това, че настоящите германски политици с все политиците на ЕС и структурите му са потенциални или активни сътрудници и агенти на ГРУ. То и Сталин би завидял на тая параноя.
                Потенциални, активни или "пасивни п....", на Кремълски субсидии са едно 30-на повече или по-малко успешни политически партии в Европа. Американците трябва да са много прости да не следят тези процеси.

Коментар

Разбра се, че Българската Армия не ѝ е нужно да може да марширува(било коминистическо), това, че била с наднормено тегло също не било важно, това, че кадрови войници нямат зачислено оръжие - мноо важно...
                  Виж там Кол, Шрьодер, нам си кой са по-важни!
                  Вземете да кажете нещо за НАШТА армия иначе само показвате възможности за надприказване

ПП

Не бях чувал за “боен“ устав на БА, за което моля да бъда извинен
                  Със Здраве на празника на Българската Армия
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                    Разбра се, че Българската Армия не ѝ е нужно да може да марширува(било коминистическо),
                    Мога да ти кажа (ама ще ми скочи някой служил там), че манекените пред мавзолея на Гошо Тарабата бяха толкова боеспособни, колкото техните кадрови приемници пред президентството могат да предотвратят терористичен акт. А мъжките мажоретки от Красная площадь, чието ежедневно подготвяно в продължение на поне половин година балетно изпълнение в захлас ще наблюдавате вдругиден (и после ще пишете дитирамби във възторжената за целта тема във форума тук, дали не бяха и две-три такива теми) няма да са изобщо измежду вежливите зелени хора, които ще се появят тук в подкрепа на БНР и ВНР, като им дойде времето.
                    Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 06-05-15, 16:55.

Коментар

Днес гледайки парада си мислех, че ако като войник от БНА /числящ се към действително бойно поделение/ на клетвата бяхме преминали с такъв "тържествен марш", сигурно щяхме да маршируваме още 3-4 месеца след клетвата, ей така да не излагаме знамето друг път......

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                        ...
                        Не бях чувал за “боен“ устав на БА, за което моля да бъда извинен
                        Със Здраве на празника на Българската Армия
                        Такова чудо разбира се няма. Бойните устави до колкото знам никога не са били за цялата армия. Различни са. Боен Устав на пехота ; БУ на Артилерията (Дивизион, Батарея, Взвод, Оръдие) БУ на Танков Батальон и т.н.

Относно БНР и ВНР, 4-8 свестни брегови батареи и уверявам ви, Черно море ще си седи мирно )))
                        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

... Че какво правеха нашето ДС, МВР, РУМНО едно 45 години ? Ама се тръшкате тука как НРБ си гледала, видиш ли, националните интереси, пък РБ - не ?
                          Съкращението РУМНО го използваха(т) милиционерите! Като на меверейски кадър ти е простено. А разузнавателните служби си работеха по поставените задачи с отчитане на ръководната роля на Големия Брат във ВД. Като включително работеха и по западните ни съседи, въпреки че същите се водеха соцстрана.
                          Сега пак отчитат ръководната роля на актуалния Голям Брат в НАТО, само дето вече работоспособността им е силно под въпрос ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            В същност, новото разклонение на темата е доста съществена част от нея. Силна армия без силно разузнаване (в частност военно такова) няма как да има. На времето едни глупави скандинавци насред всичката еуфория от рухването на Съветската империя и свързаното с това отпадане на опасенията от голям военен конфликт в Европа, взеха че съществено увеличиха разходите си за разузнаване. Трябвала им, видите ли, повече и по-качествена информация, та да можели да взимат информирани решения за насоките на развитие на въоръжените си сили. Щото тези решения били имали дългосрочно значение и последствията от тях не можело да се променят от днес за утре ...

Много си далеч от истината. Това няма много общо с Втората Световна война. Просто е отражение на старата максима - "Държавите нямат вечни приятели, а имат интереси". И постановката изобщо не е американците шпионират съюзниците си, а всеки шпионира всеки. Примерно ...
                            Погугли малко за UKUSA Agreement

после е достатъчно да забележим че експулсирания на шпиони м/у гореучастващите (имащи милион жертви) няма. Ама това е щото нямам военно образУвание А че няма общо с ВСВ, си е просто смешка.

Немците знаят за алианса, наясно са и ги е срам защо го има, но заради публиката естествено, че ще го направят на "скандал"
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                              Погугли малко за UKUSA Agreement

после е достатъчно да забележим че експулсирания на шпиони м/у гореучастващите (имащи милион жертви) няма. Ама това е щото нямам военно образУвание А че няма общо с ВСВ, си е просто смешка.

Немците знаят за алианса, наясно са и ги е срам защо го има, но заради публиката естествено, че ще го направят на "скандал"
                              Аааа, широкопрофилният специалист по всичко, преминал руски курс на обучение в Камчатка и самообучение с Гугъл и кака Вики, пак си е харесал едно парченце информация, вкопчил се е в него и го е обявил за център на вселената.

Я да кажеш сега какво общо има ВСВ с това, че, примерно, Германия разузнава съюзника си по НАТО Турция, или пък Франция съюзника си САЩ, и т.н. по списъка?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                                Днес гледайки парада си мислех, че ако като войник от БНА /числящ се към действително бойно поделение/ на клетвата бяхме преминали с такъв "тържествен марш", сигурно щяхме да маршируваме още 3-4 месеца след клетвата, ей така да не излагаме знамето друг път......

От дистанцията на времето много неща избледняват и остават само съществените. Аз съм запомнил няколко неща. В казармата влизаха всякакви, а излизаха два типа: Мрънкачи и такива, които се оправяха всякак. От позицията на почти 50-те ми години, гледам същото с тези хора беше и после в живота...

Другото, което ми направи впечатление е, че кой, както може да се научи да марширува, толкова може и да се справя като войник...
                                Сега откакто няма казарма, много работи се изписват за нея... най-вече от такива дето хал, хабер понятие си нямат...

Аз месец преди клетвата паднах от стълба от няколко метра височина... Не казвам, че не ме болеше, но стисках зъби си марширувах, както си му е реда... Скоро като се преглеждах при ортопед за ставата му обясних от какво ми е била пукната бедрената кост до ябълката, ме пита колко месеца съм лежал... Аз му разправям, че не съм лежал, а съм марширувал, той нищо само рече: ".................................навремето"...

Най-важното, което някои хора научават в казармата е, че има моменти в които не е важна нито техниката, нито знанията, нито самочувствието... важно е да имаш подръка едни хора, които могат със стиснати зъби да свършат едни работи, дето другите обясняват, че не могат...

Пожелавам, на всички не-ходили в казармата, заедно тия дето са ходили, но нищо не са научили, никога, ама никога, да не им се наложи да разберат това, което съм написал... !
                                Последно редактирано от Венцислав Петров; 06-05-15, 16:50.
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X