Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво правим с БА?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво правим с БА?

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Като се присетих за Ив. Хаджийски:
    Цитираш членове на БКП?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Е как да не пита защо и да не пита как ? ..
      Щото и да пита, няма да разбере - това не става с питане, а със служба.

Хаджийски - добре. Четенето му - добре..
      И като си говорим така, стигаме до препотвърждането на основния принцип на командването на армията - единоначалието.
      И въпроса "как" е отговора на това - как се затвърждава единоначалието.

За доволствието - то можеше за нищо да не става, и за нищо да не стига - сапуна за бръснене беше крем за бръснене - в тубички - сини - може би бяха Дунавски вълни (освен, ако това не беше някаква смивка за боя - не помня вече)..
      Цигари по мое време нямаше.

Явно и ти си ял хурката по ония времена, с тая разлика, че на мен ми се падна и да мисля за нея, и за употребата и.

И за съжаление, с голямата отговорност, дето ми бяха вменили по онова време.

Това не променя нещата от няколко поста по-нагоре.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        това не става с питане, а със служба.
        Надявам се никога да не се наложи да ви доказвам точно за войската, че това което някои го могат с питане, другите не го постигат с цял живот "служба". Аз с тая разлика си изкарвам хляба.

И да, знам за какво служи строевата подготовка. Затова някои армии се занимават главно с нея, а на други е някак по-второстепенна.

Коментар

Неправилен начин на мислене.

Аз си изкарвам хляба по начин, много близък до твоя начин.
          Обаче!!!

Начина на мислене се формира различно.

Много различно!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            За чий ? Нали България е малка територия, каква ще е логиката да има повече от няколко летища въобще (дори при малък обсег на самолетите) та да се налага самолетите да могат да излитат от малки и непретенциозни за поддръжка летища ?
            Заради този, че при евентуален конфликт въпросните 2-3 летища ще са сред основните цели на противника и е много вероятно да бъдат извадени от строя още в началото. Хич не е случайно, че шведите залагат такива възможности на своите самолети ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              Неправилен начин на мислене.
              Фатмашки израз.

И да, не съм служил в БНА. Нищо чудно точно затова при случай да имам по-голям принос за отбраната на страната от доста служили.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                отбраната на страната .
                Знам че според ФорумЪТ от съседите ни комай само Черно море не ни е откровен враг и не крои подмолни планове за тотална анихилация на България, ама все пак - срещу кого ще се отбраняваме?
                Щото например в момента тече активна война в Европа (на наша територия също)
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

това за Ясен, че Петьо ме преварил в писането

Благодаря ти от сърце!

Че не си служил, е ясно.
                  При случай ... ще имаш принос.. някакъв, вероятно, може би... дано няма случай, за да се пробваш!

Нейсе..

За мен темата е изчерпана!
                  Пишете си компететно..

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    ... само Черно море не ни е откровен враг
                    По-горе писах за Черно море. А въпросът и аз го зададох няколко пъти ама получих отговори само от 1987г

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      По-горе писах за Черно море. А въпросът и аз го зададох няколко пъти ама получих отговори само от 1987г
                      Ти пък, за да балансираш нещата, си се хванал здраво за настоящето ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Ами настоящето зер. Какво правим с войната дето в сию минуту кипи в нашия си двор? За която БА е тотално неподготвена?

Коментар

Заради този, че при евентуален конфликт въпросните 2-3 летища ще са сред основните цели на противника и е много вероятно да бъдат извадени от строя още в началото. Хич не е случайно, че шведите залагат такива възможности на своите самолети ...
                          Точно така. И именно шведите и техния Грипен са идеален пример за авиация с почти никакви изисквания към летищата- могат да ползват магистрали и поляни даже.... Е, ние много магистрали нямаме, ама с незаконната сеч- ще има много поляни скоро ...

И продължението за евентуална реформа- най-болезнения въпрос за военните- Заплащането!

За войниците и матроси- средна заплата за страната + добавки за парашутисти, подводничари и водолази. За курсантите- точно определени бройки за всяка година- войнишка заплата по време на обучението, за да са мотивирани, но с договор с държавата за поне 10-15 години служба или връщане на парите за обучение и заплати. За офицери- по-високо заплащане, за да нямат мотивация да напускат.

При мисия в гореща точка - заплатата х 3-4, а в по-лека мисия- х 1.5-2. Ама тези мисии- всички да се въртят на ротационен принцип, а не - моя, твоя или нашия човек...

Ранно пенсиониране+ максимална пенсия - само за летци, подводничари и водолази. Останалите военни имат 2 варианта: 1. ранно пенсиониране с минимална пенсия или 2. нормално пенсиониране с максимална пенсия. Вариантите са по избор.

За всички на действителна военна служба и за тези при военно обучение/военни лагери/запас за съответния срок- застраховки и здравни/социални осигуровки за сметка на държавния бюджет, така че при инцидент, професионална болест и нетрудоспособност да са напълно осигурени.
                          Последно редактирано от piton; 05-05-15, 20:51. Причина: допълване

Коментар

sunk cost fallacy. Миналото затова е минало, за да е такова каквото си е, без да полагаме грижи за него.

Ние имаме да решаваме проблеми в настоящето и в бъдещето.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Ами настоящето зер. Какво правим с войната дето в сию минуту кипи в нашия си двор? За която БА е тотално неподготвена?
                              Каква война трябва да води армията в нашия си двор в момента?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Каква война трябва да води армията в нашия си двор в момента?
                                Викаш не е очевидно?
                                Е да.

Така, само за пример: 14 января министр обороны Сергей Шойгу подписал приказ о создании в составе Генерального штаба РФ специального киберкомандования, а к осени 2014 года в России должны быть учреждены кибервойска

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X